אז ככה:
השמועה (אני מדגיש: ש-מ-ו-ע-ה) אומרת בדיוק מה שאתה אמרת (אם שמים פעם אחת סינטטי - צריך להמשיך עם סינטטי כל הזמן). יש מעט מן ההגיון בשמועה הזו מאחר ושמן סינטטי הינו בעל צמיגות נמוכה מאוד, חודרני (משמן היטב כל חלקיק ומגיע למקומות שלשמן מינרלי בצמיגות גבוה יותר קשה מאוד) ומכיל יותר תוספי ניקוי. ההשערה אומרת שייתכן ובמעבר לשמן מינרלי, מקומות מסויימים לא יקבלו את אותה כמות שימון ששמן סינטטי בעל צמיגות נמוכה מציע, ואז יתחיל בלאי במקומות נקודתיים שעלולים לגרום לכשל המנוע. במקרה שלך, השיקול הוא פשוט לחלוטין: רכב ספורטיבי, ניצולת מלאה של המנוע ותנאי נסיעה מאומצים - אין טעם לחסוך, פשוט לשים שמן סינטטי (או לפחות חצי סינטטי 10W40) ולהמשיך עם זה לאורך כל הדרך - כל סובארואיד (במיוחד עם WRX/STI) יגיד לך את זה
לגבי החלפת השמן לאחר 1500 ק"מ: כדאי ואף רצוי לבצע הח´ שמן + פילטר לאחר 1500 ק"מ, לא רק בגלל צמיגות השמן אלא בגלל שבתקופת ההרצה הזו מצטברים המון חלקיקי מתכת בפילטר שמן ועלולים להוריד את לחץ השמן במנוע בצורה דראסטית יחסית - בנוסף לזה, השמן (המינרלי) נוטה להתחמצן (עם הזמן שבו הוא "עומד") ואז הוא בעצם מאבד את יכולת השימון/סיכוך שלו - עוד סיבה לכך שאני נצמד להוראות היצרן ומחליף שמן אחת ל 6 חודשים (גם אם עשיתי 2500 ק"מ או 8000 ק"מ - לא משנה). אני מפנה אותך
לקישור מעולה בנושא שמנים - כדאי להיכנס ולקרוא. הקישור מתייחס לכל סוגי השמנים, מה אומרות האותיות הקטנות (SG/SA וכו´ וכו´) ומה צריך לעשות כשעוברים ממינרלי לסינטטי (לעשות שטיפת מנוע פנימית / ENGINE FLUSH). איציק -
שמוסר לאילן: תתחדש ותהנה
נ.ב. - תמיד תשתמש ברפידות בלם מקוריות - תמיד תחליף פילטר אויר כשצריך (לא לדחות, לבדוק אחת לכמה חודשים, בהתאם לתנאי הנסיעה) - תמיד תחליף שמן אחת ל-6 חודשים - תמיד תחליף שמן גיר-ידני בזמן (לפי מועד הטיפולים שנקבע) - תמיד תדאג שיבדקו שמן דיפרנציאל אחורי (שלא חסר) - כדאי להשתמש בשמן סינטטי לגיר ולדפירנציאל האחורי (זה אותו השמן...)