הירהורי הורות

פלגיה

New member
אני חושבת שכדאי לך לשקול שנית

גיסתי היתה בטוחה שהילד שלה הוא הכי מופרע בעולם, ולכן לא התארחה בשום מקום, בכלל. הבן שלה אמנם אנרגטי, אבל עם כל הכבוד הוא לא היחיד, ובוודאי לא שקול לארבעה או חמישה ילדים בבתים אחרים (למשל אצלנו) שההורים כבר ממש לא מתרגשים מעוד כאפה ועוד בלגן ועוד השתוללות.

טאניוש

New member
ובגן הוא לא מרביץ?

לדעתי ילד בן 3 אמור להבין כללי המשחק המשותף. נשאלנו על זה ע"י פסיכולוגית לפני שנה, כשהיה לקראת גיל 3. בעיניי פגישות אחרי צהריים עם החברים (שהם אגב לרוב חברים מהגן) הן חשובות. ובלי להתנסות הוא לא ילמד. זה לא אומר שחייבים לספק לו חברה כל יום כמובן. פעם אחרי "בילוי" טראומטי במיוחד כתבתי שבא לי לחבק את הילד שלי, להסתגר איתו בבית ולא לצאת. אני מבינה מאד על מה את מדברת. אבל אנחנו לא גרים על אי בודד. יש אנשים סביבינו, וצריך ללמוד להתנהג בחברתם. הדרך הקלה היא לא תמיד גם הטובה ביותר.

sarity33

New member
נעיתה ודיא גם אני במאותגרות

ההודעות שלכן באו בזמן רגע לפני קריסה טוטאלית. מכירה את מרבית הקשיים שתארתן וגם את אלו שלא. בקושי מצליחה לכתב מחוסר זמן (חייבת לרוץ לגן להביא את המאתגרת וכל פעם לפני שאני עושה את זה הבטן שלי מתהפכת - איזו התפרצות מצפה לי היום אבל חוזרת על המנטרה - לחשוב חיובי לחשוב חיובי ליצר משהו יצירתי שלא יביא את ההתפרצות). כותבת לכן כאן בדמעות של כאב שאצור בתוכי כל כך הרבה זמן. מתקשה אפילו להתחיל לנסח את ההודעה שלי. מצטרפת בלית ברירה למועדון בינתיים נשיקות

נעיתה

New member
היום זה היום בו ה ../images/Emo42.gif זורחת

כך אני החלטתי! זה כמעט שנתיים מתהפכת לי הבטן בשעה 15:30 אין לי מושג איך יראה אחר הצהריים המשותף שלנו.... אז החלטתי להפסיק לחשוב חיובי , לעשות חיובי ולחזור לחיות את חיי
לחפש את האנרגיות הדרושות להמשיך ולחיות חיים שהם לא מושלמי הדמיון שלי. אני כל כך מבינה את הכאב האצור הזה והחלטתי לנתבו הלאה, אחרי ששיחחרתי את ההודעה הזאת בפורום הלכתי היום אחר הצהריים ונרשמתי לחוג ארובי רק שלי שלי שלי בלי להתנצל בלי להסביר ובלי לחשוב מה לעזעזעל הבייביסיטר תעשה איתו בזמן הזה. עכשיו נשאר רק למצוא בייביסטר ולא להשתפן עד יום שלישי

mic75

New member
אני חושבת שזה הכוון

אני רוצה להגיד לך אומנם אני אמא לילד בן חצי שנה אבל התחלתי ללכת למשהי שעושה מודעות עצמית והיא אמרה לי שהילד מחכה את האמא , ילד מרגיש כל דבר פחד, חוסר סבלנות. שהבו שלי לא היה נרדם וזה כמובן מאוד מאוד מעצבן בלילה התייעצתי איתה והיא אמרה תהיא רגועה תהיא שלו תתני לילד להרגיש את השלוויה את הרוגע ואמרתי לה שזה קשה את עייפה והוא בוכה והיא אמרה שזה הפתרון אני חושבת שאת צריכה קודם כל לעבוד על עצמך להרגיע אותך נפשית ולא לבוא למפגש איתו מבוהלת ומפוחדת כמו שאת כתבת כי עוד לפני שאת רואה את הילד אצ מרגישה חוסר עונים אני שמחה מאוד שלקחת חוג לעצמך ותראי כמה שהשעה שעתיים האלו יעזרו לך מאחלת המוןן המון בהצלחה ואני מקווה שלא פגעתי בך. שולחת לך חיבוקים מיכל

