הכנה למבחן מחוננים

רונה 26

New member
עם יד על הלב - כמה מהילדים שעברו את השלב השני

עשו קורס כזה או אחר?

זה לא מגיע ממקום של פירסומת, אלא ממקום של אמא שאין לה מושג מה לעשות.
אני רוצה את הטוב ביותר לבת שלי.
שאלתי את בעלי אם לקנות את הערכה ב 300 ש"ח שמוכרים באינטרנט, הוא אמר לי ללכת לקנות לעצמי נעלים ב 300 ש"ח...
מי שבאת מחונן לא צריך את הקורס
אבל מי ש"קצת" מחונן אולי זה יכול לעזור???

נטלי22

New member
אצלי בינתיים שניהם עברו ללא הכנה.

אבל לצערי השני עבר רק לאחר ערעור, לדעתי בעיקר כי במועד הראשון היו לא מעט נבחנים שקיבלו מראש חלק גדול מהשאלות שתהיינה במבחן (כי השתמשו באותו נוסח בכל המועדים של הבחינה).
ולצערי בגלל שהוא עבר רק במועד השני כבר לא היה מקום בכיתת מחוננים וכרגע הוא הולך רק ליום שליפה בעיר אחרת.

למרות כל זה, גם את השלישית אני לא שולחת להכנה, כי אני רוצה שאם היא תעבור, שתעבור בזכות עצמה ולא בדרכי רמייה.

היות ואצלנו מדובר בכיתת מחוננים של שבוע שלם, אני מאמינה שמישהו שנכנס לכיתה כשלא היה אמור להיכנס אליה, יסבול במהלך הדרך. אצל הבכורה שלי היה לפחות אחד (מתוך 16 תלמידים שהם היו בזמנו) שעזב בסוף כיתה ה' כי לא הצליח לעמוד בדרישות של הכיתה. מצב לא נעים.

נטלי22

New member
כי ההורים ישבו איתי מחוץ לחדר הבחינה

וידעו המון שאלות מאלה שעומדות להישאל בפנים (עוד לפני שהילד שלהם יצא מהבחינה כמובן).
בדיעבד הבנתי, שנתנו בדיוק אותו נוסח למשל בבחינה שנערכה בלוד כמה ימים לפני פתח תקווה, ומי שיש לו חברים שלומדים ונבחנים בלוד, למשל, יכל לקבל שאלות ולהתכונן עליהן.

במכון סאלד דחו את הפנייה שלי בטענה, שבבחינה יש כ-100 שאלות ואין סיכוי שמישהו יכול לזכור כל כך הרבה שאלות ולהעבירן לילד אחר, אבל לטענתי יש יתרון יחסי למי שמקבל מראש אפילו חלק מהשאלות, ולכן ייתכן שזה יקדם מישהו פחות מתאים על חשבון מישהו יותר מתאים (כי המקומות בכיתה מוגבלים והתוצאות הן יחסיות).

דן לוי10

New member
מחיר הערכה עלה ב100 שקלים מאז הפרסומים כאן

זה מה שמעצבן ,אשתי שהיא פסיכולוגית אומרת שכל המבחן הוא יחסי ומקרי ושכל הטירוף סביבו קשור לאגו של הורים (מודה גם לי יש בעיה אני כל הזמן תוהה אולי בכל זאת,אבל היא אומרת שחשוב יותר האושר של ילדתינו ושכל ההכנות האילו מלחיצות ויכולות לפגוע בדימוי העצמי )
היכן שאני גר המחוננים יוצאים ליום בשבוע מבית ספר.אני תוהה אם זה טוב להם חברתית ,אשתי סיפרה לי על הורה שאמר שבנו סבל מהצורך לבקש את השיעורים כל פעם מבני כיתתו, ומהריחוק החברתי שזה יצר .היא אמרה שהיא קצת מקווה שהקטנה לא תעבור את שלב ב כדי שלא יהיה לנו פיתוי.
אני ,אני כבר לא יודע מה לחשוב .

bhs

New member
אני אוכל לציין לגבי שתי הבנות שלי -

לא יצר בעייה חברתית, היה קושי להשיג שיעורים אבל הסתדרנו והמורה של הקטנה היתה משלימה לה הקניות ביום א' בתנ"ך והסטוריה.
הגישה שלי אומרת - כשמציבים מטרה גם משיגים אותה- כלומר אם הורה מחליט שהילד בתוכנית יש דרכים לפתור את כל הבעיות שצצות בדרך. צריך למצוא את הדרך איך מתמודדים עם ... ולא לחפש תרוצים למה זה לא ככה
זה ממש לא קשור לאגו שלי, אבל זה כיף לדעת שהילד מחונן.
התוכנית בסך הכל יכולה לתרום ל15% עליונים של הילדים ומה לעשות כיף יותר ללמוד עם ילדים שנמצאים ברמה שלך מאשר בכיתות אינטגרציה של משרד החינוך...הלמידה לא קונבנציונלית והנושאים מועברים בצורה מעניינת.
ילד מחונן הרבה פעמים מוצא עצמו לבד גם ללא אבחון - כך שמסגרת עם עוד ילדים כמוהו מאוד תורמת מבחינה חברתית

אביבקיץ

New member
לא מכירה אף מחונן שעשה הכנה כלשהי

אני מכירה כמה וכמה מחוננים

אף אחד מהם לא עשה קורס ולא שמורץ ולא מורה פרטי שבאה הביתה ולא מישהי שמגיעה ונותנת לילד בטחון עצמי בשני מפגשים

למעלה