הכנה לסקר

הכנה לסקר

אני רוצה לפרסם סקר חדש: מה היא היצרה האינסטורמנטלית (יעני בלי מילים) הטובה מכולם ברוק הקלאסי, אז במקום שאני אבחר 10 יצירות שאני אוהב, אשמח לשמוע מה היצרות שאהובות עליכם, ואם אפשר גם להסביר זה בכלל יהיה טוב. תכתבו על אחת או 10 כבחירתכם. תודה

קיר קמט

New member
10 ? אני לא חושב שאני מכיר 10.

Red של קינג קרימזון (כן, אמרתי משהו בעד קרימזון, מי היה מאמין).

CaerBannog

New member
כמה...

לזפלין יש כמה נורא נחמדות, במיוחד black mountin side בגלל האקוסטית המלטפת והעובדה שהוא כעמט ולא מורגש... עוד יצירה שאי אפשר לוות עלייה בתחום האינסטרומנטלי היא כמובן ה-יצרה של הפלויד, atom heart mother ואני באמת חושב שכל מילה מיותרת.... וכשיו למאסטרים האמיתים... קינק קירימזון, יש כמובן את רד המחשמל, שההוא מעליי כבר הזכיר, שהוא בהחלט עוצמתי מטורף ומהנה... אבל! אי אפשר לשכוח את החלק הראשון של לשונות צפעונים ברוטב, איזה קטע נהדר, קרימזו של התקופה במהותה מורכב, מושקע, מגוון מרתק, אחח, זה משהו! שוה לציין גם את החלקים הארים של היצרה הזאת, השני עובד עלעיקרון דומה לשל רד, אבל הוא הרבה יותר לא יודע "מתקתק" כזה... זורם..., כמו כן השלישי והרביעי גם נהדרים... ללהקת פאוסט הגרמנית יש קטע הזוי לגמרי ומופלא בשם קראוטרוק (כמו שקוראים לסגנון שהם ניגנו, מוזר...), עם לגלוש לאגדות רוק מקומיות, אז לברי סחרוף יש שני קטעים נפלאים, אוחתכ' בייבי הפותח של "חם על הירח", וסרט ההזוי משו הפותח של "האחר", גם לנקמת הטרקטור יש את "למה לכלוא את עצמנו" המדהים, אבל זה כבר גלישה לנושאים לגמרי אוף...

ThePiper

New member
מממ

one of this days של פינק פלויד אחד האהובים עלי moby dick של לד זפלין בגלל קטע התיפוף המעולה

הנה כמה שעולות לי על אוזן אחת

Buree של אנדרסון מהאלבום השני של ג'ת'רו אם אינני טועה (Stand Up) אווז השלג של Camel כמה קטעים נהדרים של פוקוס, בעיקר מהאלבום focus III ואולי גם מHamburger Concerto בבית אני אעבור על הדיסקיה ואשדרג. יקי

הערה קטנה

האחת, לצורך הסקר הזה אני לא חושב שכדאי להתיחס ל snow goose כאל יצירה אחת, לדעתי הקטע הראשון ביצרה The Great Marsh הוא המזוהה איתה ביותר, אבל זה אני.

GeForce 5

New member
La Villa Strangiato של...Rush../images/Emo26.gif

ומי שעוד לא שמע...קדימה... וכמובן שאם כבר ב-Rush עסקינן אז איך אפשר בלי Yyz, למרות שהוא מאופיין בעיקר בתופים/כלי הקשה... Al Di Meola - Mediterranean Sundance - אולי לא ממש רוק, אבל סוף הדרך
התמנון האיטר - כוורת - משעשע משהו... ואם כבר Pink Floyd, אולי מהשלב הפסיכדלי יותר: A Saucerful of Secrets ו- Several Species Of Small Furry Animals Gathered Together In A Cave ...

nute kram

New member
אנ'לא מכיר הרבה

אבל אני מכיר כמה
focus-hocus pocus (פשוט גאוני) deep purple-wring that neck gentle giant-spookie boogie (פשוט גאוני) כוורת-יוסי מה נשמע

nute kram

New member
../images/Emo93.gif שכחתי...

frank zappa-Peaches En Regalia (פשוט גאוני) pink floyd-atom heart mother המנגינה של "סופר-מריו" (פשוט גאוני)

CaerBannog

New member
הזכרת לי...

gentel giant- the boys in the band קטע אדיר, מוזיקה אירית משו, ואני גם רוצה להביע תמיכה בהוא שכתב את פיצ'ס און רגילה, קטע אדיר!

yoavsc

New member
שניים שעולים לי לראש

Led Zeppelin - Bron Yr Aur יש לו מן אווירה כזאת, קשה לי להסביר.. Yes - Mood For A Day אקוסטית סולו, מכין אותי כמו שצריך לפתיחה של Heart Of The Sunrise

ThE RhythM

New member
נכון שיש לו מין תחושה כזאת?!

