הישרדות 10- לא ספוילר

SurvivorLoki

New member
תפסיק להתנשא אתה רק יותר גרוע

לא סובל את אלייזה בגלל האופי שלה... איזה אופי בדיוק? שהיא מדברת הרבה? שהיא לא בוגדנית? אתה סתם לא סובל אותה כי היא עולה לך על העצבים לא בגלל התכונות באופי שלה. לא זכור לי שהכרת אותה. ורופרט הוא בנאדם טוב? איך החלטת? בגלל שהוא היה הילד השמן המסריח שאף אחד לא דיבר איתו בבית ספר זה הופך אותו לבנאדם טוב? או בגלל שהוא איים במכות על כל מי שהעז לחשוב שהוא שמן ומעצבן וצריך לעוף? אתה נשמע לי יותר הולך לפי סטיגמות כלליות של אנשים אהובים ולא אהובים, ולא באמת מחליט בעצמך לפי האופי של הבנאדם. אנשים לא אוהבים את אלייזה בגלל שהיא מדברת מעצבן. אנשים אוהבים את רופרט כי הוא הילד השמן והמכוער שהרבה אמריקאים שמנים ומכוערים יכולים להזדהות איתו. אין לך שום ידע על האופי שלהם ואין לך ממש תכונות אופי אמיתיות שגורמים לך באמת לאהוב או לא לסבול מישהו ובקשר לאיגור, תשיג חיים? הדבר היחיד שיותר פתאטי ממישהו שמקדיש את חייו להעריץ מישהו אחר, זה מישהו שמקדיש את חייו להראות שהוא לא מעריץ מישהו אחר

LOVEtheMcMAHONS

New member
רק אתה זכאי לדעות שלך ?

פעם אחרונה שבדקתי כל אחד זכאי לדעות שלו. אם הוא חושב שאלייזה מעצבנת ושרופרט בן אדם טוב - זכותו. אולי אתה לא מסכים אם זה (ואולי גם אני לא) אבל מה רע שכל אחד יאהב/ לא יאהב את מי שבא לו ? מה רע שכל אחד ישפוט את מי שבא לו בסטנדרטים שלו ? הרי גם אתה לא ממש מכיר אישית אף אחד מהם ועדיין אתה מרשה לעצמך לנתח את האופי שלהם ולהגיד על זה דבר אחד ועל השני דבר אחר.

LOVEtheMcMAHONS

New member
ועוד הערה אחרונה

אין שום מקום בפורום להתנצחות אישית בין אנשים. לכן אני מבקש לא להכניס להודעות הערות אישיות ומעליבות בדבר גולשים אחרים בפורום. תודה.

SurvivorLoki

New member
אני לא מתיימר להיות הקדוש המעונה פה

שלא יגיד לי שאנחנו כולנו מעריצים שרופים ורק הוא השפוי בינינו שבוחר אותם לפי אופיים. לדעתי הוא משקר, וזכותי להגיד את זה. לדעתי השורדים שהוא ציין לא הוכיחו את האופי שהדביקו להם, אלא פשוט קיבלו את זה מהצופים שמחליטים לפי צורת הדיבור שלהם\ההיסטוריה שלהם בבית ספר... בקשר לאין מקום להתנצחות אישית, אז תעשה את העבודה שלך ותמחק את ההודעות של איגור. גם אם ציניקן מעליב אותי או אני אותו, אנחנו מביעים דעה ומתווכחים על הדעות שלנו, איגור הזה רק מנסה לעצבן וללבות את האש פה, וכמו שהוא אמר אין לו שום עניין אישי באף שורד, אז למה הוא לא מפסיק להעלות את זה?

LOVEtheMcMAHONS

New member
אף אחד פה לא קדוש מעונה

כולנו שונים וכל אחד שופט אנשים בצורה אחרת. אז להגיד למישהו שהוא משקר בזה שהוא אומר שלדעתו מישהו הוא אדם טוב זה נשמע לי קצת לא לעניין. זה כמו שאני אגיד שלדעתי אישיות טלוויזיונית היא בעלת תכונה א' ו-ב' ואתה תגיד לי שאני משקר. איך אני יכול לשקר אם אני אומר לך מה דעתי ? לא קבעתי עובדה. אפשר להתווכח על דעות - להגיד אני לא מסכים איתך או אני חושב אחרת. אבל יש דרכים להתווכח והם לא ע"י לקרוא לבן אדם שאתה מתווכח איתו שקרן ולהגיד לו שהוא שופט בן אדם רק כי היו אחרים לפניו שאמרו ככה וככה.