אורלי145

New member
נעיתה

מבינה את הרגשות הקשים האלו אבל אני חושבת שאת לא צריכה להרגיש בושה את מספרת שפנית לקבל עזרה את מנסה להתמודד את לא מתעלמת או מזניחה להיפך אז אין מה להתבייש לי יש ילדה בת 6 בשלוש שנים האחרונות אני מקבלת עזרה מפסיכולוגית שלא פעם מראה לי את המקומות שאני טועה או ההפך מרגיעה ומסבירה שזה חלק מתהליך ההתפתחות אני זוכרת תקופות שהיא הייתה קטנה של נשיכות ותוקפנות שמאד הלחיצו אותי והנה זה עבר אולי הפסיכולוגית שפנית אליה לא מתאימה הם לא כולם טובים או מתאימים אז אולי תמשיכי לנסות לחפש עזרה ותמצאי משהוא מתאים הייתה לי איתה בעיה נוספת שבמשך שנה גרמה לי להתחרפן ולא ראיתי את האור בקצה המנהרה ובעזרת טיפול נכון וסבלנות לתדהמתי זה השתפר צריך לנשום עמוק.

נעיתה

New member
אורלי, תודה על היחס../images/Emo140.gif

הפורום שלנו הוא לא כל כך מייצג את המצב בחוץ. יש כאן אוסף של נשים נבונות ואנושיות שמסתכלות גם קצת מעבר... בחוץ יש את: העיניים שננעצות בי בפארק. הלחשושים בימי ההולדת אותם בני הורס במחי יד. ואויי לבושה שעוטפת אותי בכל פעם בה ניסיתי ללכת לג'ימבורי/לישראל והגיטרה/פיקניק קומונה. אני אנסה והמשיך לחפש אני מוכנה לשמוע ולקבל כל עצה בפתיחות והבנה. אני רוצה וכמהה לללמוד ולהעשיר את היכולת שלי להיות אם טובה יותר אבל, ויש אבל גדול כבר לא ממש נשאר לי מאיפה. אני נושמת עמוק כבר המון זמן ומוכנה לקנות עוד שני בלוני חמצן אך הישיבה בחיבוק ידיים בציפייה שזה ישתנה ויחלוף גורמת לי להיות אדם
תגידו לי נשים יקרות איך זה שאתן מספרות על קושי דומה בדרך זו או אחרת, למה איני רואה את הילדים בעלי הפתיל הקצר הזה בשום מקום, אני תמיד זו שמסתכלים עליה... כוסל!!@#$%^ שיסתכלו כבר על מישהי אחרת

את לא רואה משתי סיבות

הסיבה האחת, היא שאת הילדים הבאמת קשים ההורים לא לוקחים לסופר/ארומה/ג'ימבורי. הם משאירים אותם עם סבתא/אבא/בייביסיטר כשיש להם סידורים או כשהם רוצים קצת לנשום אוויר. והסיבה השנייה היא (ואני מראש מתנצלת) שאני חושבת שאת בוחרת לראות את הילדים הטובים יותר מאשר את הקשים. תאמיני לי, הם שם בהמוניהם. תראי כמה יש רק כאן בפורום.... (-: רוב הילדים בני ה-3 שאני מכירה לא ישרדו אחרה"צ בארומה, גם לא שעה - ואני פשוט ויתרתי על הניסיון. אני לא יושבת עם הילדים במסעדה. זה פשוט עינוי לכולם. אני מוכנה לארח, להתארח, לעשות פיקניק או לאכול פיתה באוטו. אין סיבה להכנס לסיטואציה שאני מראש יודעת שכווווולנו נצא חבולים ממנה.

