הישרדות פרק 11!

Dasush17

New member
חחחח

ההודעה שלך הצחיקה אותי משום מה. נראה שלקחת את הענין קשה. חח טוב לענין, אממ לקס עשה ברית עם ג'רי? זה לא נחשב בגידה? לדעתי כן. אית'ן ולקס חברים כמו שרוב ולקס חברים. אם רוב בגד בלקס גם לקס בגד באית'ן. ונכון שיש יתרון ללקס כי לקס לא הבטיח לאית'ן כלום אבל בחייך מה רצית שרוב יעשה? היתה לו כבר ברית עם כל שפירה והוא לא רצה לאבד את אמבר (איזה מתוקקק ראיתם איך הוא כתב את האות על היד?) לא היו לו הרבה ברירות וזה לא שהוא הבטיח משהו ללקס הוא אמר "אם אתה תשמור עליה אני אשמור עליך" זה לא בדיוק מוגדר כברית. ואני במקום לקס לא הייתי סומכת עליו. לקס סמך עליו ונדפק. זה המשחק חבר'ה.

Boran

New member
לאבי יש נטיה לקחת דברים קשה ../images/Emo8.gif

נניח בצד את מה שלקס עשה או לא עשה. רוב משחק בצורה ממש דוחה. הרי כל השבט שלו בשליטתו. הוא הבטיח ללקס שאם לקס ישמור על אמבר, רוב ישמור עליו. לקס הקריב בת ברית שלו כדי לשמור על אמבר בשביל רוב. ורוב- דבר ראשון צוחק עליו בוידוי, ודבר שני- לא רק שהוא לא שומר עליו, אלא הוא מעיף אותו בעצמו! הוא היה יכול בקלות להחליט להעיף מישהו אחר, נגיד שיט-אן, או אלישע, ולאו דוקא את לקס. לדעתי זה היה דוחה ומאוד מלוכלך, ובכלל לא התייחסתי לזה שהם חברים טובים ושלקס ראה בזה בקשה של חבר מחבר. אבל זה הישרדות וזה משחק אז את העניין הזה שמתי בצד.

Dasush17

New member
אממ יש משהו בדבריך

אני לא אומרת שלא. ואכן רוב משחק את המשחק מלוכלך, הסכמנו על זה כבר. ואני מאמינה שמתישהוא הוא כן יעוף כי לכולם ימאס אבל הוא משחק יותר טוב מאיך שהוא משחק בהישרדות מרקסס- לפחות כאן הוא מצא מישהי שאותה הוא לא ימכור חחח. ואני מסכימה הוא יכל להעיף את שי אן קודם, שי אן גם היחידה שלא היתה לו איתה ברית, הכי הגיוני להעיף אותה. אבל אז לקס יוכל לקחת חסינות בפעמים הבאות כי הוא בחור חזק. אז כנראה אלו היו השיקולים שלו. ואלישע? התכוונת לאלישיה אני מניחה. חחח אותה בטח שלא, הוא רק באותו יום עשה איתה ברית. הטעות של רוב היתה לעשות יותר מדי בריתות. אני במקומו הייתי סוגרת רק עם אלישיה, אמבר וביג תום. רופרט וג'נה כאלו מרגינות, שצריך ישר להעיף אותם, לא לסגור איתם על כלום. ולקס- זה לא היה צפוי. הוא לא תכנן ברית עם לקס גם לא היתה ברית עם לקס, הוא עשה מה שהוא היה צריך לעשות כדי לשמור על אמבר.

Boran

New member
בקשר לבריתות של רוב

זו לא טעות שלו לעשות יותר מדי בריתות. זו טעות של השבט שהם פשוט טיפשים. לרוב הרי אין בעיה עם זה- הוא עושה לעצמו 15 בריתות, כל אחד רוצה להיות בברית עם רוב החזק כדי שרוב החזק ישמור עליו, אף אחד מהמטומטמים האלה לא יעיף את רוב החזק חס וחלילה כי הוא חזק, וככה בעצם רוב רק צריך להחליט באיזה סדר לשבור את הבריתות שלו. הרי ברגע שהוא שבר ברית עם יוסי, אז יוסי כבר עף ולא יכול לעשות שום דבר, ושאר הברית של יוסי בחיסרון מספרי אז אין להם מה לעשות חוץ מלחכות שרוב יעיף אותם. (כי הם לא חכמים מספיק בשביל לחשוב להתארגן ולהעיף את רוב, הו לא)

