הכהן...

shanto

New member
הכהן...

שלום כולם רציתי להעלות נושא שמעצבן אותי והוא הכהן; דמות שאני, בחיים לא הייתי בוחר כי... כל המהות שלו זה רק לרפות את שאר החבורה ו"לשמור על החמור". עוד משהו- למשהו יש רעיון ממש טוב של הרפתקה, אני מחפש נואשות. תודה

pumiforever

New member
../images/Emo46.gif עכשיו באמת הסתבכת../images/Emo70.gif ../images/Emo46.gif

>שלום כולם שלום גם לך. >הכהן; דמות שאני, בחיים לא הייתי בוחר כי... כל המהות שלו זה רק לרפות את שאר החבורה ו"לשמור על החמור". אני מבין שאתה, כמו אחרים, לא מבין את המשמעות האמיתית של הכהן, בעולם של מו"ד, אז אני אסביר לך. הכהן היא לא דמות אשר נועדה לרפאות את שחקני הקבוצה, היא לא רופא. אנשים רבים חושבים שצריך כהן בחבורה כדי שיהיה מרפא, ובכן הטעות היא ~ע~נ~ק~י~ת~. הכהן הוא איש רוחני דתי, אשר מקדיש את את עצמו וכולו כדי לרצות את האל שלו. מלחתחילה הכהן עזב את המקדש שלו, לא כדי ללכת עם הקבוצה ולרפאות אותם, אלא כדי להעביר את דברי האל שלו, לאנשים הפשוטים, כן, לאנשים הפשוטים, כל דמות חוץ מכהן, פלאדין ומטילי קסמים, הם פשוטים. הרי לא כל אדם מקבל יכולות מיוחדות בגלל שהוא מאמין באל. אך לאומת זאת, הכהן כן מקבל "יתרונות" בגלל זה שהוא מאמין ועובד את האל שלו.האם אי פעם חשבת להטיל את הקסם שך הריפוי על בן-אדם עני שגוסס ברחוב? כמובן שלא! הרי מה אם אחרי זה הקבוצה תיתקל בחבורה של אורקים ואחד הלוחמים (שהתכונה הממוצעת שלו זה 15) יקבל שריטה קטנה בזרוע השמאלית. האם אי פעם בזמן שהייתם בפונדק, עלית על הבמה וסיפרת לכולם עד כמה האל שלך טוב, ולמה כדאי להם להאמין בו, ולהתפלל אליו במקדש? כמובן שלא, בפונדק אנחנו רק מהמרים על הורדות ידיים!, האם אי פעם תרמת אפילו פ"ז אחד במקדש כל שהוא? מה פתאום! עדיף לחסוך לחרב הדו-ידינית 2+!. חוץ מזה שכהן הוא גם לוחם טוב, שבעזרת feat אחד, יכול להיות בן **** של לוחם, שיכול להשתוות לאחד מראשי השומרים בעיר גדולה. עוד דבר מעניין בנושא הכהנים זה ההתיחסות של שה"מ לכהן שבקבוצה, ולכל הדב"שים שהם בעצם כהנים. האם אי פעם שה"מ שלך נתן לך חזיונות, שעברו אליך דרך האל? רק ש"מ מעטים שאני מכיר, משחקים טוב עם כהן.

Tarkun

New member
צודק לגמרי! ועצה שלי:

כשאני לא יודע מה לעשות, אני תמיד משווה את ה-D&D לעולם שלנו (הרי כל אותם חוקים פועלים בשניהם, עם שינויים קלים, ועם ´אנרגיית הקסם´ כצורה נוספת של אנרגיה), ולהבין את ההגיון שבדברים (זו לא סתם רשימת חוקים). לדוגמא: האם הגיוני שיצרו כוהן כדי שיישרת את המויות האחרות? כמובן שלא! אז אנו חושבים, ´מה בעצם הכוהן הזה עושה לי במשחק???´, מהמילון (במקרה הגרוע ביותר), אנו מקבלים הגדרה שהכוהן הוא איש המאמין באל ומשרת אותו. אז עכשיו תענה לי אתה (הכוונה לפותח הפתיל): מה המטרה/ות של כוהן ב-D&D?