עוד דבר

נכון שיש כאן אמהות יותר סובלניות ובכל זאת, כל אחת מאיתנו ראתה את הילד בסופר שנזרק על הרצפה כשלא נתנו לו משהו. יש הרבה ילדים כאלה. כשזה ילד של אחר אנחנו מסתכלים. הרוב מסתכלים באמפטיה והזדהות. אבל מה? האמא של אותו הידל, ברגע הספציפי הזה - חושבת שכולם מסתכלים בתוכחה. לא בטוח שזה ככה. בגלל הבושה שלנו אנחנו חושבים שהאחרים מסתכלים בדרך מסויימת אבל כל מי שהיה לו ילד והלך איתו לסופר יודע שיש את המצב שילד רוצה משהו, ילד בודק, ילד נזרק על הרצפה. אם ילד מקבל - ילד ממשיך. ילד לא מקבל - יחשוב מה לעשות בפעם הבאה. אבל ידל נזרק בסופר - תופעה שכיחה. אני לא בטוחה שהורים שמסתכלים עליך לא מסתכלים גם באמפטיה, גם בהבנה, גם ברחמים. ומי שמסתכל ומתלחשש, אי אפשר לדעת אף פעם מה באמת יש לו בבית יש לנו זוג מכרים (היא חברה-ידידה, הוא לא) עם המון כסף, הבעל עובד בעבודה מאוד מוצלחת, מאוד חשוב. האשה כל הזמן משוויצה. בכסף בטיולים בילדים.... ובכל פעם שעולה בי המפלצת הירוקה של הקנאה בכל הטיולים והרכבים והקניות והההההה אני מזכירה לעצמי - כן, אבל היא נשואה לו. היא חיה איתו. הוא איש מגעיל. כך שתמיד אפשר לראות את הכוס המלאה. כי בטוח שיש כזאת. יעל

מתלבטת אם אני מנצחת בתחרות שעדיף להפסיד בה...

מצד אחד - אולי אני המנצחת בגלל שהילד שלי הכי גדול בשרשור כרגע, ולכן יוצא ששרדתי יותר שנים מכן בלי לחפש מזוודות אדומות.... מצד שני - לפיראט האדום שלי היה "תירוץ טוב" להתנהגות, וברגע שפתרנו אותו רוב הצרות נעלמו (זאת הייתה בעיית שמיעה חמורה שהשליכה על עוד דברים). אז קטונתי מבכלל להתחרות איתכן. חייבת להגיד שיש סביבינו לא מעט ילדים קשים, של המשפחה ושל חברים,ככה שהיום יותר מפתיעים אותי ילדים מלאכיים מילדים שטניים קטנים. וכן אני מדברת על ילדים קשים, לא מאותגרים ולא מאתגרים - קשים. אני לא אוהבת את מכבסת המילים והיא בעיניי סוג של רמייה, הגדרות וסיווגים של ילדים צריכה להיות כמו ברורות כמו הגדרות של תשבץ או סודוקו - קל, בינוני וקשה (אין סודוקו קל, בינוני ומאתגר, תבדקו בעצמכן בעיתון). אני לא מרגישה מאותגרת, אני מרגישה שקשה לי. ולעצם העניין - יש המון סיבות לילדים קשים ובמקביל הרבה פתרונות. אני מסכימה עם כל מי שכתבה שפשוט צריך למצוא את איש המקצוע הנכון ולא לוותר. יש היום ים של מידע בנושא והמדינה שלנו מספיק קטנה שאפשר יהיה לנסוע (לפחות ליעוץ חד פעמי) לרוב המקומות בארץ. בסוף תמצאו את הכתובת הנכונה. מבין הדברים שעולים לי כרגע בשליפה שאני מכירה שעזר: הומאופטיה, פסיכולוג ילדים טוב כשיש המון גישות טיפוליות, פסיכיאטר (כן, לפעמים צריך), ריפוי בעיסוק, רכיבה טיפולית, ביופידבק (במיוחד לשליטה על כעסים), טיפול בבעיות של ויסות חושי, טיפול בבעיות ויסות רגשי. עוד רעיון שמחזיק חברה מאד טובה שלי בשפיות - היא לוקחת כבייביסיטר סטודנטית לחינוך מיוחד (הרציונל: משהי בוגרת, אחרי צבא, שמראש אוהבת ילדים ולא מפחדת מילדים מיוחדים), משלמת לה 50-60 ש"ח לשעה ומתאווררת שעתיים בשבוע. רוב הסטודנטיות מחזיקות חודשים ספורים אבל תמיד יש משהי חדשה שמוכנה. יש ספר נהדר שנקרא "להנות מפעוטות" ובכל פרק (גמילה, האכלה, שינה וכד') מוקדש סעיף לאיך מתמודדים בנושא עם ילד קשה. אחת העיצות הנפלאות שיש שם להורים עם ילדים קשים הוא להתרחק ממלאכים והוריהם, במיוחד כשההורים בדר"כ בטוחים שהם אלו שאחראים על האופי הנקי מרבב של ילדיהם (ובמילים אחרות - שאתן אחראיות לאופי הקשה של הילדים שלכן). לקח לי זמן להבין שאני לא אשמה בהתנהגות של הילדים, אבל - יש הרבה דברים שאני יכולה לעשות כדי לשפר. ותמיד אפשר לאגד כוחות - אחת הסיבות שאני ממאאאד אוהבת ללכת לבת-דודתי זה שאני יודעת בבית שלה כל הדברים השבירים כבר נשברו או הוסתרו, שהבית מאד בטיחותי לילדים עם רעיונות יצירתיים (מי אמר לקפוץ ראש לתוך מכונת הכביסה ולא ניסה????) ושהיא יודעת בדיוק מה היא מזמינה הבייתה כשאנחנו באים. ותמיד היא יכולה לחכות ולהתנקם בביקור שלהם אצלי בבית.... ואני בעד שיתנו לאובדניות פטור מילדים קשים. ואם כבר מבקשים - אז גם פטור מילדים עם נזלת.... שבת של שלום ושלווה.

