הכלבה המליטה!:)

oshiii

New member
הכלבה המליטה!:)

יש פה מישהו מהדרום שרוצה גור? כלבה של חברה שלי שהיא אמסטף מעורבת עם לברדור המליטה לפני שבוע 8 גורים! עכשיו שמעתי את ההודעה המשמחת!:) אני גרה באילת.. ואם יש מישהו מהאזור שרוצה אתם מוזמנים!:)

kasa

New member
את בטח יודעת שזו בכלל לא הודעה

משמחת עבור חובבי בעלי החיים, ואני מקווה שצעשי כל שביכולתך על-מנת לשכנע את חברתך לעקר את כלבתה. ויפה שעה אחת קודם. את יכולה להציע לה לברר כאן בפורום מדוע עיקור כה חשוב. ספרי לה שלמעלה מ-100,000 כלבים מומתים מדי שנה בידי הרשויות, וגם סביר להניח שזה יהיה גורלם של חלק מגוריה, או, חס וחלילה, הגורים של גוריה.... חייבים להפסיק את המעגל הזה. קשה לי להגיד לך מזל טוב. כי ההמלטה הזאת היא מזל רע, בעיקר לגורים שכנראה ימצאו את מותם בדרך זו או אחרת. רק מקווה שהיא תהיה עבורם נטולת סבל. אנא, שכנעי אותה לעקר.

ORSETTA

New member
מה השמחה???????

בגלל אנשים כמו חברתך מדינת ישראל מלאה בכלבים עזובים האם את יודעת שהעמותות מרדימות מאות אלפי כלבים כל שנה שלא לדבר על ההסגרים? כל כלבה לא מעוקרת מביאה סבל לגוריה אני מקווה שהחברה תחליט לעקר ושלא תזרוק את כל הגורים כמו שנהוג לעשות במדינת ישראל

DannielR

New member
אנשים אתם קצת מגזימים

כל מילה שאתם אומרים פה היא נכונה, אבל כרגע הכותבת כתבה שהכלבה כבר המליטה אז במקום לכתוב לה ולהסביר לה בצורה בוגרת למה צריך לעקר כלבות אתם תוקפים אותה, ושמתי לב שזה קורה כל פעם שמישהוא מספר על כלבה שהמליטה, אני בטוחה שעם קצת סבלנות אנשים יקשיבו לכם יותר

gaia20

New member
קאזה לא תקפה

לדעתי היא הסבירה בצורה טובה למה לעקר.

oshiii

New member
אוקיי אז ככה...

מישהו שמטפל בכלבים די הרבה זמן אמר לחברתי שהכלבה צריכה ללדת לפחות פעם אחת לפני שמעקרים אותה... אין לי מושג למה לה יש הסבר אבל אני כבר שכחתי.. אני יודעת שצריך לעקר.. גם את כלבתי עיקרנו ישר כשיכולנו.. זה יותר בריא.. פחות מחלות.. אורך חיים יותר ארוך.. וכו'.. עכשיו אחרי ההנקה הם הולכים לעקר אותה. אבל כמו שאמרו פה.. היא כבר ילדה! ולא.. הם לא הולכים לזרוק שום גור לרחוב... כבר יש אנשים שמחכים ל3 שבועות שיעברו כדי לקחת כמה גורים.. פשוט יש 8 אז מנסים למצוא עוד מעכשיו..

האפי לי

New member
לכל דבר יש הסבר

זו הסיבה שאף אחד לא בוכה איתי על כל כלב עזוב שלא היתה לי אפשרות להציל. יש להם הסבר למה זה לא קשור לכלבה הלא שמורה שלהם. מיתוס ההמלטה אחת חובה הוא מיתוס ותו לא. אפשר להצדיק אותו בערך כמו שאפשר להצדיק את תאוריית הגזע הנאצית- יש כאלו שמאמינים ונשמע להם הגיוני אבל זה לא אומר שההסבר נכון או צודק. אישית אני לא תומכת בהרבעות בכלל, בפרט של כלבה מעורבת- הגורים תמיד מתוקים בהתחלה והנה אני כבר שבועיים מפרסמת 6 גורים מעורבים ולא קיבלתי פנייה אחת. המלצה ללילית- אפשר לכתוב מאמר כולל על למה צריך לעקר כלבות ולא לתת להן להמליט ובמקום שכל פעם נפתח ויכוחים מחדש פשוט הראשון שיתקל בהודעה כמו זו למעלה יתן קישור למאמר.

kees

New member
בטח התוונת ל6 שבועות שיעברו

ולא ל-3 שבועות. המינימום שבמינימום להפריד גור מאימו ומאחיו הוא 6 שבועות ולא לפני כן

lilithmm

New member
ד.א. לדעתי גם זה מוקדם מדי

הגורים עדיין חלשים בגיל 6-8 שבועות ומבחינה מנטלית זקוקים לאמא שלהם.

