הכבוד לרן כהן

מה עניין שמיטה להר סיני?

מה הקשר לצרפת? תקראי בקישור ששלחתי למטרניך, ותגידי לי אם יש לארה"ב אשמה מסוימת במצב הקיים, והאם היא עודדה את סדאם למעשיו?

ליליxx

New member
בקשר לאשמה, הסברתי כבר

ארה" אינה אשמה, באותו אופן שאביו המכה של האנס אינו אשם בפשעי בנו. אולי אתה לא מקבל את דעתי, אבל לפחות תשתדל להבין מה תוכנה. הקשר לצרפת הוא שקשרי ארה"ב עם עירק או כל מיני מקומות "נאורים" בעולם אינו שונה מכל מדינה אחרת, כולל צרפת הנאורה, לא בפעולתיה ולא בהתייחסותה. אני דווקא מוצאת יותר ציניות בעמדת צרפת, המתיימרת להוביל בנושא זכויות אדם. לפי אותה צורת מחשבה והעובדות בשטח, יכולת להגיע למסכנה שצרפת היא מקור הרוע בעולם, ולא ארה"ב (או ישראל), אם הדבר היה מתאים להשקפתך.

קראת את הקישור?

אני אביא אותו שוב כאן, תקראי את הדברים, ותביני שהמזה"ת היה יכול להיות מקום יפה יותר אם ארה"ב לא הייתה תומכת בסדאם. אשמח לקבל את תגובתך לגבי הדברים שמובאים בקישור, ולדעת האם השתנה משהו בתפיסתך?

ליליxx

New member
קראתי את הציטותים שלך פה

אני מסכמת אותם בכך שגורמים אמריקאים אעבירו נשק ביולוגי לסאדם באישור הממשל, כולל פירוט החומרים. יש עוד משהו, פרט לכך? הדברים באמת מזעזעים אותי ופעם ראשונה שאני שומעת על כך. לדעתי הדבר חמור מאוד. לא, איני משנה את דעתי. אני עדיין חושבת שדרכי עירק הם בחירה חופשית של מדינה זו, של סאדם חוסיין ושל אזרחיה. אולי תוכל בבקשה להוביל אותי צעד אחרי צעד, מסקנה גוררת מסקנה, מהאמירה "ארה"ב סיפקה נשק ביולוגי לסאדם" ל "ארה"ב אשמה למשטרו של סאדם, הסבל שהוא גרם לנתיניו, לארצות שכנות ולישראל עצמה". לא אתבייש להודות שטעיתי, אם תוכיח לי זאת. איך ולמה ארה"ב בחרה דווקא את עירק להפיץ את נשקה הביולוגי? איך ולמה בחרה את דרום אמריקה להגביר את השחיטות הכספית שם? למההיא לא בחרה בארצות באירופה? הרי לפני 50 שנה היא כבשה אותם (או שחררה, הכל בעיני המסתל). למה לא את קנדה, הנמצאת ממש לידה. או את אוסטרליה?