נעיתה

New member
אני מעבירה אחר כבוד אתה ה../images/Emo47.gif../images/Emo106.gif

כל שיטות הטיפול אותן ציינת, היכן נחשפים אליהן? האם הפסכולוג מפנה? לנסות לפנות לפסכולוג ילדים נוסף? (המלצה מישהו) לדעתי יש בעיה כלשהי בויסות החושי אך איני יודעת להצביע עליה בדיוק בתחושותי המכות שלו חזקות מאוד ונעשות פעמים רבות כאינסטינקט. אתן דוגמא, היום בערב קראנו סיפור, יותר נכון דורון קרא את תפילילה ונתן לי הוראות להעברת עמודים. אני לא הקשבתי לו לשניה והוא חזר פעמים על המילה תעבירי, בסוף הפעם השניייה הוא לא המתין ולו לרגע ודפק לי את השפיץ של הספר בראש התעצבן והלך. לאחר דקה הוא חזר ואמר לי "אמא אל תיקחי לי את הספר זה הייה בצחוק" זאת אמרת שהוא מודע למעשה מודע לעונש ובכל זאת בשריר שנייה הוא נשבר. אני אוהבת ללכת לבתים בלי ילדים שם הילד הוא מופת.
האגודה למען תנו לאובדניות פטור מילדים קשים

טאניוש

New member
וויסות חושי

תסתכלי כאן . תעברי על הרשימה ותראי האם משהו נראה לך מתאים. לרוב אם יש בעיות אז בכמה מערכות. אם כן - צריך איבחון של מרפאה בעיסוק. המלצה לפסיכולוגית התפתחותית - אם תל אביב טוב לך. קיבלתי המלצות חמות עליה ודיברתי איתה, אך מכיוון שאנחנו ירושלמים היא אמרה שלא מציאותי לטפל אצלה, אבל ביררה בשבילי ונתנה לי כתובת לאשת מקצוע באיזור שלנו. בהצלחה!

