הכלבה המליטה!:)

lilithmm

New member
המציאות נמצאת אצלי בבית../images/Emo70.gif

קיבלתי לפני חודש וחצי 8 גורים נטושים במצב גרוע. מהר מאוד 3 לא שרדו את הלילה. אחד מת ביסורים נוראיים (לפחות זה הלך מהר) ממחלת מעיים. במשך כל התקופה הצלחתי למסור רק 2 גורים, והם גורים מדהימים, ד.א. עוד שבועיים לא אוכל להחזיק את הנותרים והם ילכו להסגר. אני דיי בטוחה לגבי הגורל שלהם שם.

בנגלה

New member
נכון..

"בואו נמשיך ונתקוף את הבעלים שלא עיקרו את הכלבה... כרגע הם הרגו 8 גורים מסכנים!!" חבר'ה תרגעו!!!!!!!!!! אהבת הכלבים עלתה לכם לראש!!!!!!!! צריך לעקר את הכלבים אבל תפסיקו להסחף!!! נולדו גורים ואין מה לעשות!! יתכן מאוד שהגורים האלה יחיו חיי עושר, אושר בריאות וכושר!!!! המלטה של גורים אצלכם הפכה להלוויה!! במקרה שלך (בן או בת??) זה נכון שיתכן שהסוף שלהם לא יהיה טוב.. אבל זה לא סוף של כל גור שנולד!! רע אפשר למצוא בכל דבר! בתור אוהבי חיות אתם צריכים לעסוק עכשיו בלמצוא בית חם לגורים במקום לגעור בבעלים ולהתאבל על מוות שעדיין לא נגרם! את המוות הזה אפשר למנוע עם קצת יוזמה- והתגובה שלכם להמלטה בהחלט לא עוזרת!

kasa

New member
תסלח/י לי, אבל התגובה שלך ממש

מכעיסה. בתור חובבי חיות - יש לי מספיק חיות שאני מחפשת עבורן בית. גם בלי 8 הגורים הללו !!! בתור חובבת חיות תפקידי הוא למנוע (למנוע. למנוע. ושוב - למנוע) הולדתם של גורים נוספים, ולא לסייע בידי אנשים חסרי אחריות שמביאים גורים לעולם, להיפטר מהם !!! זו בדיוק הבעיה. שאנשים חסרי אחריות מביאים גורים לעולם וסומכים על זה שיהיו כמה "חובבי חיות" שכבר ידאגו לגורים האלה ! למה ? למה העמותות הקורסות צריכות לדאוג לצרות שאחרים גורמים ? למה אנשים טובים שנלחמים בכל יום להצלת בעלי חיים, צריכים לשאת בתוצאות של חוסר אחריותם של אחרים ?? למה לזרוק עלינו (כן, עלינו, חובבי החיות) את האחריות לגורלם של גורים שאנשים חסרי אחריות וחסרי מצפון הביאו לעולם ??? לידיעתך, מרבית הגורים הללו ימותו ו/או יסבלו. למה ? כי זו הסטטיסטיקה. תעשי סיבוב בעמותות ובכלביות עירוניות ותראי מה מצב הגורים שם. כמה מהם שורדים. כמה מהם מגיעים אחרי שכבר אומצו ואז נזרקו... ההיצע של הכלבים רב וגדול ממספר המאמצים. ולכן בדיוק - אסור להביא גורים נוספים לעולם. אני פשוט לא מצליחה להבין כמה אטומים אפשר להיות. תקראו עיתונים. תראו כתבות. תלכו לעמותות. תעשו סיבוב במכלאות עירוניות. ואז - תחליטו אם להביא גורים או לא. אל תביאו גורים ותזרקו אותם עלינו כדי שנמצא להם בית. תבינו כבר שאין מאמצים. ויש אינספור כלבים וגורים שממתינים לבתים חמים. חלקם ימותו בימים הקרובים מהקור, מהרעב. מהמחלות.... תעשו קצת סיבוב במכלאות.

בנגלה

New member
מתוקה אף אחד לא זרק עליך כלום!

