הכנה למבחן מחוננים

mikilk

Active member
לא, זה לא כמו פסיכומטרי

למרות שהפרמטרים והמבחן דומים
המטרה כאן שונה
אין כוונה למצוא ילדים ששוקדים / לומדים (או הורים שדוחפים)
אין כאן כוונה לאפליה בין אילו שידם משגת בחוגי הכנה למיניהם
המטרה היתה ברורה, לזהות ילדים, מכל החתכים, אשר תוצאות מבחנם מעיד על עצם היותם מחוננים (במבחן השוואתי לילדים בגילם) בניגוד למבחן פסיכומטרי שכל מטרתו היא קבלת ציון בגובה נדרש ללימוד במוסד אקדמי (וניתן לגשת למבחן מספר פעמים כדי לשפר ציון).
שלושת ילדי לא התכוננו ועברו, אני רואה בהכנה טעם לפגם, העברת מסר מאוד שגוי לילד ושגיאה מהותית.
אבל זו רק דעתי...

dafnapo

New member

tomi32

New member
אם כבר נכנסנו להשוואה

ראשית, כפי שכתבתי, גם אני לא חושב שראוי להתכונן ולכן בני לא מתכונן לבחינה, כך שכנראה עמדתנו ביחס לעניין, דומה.

בקשר להשוואה לפסיכומטרי, מטרת הפסיכו' להשוות פוטנציאל להצלחה בלימודים אקדמים. אין ספק שהלימוד למבחן לא משנה את הפוטנציאל ולכן התוצאה של הלימוד היא בדיוק התוצאה של לימוד למבחני המחוננים (בהנחה שההכנה מסייעת להעלות ציון). גם בפסיכו' יש אפלייה - לא כל אחד יכול להרשות לעצמו את הקורס הכי טוב, לא כל אחד יכול להתפנות כמה חודשים ולהשקיע במבחן הזה את המקסימום.
גם האפשרות לגשת מספר פעמים אותה ציינת כמבדילה בין המקרים, דווקא הופכת את הפסיכו' למבחן מאד מפלה על רקע סוציואקונומי, כי מי שחלש לא יכול להרשות לעצמו לבזבז זמן ולגשת למבחן כמה פעמים.

mikilk

Active member
מה שכתבת לגבי הפסיכומטרי

בהחלט נכון - הכל נכון, עדיין אני חושבת שיש הבדל בין מטרות מבחן איתור המחוננים למטרות המבחן הפסיכומטרי ולכן גם התוצאות אמורות (בהנחה שלמבחני איתור מחוננים לא מתכוננים) להיות שונות.

סופסוף דיון מעניין כאן, מבטיחה לנסות להביא מישהו שקשור למשרד החינוך / לאגף המחוננים להביע את דעתו

רונה 26

New member
חייבת לשאול - ההכנה עוזרת?

האם באמת ידוע ומוכך כי מי שעשה הכנה והוריו שילמו כמה ששילמו באמת בעל סיכויים לעבור את הבחינה?
אם כן - משרד החינוך צריך לשנות את הכללים.
מדובר באיתור קבוצה מיוחדת של ילדים. לא יותר טובים לא יותר גרועים, אלא בעלי כישורים מיוחדים.
הכנה טרם הבחינה לא תשנה להם את מנת המישכל ו/או היכולות (כך לפחות אני מקווה)
לפסיכומטרי ניתן ללמוד בבית, אף אחד לא מחייב אותך לקחת קורס.

בסופו של דבר ילד שהתקבל בגלל קורס והוא לא מחונן לא יחזיק מעמד בתוכנית...

mikilk

Active member
אינני יודעת אם נעשתה אי פעם

בדיקה שכזאת ע"י אגף המחוננים, לא עד כמה שידוע לי. ואם לא בדקו - לא ניתן לדעת...
לגבי הפסיכומטרי - נכון שניתן בבית, אך בכל אופן הקורסים השונים נותנים כלים רבים, מבחני דוגמא ותמיכת צוות (לצערנו זה המצב)