SurvivorLoki

New member
התכוונתי משקר בזה שהוא

אמר שהוא היחיד פה ששופט לפי אופי והוא פשוט סופר אובייקטיבי לעומת זאת אנחנו התפוח הרקוב פה ששופט לפי היקף החזה של אנשים נמאס מההתנשאות.

LOVEtheMcMAHONS

New member
אוקיי

אני לא יודע אם הוא התייחס אליך בהודעה שלו ואני לא מנסה להצדיק אותו ואת אף אחד. הוא ניסה להוכיח טענה (שקיימת בפורום הרבה לפני שהגעת) שבכל המשחקים למיניהם וסקרים של שורדים אהובים תמיד זוכות הבחורות היפות. לא צריך לעשות הכללות אבל הרבה אנשים (לא שזה רע) אוהבים את האנשים היפים - הבנים אוהבים את הבנות היפות והבנות אוהבות את הבנים היפים. יש הרבה שחושבים ככה ויש הרבה שמסתכלים גם על התוכן. אז הוא ניסה (אולי לא בצורה טובה) לטעון שיש המון סיבות לאהוב שורד כזה או אחר. בקיצור הדיון הזה נראה לי מוצה. ואני חייב להסכים עם המשפט האחרון שלך - נמאס מההתנשאות ואני מקווה שכולם יאמצו את המשפט הזה ויוציאו כל שריד של התנשאות מההודעות שלהם ויגלו יותר פתיחות והבנה לדעות של אחרים.

הציניקן

New member
אהמ...

למרות שהכרזת שהדיון מוצה, אני מבקש להעיר הערה קצרה אחרי שהתווכחתם עליי כך בזמן שישנתי שנת-ישרים. כתבת: "הוא ניסה להוכיח טענה... שבכל המשחקים למיניהם וסקרים של שורדים אהובים תמיד זוכות הבחורות היפות. לא צריך לעשות הכללות אבל הרבה אנשים (לא שזה רע) אוהבים את האנשים היפים - הבנים אוהבים את הבנות היפות והבנות אוהבות את הבנים היפים" ובכן, אני ממליץ לקרוא את ההודעה המקורית שלי. בתגובה להערה של איגור שרעבי שרמזה שהרוב כאן מעריצים שורדים מסויימים, מצאתי לנכון להגן (הגנה- מנקודת מבט של א"ש) על משתתפי הפורום, ולומר שהגרעין הקשה מביניהם (שזה לא אני וגם לא השורד לוקי, אלא קבוצה של ותיקים כאן) רואה את השורדים הפחות "סקסיים"* שהשתמשו יותר במוחם כשורדים הראויים להערכה. לכן, הטענה שהעלית כאן בפירוש לא היתה טענתי. הערתך האחרונה לגבי התנשאות- אין לי מושג אם היא כוונה גם אליי או לא. אם כן, אשמח אם תדגים לי מקרים בהם התנשאתי. אני אפילו מוכן שתעשה זאת כאן, בפומבי, כי חשוב לי להבין מה נחשב כאן ל"מתנשא". *"סקסי" בהקשר זה זה לא רק ג'נה מורסקה, אלא גם רופרט, ואני מקווה שהכוונה מובנת.

LOVEtheMcMAHONS

New member
כנראה התנסחתי לא טוב

זה בדיוק מה שאמרתי. בהמשך ההודעה כתבתי שניסית לטעון שיש המון סיבות לאהוב שורד מסויים ולא רק בשל צורתו החיצונית. "יש הרבה שחושבים ככה ויש הרבה שמסתכלים גם על התוכן." כלומר למרות הטענה שאנשים אוהבים שורדים בגלל גודל מיכלי החמצן שלהם יש הרבה סיבות לאהוב שורד - אם זה בגלל הדרך שהוא שיחק או בגלל האופי שלו - ובצורה דומה סיבות לשנוא שורד. שזה בערך מה שאמרת וניסיתי לגבות אותך - אולי לא בהצלחה. לגבי ההתנשאות היא לא כוונה אלייך ישירות אלא ההערה נאמרה כדי לסגור את הנושא ולקוות שכשאנשים כותבים את הדיעה שלהם היא לא תישא סממנים של התנשאות בקטע של "הדעה שלי טובה יותר ונכונה יותר מהדיעות של האחרים".