לא אמרתי שהאחריות היא עליכם חובבי החיות- חס וחלילה! אמרתי שצעקות, תלונות וביקורת לא יעזור במקרה הזה.. את הזמן אי אפשר להחזיר! ואני.. בתור נציג של אנשים שאין להם ניסיון עם כלבים, עמותות וכל היוצא בזה, יכול להגיד לך שעד שלא קראתי פה על הדבר הזה לא חשבתי לרגע שיש משהו פסול בלתת לכלבים להמליט! קראתי את מה שאמרתם על זה והסכמתי זה נכון.. אבל איך את יכולה לבוא אל אדם פשוט שבתור תגובה טבעית שמח שהכלב שלו המליט ולצעוק עליו, ולגעור בו על זה שהוא לא עיקר את הכלב שלו! אני אוהב מאוד בעלי חיים ורע לי מאוד עם זה שכלבים מתים סתם ככה.. ראיתי לפני כמה חודשים גור כלבים נטוש ונקרע לי הלב כשהוא התחנן לבוא איתנו! אבל אני בתור אדם פשוט ולא פעיל בעמותות לא חשבתי ולא שמעתי על הסטטיסטיקות ולא עלה בדעתי בכלל שיש פסול בלתת לכלבה להמליט גורים. אז את באה וקוראת לי "חסר אחריות וחסר מצפון"??? עכישו במקרה נכנסתי לפורום וקראתי הודעות וכתבות על העניין ועכשיו אני יודע שאני יעקר את הכלבה שלי.. אבל אני לא מבטיח לך שכמה שבועות לפני כן אם הייתה לי כלבה, הייתי מעקר אותה! וסביר להניח שאם היא הייתה ממליטה הייתי שמח מאוד מהעניין.. ויתכן שהייתי כותב הודעה בפורום.. למה אני צריך לקבל צעקות?? לא נראה לך שיהיה לי יותר נחמד פשוט לשמוע "מזל טוב, אבל תשתדל לעקר את הכלבה שלך עכשיו.." ואז לקבל הסבר למה?? לא כל אחד יודע על התופעה הזאת והתגובה להודעה של אותה אחת הייתה ממש לא הוגנת!!

kasa

New member
קודם כל, אני באמת מאוד שמחה שאתה

אדם עם ראש פתוח והגיון בריא, שמבין את הצורך והחובה לעקר כיום כל כלבה. זה באמת-באמת היה לי כיף לקרוא את תגובתך האחרונה, ולדעת, שלמרות שהדברים לא היו עבורך מובנים מאליהם - שמעת, קראת, הבנת והסכמת, ואפילו - תעקר. זה פשוט נפלא שהבנת את ההגיון מאחורי הדברים, ונפלא לדעת שגם אתה תחסוך סבל מהרבה גורים וכלבים נוספים בעיקור כלבתך. שנית, בתגובתך הקודמת אמרת (ואני מצטטת): "בתור אוהבי חיות אתם צריכים לעסוק עכשיו בלמצוא בית חם לגורים..." - ועל כן עניתי לך שאין שום סיבה בעולם שאנחנו, חובבי בעלי החיים נצטרך לטפל בכל המחדלים שגורמים אנשים חסרי אחריות, וחסרי מצפון. העמותות קורסות מהעומס, וגם לאנשים הטובים כבר אין יכולת לעזור, ולכן - חייבים למנוע. לעקר ולמנוע. שלישית, אני באמת ובתמים חושבת שהבאת גורים לעולם זה בכלל לא מזל טוב. זה מזל רע מאוד.
למה ? כי נוצר מעגל נוסף בעל פוטנציאל ילודה.... ושוב מעגל ההרבעות מתרחב... אני לא יכולה לאחל מזל טוב, לדבר שביסודו הוא רע מאוד. ולדעתי, את הגירסה הזאת חשוב להפיץ, ולעודד עיקורים, בכל מקום, ובכל מחיר.

בנגלה

New member
לא הבנת אותי ממש..

במשפט שאמרתי התכוונתי להעיר על התגובה שלכן להודעה ולהסביר שזה לא יעזור עכשיו לגורים שכבר נולדו.. ואם אתם רוצים לעשות משהו לטובתם זה לחפש להם בית חם ולא להעיר על משהו שכבר נעשה.. לא התכוונתי שזאת חובתכם, התכוונתי שזה מה שיש לעשות במטרה לעזור לגורים.. ו.. המזל טוב זה למצב רוח טוב.. כנראה זה בטבע שלי.. אני לא יכול לאכזב וככה לבאס מישהו שכל כך שמח ממשהו.. בגלל זה הייתי משתדל לשמור על המצב רוח הטוב של אותו אחד.. אומר "מזל טוב" ואז מנמק למה לא כדאי שהכלבה תמליט עוד.. וכן, את מאחלת מזל טוב לגורים.. אם לא זה, מה עוד את יכולה לאחל להם? אני טועה? הרי את באמת מצפה שהעתיד שלהם יהיה טוב.. לדעתי זאת הברכה המתאימה..!

kasa

New member
אני כבר מזמן לא עוסקת בחלומות,

תקוות ומשאלות, אלא במציאות עצמה, שהיא כאובה, עצובה, ומכוערת. במציאות עצמה מרבית הגורים מתים בייסורים, ומיעוטם מוצא בית. וזה בכלל לא משנה אם אני חולמת אחרת או לא. המציאות היא קשה, ומכוערת. ומי שמביא גורים נוספים למציאות שכזו - דן אותם למזל הכי רע שיכול להיות. גם אם אני רוצה שיהיה עבורם אחרת....יש חלום ויש מציאות. כשאתה מתעסק בדברים הללו יום-יום, אתה רק רואה כמה רחוק החלום מהמציאות....