Dasush17

New member
כן אבל הבעיה היא

שמרגע זה ואילך כל המטומטמים שהוא מעיף ושובר את הבריתות איתם הופכים להיות בחבר מושבעים והם זוכרים לו את זה והם ינקמו בו בדיוק בקטע הקריטי של המיליון דולר על המאזניים. לכן אני אומרת שזה לא היה כזה חכם להבטיח לכולם אותו דבר. לקס וקת'י עוד מילא לא היו לא הרבה ברירות כאן. אבל למה ג'ינה ורופרט? הרי הם בחיים לא היו מעיפים אותו, הם לא חכמים ונועזים מספיק כדי לארגן משהו כזה לבד. איתם הוא לא היה צריך לעשות ברית וגם לא עם אלישיה כי אלישיה לוקחת את זה ממש ברצינות ועם רוב יבגוד בה אוי ואבוי לו. היא בחורה עצבנית, לא הייתי רוצה להיות במקומו. חחחח

Boran

New member
נכון, טעות שלו.

למרות שאם הוא מגיע לפיינל 2, זה מאה אלף דולר, פלוס אפשרות שחלק מהמושבעים יבינו שהוא שיחק משחק חכם (וזה מה שהוא חושב, לא מה שאני חושב) ויצביעו לו משיקולי משחק במקום להצביע נגדו משיקולים אישיים.

Dasush17

New member
מאה אלף דולר כן

אבל אף אחד לא יצביע לו. כולם אומרים שזה משחק והכל מותר ובלה בלה בלה אבל ברגע שאותו אדם מועף הוא זוכר את זה למי שהעיף אותו והוא בחיים לא יצביע בעדו לקבל מיליון דולר, למרות שהוא יודע שזה משחק, הוא נפגע אישית מאותו בן אדם והוא ירצה להחזיר לו. הגיוני. לכן הייתי מציעה לו לעשות פחות בריתות וסיכוי יותר גדול לקבל את המיליון.אבל מה איכפת לי כי אני רוצה שאמבר תקבל את המיליון, הוא יכול להיות מקום 2. :)

adi007

New member
זה די דומה לאמזון

זה כמו שרוב בגד בהרבה אנשים וג'נה לא לקחה אותו לפיינל 2 אלא את מת'יו. ואחרי זה בריניון ג'ף שאל אם היא הייתה לוקחת את רוב מי היה מצביע לו, ולפי מה שאני זוכרת היו 4 או 5 קולות זה אומר שהוא היה מנצח... אז יכול להיות שהתחמונים של בוסטון רוב יעזרו לו אם הוא יגיע לפיינל 2 והמושבעים יכולים לראות בו כשחקן חכם כמו רוב סי :)

Dasush17

New member
מאה אלף דולר כן

אבל אף אחד לא יצביע לו. כולם אומרים שזה משחק והכל מותר ובלה בלה בלה אבל ברגע שאותו אדם מועף הוא זוכר את זה למי שהעיף אותו והוא בחיים לא יצביע בעדו לקבל מיליון דולר, למרות שהוא יודע שזה משחק, הוא נפגע אישית מאותו בן אדם והוא ירצה להחזיר לו. הגיוני. לכן הייתי מציעה לו לעשות פחות בריתות וסיכוי יותר גדול לקבל את המיליון.אבל מה איכפת לי כי אני רוצה שאמבר תקבל את המיליון, הוא יכול להיות מקום 2. :)

הציניקן

New member
"כל השבט שלו בשליטתו"

זה נראה נכון בינתיים, אבל זה הורג אותי. הרי אחת המשימות של שורד טוב היא שהברית שלו עם מישהו לא תיראה חזקה מדי בשביל שאר השורדים, שהם יאמינו שהוא יכול להפר אותה במקרה הצורך(יש לי דוגמאות מעונות קודמות, אם מישהו יבקש). רוב ואמבר מראים כאלו גינוני-חיבה דביקים אחד לשני בפומבי, שההיגיון אומר שכל מי שהאיי.קיו שלו גבוה משל קקטוס יבין שיהיה קשה מאוד להפריד ביניהם, ואם יהיה מצב שבו שניהם יהיו 50% או יותר מכל השבט, הם יישארו ביחד ויפעלו בשיטת "הפרד ומשול" כלפי האחרים, ולא להיפך. עכשיו, זה שביג טום, שעבורו האיי.קיו של קקטוס הוא מטרה נשגבת, נופל בפח "הברית" עם רוב ומעיף את לקס חברו הטוב מאפריקה ואדם ישר והגון לכל הדיעות, זה בסדר. אבל למה כל השאר? איך הם לא רואים את זה?