הנה עוד קצת מידע

למרות שאם תרצי סדר כרונולוגי מסודר, הכל נמצא שם, אבל אני אמשיך להביא את הדברים לכאן עזרה בנשק גרעיני ובבנית הסקאד While most of the arms and machinery America helped Saddam Hussein get his hands on came through intermediary countries, many others were direct from the US. Among them were more than 100 helicopters (some of which, the Los Angeles Times reported, were used in gassing the Kurds in 1988). William Blum also reports that: "U.S. companies sold Iraq more than $1 billion worth of the components needed to build nuclear weapons and diverse types of missiles, including the infamous Scud." ייעוץ לסדאם Helping to arm a country engaged in a bloody war is fun, but getting your hands dirty yourself is even better. National Security Council staff member Teicher revealed that President Reagan and Vice President Bush did just this, directly involving themselves in the advising of Iraq. For example, in 1986, President Reagan sent a secret message to Saddam Hussein telling him that Iraq should step up its air war and bombing of Iran. This message was delivered by Vice President Bush who communicated it to Egyptian President Mubarak, who in turn passed the message to Saddam Hussein. Similar strategic operational military advice was passed to Saddam Hussein through various meetings with European and Middle Eastern heads of state. I authored Bush's talking points for the 1986 meeting with Mubarak and personally attended numerous meetings with European and Middle East heads of state where the strategic operational advice was communicated. אני אענה בקצרה לשאלותיך הנוספות במדינות נחשלות כלכלית, קל יותר להשפיע, ברוב ארצות העולם השלישי יש משאבים טבעיים חשובים, במדינות ערב יש נפט, ובמדינות דרום אמריקה יש נפט ומחצבים, יחסים טובים עם השלטון במדינות עולם שלישי מעשירות את את השליטים והמקורבים באותם מדינות, ומעשירות את אמריקה. באירופה יש כסף אבל אין משאבים באותם רמות, לפיכך לארה"ב אין אינטרס לשלוט על אירופה.

מטרניך

New member
לילי, אין צורך ליפול מהכיסא מכיוון

שמישהו הפיל עליך איזשהו 'קישור'. בדקי כל עדות המוצגת בפניך באופן ביקורתי. שאלי שאלות: מהו טיב המקור, מהו טיב ה'אכסניה', מי מדבר, מדוע, עם מי, אל מי, באילו נסיבות, מי עוד מדבר, איזה עוד עדויות וידיעות יש, הצליבי מקורות, בדקי מובאות, בדקי מראי-מקום, הפעילי את חוש הביקורת שלך ואת מבחן הסבירות. בקיצור: שחקי אותה בית משפט. ההיסטוריון היווני הגדול תוקידידס לימד אותנו שתפקיד ההיסטוריון הוא כתפקידו של השופט: עליו לבדוק עדויות וראיות. והוא נהג לפי הכלל הזה. למשל, כשהוא כותב על המצרים הקדמונים הוא אומר: היוונים מאמינים בכל מיני סיפורים על מצרים שהם מקבלים בלי לבדוק. ואז הוא מעביר את הסיפורים תחת שבט הביקורת המשפטית-היסטורית-שכלתנית שלו ורק אז הוא מגיע למסקנותיו - לתשובותיו כשיש לו תשובות ולתהיותיו כשאין לו תשובות, רק תהיות. כדאי לנהוג כמוהו.

מטרניך

New member
אתה יכול להוכיח שהאמריקאים הם

שסיפקו לו נשק ביולוגי וכימי, ולא הרוסים, הצרפתים והגרמנים? היזהר, אתה עלול להסתבך באמירת 'אי-אמיתויות'.

קישור במיוחד בשבילך

אתה אדם שאוהב ללמוד, אז בבקשה, אינני יכול להוכיח כלום, כשם אני לא יכול להוכיח שלישראל יש אב"כ. תקרא את הדברים, ובבקשה תחזור לפורום עם תובנות שיפריחו את הטענות שלי, או לחלופין לשם שינוי תצדיק את דבריי. ולצורך העניין, הרוסים והצרפתים לא מעונינים בכיבוש אמריקאי של עירק מכיוון שמשמעות הכיבוש הזה הוא הפסד כלכלי של מיליארדים רבים.

והנה ציטוט קטן מהדברים

According to a 1994 Senate report, private American suppliers, licensed by the U.S. Department of Commerce, exported a witch's brew of biological and chemical materials to Iraq from 1985 through 1989. Among the biological materials, which often produce slow, agonizing death, were: • Bacillus Anthracis, cause of anthrax. • Clostridium Botulinum, a source of botulinum toxin. • Histoplasma Capsulatam, cause of a disease attacking lungs, brain, spinal cord, and heart. • Brucella Melitensis, a bacteria that can damage major organs. • Clostridium Perfringens, a highly toxic bacteria causing systemic illness. • Clostridium tetani, a highly toxigenic substance. Also on the list: Escherichia coli (E. coli), genetic materials, human and bacterial DNA, and dozens of other pathogenic biological agents. "These biological materials were not attenuated or weakened and were capable of reproduction," the Senate report stated. "It was later learned that these microorganisms exported by the United States were identical to those the United Nations inspectors found and removed from the Iraqi biological warfare program." The report noted further that U.S. exports to Iraq included the precursors to chemical-warfare agents, plans for chemical and biological warfare production facilities, and chemical-warhead filling equipment.

