הישראלי המכוער

erandb

New member
הישראלי המכוער

דרכים איך להתיש נציג שירות טלפוני.ארוך מאוד כל הכבוד למי שיהיה לו כוח לסיים את הכתבה. ובוא נגיד מההבט הצרכני ,הוא צודק במשהו אחד .אם משהו מאיים להתנתק או מביא הצעה יותר זולה.הוא יקבל יותר זול. גם נושא ההמתנה לפעמים שובר שיאים למרות שהנציגים לא אשמים.אלא המנהלים שלהם שחוסכים בשירות .כדי שיקבלו את המיליונים שלהם.

פשוט מזעזע

אני לא מבינה איך NRG נותנת פלטפורמה לגיבוב שטויות הזה. אי אפשר לתת שירות טוב אם הצד השני לא משתף פעולה ולא משנה כמה רוצים. נכון, לנו וגם לחברות שרובנו עובדים בהן יש עוד הרבה מה ללמוד, אבל באמצעות התעללות בנציג השירות בטוח אי אפשר לקבל או להשיג כלום.

lb22

New member
ובואי נגיד נניח לרגע..

שאותן חברות שמספקות את אותן שירותי לקוחות לא "מתעללות" בלקוחות שלהן... בעיקר עם הקטע של : "המנהל יחזור אליך בשעות הקרובות...." הטכנאי יגיע בין 8 בוקר ל4 אחרי הצהריים... דברים סטייל זה ויש עוד שלללללללללללל דברים אחרים שבהם אותן חברות מתעללות בלקוחות , מנסות לקחת עוד כסף (בעיקר סלולאריות) וכו' מלקוחות שלהם.

MOJAHADIN

New member
לאנשים כמוך אני קורא - לקוח מקצועי

עד כדי-כך מקצועי שבאת לרגל אחרי נציגי השירות בפורום שלהם
ולענייננו - החברה לא חייבת לך מנהל בצורה מיידית. העניין לא מוזכר בשום צורה בחוזה שחתמת עימה. ובקשר לכתבה - הטריקים עובדים על נציגים חדשים ... נציגים קצת יותר ותיקים יידעו איך להתמודד עם לקוחות כאלה, ולקוחות שהמניעים שלהם כבר נובעים ממניעים פסיכוטיים/נקמניים נטו (כמו כותב הכתבה), יזכו לניתוק יפה ללא שום תוצאות שהושגו! ואז השעה שהם פינו לעצמם עם תה וסוליטר לא תספיק, הם יצטרכו שעתיים
מוסר השכל - אם אומרים לך שאין מנהל פנוי ושהוא יחזור אליך .... הבן זאת. עברנו את גיל 4 שבכינו לאמא שהיא לא קונה לנו סוכרייה ואנחנו הרי רוצים ע-כ-ש-י-ו סוכרייה.

tenen

New member
יותר מזה,

יש כמה וכמה דברים נוספים שאפשר לעשות עם לקוחות כאלו, תמיכה טכנית של אינטרנט זה לא משהו שכדאי לעצבן אותו מכיוון שלי בתור תומך יש שתי אפשרויות. 1. לעזור ללקוח רק במינימום של המינימום, שם משתמש, ססמא, וכל דבר אחר שזה בעיות במערכת ההפעלה לשלוח אותך למיקרוסופט במקרה ואתה מהצדיקים או לבזק/הוט כי זו בעיית תשתית. 2. לעזור ללקוח בהרבה מאוד דברים שהם לא חובתי, שזה כלל הבעיות במערכת ההפעלה שלו, התקנה של המודם, התקנה של כרטיס הרשת, וסגירת חומת האש והאנטי וירוס שהמשתמש התקין והורסים לו את הגלישה. לקוח שבזבז את ה 10 דקות שלו על למרוח לי את הזמן אני לא אשקיע בו את העוד רבע שעה על סעיף 2 אלא אגיד לו בדיוק מי הגורם שאמור לטפל בזה ואשלח אותו לדרכו.

Osnatz1

New member
בדיוק!