לתחושתי

יש בעיקר הבדל בין כן להכיר מראש את סוג החשיבה הדרוש, לבין לא להכיר כלל, אבל לא יותר מזה.
אני חושבת למשל על הפסיכומטרי בהקשר הזה - מי שיש לו ראש על הכתפיים לא באמת צריך קורס הכנה, אבל כדאי שידע בערך איך נראות אנלוגיות, לא?
כלומר, מרגע שאר האנשים שעושים את המבחן כן יודעים לקראת מה הם הולכים. במיוחד אם הוא אמור להצליח להתקבל לרפואה עם הציון הזה.
לעומת זאת, ההבדל בין לפתור עשר שאלות כאלה לבין לפתור מאתיים כנראה כבר הרבה פחות משמעותי...
בקיצור - מרגע שיש ילדים שכן עושים הכנה, נראה לי הכי הוגן שגם שאר הילדים יראו קצת שאלות לדוגמה מראש (וכאלה יש בחינם ברשת).

תוספת

אבל בעצם את מה שאמרתי צריך לסייג ביוצא דופן אחד - מבחני ידע כללי.
כשמלמדים ילדים אילו שאלות ידע יופיעו ומה לענות זה כבר באמת מקומם.
ואם נאמר כאן משהו על פנייה למשרד החינוך, אני חושבת שצריך לשאול למה יש עדיין מבחנים כאלה במכון סאלד,
בזמן שבשום מקום אחר בעולם לא בוחנים יותר על ידע כללי בהקשר של קבלה לתוכניות מחוננים.

דן לוי10

New member
נו די עם הפרסומות

מה שעוד יותר מרתיח אותי שכל המרוויחים מהלחץ של ההורים ,לא מהססים לנצל את המצב,
ולהעלות מחירים ככל שהמועד של הבחינה מתקרב .
(כן יש לנו חבר שיודע מה שקורה אני הצלחתי להמנע מהענין )
אגב מההכרות שלי עם כאילו שהתכוננו (שלושה )הם דווקא לא עברו ...
כן גם אותי זה פיתה אבל בנתיים מחזיק מעמד

אוף זה בכלל לא מה שהתכוונתי

פשוט קראתי את ההצעה לפנות למישהו ממשרד החינוך רק אחרי שכתבתי והייתי חייבת להוסיף את ההערה לגבי ידע כללי.

אני לא מתכוונת להלחיץ, מה שאני מתכוונת להגיד זה את הדברים הבאים:

1. נקודתית - מעצבן שיש ילדים שהולכים לקורסי הכנה, אבל זאת אפליה שקל לתקן. פשוט להראות שאלות לדוגמה גם לשאר הילדים (דרך אגב בדיוק השבוע שמעתי מאחיינית שלי שעכשיו עושים הכנה למבחנים פסיכוטכניים של צו ראשון חינם לכולם בבתי ספר בדיוק בשביל לבטל את האפקט הזה של אפליה בעקבות קורסי הכנה).

2. כללית - אם מתארגן פה דיון רציני במצב של תוכניות הערכה ומדידה של משרד החינוך, אני אשמח לדעת למה אנחנו לא מיישרים קו עם מה שנהוג במקומות אחרים בעולם. בפסיכומטרי, אגב, אין שאלות ידע כללי כבר יותר מעשרים שנה.

אם הלחצתי מישהו אני מצטערת ואם אני מעצבנת פה אנשים אני מוכנה להשתדל לשתוק. אני קוראת את הדיונים בפורום הזה כבר הרבה זמן, וזאת פעם ראשונה שאני מצטרפת לפורום כזה ונראה שיש לי הרבה מה ללמוד.

הערה אחרונה למקרה שאכן תבקשו ממני לשתוק עכשיו:

הורים ששולחים את הילדים לקורסים כאלה, הם בדיוק ההורים שיכולים לשלוח מראש את הילד לחוג שמעניין אותו וזהו. הם לא אלה שצריכים תוכניות מסובסדות של משרד החינוך.

mikilk

Active member
הכל בסדר

נשמח אם תמשיכי לקרוא ולכתוב לאורך כל השנה, נשמח לדעות שונות בלי פרסומות

אביבקיץ

New member
לא צריך "לראות שאלות לדוגמא"

בלי הכנה הילד לא יבין מה צריך לעשות כשאומרים לו "סמן מה המילה הנרדפת מבין 4 אפשרויות"?