מטרניך

New member
יפה מצידך שהבאת את הקישור, כי הוא

כל כך אופייני לצורה שבה אנשים כמוך צורכים, מעבדים ומייצרים מידע עבור אחרים. האתר לא היה מוכר לי, לכן שוטטתי בו קצת כדי להתרשם. האתר ניראה לי כאתר תעמולה שמאלני קיצוני המנהל מלחמת תעמולה נגד 'האימפריאליזם האמריקאי'. האינפורמציה המסופקת בו היא חד-צדדית באופן קיצוני, סלקטיבית, מניפולטיווית, מטעה, מכילה חצאי-אמיתויות ושקרים וכולה כתחמושת בתת-המקלע הנורית הצרורות אל המטרה. מטרת האתר היא לא להביא אינפורמציה רלוונטית ומקיפה לקורא, כדי שהוא יגבש את דעתו, אלא 'פאסט פוד' מוכן לבליעה בשלוק אחד, ממש כמו הקישורים המסופקים בפורום הזה ע"י ישגבול. התעכבתי על כל מיני קישורים. קראתי. קראתי גם את כל הקישור שהבאת. למטה בקישור אני מביא דף מתוך האתר המלמד על אופיו. מדובר בדף תחת הכותרת What A Wonderful World המתיימר להביא לוח מידע על מדיניות החוץ של ארה"ב ב-50 השנים האחרונות. ניקח דוגמא אחת: הצבא האמריקאי הרג 4 מיליון אזרחים בדרום מזרח אסיה בשנים 1963-75. מדובר ב-12 שנה, כלומר בכ-1000 הרוגים אזרחיים ביום בממוצע. אני זוכר את מלחמת לבנון ב-82'. בעיתונים שמאלניים בעולם התפרסמו כל מיני סיפורי זוועה. עיתון שמאלני בגרמניה, ה-TAZ, כתב על 'הפיתרון הסופי של השאלה הפלסטינית' ע"י ישראל וטען שישראל רצחה 100,000 פלסטינים בלבנון. כך מדבר האתר מהקישור שלך על 4 מיליון 'אזרחים' שארה"ב הרגה. הקישור שלך מביא מובאות מקוטעות וסלקטיביות של חומר מקורות שבהרבה מקרים בהיעדר מראי מקום אי-אפשר לבדוק אותם. רוב המאמר מסתמך על עדותו של פקיד ממשל לשעבר בוועדה של הסנאט. העדות מובאת מבודדת ומנותקת מההקשר שלה. איננו יודעים על עדויות אחרות. יש רק הכחשה של ראמספלד לדיווח שהתפרסם ב'ניוזוויק'. אנו מתבקשים לחרוץ משפט על סמך עדותו של עד אחד. האם ייתכן דבר כזה בדיון משפטי בפני בית משפט תקני במדינת חוק? האם אנחנו במשפט ראווה? אם כבר היינו צריכים לראות את כל דיוני הוועדה ולשמוע את כל העדויות הרלוונטיות. הבה ניקח את הציטוט שהבאת לעיל מתוך הקישור. מה הוא אומר? שיש 'דו"ח של הסנאט' (כניראה איזו וועדה) מ-1994 האומר ש'ספקים אמריקאיים פרטיים', המחזיקים ברשיון של משרד המסחר האמריקאי, סיפקו לעיראק בשנות ה-80 חומרים המשמשים ליצור נשק כימי וביולוגי. יש בוודאי מאות אלפי חברות פרטיות הרשומות במשרד המסחר האמריקאי, חלקן חברות זרות הרשומות בארה"ב מכל מיני