חשבתי שאני היחיד שחושב ככה, מת על הקטע הזה, 2 דקות של גיטרה שכמעט מעלות לי דמעות כל פעם מחדש. מממ בכל מקרה חבל הגעתי לפה מאוחר כבר אמרו כמעט את כל מה שהייתי אומר, אבל יש הרבה של פינק פלויד Atom Heatrt Mother כמו שכבר אמרו פה כמה וכמה On The Run Several Species Of Small Furry Animals Gathered Together In A Cave And Grooving With A Pict
ואני תוהה אם הדיבורים בהתחלה של המופע הגדול בשמיים נחשבים :) ממ אה! וגם The Gumbo Variations של זאפושקה ו...זהו זה כל מה שצץ לי בראש ככה יומטוב :)

yon2k

New member
קשה לי לחשוב על 10

אבל אני אנסה(לא לפי סדר ההעדפות שלי): 1. פינק פלויד - atom heart mother - מה"אלבום עם הפרה" שנושא את אותו שם, יצירה מדהימה של 20 ומשהו דקות. 2. קלפטון - Signe - יש דרך יותר טובה לפתוח מופע אקוסטי? 3. סטיבי ריי וואן באלבום The Sky Is Cryin עשה גירסה אינסטרומנטלית מדהימה של 6 דקות לשיר Little Wing. מוצלח. מומלץ גם לראות את הווידיאו קליפ של השיר שמראה איך מייצרים גיטרות חשמליות במפעל של פנדר. 4. לא זוכר את השם, ומן הסתם זה לא שייך לפה, אבל תמיד הייתה לי חיבה רבה למנגינה של ספרות זולה, פשוט עושה לי את זה. 5. The Aullman Brothers - ג'סיקה. מהאלבום Brothers and Sisters 6. סנטנה - Europa - בדרך כלל אני שונא אאת סנטנה, אבל את אירופה אני ממש אוהב, שיר ילדות שלי. 7. Gary Moore - Blues for Narada, אחת מהבלדות המעולות של גארי מור. את השלושה האחרונים בחרתי מהקטלוג הממש רחב של פרנק זאפה, שכתב עשרות יצירות אינסטרומנטליות: 8. Black Napkins - את היצירה הזאת, אפשר לשמוע באלבום Zoot Allures בגרסה נחמדה, אבל הכי כדאי לשמוע מסיבוב ההופעות של 76 שנכללה שם בגרסה של 20 דקות בערך, עם סולו ווקאלי ענק של ביאנקה אודין. אמליץ גם על הגירסה שיצאה לא מזמן מהאלבום FZ:OZ 9. Blessed Relief - יצירה זו שנכללה באלבום The Grand Wazoo שרובו אינסטרומטלי, ביססה את זאפה בתור מלחין רציני. יצירה מדהימה ושקטה, שלעולם לא בוצעה מעבר לאלבום הזה. מומלץ + 10. Watermelon in Easter Hay - היצירה שהכי מזוהה עם זאפה, והכ אהובה עליי. כל מילה מיותרת. חובה לשמוע.

yon2k

New member
מממ......

במקום העניין הזה של ספרות זולה אני אשים את Focus - Sylvia

LadyG

New member
טוב...

נאמרו כבר המון דברים טובים. אולי אפשר להוסיף את: The Who - Sparks ELP - Fanfare for the Common Man פליטווד מק - אלבטרוס Santana - Samba La Pati מטוסו של ג'פרסון - Cimbrayonic Journys וגם לאחים אולמן יש קטע אינסטרומנטלי מצויין שנדמה לי ששמו ג'סיקה ואהבתי את הרעיון.

קיר קמט

New member
בקשר לאלבטרוס

כבר מזמן החלטתי שאם וכאשר יהיו לי ילדים, הם ילכו לישון כל לילה עם זה. באמת קטע יפה, אבל מה-זה מרדים !

למעלה