בנגלה

New member
אני אחזור על מה שאני אומר כל הזמן

מי שמביא גורים נוספים למציאות שכזו לא דן אותם לשום מזל.. הכלבה של מכרה שלי המליטה.. לפי מה שאמרת רוב או כל הגורים שהכלבה המליטה- דינם הוא מוות, התעללות, שוטטות ברחובות וכל היוצא בזה... ובכן.. היא מצאה בלי בעיה בית לכל הגורים.. סבתא שלי לקחה את אחד מהגורים והגור הזה שמח ומטופח!! וזה מה שאני מנסה להסביר.. לא כל גור שנולד דינו הוא מוות..! ככה.. שכדאי לך לעסוק בחלומות, תקוות ומשאלות.. אולם אי אפשר לקוות בשביל כל הכלבים כי בינתיים זה בלתי אפשרי שכולם ינצלו.. העובדה שאתם כבר קבעתם שדינם של הגורים האלה יהיה המזל הכי רע שיכול להיות ממש לא עוזרת להם...

lilithmm

New member
אני מאוד מבקשת ממך

לערוך רשימה למי הלכו הגורים, ולהתקשר לשם בעוד כחודש. אז יתברר שחלק מהגורים כבר לא במקום אליו נמסרו, חלק אחר לא קיבלו חיסונים וטיפול וטרינרי כנדרש, ואולי כבר מתו. מחכים לעדכון תוך 3 שבועות - חודש.

kasa

New member
הדוגמא שנתת אינה רלבנטית. היא דוגמא

פרטים ואישית שאינה מייצגת דבר. אני מדברת על 100,000 דוגמאות אחרות. אותם 100,000 "דוגמאות" שהן חיות ונושמות, אבל גם מורדמות כל שנה בידי הרשויות. והם כלבים בריאים. גזעיים חלקם. צעירים ברובם. גורים.... הם פשוט מומתים. זה שהגורים אומצו לא מבטיח את המשך הישארותם בבית. וזה הדבר העצוב ביותר. אנשים מאמצים כלבים בלי קושי ובלי מחשבה לגבי צרכי הגור. ובמרבית המקרים - הגור מוצא עצמו ברחוב, במכלאה (שם כנראה ימות ממחלות ומקור), הוא נדרס או נופל לידי מתעללים... זו הסטטיסטיקה. לא מקרה פרטי של סבתא שלך או שלי... יתרה מכך, כל גורה כזאת מהווה פוטנציאל לגורים אומללים נוספים, שימצאו עצמם באותה דרך אומללה. למה לא למנוע מראש את מסלול המוות המיותר הזה ? והנה, למשל, תמונה של גור, שנמצא משוטט מפוחד ומבוהל באמצע כביש ראשי, וכמעט-כמעט נדרס... אנחנו עצרנו לאסוף אותו, וכמעט יצרנו תאונה...

kasa

New member
והנה עוד, 2 גורות שנמצאו זרוקות

בכביש, לאחר שבעל הכלבה התייאש מלמצוא להן בית... (היו 9 גורים).

lilithmm

New member
זה נראה כמו הגורה שמצאנו לפני

7 חודשים. איפה מצאת אותם? האמא של הגורים שאנחנו מצאנו גרה בחדרה והבעלים לא רוצים לעקר. הגורים פשוט נזרקים לרחוב.

kasa

New member
האמא של הגורים הללו היא לברדור

(לבנה), מתוקה מאין כמותה. הבעלים שלה אכן גר בחדרה (גבעת אולגה). אנחנו מצאנו את הגורות לפני כחצי שנה (הוא זרק אותן ביער ליד היישוב שלי). הוא הבטיח לי לעקר את הכלבה, אבל אין לי ספק שהוא לא יעשה זאת. (הוא בקושי מתייחס אליה גם ככה...) בהחלט ייתכן שהוא זרק חלק מהגורים גם בחדרה. מנוול אמיתי. שתיהן, אגב, מצאו בית, והן מעוקרות, ומאושרות...

kasa

New member
והנה, כלב לברדור גזעי ובוגר שנמצא

נטוש ופצוע משוטט בכביש ראשי ליד כפר ערבי...

kasa

New member
והנה כלבה שאומצה מאגודה (!!) כגורה

אבל בבגרותה - ננטשה ע"י בעליה, שעברו דירה, והשאירו אותה בחצר של הדירה הקודמת....שם היא שוטטה ללא מזון ומים, בחורף הגשום בשנה שעברה, במשך כמעט חודשיים, שכהיא מנסה למצוא מחסה מהגשמים והרוחות !!

kasa

New member
והנה גורים שהגיעו לעמותה,

חלקם אומצו, חלקם לא שרדו....

האפי לי

New member
והנה עוד כלב שחי שנה בעמותות אחרי

שזרקו אותו ומה אני אגיד לכם, כל בנאדם שרואה אותו ברחוב נעצר ושואל מה זה ואיפה מוצאים כאלו כלבים לאימוץ (אני גאה לענות שבעמותות השונות)

kasa

New member
אני מקווה שהתמונות הללו, שמהוות ממש

קמצוץ מהמצב האמיתי המכוער - משכנעות אותך מדוע גורים שבאים לעולם הם לא "מזל טוב", אלא צרה אמיתית ונוספת. עצוב, אבל ככה זה.

למעלה