שיקולים ומנהלות עסקים בכל רחבי העולם. האם ממשלת ארה"ב אחראית לכל עסקותיהן? האם ממשלת ישראל אחראית לעסקיו של מנבר או לכל סוחר אמל"ח מישראל? הבה נעיף מבט על עוד משפט אחד ב'מסמך' הזה: נטען שם שסדאם פלש לכוויית ב-1990 מצוייד בנשק מארה"ב. הקורא יחשוב שדיוויזיות השריון של סדאם, למשל, היו מצויידות בטנקים אמריקאיים (ולא סובייטיים) ושחיל האוויר שלו הטיס מטוסי F-16 ולא מטוסי מיג. כשמקליקים על המשפט הזה מגיעים שוב לקישור שלך שאיננו מספק שום אינפורמציה בנושא חוץ מהמשפט המופיע בפיסקה הלפני אחרונה, היינו: שבהנחה שהעיראקים לא השמידו את הציוד הצבאי שהשתמשו בו במלחמה עם איראן ולא בנו מחדש את צבאם הרי הם השתמשו בפלישה לכוויית באותו הנשק שסופק להם ע"י ארה"ב. במקום אחר בקישור, בעמוד הראשון נאמר לעומת זאת ש'רוב הנשק' של עיראק הגיע ממדינות אחרות ולא מארה"ב, אבל המשלוחים נעשו באישור ארה"ב. האם הכוונה למשלוחים המאסיביים מבריה"מ וצרפת, למשל? כמובן לא. אלה בכלל לא מוזכרות במאמר, משל בכלל לא היו קיימות ככל שמדובר בעיראק. הכוונה מן הסתם למדינות בובות של ארה"ב שדרכן האמריקאים סיפקו נשק לעיראק. וכמובן הקשר הישראלי גם הוא לא נפקד מהעדות של הפקיד הנ"ל. מדובר בהצעה כביכול של ישראל שהוגשה לעיראקים ע"י שר החוץ יצחק שמיר באמצעות ראמספלד לסייע לעיראק(!) ב-1983 במלחמה נגד איראן וששר החוץ העיראקי סרב כביכול לקבל לידיו פן 'יוצא להורג' ע"י סדאם חוסיין. על שליחותו של ראמספלד ב-1983 לבגדד כשליח מיוחד של הנשיא רייגן למזה"ת הלבישו כבר כ"כ הרבה שבהזדמנות זאת אפשר להכניס לתוכה גם את ישראל. מילא להיפך, היינו לתמוך באיראן נגד עיראק, כפי שישראל עשתה מאוחר יותר בפרשת איראן-הקונטראס (בניקרגואה) אפשר עוד להבין, אבל שנה לאחר הפצצת הכור העיראקי יאמין מישהו שבגין היה מציע הצעה כזאת לעיראק או ששמיר היה מציע אותה שלא על דעתו של בגין? ומישהו מאמין שטאריק עזיז היה משתף את ראמספלד בהבעת דעות כאלה על אדונו סדאם? הרי מספיק היה שראמספלד יצייץ על כך לסדאם והלה היה מקצר בראש את טאריק עזיז. זה היה גם נותן לאמריקאים אפשרות מצויינת לסחוט את עזיז כ'מקור' מודיעיני - אבל כאן אנחנו גולשים כבר לעניינים החורגים מתחום עיסוקנו. הקיצור: סיפור לעוס שאיננו סיפור, מידע שאיננו מידע, אתר שאיננו אתר רציני, סמטוכה שכל כוונתה לשמש חומר תעמולה ולא אינפורמציה לצרכן המידע האינטליגנטי והביקורתי. 'פראוודה' למתחילים באנגלית.