מטר9

New member
נגיד...

דבר ראשון - אל תקח ללב. זה בסך הכל משחק. ולעניננו: לקס אמר בעצמו לרוב שהוא השאיר את אמבר לא כחלק מהמשחק, אלא כטובה לחבר (לרוב). כשלקס אמר לאית'ן שהוא עף, הוא אמר לו שהוא ממש מצטער שהוא צריך לעשות את זה, אבל במשחק כמו הישרדות צריך להפריד בין אסטרטגיה לחברויות. עכשיו תחבר אחד ועוד אחד. כלקס הוא זה שמעיף, אז זה בסדר שמפרידים בין חברויות לאסטרטגיה, אבל שלקס הוא זה שעף אז זה לא בסדר? לקס סתם יצא אפס... ואל תגיד לי שזה שונה כי ללקס ולרוב הייתה ברית וללקס ולאית'ן לא הייתה. רוב אמר ללקס שהוא ישמור עליו בשעת מצוקה כי הייתה סכנה שאמבר תעוף. אף בן אדם עם מנת משכל ממוצעת לא היה קונה את מה שרוב אמר, ואם לקס קנה את זה - בעיה שלו.

Boran

New member
לא מסכים

לקס השאיר את אמבר כטובה לחבר בתוך המשחק. בלי הפרדה בין השניים. הוא הקריב בת ברית שלו במחשבה שבעקבות ההבטחה של רוב, בהקרבה של בת ברית חלשה שמעצבנת את כל השבט, הוא יזכה בבן-ברית חזק מאוד. ההבטחה של רוב ללקס היתה במסגרת המשחק, לא היתה בקשה של טובה מחבר לחבר. "תשמור עליה ואני אשמור עליך"- רוב לא התכוון שהוא יבוא לעשות לילדים של לקס בייביסיטר בחגים, אלא למשחק. לקס, מתוך החברות שלו עם רוב, האמין לזה וקיבל את ההצעה במשחק. סיכום: רוב- הציע הצעה במסגרת המשחק. לקס- מתוך אמון ברוב שנבע מחברות, קיבל את ההצעה במסגרת המשחק. רוב -> בגד בהבטחה שלו ללקס במסגרת המשחק, וגם באמון שלקס נתן לו במסגרת החברות שלהם.

מטר9

New member
זה גם מה שאני חשבתי...

אבל לקס אמר בעצמו (בזמן שרוב דיבר איתו ועם קאת'י) שבכך שהוא השאיר את אמבר והעיף את ג'רי, הוא עשה לו טובה כחבר, בלי קשר למשחק. ברגע שלקס אמר את זה, כל טיפת ההערכה שהייתה לי אליו נעלמה. חוץ מזה, מה כולכם מתעצבנים על רוב? אפשר לחשוב שזו הפעם הראשונה שמישהו שבר ברית במשחק הזה... נכון, רוב אולי משחק מלוכלך, אבל לפחות הוא משחק, שזה הרבה יותר ממה שאני יכול לומר על כל שאר המתמודדים...

אלדר01

New member
רוב רק לא לקח בחשבון דבר חשוב

לקס עכשו יהיה במושבעים.ואם רוב יצליח להגיע לשם קול אחד כבר בטוח נגדו!

Boran

New member
לא רק קול אחד

גם הקול של קאת'י. אבל זה רק שני קולות מתוך שבעה. ולדעתי זה מהלך חכם להקריב שני קולות מתוך שבעה אם זה אומר כרטיס בטוח לפיינל 2. (בהנחה, כמובן, שרוב חשב שזה נותן לו כרטיס בטוח לפיינל 2)

אלדר01

New member
צודק 2 קולות

וזה לא מעט מתוך 7.קח בחשבון שכל מי שיועף בשלב הזה עלול להיות מועף בצורה מכוערת,להרגיש פגוע וכו,במיוחד כלפי זה שהוביל את התכנון להעפה.

למעלה