אנחנו מדברים כאן על הילדים הכי נבונים בכיתה, לא?

אלה לא ילדים בעלי קשיי למידה או משהו כזה.

יש מעט שאלות שאפשר לאמר שהן דורשות "צורת חשיבה שונה" (כל מיני שטיחים וכאלה). אבל שוב - כל ילד נבון, אפילו לא מחונן, מספיק לו ההסבר הקצר שנותנים בהתחלת הבחינה.

לא יודעת מה את חושבת שקורה בתכנית הזאת.

אבל ילד לא מחונן בהחלט יכול להחזיק בה מעמד - היא לא תכנית כל כך קשה או מיוחדת. מה שכן עלול לקרות לילד הוא שהדימוי העצמי שלו ייפגע והוא ירגיש שהוא טיפש, כי הוא ישווה את עצמו לילדים בכיתה ויראה שהוא פחות זריז מהם, יודע פחות, וכו'. היו לנו בכיתה כמה ילדים כאלה - כלומר, לא כאלה שעברו את הבחינה בדרך כזו או אחרת (את זה אני לא יודעת), אלא כאלה שהיו ברמה נמוכה מהרמה של רוב הכיתה, וזה פגע בהם מאוד, ולהערכתי אם הם היו נשארים בבית ספר רגיל הבטחון העצמי שלהם היה גבוה בהרבה והם היו אי שם בטופ של הכיתה, גם אם הם לא ממש מחוננים. הילדים האלה לא נכשלו בכיתה, הם פשוט לא הצטיינו בכלום, לא התבלטו, וכו' - עברו משנה לשנה וזהו.

bhs

New member
יש גם יום העשרה שבועי ולא רק כיתת מחוננים

זו לא תוכנית של בית הספר - לומדים נושאים אחרים ובצורה שונה, זה בהחלט מתאים כמעט לכל ילד. הדגש הוא על האנטרקציה החברתית, שהרבה מחוננים צריכים.

mikilk

Active member
לא, יש מספר תאריכים, לא לדאוג!

(מתוך חוזר מנכ"ל משרד החינוך)

בחינות שלב ב'

א. במהלך החודשים ינואר ופברואר 2013 יישלחו הזימונים למבחני שלב ב' אל בתי הספר על ידי הגופים הבוחנים. מנהל בית הספר ימסור את הזימונים להורי התלמידים.

ג. בחינות שלב ב' יתקיימו החל מאמצע חודש ינואר 2013 ועד סוף חודש מרס 2013.

ד. במחצית השנייה של חודש יוני 2013 תישלחנה התשובות על קבלה או על אי-קבלה לתכניות לכל הנבחנים שנבחנו בשלב ב', ישירות אל כתובות הדואר שלהם שמצויות במערכת המנב"סנט. במגזר הערבי, הבדווי, הצ'רקסי והדרוזי התשובות תישלחנה לבתי הספר.

במקרה של הורים החיים בנפרד ימסור בית הספר לגופים הבוחנים, באמצעות הדואר האלקטרוני, שתי כתובות, האחת של האם והשנייה של האב.

nanamush

New member
הכנה למבחן מחוננים

אנחנו התלבטנו הרבה בנושא והחלטנו על פשרה: הגבלנו את ההכנה ל - 2 מפגשי סימולציה בלבד.

עשינו את זה לפני כמה שנים עם הבן והשנה עם הבת.

מה שכן - הלכנו למישהי שמומחית בנושא והיא היתה מעולה. גם קיבלה את גישתנו וגם תמכה בילדים ונטעה בהם בטחון ביכולותיהם.

מי שמעוניין בפרטים - שיפנה אלי במסר אישי.

דן לוי10

New member
פירסומת ?אני בעד למחוק את כל השירשור הזה

מדהים -יש מישהי שבשתי פגישות מצליחה הכל ללמד ,לשנות מצב פסיכולוגי ,
אולי מפרסמים יטרחו לשלם על הפירסומת שהם עושים לעצמם ?

למעלה