אתה מקרה אבוד

אין יכולת לנהל ויכוח איתך או שאתה צודק או שאתה צודק הדברים שאתה מביא הם הדברים היחידים הנכונים כל שאר הדברים שלא מקובלים עליך הם שמאל ושקרים המציאות לדידך היא איננה המציאות אותה אנו חיים, אלא רק זותי שאתה מכיר ומקבל, כל השאר הוא חסר תוכן בבקשה תביא הוכחות שיסתרו את הכתוב באתר לגבי יחסי ארה"ב-עירק, עד אז אני מעדיף להאמין למייקל מור מאשר ל"מטרניך"

מטרניך

New member
אתה רוצה שאני אוכיח שאין לי אחות?

אתה צריך להוכיח את טענותיך. תביא מקורות מהימנים ולא זבל. אתה הרי מאמין גם למחבל רוצח שהוא לא רוצה ללכת 'כצאן לטבח' ולכן הוא טובח בנו. אתה תביא אם צריך גם מקורות שישראל רצחה 500 אזרחים בג'נין. תביא קישור מ'וואפה'. אתה הרי תאמין לכל דבר שיספרו לך נגד ישראל וארה"ב. אתה תאמין לאורי אבנרי שבמלחמת לבנון 'מאות' חיילים ישראליים ירו על נער לבנוני ו'למזלו' כולם החטיאו. כאלה סיפורי מינכהאוזן מביא חברך 'ישגבול'. אתה חושב שעשו אותנו באצבע ושאנחנו SUCKERS, פתאים, שאתה יכול למכור לנו מה שאתה רוצה? אתה חושב שבעייה להפציץ אותך ב'קישורים' ולהפיל עליך הר של אינפורמציות? היכנס לאתר הפנטאגון, למשל, או למשרד החוץ וההגנה הבריטי וקח לך מה שאתה רוצה. קרא עבודות מחקר רציניות של מומחים מוכרים. צא ולמד. תתחיל לרוץ קצת בחיפוש אחרי מידע ואל תעביר לנו הלאה מה שמישהו העביר לך בבחינת שמעת פעמונים מצלצלים ואתה לא יודע מאיזו כנסייה. מה אתה יודע בכלל על האתר הזה שמישהו סיפק לך ואתה מעביר הלאה?

לא סוציולוגיה וגם לא הסטוריה הנך יו

יודע..... נו.. אם הסיבה היא הכיבוש הרי מין הסתם היו מבצעים טרור כנגד ירדן..... האנגלים... הטורקים.... משום מה זה לא קרה האיניתפאדה לא היתה התקוממות עממית בגלל כיבוש האינתיפאדה נוצרה היות ועקב מעברי גבול פתוחים לירדן היה קל לאש"פ להסית [וגם לשלם כסף] ואכן המוסתים היו תושבי מחנות הפליטים [מימי ירדן... עשרות שנים...] אנשים שחיו בעליבות חושות מחימר [ממש כך!!] והרי קל לנצל מצבם [תוצאה של כיבוש ירדני... לא ישראלי...] ובמיוחד כאשר הנך גם משלם להם כסף בכך הנך מקור הכנסה בשבילם ...... הסיבה לא היתה כיבוש.. מעולם לא היתה..... אבל נוח לטעון זאת ולעזאזל העובדות

נ.ב. שים לב שהטעונים שלך נכשלים

בתקופות שקדמו 67 למרות שטיעוניך חלים גם על תקופות אלו...... היות והטיעונים שלך אוניברסלים הרי העובדה שהאוניברסליות איננה מתקימת אזי חסרונה מלמד כי אין הם נכונים....

Deathatred

New member
אני אנסה להסביר את הטיעון

להבין, במובן המדעי של ניתוח קר ואנליטי וחסר סימפטיה כלפי מושא המוחקר, הוא בסדר גמור - מבחינת דע את אויביך. אך כאשר רוב השמאל התקשורתי (שיותר קיצוני מהשמאל השקט) "מבין" את המחבלים, הוא בעצם מתרץ את מעשיהם וממציא סיבות להקל בחומרת המעשה. למשל: אז מה אם הוא פוצץ אוטובוס על יושביו? לפני שנה צה"ל הרס את הבית של השכן ולכן זה טבעי שהוא ילך וירצח יהודים. או העוני - אין לחם אז בוא נלך לרצוח יהודים ובלל שהוא עני אז זה בסדר. לכן, הימין מגנה ובצדק את "ההבנה" הזאת של מניעי טרור שמטרתה לטהר את השרץ ולתרץ את מעשי הנוולות הללו. אני מצרף לקט של מאמרים שנכתבו בנושא, שנכתבו ע"י איש ימין לגבי "הבנת הטרור" שהיא תירוץ מעשיהם של המחבלים.