הציניקן

New member
כמה הערות

א. אתה מניח משום-מה שכשאדם מתווכח הוא חייב לנסות לנצח בויכוח. אני לא פועל בצורה כזו. אני מנסה לטעון טענה אמיתית, ואם אני חושב שיש בה חולשה, אני כותב את זה. שים לב, לדוגמה, לויכוח ביני לבינך על גמר ג'ון-ליל, שהסתכם בקבלה חלקית של הטיעונים שלך. שים לב גם לדיון הקצר לגבי הצבעת שון בעונה הראשונה. גם שם הודיתי בחולשה יחסית. ב. בוודאי שאני שופט אנשים לפי האופי שלהם כפי שהוא משתקף בתוכנית. ההנחה היא שבעשרים-שלושים-שלושים ותשעה ימים במשחק כמו "הישרדות", האופי בא לידי ביטוי ואפשר לשפוט אותו. אתה לא חושב כך? שיהיה. ג. אני צופה בסדרות בהתאם לשידורן בארץ, וכדי להימנע מספויילרים לא נכנס כ"כ לפורומים אמריקאיים. לכן, הדעות שלי על רופרט או על אלייזה בהכרח מבוססות קודם-כל על התרשמות אינדיבידואלית שלי, ולא על דעת-הקהל שם. ד. אתה חושב שאני שקרן? תהיה לי בריא. אין לך שום בסיס שכלתני לטעון טענה כזו, אבל זכותך. ה. אתה צודק, יש בי מידה מסויימת של התנשאות. אם הייתי מתווכח באוניברסיטה עם אדם, והוא היה אומר לי "אתה דביל", סביר להניח שהשיחה היתה מסתיימת במהרה. העובדה שבמהלך ויכוח ידידותי הטחת בי את שתי המילים המטופשות הללו, ואני המשכתי להתווכח תוך התעלמות מוחלטת מהסגנון הנ"ל, נובעת מסלחנות מתנשאת כלפיך. הנחתי שאתה כנראה עדיין בשלב שבו קללות הן חלק אינטגרלי מהויכוח, ומכיוון שהטיעונים שלך כשלעצמם נראו לי מעניינים ונכונים במידת-מה, ויתרתי. אם לא הייתי מתנשא, השיחה לא היתה מתקיימת.

Uri04

New member
../images/Emo58.gif 10 נפלא

הוא כבר הוכתר לכוכב התכנית, או לחילופין לכוכב לאומי, לפני שהעונה עוד התחילה. עכשיו הם בטוח יתנו לו לנצח.. :(( מצד שני, זה גם מה שחשבתי על צ'אד בתחילת העונה ה-9.

MooTzk

New member
זה בטוח ריצ'ארד גיר

אבל ההוא משמאלו זה לא הריסון פורד?

אוי אל תסבך את זה עכשיו

כי אם זה הריסון פורד שם אז זה יכול לשנות את כל התמונה. אולי אפילו פיינל פור.

הציניקן

New member
חשיבות השמות

יש כאן חשיבות רבה, ואני מאוד מאוכזב מאלו שלא שמו לב. בארבע העונות הראשונות היה בפיינל 3 לפחות אחד ששמו התחיל בק'. ואילו בארבע העונות האחרונות היה לפחות אחד ששמו התחיל בג'(J). לכן, יש לשמות כאן משמעות מכרעת. אם ג'ולי לא הגיעה לפיינל 3 (ואני עוד לא יודע), זה אומר שאנחנו מתחילים חוקיות חדשה, וכנראה שאנשים ששמם מתחיל בג' לא יגיעו. ואם היא כן הגיעה- אז יש תקווה לכל ששת האנשים ששמם מתחיל בג'. ובשביל זה זה חשוב.

למעלה