הי לכולם...

fox force five

New member
הי לכולם...

העבירו לנו בבי"ס מבחנים כמו אלה שנעבור לפני הגיוס, ושמתי לב שאת השאלות עם הצורות ( להגיד מה תהיה הצורה הבאה וכו') אפשר לפתור בשתי דרכים- אם למשל יש ריבוע ובתוכו עוד ריבוע קטן, ופעם הריבוע הקטן נמצא בפינה השמאלית העליונה, פעם בשמאלית התחתונה וכו'. עכשיו, אחת הדרכים לפתור היא להסתכל על העקביות בצורות כאילו הן "מסתובבות" ובהתאם לעקביות של הסיבוב של הצורות אפשר לקבוע מה תהיה הצורה הבאה.( ז"א, להסביר את השינוי במיקום של הריבוע הקטן שזה בגלל שפל הצורה "הסתובבה") הדרך השניה- להסתכל על השינוי ברצף של הצורות כאילו הצורה הפנימית זזה בתוך הצורה החיצונית. מישהו יודע את איזו מהדרכים מקבלים במבחנים כאלה? וסליחה אם לא הבנתם כלום ממה שאמרתי, זה ממש קשה להסביר את הדברים האלה בלי להשתמש בידיים כדי להסביר...

neko

New member
גם במבחן של ישראל היה משהו כזה -

אני ראיתי שיקוף, הם דווקא בחרו תשובה נכונה לפי סיבוב ב90 מעלות. השאלה היא אם זה נובע מטיפשות שלהם, או מסיבה יותר מוצקה...

FortuneFaded

New member
אני לא חושב שהריבוע זז בכלל

אלא רק הצורה הפנימית. גם שאני מסתכל על שאלות כאלה אני רואה את זה בכמה דרכים, אבל אפשר להסיק שכותבי השאלה חשבו על האופציה הפשוטה יותר, כיוון שאין כל שינוי במצב הריבוע.

זה כמו שתשאלי

- אם יש כור רגל וצריך למצוא איפה הוא יהיה לאחר שעה שהוא נע במהירות של 30 קמ"ש, ואת תשאלי אם נהוג להביט שהרגל בעטה בכדור, או שהכדור נבעט. זה לא רלוונטי, כי בשני המקרים התוצאה תהיה דומה, ולכן - תסתכלי על זה איך שבא לך, ותגיעי לתוצאה הנכונה

inbal76

New member
כל הדרכים להסתכל על זה חייבות

להוביל לאותה תשובה. אם יש שתי תשובות שונות, ושתיהן הגיוניות ומדויקות באותה מידה - אז השאלה דפוקה! בתור הנשאלת במצב כזה הייתי בוחרת בתשובה הפשוטה יותר.

inbal76

New member
אתה יכול לתת דוגמה לשאלה ספציפית

עם שתי תשובות שונות?

lernery

New member
אתם לא שמים לב שזאת בעיה מובנית?

אי אפשר להחליט מה יותר הגיוני באופן בסיסי, לסובב או לשקף. לפעמים אולי הדרך ארוכה יותר עם אחת השיטות אבל בסופו של דבר יש אנשים שיותר פעמים בחיים שלהם סובבו ויש כאלה שיותר שיקפו ולכן כל אחד חושב שמשהו אחר הוא "הגיוני". אי אפשר לתת ציון על הבחירה בין שניהם כמו שאי אפשר לתת ציון על העדפה של צבע אהוב - אדום או כחול...

למעלה