הסיכום שלי
1. הבנים הבנים המבוגרים יצרו מההתחלה ברית שהעיפה את הצעירים האתלטיים. רובנו לא אהבנו את זה, אני מניח גם בגלל שהצעירים נראו נחמדים ויפים יותר (אפילו ברוק שבקושי למדנו להכיר אותו התגלה היום כבחור חמוד מאוד). אבל צריך להעריך את הגיבוש שנוצר שם - כריס, לי, בבה, צ'אד ורורי שהזדנב כמשלים. ובכוונה שמתי את כריס ראשון, כי למעט הפרק הראשון בו לי הציל את כריס מהדחה (מי האמין אז שהבחור שייפול אינספור פעמים מהקורה יזכה במיליון דולר), בהמשך כריס הוא זה שקבע ללי ולשאר את מי להעיף. אני זוכר בזמנו שכולנו ביקרנו את הרעיון להעיף את החברה החזקים, אבל בסופו של דבר הברית הזו נפלה בגלל טעות קטנה. לאחר שהשבטים התערבבו, הם היו צריכים לצרף לברית את ג'ון ק. כך הם היו מגיעים למיזוג עם יתרון מספרי. ג'ון שאיחל אחרי ההדחה שלו הצלחה ללי וכריס היה לבטח הרבה יותר נאמן מטווילה וג'ולי. 2. הבנות הן היו הרבה פחות נאמנות זו לזו, אבל אני חושב שזה יותר קשור לאופי של חלק מהבנות בעונה הזו. אז גם כאן בהתחלה זה התחלק לצעירות-מבוגרות, אבל דולי איימה לנטוש לצד השני ושילמה את המחיר, אחר כך ליסה פירקה את החבורה הצעירה, ושילמה אף היא מאוחר יותר (איימי פשוט לא סמכה עליה). מכאן נוצרה חבורה די מגובשת, אבל רק למראית עין. הקרב הכי מעניין בעונה הזו לטעמי היה בין איימי לסקאוט. בהתחלה זה היה נראה כי הן מאוחדות למטרה משותפת, למעשה בשקט של שתיהן, היה שם קרב על הנהגת השבט. איימי אמנם ניצחה בקרב הזה, אבל ברגע שסקאוט הבינה את זה היא ידעה להשתמש בכלים שנותרו לה כדי להעיף אותה. העובדה היא שאיימי ברגע שידעה שהיא עומדת לעוף בחרה להצביע דווקא נגד סקאוט. סיכום פרטי כריס - חבל שדווקא אחד האנשים הכי פחות טובים שהיו בעונה הזו, אני מתכוון כבן אדם לא כשחקן, הוא זה שניצח. חבל באמת שג'ולי הבינה את זה מאוחר יותר, למזלו אלייזה שנאה מדי את טווילה כדי להעניק לה מיליון דולר. כשחקן הוא היה מצויין, אבל לטעמי לא מושלם, כמו שאמרו כמה לפני, הוא היה יכול להעיף את ג'ולי ואלייזה בלי לעבוד עליהן. למעשה לטעמי היה לו יותר מזל משכל. הוא לא עשה כלום כדי שיעיפו את צ'אד לפניו או כדי שיחליטו להעיף את אלייזה לפניו ואז טווילה תבוא עם ההצעה שלה. נכון שכל ההחלטות שהוא לקח בהמשך היו הכי נכונות. אבל אני עדיין חושב שבסיטואציה אחרת הוא היה נאלץ להשתמש ביותר שקרים ותחמונים, כדי שחבריו לעונה יבינו את זה בזמן. טווילה - היא אדם מאוד לא חברותי, היא הספיקה לריב עם מיה, אלייזה, איימי, ג'ולי וגם לי אמר את דעתו עליה. היא גם נשבעה בחיי בנה לשקר, ובכל זאת היה בה משהו כן, תמים ואמיתי. אם לפני מועצת השבט האחרונה העדפתי אותה על פני כריס בקצת, אחריה, ממש החזקתי לה אצבעות. מה גרם לה להפסיד מיליון דולר? הסכסוכים האישיים עם אלייזה וג'ולי. סקאוט - אם יש אדם שלם ומאושר בעונה הזו, זו היא. לוקחת הכל בסבבה, בקיצור כל מה שצריך כדי לגמור מקום שלישי (עיין ערך ג'יין בעונה החמישית). מה גרם לה להפסיד מיליון דולר? הברך התותבת. אלייזה - החל מהפרק השני היא הפכה להיות הפייבוריטית שלי, ובהמשך זה רק הלך והתעצם. אני יודע שהרבה לא סובלים אותה, אבל הבחורה הזו היתה נאמנה לבריתות שלה כל הזמן, למעט הנסיון שלה לעזור לג'ולי. במשך 39 יום, היא לא שיקרה אפילו פעם אחת. אז נכון היא מדברת בלי הפסקה, אבל היא כנה, וחמודה. אני אוהב את אלייזה והחזקתי לה אצבעות משבוע לשבוע. מה גרם לה להפסיד מיליון דולר? בלי חברי אמת, אתה חי רק על מזל. ג'ולי - מוזר, במשך 36 יום, בתנאים כל כך קשים, הבחורה הזו לא בלטה בכלום, ודווקא ביום ה-39 כשהיא בחוץ, הגיעה כל כך נרגשת ובוכיה. איזו מאמי. בחורה כנה, אמיתית, רגישה, אחת