טאניוש

New member
תוספת חשובה+המלצה על ספר

רגשות אשמה תמיד יש ותמיד יהיו. העיניין הוא שזה לא תמיד אנחנו. לפעמים זה קשיים אובייקטיביים של הילד. זה לא את, זה הוא. את לא יכולה להיות אמא טובה יותר, וגם אם כן - כנראה זה לא יעזור. המלצה על ספר שנזכרתי בו דוקא בהקשר הזה - "ילד שלי מיוחד" של עירית חגי. הוא מורכב מסיפורים על ילדים עם בעיות שונות שלא תמיד קל לזהות אותם. והיא מתייחסת (והרבה) לרגשות של ההורים, למסרים שהם קולטים מהסביבה - ומרגישים הורים רעים, נכשלים. (אם בא לך לחלוק עם מישהו מבטים - כבר יש לך רשימה, לא? )

נעיתה

New member
אשמח לקבל שם ופרטים במסר

אני חושבת אולי לנסות לתת צ'אנס לפסכולוגית נוספת.

ברבי28

New member
איפה מצטרפים לאגודה שלך ?

האגודה למען תנו לאובדניות פטור מילדים קשים
ואולי גם לאגודה
האגודה למען תנו לאובדניות לגיטימציה להיות בקריזה

2 הסנט שלי

קודם כל תודה על ההכתרה - אני כמובן מוותרת עליה בשמחה (-: זה לא שאת כל שיטות הטיפול ניסיתי על הילדים הפרטיים שלי, זה אוסף של דברים שעזרו לחברות שונות. בסופו של דבר אני חושבת שזה פחות ההכשרה הספציפית של המטפל כמו האיכות האשייותית שלו והכימייה עם ההורה והילד. אותי מאד הרגיע לדעת שיש כ"כ הרבה אפשרויות טיפוליות וכ"כ הרבה מטפלים שבטוח בסוף אצליח למצוא (וכן, עד עכשיו - טפוטפוטפו - הצלחתי למצוא). לדעתי, הדוגמא שנתת על הספר לא קשורה בויסות חושי - אלא בויסות רגשי - וגם בצורך בשליטה. שליטה בסיטואציה, באנשים שבה, בהתרחשות, במקום שלו בסיטואציה. ובלי קשר לקשיים אלו או אחרים - לילדים בני 3, חכמים ומודעים ככול שיהיו - קשה מאד לשלוט בדחפים ולכן לא מפתיע שאחרי פעמיים הוא התעצבן.