אני יכולה בכיף לעזור ללקוח לחבר את הDVD לטלויזיה למרות שלא כמו שהם חושבים זה ממש לא בתחום האחריות של יס, ובימינו יש שירות לקוחות טלפוני גם לחברות הDVD והטלויזיה.. אבל אם הוא לא מתנהג כמו בנאדם הוא יקבל ר-ק את מה שאני צריכה לעזור לו בו, ולא מעבר... בסופו של דבר מי שמתנהג כמו איך שמתואר בכתבה רק מפסיד שירות טוב שהוא יכול לקבל.

lb22

New member
אני לא חושב שהוא מתקשר כדי שתעזרו ל

תעזרו לו לחבר את הדי וי די לטלויזיה אם הוא מתקשר למוקד של ייס..... אתם לא חייבים לעזור לו גם אם הוא יהיה נחמד ואדיב , אתם לא אמורים בכלל לעזור לו בנושא הזה .

laife

New member
תתפלא הם מתקשרים

ווידוי קטן - גם אני התקשרתי לשם פעם כי ניתקתי את כל הכבלים ואז לא ידעתי מה שייך לאן....

lb22

New member
למזלי או לצערי..

את השיטות האלו למדתי על בשרי תוך כדי ניסיון לקבלת פתרון לבעיה שהייתה לי בחיבור אינטרנט ..... ולמזלי או לצערי , אני לא איימתי שאני הולך להתנתק , אני אמרתי להם שעם שירות כמו שקיבלתי (חיוב על כל שטות !!! ) ובמשך חודש וחצי פתאום יש לי בעיות בקו טלפון (אפילו שבזק עצמם היו בבית שלי וטענו שאין כלום רק שהמודם שסופק לי על ידי החברה לא היה בסדר דבר שעלה לי בביקור של טכנאי שעלה 200 שקל )... אחרי כל זה מותר לי לבקש את המנהל ולא לצפות לתגובה ש: המנהל לא נמצא , עסוק או לא יודע מה. תשובה של בשעה הקרובה הוא יחזור אליך היא תשובה הרבה יותר הגיונית מאשר ב8 בערב הוא יחזור אליך (שהשעה היא 12 בצהריים) , או הוא יחזור אליך עד 48 שעות מעכשיו זה לא דבר שמקובל עליי כלקוח , אני צריך את האינטרט במיידי לא בעוד 8 שעות ולא בעוד יומיים אחרת לא הייתי מתווכח. אותו דבר קורה לי בעבודה שלי וגם אני נותן שירות לקוחות אומנם פורנטלי אבל זה גם משהו. אותי לימדו בקורס שעברנו או בהתלמדות ככה קראנו לזה שכאשר לקוח בא ומבקש את המנהל , תן לו את המנהל מהסיבה של90 אחוז מהמקרים רק המנהל יכול לעזור להם כי הם כבר עברו את העובדים הרגילים וזה לא הדבר הטוב ביותר לתת להם שוב לעבור את אותם נציגים. ככה גם אני הרגשתי שהגעתי לאורנג' בפעם ה5 באותו חודש בגלל שלצערי בחרתי במכשיר לא טוב (בדיעבד) אז נכון במשך 4 משכו אותי וניסו לפתור לי את הבעיות של המכשיר בצורה טובה אבל זה לא עזר המכשיר פשוט היה לא טוב בסופו של דבר העניין נגמר עם חיוך על הפנים גם שלי וגם של הנציגי שירות מהסיבה ששם הם התנהגו בצורה פשוט טובה וגם השירות לקוחות הקולי שלהם הוא מצויין. בקיצור מה שאני אומר לך , שיש דברים שהם לא הגיוניים כמו להגיד : המנהל יחזור אליך עוד יומיים , ואני לא פה כדי לרגל אחרי נציגי השירות, בעיקר שאני אחד כזה גם. מה שכן הפתרון שלי לנציגי השירות הוא להרים להם טלפון בבוקר משעה 8 וחצי בדרך ללימודים שזה שעה וחצי של פקקים לפחות זה מעביר את הזמן בנסיעה וגם הרבה יותר נחמד והדבר הכי טוב? בבוקר כולם מאוד נחמדים ולא לחוצים :) .