magnus the red

New member
פומי צודק

תנסה לשחק את הכהן לא לפי הלחשים שלו, אלא לפי האופי. הרעיון מאחורי הכהן הוא לשרת את האל שלו ולא להגיש תה ועוגיות לשאר חברי הקבוצה הפצועים. הדמות אמורה להיות פנאט וקנאי דתי: כהן טוב ירפא בשביל לעזור לאחרים, לאו דווקא לחבורה שלו. כהן טוב אחר יכול להחליט שהדרך הטובה ביותר לשרת את האל היא להשמיד כל זכר לרשע, ועלול בהחלט להמשיך להילחם גם כששאר הקבוצה גוססת, במקום לרפא אותם. מבחינת המשחק עצמו הכהן לא פחות טוב מדמויות אחרות, ואפילו יותר אם משחקים בצורה נכונה: הוא אמנם נלחם קצת פחות טוב מלוחם או ברברי ויכול להטיל פחות לחשים ממכשף, אבל יכול להשתמש בכל שריון ובכל כלי הנשק הפשוטים, יכול לבחור כל יום לחשים שונים מתוך כל מבחר הלחשים באותה דרגה, ועדיין מקבל d8 נק"פ בדרגה. תוסיף לזה את היכולת להטיל בלי לשנן לחשי ריפוי\inflict (שגם הם יכולים להיות מאוד יעילים. הרי את כולנו זרקו לכלא בלי נשק או כל דרך אחרת לשהתחרר) וקיבלת דמות שיכולה לעשות קצת יותר מלשמור על החמור.

מירטל

New member
ילד מטומטם.

מה קרה? לא הספקת לקרוא את כל החוקים של מוד"מ על כוהן? אתה לא יודע שהוא הדמות עם הכי הרבה נק"פ חוץ מלוחם? הדמות היחידה שיכולה להלחם ולהטיל לחשים? חוץ מזה- מה פתאום שומר על החיות? הוא יכול ללבוש שיריון כבד ( להבדיל לדוגמא מהקוסם והגנב) כמעט ולא מוגבל בכלי הנשק שלו (ואל תבלבל לי את השכל עם "הכהן מוגבל לכלי נשק לא חדים"- אתה באמת לא צריך יותר מזה) והחבורה המטומטמת שלכם שמה אותו להשגיח על הסוסים, במקום הקוסם או הגנב? אני לא אטרח להסביר לך את ההבדל בין הכהן שאתה מכיר לבין הכוהן האמיתי ( שאגב, נשאר בעיירה ועסוק בללמד ילדים קטנים את חוקי האל וא רודף אחרי חבורת מטומטמים שאין להם מה לעשות חוץ מלקבל מכות ממפלצות), את ההבדלים בין כוהן של אל המסחר לעומת כוהן של אל הטבע ( לא, לא דרואיד, שניהם כהנים), את לחשי הקרב האלימים שיש לחלק מהכוהנים, את הפוטנציאל הגלום באמונות הספציפיות של הכוהן שלך ( החבורה גוועת ברעב, הם מצליחים לצוד אייל, אבל דתו של הכוהן אוסרת עליו לאכול אייל בעל קרניים וברור שהוא לא יגווע ברעב לבד!) או את ההבדל בין לרפות ולרפא. ובקשר להרפתקאה- רעיון לא מקורי שאני חושבת שתאהב- כל המפלצות- אחת אחרי השנייה, לפי סדר האלף בית. אז תעשה טובה לכולנו- תפסיק לגרום לי להסכים עם פומי ותחזור למישחקי התפקידים במחשב שלך, או. קי?

ארו

New member
לרפא. לא לרפות (שזה להחליש) ולא

ולא כל עיוות אחר. מרפא, מרפאים, רפואה, ריפוי, רפא וכו´.

