הנה עוד כמה
Jeff Beck - Led Boots מהאלבום Wired ולמעשה כל האלבום הזה בא בחשבון. השילוב של היבבות של הגיטרה שלו עם הנגינה המלבבת של יאן האמר על הפנדר. ממממ. Focus - Sylvia ואן ליר ואקרמן בשיאם Steve Hackett בקטע הגיטרה המלטףHorizons מהאלבום Foxtrot הקטע שמרכך נהדר את ה"מכה" של Supper's ready שבא אחריו. ואם כבר ג'נסיס, אני חושב ש Frirth of fifth, אם מנקים את השירה של גבריאל (שהיא כשלעצמה אינסטרומנטאלית) הוא אחד הסימפוניות, תרתי משמע, הגדולות שלהקת רוק כלשהי ייצרה אי-פעם. Steeleye Span - Mooncoin Jig מהאלבום Now we are Six סימפוניה למנדולינות וגיטארות עם מקצב של ריקודי כורים בגבעות יורקשייר - אח איזה יופי Strawbs - Autumn קטע הפתיחה של Hero&Heroine ושיקום מי ששמע את זה בפעם הראשונה ולא נאלם דום למשמע הסינתיסייזר שלאט לאט מתחלף למלוטרון שורקני נפלא וברקע הבס והתופים שנשמעים כמו פו הדוב שמתכונן לשנת החורף... Rick Wakeman בכל אחד מהקטעים מ Six Wives of Henry VIII. אני מעדיף את Cathrine of Aragon ולו רק בגלל הדמות האומללה של האישה הזו ואיך וויקמן מצליח לאמלל אותה עוד יותר בקטע שהקדיש לה. ואם כבר וויקמן, אז הנה עוד אחד מקסים: איש הציפורים מאלקטרז מהאלבום Criminal Record, אולי המוצלח שבאלבומיו של וויקמן (וזה לא חוכמה כש55 מתוך ה 60 שהוא הוציא הם לא מי יודע כמה) ואיך שכחנו את מייק אולדפילד עם Omadon איזה יופי, לא??? ואפ רוצים אפשר גם את tubular Bells, הצד הראשון (השני מפחיד אותי...) ו ELP עם Tocata למשל??? והענק העדין עם The boys in the Band שזה פשוט יציאה מקסימה שלהם וגם אלתר ג'ון, עם קטע הפתיחה המקסים מGoodbye Yellow brick road - Funeral for a Friend וGod Save the Queen של Brian May - התשובה הבריטית להמנון האמריקאי של הנדריקס בוודסטוק ואפילו החתול יוסוף עם קיטע הפתיחה הנפלא של האלבום הלא מוערך דיו Numbers וAndrew Lloyd Webber באלבום הפרוג השכוח שלו Variations על פגאניני - יצירת מופת למי שלא מכיר, עם פיל קוינס כמובן על התופים (כמו בכל הפקה של אמן רוק בין השנים 1975-1980 כולל להקת אבבא...) ואם אני אמשיך, זה לא יגמר... יקי