Osnatz1

New member
אבל לא לכולם יש טענות מוצדקות

והרבה פעמים אנשים מבקשים שיחות מנהל על דברים שגם הנציגים הזוטרים ביותר יכולים לעזור בזה (חיוב שגוי נניח) או על דברים שאין מה לעשות, תשובה של מנהל ונציג יהיו זהות. ולמרות מה שאנשים חושבים, זה שמישהו בתפקיד בכיר לא אומר שהוא יכול לעשות מה שבא לו ולחלק מנויים בחינם וכו'. ואם אומרים שמנהל יחזור תוך יומיים, למרות אי הנעימות, יש לזה סיבה, והיא לא סתם לשגע את הלקוח. הרי בימינו בכל חברה מחזיקים כל לקוח בשיניים.. וכנראה שבאמת אין מנהלים זמינים או שיש לקוחות אחרים בדיוק כמוך שהם צריכים לטפל בהם, ולא הגיוני שתהיה לך עדיפות על אחרים.. ודווקא בתור נציג שירות אתה צריך להבין שלפעמים יש מקרים שכן צריך לחכות ולא הכל בא ע-כ-ש-י-ו, גם אם זה מעצבן ולא נוח.

אם אתה נציג שירות אתה אמור לדעת

אחמ"ש שנמצא במוקד הוא לא מנהל החברה, להרבה מהם אין יותר סמכויות ממה שיש לנציגי השירות עצמם, מה שכן יש להם הרבה יותר עבודה, והיא לא כוללת רק לדבר עם לקוחות, אלא לנהל את המוקד - כדי שנציגי השירות יוכלו לדבר עם הלקוחות. לקוחות שמבקשים מנהל לא חסרים, לפעמים בצדק ולפעמים שלא בצדק. ברוב המקרים הם לא מבקשים בצדק. אותו אחראי משמרת צריך לדבר עם כולם, זה דבר שלוקח זמן. במיוחד שהוא עוד צריך לנהל את המשמרת. לכן לדרוש מנהל באותו רגע בדרך כלל לא יעזור, כי הוא באמת לא פנוי לענות ללקוח.

lb22

New member
אז זהו שאני לא יודע

כי אני לא נציג טלפוני אני נציג פורנטלי , ואני המנהל משמרת ואני זמין לכל שאלה בין אם זו שאלה בטלפון או שאלה של לקוח....

laife

New member
ולכן קצת קשה להקיש מזה

על אחמ"ש במוקד טלפוני שיש תחת האחריות שלו תפעול מלא (מחשובי - ניתובי שיחות, הוצאת מדדים וכו') של בין 50 ל150 נציגים, אי אפשר להשוות את זה לאחמ"ש פרונטלי.

lb22

New member
אם מה שאתה אומר

אכן קורה בשטח אז המצב רע ושנותני השירות הטלפוני לא יתפלאו למה אנשים מתעצבנים על זה שלמנהל לוקח זמן. הרי ברור שאם יש אחראי משמרת שהוא אחד על 50-150 זו טיפשות מוחלטת! זה זלזול בלקוחות ... מה הפלא שאנשים שרוצים לקבל מנהל מתעצבנים . אני מקווה מאוד שהבנתי את זה לא נכון ושאין אחמש אחד על 50-150 עובדים כי אם כך הדבר זוהי בעיה של החברה שנותנת את השירות אם הלקוחות שלה מתעצבנים מזה שאין מנהל זמין מה הבעיה להעסיק עוד כמה מנהלים ולהשכין שקט אצל הלקוח ..... כנראה שיש.