ד ג י

New member
וגם אין רע בלרפות את הקבוצה...

חוץ מהעבודה שגם דרואיד יכול גם להטיל קסמים וגם להלחם (אני יודע הוא גם איש דת אבל רק כדי הבהיר) אני פעם שיחקתי דמות מיוחדת (מאחחד מספרי ההרחבה) שנקראה כוהן מרפא ואני חייב להגיד שאוליי הדמות לא נלחמת (טוב) אבל נהנתי מאוד וחוץ מיזה מי מאץנו לא מרפא את הקבוצה בעזרת פטטיש רוחני, משמרת לטאים והרדמה (ועוד ועוד ועוד...)

pumiforever

New member
אממממממ

>וגם אין רע בלרפות את הקבוצה... חלילה וחס
מישהו אמר שלרפאות את הקבוצה זה משהו אסור? לא! פשוט אמרתי שהכהן הוא לא כדי, רק לרפאות את הקבוצה. >חוץ מהעבודה שגם דרואיד יכול גם להטיל קסמים וגם להלחם בוא נשווה (לפי מהדורה שלישית): לחימה: ~~~~~~ דרואיד: נשקים: 9 נשקים שהנזק המרבי של הכי טוב הוא 1D6. שריון: השריון הכי טוב הוא שריון עור. כהן: נשקים: כל דבר שלא מסתיים במשהו חד, (heavy flail תעסה את העבודה טוב...) שריון: כל השריונות
קסמים: ~~~~~~ הדרואיד מטיל רשימה חלקית של קסמי כהן. >הדגש|אני פעם שיחקתי דמות מיוחדת (מאחחד מספרי ההרחבה) שנקראה כוהן מרפא זה שבחרת להיות דמות כזאת, בכלל לא דומה לאחד שבחר את הכהן, ומשתמש בה רק כדי לרפאות אחרים.

מירטל

New member
עיברית!

מצטערת, אני לא נוהגת לעשות את זה, אבל : לרפא פירושו לעזור למישהו להחלים מהפצעים שלו, כאשר כוהן מטיל לחש ריפוי הוא מרפא מישהו. לרפות לעומת זה זה להחליש מישהו.

pumiforever

New member
...................................

אני לא אמרתי "לרפות", רשום אצלי "לרפות" בגלל שככה העתקתי את זה מההודעה של "דגי" (מילה במילה - ציטוט). אם תשימי לב (ולא תתחילי ישר להאשים), אצלי בתגובה (מה שלא מודגש) כתוב לרפאות. ותודה על השיעור בעיברית.....

Tanath

New member
מירטל, בבקשה ממך

להסכים, לא להסכים, להתווכח, להעלות נקודות בעד ונגד, הכל סבבה. אבל בבקשה, לשמור על תרבות הדיון. בנאדם בא עם שאלה, לפי מה שהוא הבין מהחוקים, אין שום סיבה לרדת עליו ככה. ?There are no stupid questions. Oh yeah, so why is the sky

רמץ

New member
Easy Fellas

לכוהן אכן יש יתרונות רבים בריפוי על פני כל שאר הדמויות. אפילו אלו שמסוגלות להטיל לחשי כוהנים אינן יכולות להמיר ל´לחש ספונטאני´ כפי שכוהן מסוגל להמיר לחש ללחש ריפוי. אבל זה בדיוק מה שזה - יתרון, ואכן טוב שיש איזה אחד כזה בחבורה. באותה מידה אתה יכול להתלונן על לוחם שכל מה שהוא עושה זה להלחם ולפרוץ דלתות או הגנב שרק פורץ מנעולים או הקוסם שטוב להכל אבל אך ורק אם הוא חזה את המצב מראש. ככה שאין פה מקום לתלונות. בנוסף אני מסכים עם פומי שלכוהן יש פוטנציאל יוצא מן הכלל למשחק תפקידים (שזה הרעיון - להזכירך) כוהן מנסה לגרום לאנשים סביבו לפתח אהדה והכרת טובה (או לחלופין לפתח מורא/פחד/חמדנות וכו´ לפי אמונה) ובכך אנשים ילכו בדרכו שהיא דרך האל שלו (או ישאפו לאותו כח ויעבדו את האל שלו). שלא לאמר שאמונתו וכנסייתו של כוהן הן נושאים מצויינים לבניית הרפתקה. וכוהן הוא גם דמות טובה מאוד לריבוי סוגים... הכוהן ללא ספק זוכה לתו-תקן במבחן ניר לנחיצות הדמויות. עכשיו לוחם לעומת זאת... סתם סתם.