נייטי

New member
עונה ותוך כדי מהרהרת הירהורים משלי

בטוח יצא ארוך אז מתנצלת. מתחילה מההתנצלויות - אני חסרת נסיות בבעיות שתארת וקראתי כאן עצות נפלאות מכל הבנות. בעיקר מתחברת לעיצה של לא להתייאש עד שמוצאים את איש המקצוע המתאים. ואני מהכיוון הזה מציעה רעיון שעובד אצלינו אבל הגענו אליו ממש במקרה, לא איש מקצוע כי אם ילד/ה גדול/ה שהבן שלך יכול להעריץ ולחקות. אנחנו לאחרונה גילינו שתומר שלנו מעריץ ברמות על בת דודה שניה של האיש, שהיא בת 7. תומר בטוח לחלוטין שהילדה הזאת היא השמש, הכוכבים והירח בכבודם ובעצמם. כל מה שהיא אומרת הוא מקבל כמו תורה מסיני. לדוגמא, שמנו לב, שכשמאיה הסבירה לתומר שלא מרביצים, הוא הפנים את זה תוך שניות, חזר וציטט אותה כאילו היא האורקל, ומהרגע שהיא אמרה את דברה, כל אחר הצהריים, שהיה רבוי בילדים עם פוטנציאל נפיץ ביותר, עבר חלק לחלוטין מבחינת תומר. יותר מזה, שמנו לב, שהרוח האלוהית של מאיה שורה על בנינו הקטן עוד כמה ימים אחרי המפגש, והוא מפנים המון כישורים חברתיים שהיא מקנה לו גם בימים שאח"כ, חוזר ומצטט אותה וכמובן מחקה אותה בלי סוף. עד שראיתי את הדינאמיקה של תומר עם מאיה, אני לא נתקלתי באף אחד בעל השפעה כ"כ טובה וכ"כ יעילה על הבן שלי. מאיה, היא באמת ילדה נדירה מבחינת הטוב שיש בה, ויש משהו בכימיה ההזויה הזאת בין שניהם, שמוציא מהילד שלי דברים שאף גננת, אף איש מקצוע ושום הורה בעולם לא יצליח להוציא. אני משערת, שככה נראה גבר צעיר כשהוא מאוהב (כבר תפסתי אותו ממלמל את שמה מתוך שינה). בקיצור, האיש ואני מנסים להפגיש את תומר עם מאיה כמה שרק אפשר, וזה לא פשוט כי הם לא גרים קרוב, וכי המשפחה לא ממש קרובה. אני חושבת, שלחפש איזה ילד קצת יותר גדול אבל לא מידי גדול, כזה שיהווה לדורון דוגמא טובה מהרבה בחינות אבל בעיקר מבחינה ריגשית ומבחינת כלים חברתיים, ושניתן להפגיש בינהם הרבה, אפילו בתשלום, ברמת דמי כיס לילד, זה יכול להיות נהדר. איפה מוצאים כזה אחד - מחפשים בנרות. בודקים קרובי משפחה עם ילדים בטווח גילאים מתאים, בודקים ילדים של חברים או בשכונה. בטוח אפשר למצוא. לגבי איש מקצוע של וויסות חושי - לאחרונה פנינו לאיבחון של וויסות חושי לתומר, בעיקר על רקע היסטריה שלי. חיפשתי המון המלצות, קראתי על כמה וכמה גופים שעושים איבחונים כאלה ובסופו של דבר בחרתי במכון "צעד צעד" אצל שרי מאבחנת ויסות חושי. הבחורה הזאת מדהימה. אין לי בכלל מילים לתאר עד כמה אני מרוצה מהפגישות איתה. בשורה התחתונה אחרי האבחון המסקנה היא, שלתומר אומנם אין בעיית ויסות (לפחות לא כרגע) אבל תוך כדי איבחון היא עוררה דברים לא פחות חשובים, ונתנה לנו המון טיפים והנחיות במגוון של תחומים כדי להקל עליו. בנוסף היא עשתה שיחה עם הגננת, שיחה שמאוד עזרה לגננת לראות דברים מהעיניים של תומר, ואני חושבת שזה מאוד הקל עליו את השהות בגן. אני באמת לא משווה את דרגות הקושי בייני ובינך, וחלילה אל תחשבי שאני חושבת שזה איזה שטות שתגמר בשלוש פגישות עם מטפלת בויסות חושי אבל מאחר ושרי כבשה אותנו ואת תומר ואני באמת חושבת שהיא נפלאה, אני ממש הצטערתי שלא היינו צריכים להמשיך מעבר לשלוש פגישות..... אם תרצי את הטלפון של מכון 'צעד צעד' (הם מקבלים שכונת המשתלה בצפון ת"א) דברי איתי. שולחת בינתיים, עושה הפסקה להנקה, וחוזרת בקרוב שוב.