ופה נעוצה הטעות

מנהלי החברה וקובעי הנהלים לא יושבים בתוך המוקד. רוב האחמ"שים ברבות מן החברות הם מוקדנים שקודמו להיות אחראים על המוקד (ובמשמרת ממוצעת בה כמות המוקדנים היא נאמר 80, יהיו 2-3 אחמ"שים בנמצא כיוון שלצורך עבודתם אין צורך ביותר!). לקוחות יכולים להתעצבן על הדבר כמה שהם רוצים, מהסיבה הפשוטה שלדבר עם אחמ"ש לא יתן להם כלום, וכפי שאמרתי ברוב המקרים לאחמ"ש אין סמכויות נוספות מעבר לאלו שיש לנציג השירות. מה גם שברוב מוחלט של המקרים הבעיה יכולה להפתר נקודתית אצל נותן השירות ובמידה ולא ככה לרוב נותן השירות ימצא פתרונות חלופיים (שכוללים לעיתים מה לעשות המתנה). אי אפשר לקבל הכל כאן ועכשיו, וצריך לבחון כל מקרה לגופו, על מנת שלקוח יקבל שירות טוב יותר הוא צריך להבין שסבלנות חשובה. אף נציג שירות לא מעוניין שיצעקו עליו לקוחות לא מרוצים או אפילו סתם לקוחות סחטנים, ואם לכל נציג הייתה האפשרות הוא בעצמו היה משנה את הנהלים של החברה בה הוא עובד. לצורך העניין כדי להשכין שקט כפי שאתה מגדיר את זה אפשר פשוט לתת את הטלפון לנציג לידך שיציג את עצמו כמנהל ויתן את אותה תשובה בדיוק באותה שניה, ולמה? כדי שהלקוח יהיה שקט. אבל המטרה היא להוציא את הלקוח מרוצה, ועל כן הוא חייב להבין שיש דברים שלוקחים זמן. כשאחמ"ש חוזר ללקוח הוא לא מתקשר ויוצא מה יוצא, הוא קורא את מה שכתוב עליו במחשב ובמקרים מסויימים אף מאזין לשיחה הקודמת, הוא מגיע מוכן לשיחה עם הלקוח וככה הוא יכול לעזור ללקוח בצורה הטובה ביותר וזאת שוב למרות שברוב המקרים הסמכות שלו לא שונה מזו של נציג השירות הרגיל במוקד. ללקוחות אין שום סיבה לדבר עם אחמ"ש במשמרת. אבל הלקוח הישראלי למד לצעוק מנהל, כי במקרים מסויימים הוא חושב שזה יעזור לו לקבל את מה שנציג השירות לא יכול לתת לו ולצערי לפעמים הוא גם צודק.

lb22

New member
לקוחות יכולים להתעצבן ומותר להם!

עם זה היחס של מוקדנים אל מול אמחשים מותר ועוד איך להקים תרעומת. המוקדן סופג את זה כי הוא נציג החברה הראשון שמדבר עם הלקוח וככה זה בכל דבר. גם אני בפורנטלי מקבל צעקות או כל דבר דומה לזה אם אני לא נותן זיכוי למשהו רק כי הנוהל של ההנהלה לא מתאים לו , אז הוא עצבני על הרשת שלי ועל הנהלים שלה והוא יצעק ויתעצבן עליי כי אני מייצג את הרשת הזו כרגע אותו כנ"ל המוקדן הטלפוני. עכשיו לדבר השני , שעלול להרגיז אותי מאוד אם מוקדן יעביר את הטלפון לחבר שלו "כאילו המנהל משמרת" את אותו מוקדן צריך להעיף ביחד עם החבר שלו. לקוח שמתקשר ורוצה את המנהל מתוך 100 אחוז מהמקרים יש אחוז לא קטן שבטח סתם רוצה , אבל יש גם אחוז שנמאס לו לדבר עם המוקדן והוא רוצה טיפול של איש שאולי כן יכול לעשות משהו ולאחמש יש יותר אופציות של עזרה ללקוח אחרת למה לעזאזל הוא אחמ"ש אם הוא יכול לעשות מה שהמוקדן הפשוט יכול לעשות. כמו שאמרתי פה פעם שהייתה לי בעיה עם החברה הסלולארית שלי אחרי שביקרתי במוקד השירות במשך 4 ימים רצופים תוך כדי מעבר ממוקדן למוקדן (פרונטלי) שבסופו של דבר העביר אותי למנהל הגעתי בפעם ה5 ובקשתי ישר את המנהל כי וואלה הכל טוב ויפה אבל המנהל יכול לעזור לי... ככה אני עושה אם אין לי ברירה וכבר נמאס לי מלטחון מים. אבל לא זה מה שמרגיז אותי זה שאומרים בשעה 12 בצהרים כן כן המנהל יחזור לך ב8 בערב... מה יעזור לי 8 בערב אם אני צריך פתרון לבעיה עכשיו לא עוד 8 שעות או שהוא יחזור אליך בימים הקרובים זה מרגיז הכל כי החברה מעסיקה אחמש או שניים....