Elenlos

New member
אני מניח שאין לך הרבה נסיון

ואל תדאג גם לי אין הרבה... אבל בקבוצה שלי חבר שלי משחק כהן והוא ממש לא שומר על הסוסים אלה הוא משתמש בכהן בתור לוחם חכם! הוא נכנס לכל קרב ומתעקש להתנדב! אז תנסה גם אתה מה אתה יכול להפסיד? מקסימום דמות

ד ג י

New member
פומי אני לא יודע איך זה...

במהודורה שלישית כי אני משחק במהדורה השניה עדיין ושם דרואיד יכול להלחם לדוגמא עם חרב מעוקלת שמורי 1ק8 חוץ מזה ששם גם יש קסמים של דרואידים שאין לכוהנים

pumiforever

New member
תגובות, תגובות, תגובות:

>פומי אם אתה פונה אלי, אז תשרשר את ההודעה מתחת להודעה שלי. >אני לא יודע איך זה במהודורה שלישית כי אני משחק במהדורה השניה עדיין ושם דרואיד יכול להלחם לדוגמא עם חרב מעוקלת שמורי 1ק8 צודק. אני באמת אמרתי דברים בלי קודם לברר עליהם. אבל בכל זאת, אתה מסכים איתי שהרשימת נשקים של הכהן יותר גדולה, נכון? >חוץ מזה ששם גם יש קסמים של דרואידים שאין לכוהנים כמובן
, אני אמרתי שהקסמים של הדרואיד לקוחים מרשימת הקסמים של הכהן, א~ב~ל! לא אמרתי שאין לדרואיד קסמים ייחודים לו, שאין לאף אחד אחר.

ד ג י

New member
אני חושב שיותר נכון...

להגדיר את רשימת קסמי הכהן לרשימת קסמי אנשיים הדת כי אני יכול לקרוא לה רשימת קסמי דרואיד ולהגיד שהכהן לוקח ממנה את הקסמים נכן שלכוהנים יש מבחר יותר גדול של נשקים (במיוחד עם שה"ם שאני מכיר שהחליט לתת לכהן כוכב השחר) אבל אם הנשק הכי חזק של הכהן והנשק הכי חזק של הדרואיד מורידים אותו נזק אז הם כמו שווים (אני לא יודע אם זה ככה אז תקן אותי אם אני טועה פשוט אין לי דרך לבדוק כי אין לי כוח לקרוא אנגלית)

exit_from_here

New member
קבל דוגמא

הייתי כוהן באחד מהמשחקים הראשונים שלי (וזאת אומרת לפני שני משחקים
) והייתי פשוט חרא של אופי...לא זוכר מי היה האל שלי אבל הייתי הכהן היחיד בחבורה והעברתי שנים לדת שלי במשך המשחק וכל השאר דרשתי כסף אם הם רצו שאני ארפה אותם...מתישהו השה"מ שלי התעצבן כי זה הפריע לחבורה והוא הרס לי את הכיף... ולמי שאמר שבדרך כלל שה"מ לא אומר לכהן שהוא קיבל חיזיון מהאל-אז זהו שדיברתי כל כך הרבה שהאל שלי אמר לי בחזיון שתוק!. שה"מ אכזר היה לי

למעלה