kees

New member
אמרתי שהמינימום שבמינימום זה 6 ש'

עדיף בהרבה 8 ש' את הכלבה שלי לקחתי בגיל 6 ש' כי היה שגר גדול והאם כבר היתה ממוטטת אבל לי היה עוד כלב בבית ואת האם והאחים היא ראתה כל יום (באנו לבקר למס' שעות וככה יכלה לשחק איתם ולינוק מהאם קצת) ככה שזה לא היה נורא כ"כ אבל זה לא אידיאלי להפריד גור מאימו בגיל כ"כ צעיר

האפי לי

New member
אני ממש לא מתכוונת למסור אותם

צעירים מידי אבל בגלל שהם המון גורים ואפילו ש2 הבטיחו לאמץ וזה משאיר רק 6 גורים שמחפשים בית אני רוצה למצוא בתים כבר מעכשיו (כאלו שיחכו כמובן עוד חודש לפחות)

האפי לי

New member
נשלח לי באמצע

מסתבר שהיתה לכלבה הזו עוד המלטה (לא ידעתי שהגורים ההם שלה) בה נולדו 2 גורות אחת אימצו כמעט מייד והשניה התחילה לגדול וכבר לא היתה "מיוחדת" היא עדיין חיה במפעל

lilithmm

New member
האפי לי ../images/Emo107.gif../images/Emo107.gif../images/Emo107.gif../images/Emo107.gif../images/Emo107.gif

יש בטאגליין דיונים מאוד נחמדים לדוגמא

be_roo

New member
תמסרי לאותו "מישהו" שעדיף שיתעדכן

ברפואה מודרנית וישוחח עם וטרינרים וילמד שטענתו שגויה וחסרת יסוד.

kasa

New member
מדובר במיתוס חסר כל ביסוס ויסוד.

חבל שחברה שלך לא התייעצה עם אנשי מקצוע נוספים. הגישה הרווחת והמבוססת כיום היא שעיקור כלבה לפני ייחום ראשון תורם לבריאות הכלבה, מונע דלקות רחם, ומונע גידולי רחם, עטינים ואיברי הרבייה (גידולים השכיחים בכלבות), ומאריך את תוחלת חייה, וגם את איכותם. אין שום צורך לתת לכלבה להמליט בכלל. זה לא תורם לה במאום. זה רק מכביד על המערכת בארץ שגם ככה, ממיתה בכל שנה כ-100,000 כלבים, בגלל אותן דיעות בלתי מבוססות, הלוקות בבורות, שלפיהן "צריך לתת לכלבה להמליט". זה ממש בולשיט. כלבה לא צריכה להמליט. בריא לה יותר להיות מעוקרת. תיידעי את חברה שלך, שהיא מוזמנת להיכנס לפורום, ולקרוא מאמרים בתחום, שההוכחות לגביהם הן חד משמעיות.

בנגלה

New member
באמת כדאי קצת להרגע...

דיי להסתכל על הצד הרע בכל דבר... הגורים רק נולדו ואתם כבר גזרתם עליהם גזר דין מוות! יש הרבה אנשים שיותר קל להם לקחת גורים מחברים מאשר מעמותות או דברים כאלה... במקום לקבוע ישר שהכלבים יזרקו לרחוב, יגוועו מרעב או ישחטו ע"י כת השטן תשמחו בשמחת הבעלים ותבינו שיתכן מאוד, במיוחד אם הבעלים אוהבי כלבים, שהגורים יעברו למשפחה טובה שטטפל בהם ותעניק להם הרבה מאוד אהבה!! אני מבין שהמניעים שלכם טובים אבל זאת לא סיבה לבאס את הילדה ולהאשים אותה במוות של גורים שעדיין לא קרה וסביר להניח שגם לא יקרה!

בנגלה

New member
תנו לי להסביר את עצמי שוב...

אני כבר אקרא את הכתבה אבל אני רוצה שתבינו למה התכוונתי.. זה נכון שכדאי לעקר כלבים כי זה יעזור מאוד! אבל.. הגורים נולדו ואין מה לעשות... הסטטיסטיקה לא קבעה שכל הגורים שנולדים מתים לבסוף!! הסטטיסטיקה מדברת על רוב.. זה שנולדו גורים לא אומר שהם ימותו! אז תהיו יותר נחמדים ותפסיקו לראות שחור בעיניים.. ברכה על לידת הגורים והמלצה (או יותר נכון- בקשה) לעקר את הכלבה תספיק במקרה הזה.. זה באמת לא היה נחוץ- המהומה שעשיתם ממשהו שעדיין לא קרה.. אם הבעלים של הגורים ידאגו שהם יגיעו לבית חם אין שום סיבה שהגורים ינטשו או ימותו..! שלא תבינו לא נכון- אני לא נגד עיקור- להפך!

למעלה