נייטי

New member
וקצת מהרהורי ליבי

מה זה ילד 'קשה'? מה זה ילד 'קל'? הרבה פעמים תהיתי בייני לבין עצמי, שמא אני לא רואה נכון את הבן שלי, ובעצם גם הוא ילד קשה, רק שאני סוג של בת יענה. הילדון שלי מאוד נוח איתי ועם אבא שלו, ובמשך תקופה ארוכה סרבתי לראות שיש בסביבה קולות שטוענים נגדו שהוא לא כ"כ נוח. אני חושבת שהתמודדתי לראשונה עם המציאות השנה כשהתחיל הגן. בהתחלה ניסיתי להלחם בהגדרה הזאת שנתנה לו במסגרת, כי היא בעיקר העליבה אותי אבל היום אני מבינה שזה בסדר שמאותו הילד יצאו כל מיני תומרים, כזה שהוא מאוד נוח עם אמא ואבא שלו אבל פחות נוח במסגרת,כזה שיכול להיות מאוד חברותי ולשחק נפלא עם ילדים אבל בסיטואציות מסויימות, שאני כבר יודעת לראות אותן מראש, ושבהן הוא יהיה בלתי נסבל בעליל. אני מבינה, שחלק מהתפקיד שלי בתור האמא שלו זה לנסות לתת לו קצת יותר כלים להשתלב במסגרת (כי מה לעשות אנחנו עוברים ממסגרת למסגרת בחיים), וכרגע להמנע אם אני יכולה מאותן סיטואציות שמוציאות ממנו את הבלתי נסבלות ולאו דווקא להכנס בהן ראש בראש. ועדין, למרות המודעות שעשיתי לעצמי בראש, אני אמצא את עצמי נעלבת בשמו, מגוננת עליו, מגוננת על עצמי, בורחת מסיטואציות או להפך, יוצרת לעצמי סיטואציות שיעשו לי טוב ובעיקר יעשו לו טוב כדי שאני אוכל שוב להרגיש שבעצם הוא בסדר גמור. לרוב ההורים מאוד קשה להודות בזה או להגיד בקול שהילד שלהם לא מושלם, ורוב ההורים (כמוני עד לא מזמן) חיים בתחושה הפנימית, שגם מוקרנת החוצה, שהילד שלהם מושלם. זה לא הוא שמרביץ (ילד אחר מרביץ לו והוא רק מתגונן), זה לא הוא שעושה בלאגן בגן, זה לא הוא שמתמרד, זה ילד אחר שגורר אותו, זה ילד אחר לא מחונך שהוא מחקה. הילד שלי/ שלהם מושלם. נקודה. אני חושבת שלהורים מאוד קשה להתמודד עם הורה כמוך, עם המודעות שלך, עם היכולת שלך לאהוב למרות שאת רואה את המציאות כפי שהיא בלי ליפות אותה.אילו היית משחקת את משחק המושלמות לסביבה היה הרבה יותר קל לאכול אותך ואת הילד שלך. את תמיד תואשמי, כי את מודה שהוא זה שקשה וגם הילד שלך תמיד יואשם כי את מודה בשמו. רוב האנשים לא יסתכלו בהערכה על המודעות שלך אלא להפך, ינצלו אותה כדי לתרץ לעצמם וגם כדי להגיד לעצמם שבעצם הילד שלהם מושלם כי הנה הדוגמא ההפוכה. אז לא, אני ממש לא חושבת שאת עושה את הילד שלך לקשה או מאתגר או ווט אבר. הוא באמת כזה, אני חלילה לא לוקחת לו את הכבוד ( -: אבל אני חושבת שלכנות שלך ולאמיתיות שלך יש מחיר. ומעבר לזה, את גם תמיד תהיי שם לבד, כי שוב, רוב ההורים דווקא יתעודדו מהסיפור שלך, וימצאו איך שוב לרפד לעצמם את המציאות המושלמת שלהם, ששוב תוטח בפניך. זה סוג של קטש מטורף. את לבד אם את לא מדברת ומשחת את המשחק, ואת לבד אם את כן מדברת ומשתפת כי לכולם נוח להשאיר אותך לבד. אין לי פתרון. אני לא באמת יודעת מה להגיד. זה הירהורים, וכשמם כן הם, הרהורים וטו לא. אני שולחת אף על פי שמרגישה שיצא לי לא ברור כל ההרהור וגם יצאתי קצת פוסטמה עם ה'אין פואנטה' שלי אבל כתבתי כ"כ הרבה שחבל לי על הדיו.

