הכנה למבחן מחוננים

nish1166

New member
הכנה למבחן מחוננים

שלום
אני מחפשת הכנב למבחן שלב ב' במחיר שפוי יחסית
עדיף למורה פרטי שיכול להגיע הביתה עם דוגמאות
או קורס שמכין במחיר סביר
העלות שמצאתי זה 1500 ש"ח

אני מאיזור פתח תקווה
תודה

למה לשלם מחירים כאלה?

יש עכשיו ערכות שאפשר לרכוש באינטרנט, הרבה יותר שפוי לדעתי

bhs

New member
מה כוללות הערכות? - איכן רוכשים?

טרם שמעתי על ערכות כאלו

mikilk

Active member
לא ראיתי כאן פרסום ספציפי. אם יהיה - אמחוק

בסך הכל אמרתי

שאין טעם לשלם אלפי שקלים על קורסי הכנה... מי צועק? :)

בעיקרון, אני הראשונה שאגיד שלא חייבים להתכונן למבחן הזה - אצלי במשפחה אנחנו שלושה ילדים מתוך שלושה בוגרי מסגרות למחוננים.
כמי שהשתתפה בתוכניות האלה, וכמי שבאה ממשפחה שבה נקודת הפתיחה לא הייתה מי יודע מה (גם מבחינת מצב סוציו אקונומי, אבל לא רק) אני יודעת לילדים מסוימים חשוב לעבור את המבחנים - כדי שיראו אותם, כדי שישקיעו בהם, כדי שידעו שהם יכולים להצליח. בית הספר מתייחס אחרת לילדים שעוברים את המבחנים, חד משמעית.
רק שמאז עברו הרבה שנים והיום המצב שונה. מרגע שיש הורים שכן מכינים את הילדים, נראה לי לא הוגן שילדים שלא יכולים לשלם סכומים כאלה יישארו בחוץ.
אז חשוב לי לומר שיש אלטרנטיבות - במחיר שפוי יותר ואף בחינם.

ותודה שנרשמת לתפוז רק כדי לבשר לנו עליהן

את ממש צדיקה, ואני בטוחה שאין לך כל אינטרס בנושא.

mikilk

Active member

מכיוון שאין כאן הפניה לאתר / חנות או איזכור ספציפי - אין כאן עניין של עבירה על חוקי תפוז אלא סתם ריח קצת לא טוב...

בסך הכל אמרתי

שאין טעם לשלם אלפי שקלים על קורסי הכנה...

בעיקרון, אני הראשונה שאגיד שלא חייבים להתכונן למבחן הזה - אצלי במשפחה אנחנו שלושה ילדים מתוך שלושה בוגרי מסגרות למחוננים.
כמי שהשתתפה בתוכניות האלה, וכמי שבאה ממשפחה שבה נקודת הפתיחה לא הייתה מי יודע מה (גם מבחינת מצב סוציו אקונומי, אבל לא רק) אני יודעת לילדים מסוימים חשוב לעבור את המבחנים - כדי שיראו אותם, כדי שישקיעו בהם, כדי שידעו שהם יכולים להצליח.
בית הספר מתייחס אחרת לילדים שעוברים את המבחנים, חד משמעית.
רק שמאז עברו הרבה שנים והיום המצב שונה.
מרגע שיש הורים שכן מכינים את הילדים, נראה לי לא הוגן שילדים שלא יכולים לשלם סכומים כאלה יישארו בחוץ.
אז חשוב לי לומר שיש אלטרנטיבות - במחיר שפוי יותר ואף בחינם.

אורחת מהשער

ובתור מי שעשתה את המבחן הזה לפני לא מעט שנים (בלי הכנה כמובן) - אני חושבת שזה לא לעניין. המטרה של המבחן היא לבדוק את היכולות האישיות של הילד - ברגע שמכינים אותו במיוחד למבחן זה משנה את התמונה וזה לא אומר שהילד באמת עונה על מה שהמבחן מנסה להשיג ואם הוא יעבור אותו - זה לא אומר שהוא באמת מחונן או "רק" מוכשר.

tomi32

New member
זו מין דילמת אסיר

הבן שלי עושה את המבחן בעוד שבוע. הוא לא עובר הכנה כלשהי וגם שיתפתי אותו בכך והוא מסכים שאין מקום להתכונן (הוא קרא את הזימון ושאל אותי למה כל כך מדגישים שם שלא צריך להתכונן).
יחד עם זאת, אם כולם מתכוננים, אז אני בעצם עושה לו עוול. כמו בפסיכומטרי, אם כולם מתכוננים, אז ההכנה בעצם לא כל כך אפקטיבית ורק מי של מתכונן, נפגע (נכון שכל אחד נתרם באופן שונה מההכנה, אבל התנאים שווים כשכולם מתכוננים). לשמחתי, אין אצלנו בכלל פרסום של מכוני ההכנה, כך שאני מניח שחלק בוודאי מתכוננים, אבל לא מדובר בתופעה גורפת.

השאלה מה המטרה של אותו ילד/הורה

בראייתי, המבחן הזה לא אמור לתת לילד יתרון על פני אחרים - זו לא תחרות מי יותר חכם, המבחן מיועד לבדוק אם הילד בעל נתונים מסוימים, וגם אם אחרים "מרמים" - זה לא משפיע עליו. זה לא כמו פסיכומטרי שם עומדים במצב שהטובים ביותר מתקבלים לתארים הנחשקים, כאן מדובר על משהו אחר לגמרי.