התקשורת השמאלנית??

האם התקשורת מציגה את הערבים באור חיובי? חס וחלילה, מראים את הערבים רק באור שלילי התקשורת לא טורחת לדווח על הקיפוח העצום של ערביי ישראל, בסכנין הביוב זורם ברחובות והכביש משובש(איפה שיש כביש ולא כורכר) ובכרמיאל יש כיכרות ופיתוח סביבתי, תעשה סיבוב ביפו ותראה באיזה תנאים חיים הערבים. תעשה בדיקה קטנה, שלח קורות חיים של ערבי עם תואר שני ונסיון בעבודה וקורות חיים של יהודי עם תואר ראשון ובלי נסיון, ותראה את מי מזמינים לראיון עבודה. ולגבי ההתיחסות לטרור, האם אתה אחרי פיגועים מתלהם, וקורא להתייחס לערבי באלימות? הפלסטינים נפגעים כבר 35 שנים, ולכן הם מפעילים טרור אלים ומכוער, אין להם שום דרך אחרת להראות כמה הם נפגעים.

Deathatred

New member
אז אם אני מרגיש מקופח

זה מצדיק שאני אצא לטבח המוני? וואלה, להיטלר היו בעיות עם עצמו, היה אימפוטנט, לא הייתה לו שום דרך אחרת מלבד רצח כל יהודי אירופה כדי להראות כמה הוא פיגוע. בדיוק כנגד "הבנת" טרור הימין יוצא - זו לא "הבנה", אתם מנסים להפוך את זה למשהו לגיטימי ולתרץ את הרצחנות הזאת.

אייס במיוחד בשבילך דוגמא מהשרשור

ל"הבנה" >>הפלסטינים נפגעים כבר 35 שנים, ולכן הם מפעילים טרור אלים ומכוער, אין להם שום דרך אחרת להראות כמה הם נפגעים<< שים לב שלא מדובר רק בהבנת המניעים אלא גם ב"הבנת" המעשים "הבנת" המעשים היא גם הצדקתם כפי שהנך יכול לראות במו עיניך הרי מובן [מלשון "מוצדק" ולא מלשון "ידיעה"] שבגלל X יעשו את Y ובכן, זה מובן רק למי שחושב שזה מוצדק אחרת המעשה לא היה כלכך מובן מאליו בשבילו.....

מטרניך

New member
אין להם שום דרך אחרת?

הינה האפולוגטיקה שלך על הטרור, הינה הלגיטימציה שאתה נותן לו, הינה ההצדקה שלך לרוצחים - אין למסכנים שום דרך אחרת פרט לרצח אכזרי של תלמידים באוטובוס או במסעדה או לרצח בדם קר של אם ושני ילדיה הקטנים. ככה אתה תומך בטרור ע"י זה שאתה הופך אותו ללגיטימי.

הייתי אומר זאת בקיצור כך

יש להבדיל בין להבין הסיבות לבין להבין המעשים להבין מלשון לדעת הסיבות - זה תקין להבין מלשון להבין המעשים [כל תינוק מבין....] - זה איננו תקין! ומכיל בתוכו הצדקה למעשים . "השמאל" נוקט בדרכ השניה אין הוא טוען רק להבנת הסיבות אלא הוא טוען להבנת המעשים!!! ולזה אים מקום!! זה הצדקת המעשים! [גם אם תטען אחרי זה שאינך מצדק אותם!!]

למעלה