נייטי

New member
והאמא המושלמת הזאת

שלא מתעצבנת על הילדים שלה, שקמה 10 פעמים בלילה עם חיוך, שמכילה כל נוד של הילד שלה באהבה גדולה, שגם כשהוא אומר לה מאה פעם "לא רוצה" בדקה אחת בודדת היא מחייכת בסובלנות, וגם כשכל דבר מצריך ויכוח ושיכנוע ופיתוי, היא אף פעם לא מאבדת סבלנות, ולא צורחת. היא גם כ"כ מושלמת כי היא מחלקת את הזמן מדהים בין הילדים, לבית, לעבודה, לבעל (שהיא מאוד אהבת ושהם מסתדרים מצוין), והיא גם ממש מטופחת, וממש רזה, היא וגם אחלה זיון. אני כל הזמן שומעת מחברות שלי, שתודה לאל אף אחת מהן לא כזאת וגם לא חצי כזאת, שיש כזאת אחת. לא פגשתי אותה עדין אבל כשאני אפגוש אותה אני אפוצץ אותה במכות. כשתומר נולד חשבתי שאני האמא המושלמת. באמת. היום כשאני נזכרת בעצמי אני שוקלת לחזור אחורה בזמן ולהעיף לעצמי סטירה. הייתי כל מה שלא חשבתי שאני אהיה. סבלנית ורגועה, והערצתי כל נוד של תומר. יכולתי לבלות איתו אחר צהרים באושר טוטאלי, לשבת שעות איתו בחדר בטקס השינה וללטף אותו ולעשות לו נעים בגב, והייתי יוצאת החוצה מהחדר מלאה בעצמי, כי אני כזאת מהממת. אומנם תחושת המושלמות הלכה ודעכה עם הזמן אבל עדין השקעתי את כל כולי בעשייה תומרית מתוך תחושה מובהקת של אני רוצה להיות אמא טובה ואני יכולה להצליח במשימה. התבאסתי או כעסתי על תומר פעמים ספורות, וכשזה קרה כעסתי בעיקר על עצמי. עד שדניאל נולדה, לא היה לי מקום לשום דבר מלבד לתומר, לא לעבודה וגם לא לאיש (רק עכשיו אני מבינה שלשבת עם הילד שלך שעה בחדר לפני שהוא נרדם ולעשות לו נעים בגב זה לא להיות אמא מהממת, זה להיות אמא מטורפת). וזה מתחבר לעניין הילד השני. אצלנו, מהרבה בחינות, דניאל החזירה את השפיות אף על פי שאמירה כזאת יש בה משהו קצת לא שפוי. זה לא שהוגדר לה התפקיד הזה, להיפך, אני חשבתי שבואה יהפוך את חיי לגהנום בגלל שלא יהיה לי זמן לתומר. אני חושבת שכשהיא הפציע גיליתי שיש לי מקום לעוד אנשים, גם לה, וגם לאיש, וגם לעצמי. גיליתי שאני לא אמא מושלמת כי אני צורחת לפעמים על תומר כשהוא עולה לי על העצבים, ואני רוצה (מה זה רוצה - מתה) שילכו כבר לישון ויניחו לי, אני מאבדת סבלנות, וכבר קרה שהם בילו חלקים נכרים מאחר הצהריים מול הטלוויזיה כי אני גמורה (נייטי של לפני שנה הייתה מכה אותי). לא יודעת, לא יודעת מה להגיד לך, כל הדבר הזה של האמהות הוא חתיכת חרא גדול. רוב הזמן את שונאת את עצמך, וגם מסתבר, שבדיעבד את שונאת את עצמך על תקופות שחשבת שאת מהממת, וגם בסוף הילד שלך הולך לפסיכולוג ושונא אותך, והכי גרוע, בסוף הוא מתחתן עם איזה קלעפטה ששונאת אותך ולכל השנאה הזאת יש עכשיו גם קהל מעודדת. כבר אמרתי לך פעם שאני מודה שסביבי אין חברות שמשחקות אותה כאילו כל הדבר הזה של ילדים זה רק ברכה ואושר, לא נתקלתי עדין באף אמא שאמרה לי שזה קלי קלות. כל מי שאני מכירה מרבה לקטר, להתלונן ולחוות תחושה של יסוריי מצפון מהולה בעיפות, מהולה בחוסר סבלנות שמהולה בסבל (וכן גם קצת באושר ואהבה אבל לא בזאת עסקינן עכשיו). אני חושבת שאנחנו קצת המצאנו את האמא המושלמת, הלא מקטרת והמאושרת, בעוד שבפועל היא יותר פרי דמיוננו מאשר מציאות, ואנחנו בונות אותה מתוך אוסף של הערות חסרות משמעות שנאמרות לנו מידי פעם, בעיקר כדי לייסר אותנו. בכל מקרה, אם יש כזאת אחת, אני לא מאמינה לה בשיט ובבקשה, תפגישי אותי עם זאת שטוענת לכתר המושלמות ואני באמת אכה אותה. חייבת לעוף. שלום בינתיים.

למעלה