האהובות על חברי העונה הזו. מה גרם לה להפסיד מיליון דולר? הבגידה באלייזה. איימי - הבחורה הכי מעניינת בעונה הזו. שקטה, אבל מלאת עוצמה, לסבית ופמניסטית מוצהרת (זה היה ברור שהיא לא תיתן מיליון דולר לגבר). גזענית, אבל כנה בצורה יוצאת דופן. אני אישית אהבתי אותה. מה גרם לה להפסיד מיליון דולר? הפעם היחידה בה הקשיבה לליאן במקום להחליט בעצמה. ליאן - בכל עונה יש תחרות אחת בה ניתן ללמוד מי האדם האהוב בעונה הזו, התחרות בה תשובה נכונה מזכה בפגיעה בשחקן יריב. זה היה הניצחון היחיד של ליאן, ניצחון צפוי כי היא היתה האדם הכי אהוד בעונה הזו. אם היא היתה מגיעה לגמר, אני מניח שרק שתיים או שלוש במקרה הגרוע הבנות שהיתה נאלצת להוציא בסוף, היו כועסות עליה. כל השאר היו מצביעים עבורה. מה גרם לה לא להגיע לסוף ולהפסיד מיליון דולר? כמובן, הפעם היחידה בה הציעה בעצמה למי להצביע ולא עשתה מה שאיימי החליטה - ההצעה שלה להצביע נגד אלייזה. אם הן היו מעיפות את כריס, שום דבר לא היה מונע את השלישייה הסופית - ליאן, איימי, ג'ולי. חבל, כי בכל מועצת שבט שהיא פתחה את הפה, יצאו רק דברי חוכמה. צ'אד - בהתחלה סימפטתי אותה, אחר כך הוא היה נראה לי בחור קצת פחות טוב. למרות הרגל התותבת, דמות שולית. מה גרם לו להפסיד מיליון דולר? ההחלטה להעיף את ג'ון ק ולא את ג'ולי. לי - מנהיג אמיתי, בחור נחמד, עם ראש על הכתפיים, ממש כל מילה מיותרת. האדם שאתה הכי יכול לסמוך עליו. מה גרם לו להפסיד מיליון דולר? אותה סיבה כמו צ'אד. רורי - סוציומט, דיי מגעיל, אבל לא ממש מסוכן, עובדה שאפילו החברה שהיו איתו לא מיהרו כל כך להעיף אותו. מה גרם לו להפסיד מיליון דולר? עם אופי לא חברותי, אתה תלוי רק במזל. ג'ון ק - בהתחלה הוא נראה חמוד, כשהוא נאלץ לבחור למי מהבנות לתת חסינות, הוא התגלה כחכם, אבל אחרי הערבוב עשה את כל הטעויות האפשריות. מה גרם לו להפסיד מיליון דולר? בזה שלא התחבר עם אף אחד, בזה שחשב שכריס יעיף את צ'אד?! למה הוא לא ניסה לשכנע את לי, כריס וצ'אד שהוא בברית שלהם ולכן צריך להעיף את אחת הבנות?! ליסה - אישית, ממש לא סבלתי אותה. לשמחתי איימי גילתה בזמן שהבחורה הזו לא אמינה ומסוכנת. לאלייזה היתה סיבה טובה לבגוד בחבורה הצעירה אחרת היא היתה עפה. לליסה לא היתה שום סיבה, היא גם אפילו לא סיפרה לאיימי שהיא מצביעה איתן. מה גרם לה להפסיד מיליון דולר? חוסר אמינות. באבה - נכון, בחור רגיש, ומשפחתי, אבל לטעמי קצת יותר מדי וברמה של אנוכיות. מה גרם לו להפסיד מיליון דולר? האיתותים לכריס, אחרת רורי היה עף והוא היה מגיע למיזוג. בריידי - חמד של בחור, אבל כמו שהוא אמר, בערך שעה אחרי שהכל התחיל, כבר הכל היה סגור. מה גרם לו להפסיד מיליון דולר? זה שניסה לשכנע את לי במקום להתחבר לכריס, המנהיג האמיתי של לופבי. ג'ון פ - הבחור הפחות נחמד בין הצעירים, קצת שחצן לטעמי, בכל מקרה סבל מחוסר מזל. מה גרם לו להפסיד מיליון דולר? אותה סיבה כמו בריידי. מיה - בחורה קצת זולה, אבל היתה נאמנה לחברות שלה. מה גרם לה להפסיד מיליון דולר? הריב עם טווילה. דולי - היתה הפייבוריטית שלי לפני העונה, נכון, בגלל שהיא יפהפיה, בלונדינית ונראית תמימה. רק חבל שהיא היתה פחות תמימה לפני מועצת השבט הראשונה שלה. מאותו רגע שהיא עמדה לבגוד,ועוד באלייזה! ייחלתי לזה שהיא, ולא אלייזה, ולא ליאן, תודח. מה גרם לה להפסיד מיליון דולר? ההתלבטות עם איזה מחנה להצביע. ברוק - כשאני מדמיין את עצמי מגיע יום אחד להישרדות, אני חושב שהמטרה הראשונה שלי זה לעבור את שלושת הימים הראשונים, כי שם זה בעיקר עניין של מזל. לברוק לא היה את זה. לסיכום: עוד עונה מופלאה, ואני כבר רשמתי ביומן - 17 בפברואר, והפעם עם 20 משתתפים, אוהו!