בזמנו כשעשיתי את המבחן הזה היינו 2 ילדים מהכיתה שניגשו (אני ועוד ילד). תשאלי אותי אם זה השפיע על יחס מהמורים או על משהו אחר? ממש לא. המורה אהבה את שנינו לפני כן כי היינו תלמידים טובים והיחס שלה לא השתנה. בכיתות הגבוהות יותר היו תלמידים נוספים ש"השתוו" אלינו והמורות בכיתות הבאות בכלל לא ידעו לדעתי על העובדה שנבחנו בשלב ב' (או בא'), למרות שהלכנו שנינו למסגרות העשרה אחרי שעות הלימודים, כשהיו גם מי שהלכו למסגרות האלו למרות שלא עברו את שלב א', אבל התקבלו על סמך הישגים יוצאי דופן בלימודים.

mamma1

New member
לצערנו זה כן תחרות

כי לא בודקים אם הילד שלי הגיע להישג מסויים במבחן, אלה אם הגיע בין המקומות הראשונים מבין כל הנבחנים. אם יש אצלנו רק 25 מקומות ביום שליפה, הרי שאם הילד שלי הגיע למקום 26 הוא לא יכנס. כמו בפסיכומטרי - אם מתוכננים אפשר לשפר ציון ולהתקבל לתוכנית רצויה, עדיין כמובן מי שקיבל 500 לא יגיע ל 700 אבל כן יתקדם כפי יכולתו ויוכל להשיג מטרות מסויימות. גם באיתור מחוננים לדעתי, לא ניתן להפוך מישהו שממש לא מצטיין למחונן, אבל כן אפשר לקדם קצת או לשפר סיכוי קבלה ויש אנשים שזה כן חשוב להם. אני מתקשה לראות את הבן שלי שורד את כל היסודי בלי תוכנית העשרה שמתאימה לו. זה יהיה חבל אם לא יתקבל, למרות שלא סוף העולם (אחותו לא התקבלה ולא התרגשנו מזה).
למזלי הרב אנו גרים הרחק הרחק מהמרכז, אף אחד פה לא שמע על תוכנית העשרה ואין שום חוגים כאלה. ככה שאין תחרותיות, אני מראה לבן שלי כמה שאלות דוגמא מכל סוג וזהו.

נטלי22

New member
אצלנו אני יודעת בוודאות שהיו כאלה שרימו.

היו הורים שישבו מחוץ לבחינה וידעו חלק גדול מהשאלות שהילד שלהם עונה עליהן בפנים, כי הם השיגו שאלות מכאלה שעשו את המבחן כמה ימים קודם לכן באזור אחר.
ואכן, הבן שלי לא התקבל לכיתת מחוננים, ובשנה לאחר מכן כשכן עבר, כבר לא היה מקום בכיתת מחוננים (שמותר להכניס אליה עד 26 תלמידים), וכעת הוא נוסע פעם בשבוע לסביון ליום שליפה במקום להנות מכיתת מחוננים קל"ב כל השבוע.

הוא גם משתתף בחוגי אחה"צ, ששם באמת יכולים להתקבל גם אלה שהוגדרו כ"רק" מצטיינים, או כאלה שרוצים ומראים יכולות לימודיות גבוהות, על בסיס מקום פנוי.

למרות כל האמור לעיל אנחנו לא מתכוונים לשלוח גם את הקטנה שלנו להכנה, ומקווים שהיא תעבור בזכות עצמה ולא ברמאות או תחמנות מכל סוג שהוא.

ובהקשר הזה יש לי זיכרון קלוש מאותה תקופה

על דיווח שהיה בחדשות על הורים שהשיגו את חוברות הבחינות והכינו את הילדים שלהם למבחנים. אני זוכרת שזו הייתה דיי שערוריה כי זה נתפס כרמאות - ובצדק.

tomi32

New member
למה זה לא כמו פסיכומטרי?

גם כאן המבחן השוואתי, ואם כולם משפרים ציון בעקבות ההכנה, אז מי שלא מתכונן יכול לא להתקבל, למרות שבמצב הראשוני בלי הכנה הוא היה מתקבל.

למה מתקבלים?

אולי בזמני זה היה אחרת, לא זכור לי שמישהו התייחס לתוצאות של המבחן מלבד מסגרות העשרה מסוימות שכאמור היו מקרים נוספים של אפשרות קבלה אליהם. בכל מקרה, גם אם מדובר כאן בתנאי קבלה כלשהם - ברגע שילד עובר מבחן שלא בהכרח היה אמור לעבור, יש סיכוי לא רע שיהיה לו קשה במסגרת שמיועדת למי שעוברים את המבחן (בלי הכנה).

אבל כאמור, אני מניחה שהרבה דברים השתנו מאז זמני.

ורק כדי לסבר את העין

ה
מתייחס אלי ולא אלייך. אני תוהה מה פספסתי ומה התחדש בתחום הזה בכל השנים שאני "לא בעסק".

tomi32

New member
היו על זה כאן כמה שרשורים

המבחן הוא תנאי להכנס לתוכניות המחוננים והמצטיינים של משרד החינוך והרשויות המקומיות. יש ילדים שמאד זקוקים לחוגים האלו ואין להם אלטרנטיבה אחרת. אני בגישה ש"זה רק חוג" ואני חושב שגם בני מתייחס לזה כך, אבל אני מבין הורים שרואים זאת אחרת ומבין את התסכול של מי שרואה שכולם סביבו מתכוננים והוא מתלבט האם הדבקות בעקרון שלא צריך להתכונן לא פוגעת בילד/ה שלו/ה.

למעלה