המקרה שלך הוא לא מכלול המקרים

ולקוח יכול להתעצבן כמה שהוא רוצה, זה יעלה לו בדבר אחד - הבריאות האישית שלו. אחמ"ש אחראי על המשמרת שהוא נמצא בה על כל המשתמע בזה - התנהלות המוקד, ממתינים, ממוצעים, שיחות, הפסקות, מי הגיע ומי לא הגיע למשמרת וסיוע למוקדנים בכל הדרוש להם וחוץ מכל אלו הוא גם צריך לענות לשיחות של לקוחות שמתעקשים לדבר איתו. ושוב אני אחזור, ברוב גדול של המקרים שלקוחות דורשים מנהל הפתרון יכול לבוא ברמת המוקדן ואין צורך במנהל (רק שברוב המקרים האלו הלקוח לא מוכן לשמוע. אין שום בעיה עם זה שלקוח ישמע עוד מוקדן אחר נותן את אותה תשובה ובתנאי שזו התשובה שהוא צריך לשמוע מבחינת הנוהל של החברה. כפי שאתה הצגת את זה - המטרה היא להשכין שקט אצל הלקוח. אם ללקוח יש בעיה שצריכה להפתר בדרגים הגבוהים יותר נציג ידע לזהות את זה והוא ידע להפנות את הדברים למי שצריך. וכאן נכנסת הסבלנות של הלקוח. הוא לא הלקוח היחיד בחברה ואם נציג אומר שהוא מנסה לעזור לו - הוא באמת מנסה לעזור לו וכן הגיוני שלפעמים זה יקח מספר שעות עד מספר ימים (חברה גדולה, אלפי לקוחות, הוא לא היחיד עם הדרישות הללו.) אם לקוח לא מרוצה מנהלי החברה שום אחמ"ש לא יכול לעזור לו, רק מנכ"ל החברה ומועצת המנהלים שלה כמו גם מנהלי החטיבות בחברה, הוא מוזמן לשלוח מכתבים אישים אליהם אם לא נראה לו.

lb22

New member
סבבה..

מהסיבה שאני אישית לא יכול לכמת את הפניות שפונים אליכם ובאמת צריכים מנהל לעומת אלו שסתם צועקים אני אקבל את הטענה שלך. למרות שהדעה שלי קצת שונה אבל יכול להיות שזה בגלל שאני רגיל לשירות פרונטלי ואני ממעט ככל האפשר להשתמש בשירות לקוחות טלפוני (אני פשוט לא אוהב להמתין ולדבר עם נציגי שירות טלפונים....מאז אותו מקרה עם חברה מסויימת). רק שאלה אחרונה , את בתור נציגת שירות טלפוני (אני מניח) או בתור אחמשית לא חושבת שצריכים להיות קצת יותר מ3 אחמשים ל80 שיחות טלפון בו זמניות?

laife

New member
לא, כי אחמ"ש לא מדבר עם לקוחות

אין לו שום סמכות, הוא לא מנהל, תפקידו לנהל את המשמרת ולא לדבר עם לקוחות. ואני כמובן מסייג את דבריי לשירות טלפוני !! בשירות פרונטלי הסיפור שונה לחלוטין. ע"מ לדבר עם לקוחות המציאו את ה'מנהל' או 'בכיר' שיש בידיו את הסמכות לכופף את נהלי החברה מידי פעם או במקרים יוצאים מן הכלל לחרוג בכל צורה שהיא.

lb22

New member
אז רגע

שאני מבקש לדבר עם המנהל : אני אדבר עם האחמ"ש או המנהל ..... כי אני חושב שיש פה איזה אי הבנה :)

למעלה