היפנים והפלאפון שלו

tals56

New member
חה שאני יכבה את הפלאפון?

כשכל האוטובוס מלא בצלצולים של רוני? ואיך הקרינה של הפלאפונים (קרינה אלקטרו-מגנתית שנפלטת מכל מכשיר חשמלי) קשור לאנשים עם קוצב לב?

Obake

New member
אין לי מושג XD

כמו שאמרתי, אף פעם לא שמעתי על זה לפני זה...

GnomeBubble

New member
בגדול יש השפעה

לאנשים עם קוצבי לב אסור לפחות לשים את הפלאפון בכיס של החולצה, אבל אני לא יודע אם טלפון של אדם שיושב לידך אמור להפריע... לפעמים יש הגזמה בנושא של הטלפונים הסלולרים - למשל האיסור להשתמש בהם במטוסים, מחשש שיפריעו למערכות. כל המערכות החיוניות במטוס, אם הן שוות משהו, צריכות לעמוד ברמות קרינה הרבה יותר גבוהות ממה שטלפון סלולרי ממוצע פולט. מצד שני, ממילא כשהמטוס באוויר, הטלפון הסלולרי לא יעבוד טוב, אם בכלל.

Kawaii Baka

New member
העניין הוא שנחמד שקיימת גישה של

"Better safe then sorry" בעיקר כאשר מדובר בדבר כו לא רציני כמו כיבוי פלאפון לכמה דקות (או עשרות דקות) ביום. עם כל הרעש שנוצר סביב הבעתיות (או חסרונה) של קרינה סלולרית הגישה הזאת היא אידאל אם כבר.

tals56

New member
מה שאני הכי אוהב שצועקים שיש

אנטנה ליד הבית, אם הייתה לי אנטנה ליד הבית הייתי מאוד שמח אם אנטנה קרובה אליך במרחק של פחות מרדיוס של 100 מטר הקרינה היא פי 400 יותר קטנה ואם היא ממש מטר ממך אפילו יותר.

Kawaii Baka

New member
דווקא להפך, וזהות בדיוק הנקודה X:

הרי האנטנות הם מרכזי התקשורת של כל המכשירים בסביבה, והם מרכזים בהם את כל התשדורת באותם התדרים הגבוהיים רק בכמות גבוהה פי כמה מזאת של מכשיר בודד. אומנם איך עדיין הוכחה חד-משמעית שרמות הקרינה המקובלות כיום כ"סטנדרט בטיחותי" הן לא בטיחותיות או שהנחיות ההתקנה והציוד לא עושים את הכל בכדי למזער את הסיכון, אבל קיים ספק סביר שלא מדובר בדבר בטוח לגמרי.

GnomeBubble

New member
ועדיין, אתה בטח יודע שהנוסחה

המתמטית להשפעה של כוח (וזה כולל גם את הקרינה האלקטרומגנטית) היא בגדול משהו בסגנון הזה: השפעה = עוצמה / מרחק בריבוע אז האנטנה חזקה פי 1000 מהפלאפון שלך, אבל המרחק שלה מהראש שלך הוא, במקרה הכי גרוע, 10 מטר במקום סנטימטר. הפלאפון עדיין משפיע על רקמות המוח שלך ברמה גבוהה פי 1000, אם החישוב שלי לא מוטעה. זה כמובן עדיין לא תירוץ לבנות אנטנה בכל חור בלי לשאול אף אחד, אבל זה גם אומר שהפלאפון האישי שלנו הוא אפילו עוד יותר מסוכן, וממנו צריך להיזהר באמת.

Kawaii Baka

New member
אבל בשונה מהמכשיר, אנטנות פועלות

ללא הפסקה, 24 שעות ביממה. אז האפקט לעיתים רציני לא פחות. הבעייה הרצינית הנוספת איתן היא שאין פיקוח ממשלתי של ממש, מה שיצר לא קצת תקריות שזכו לסיקור תקשורתי נרחב בהן הוסרו אנטנות שהותקו בדיעבד בניגוד לנוהלים.

tals56

New member
יש לי משהו שדיי סותר את מה שאתה אומ

אומר, אם יש יותר אנטנות זאת אומרת שיש הרבה תאים, שזה אומר שיש פחות אנשים בכל תא כי מה מנסות חברות המכשירים לעשות,שהפלאפון ישלח קרינה יותר חלשה בשביל הבטריה כי ככל שהאות יותר חזקה המכשיר משתמש ביותר אנרגיה אתה מסכים איתי נכון? אז בוא נמשיך,אם יש יותר תאים אז פחות מכשירים בתא אחד שזה אומר שרק המכשירים הקרובים באמת יתחברו לאנטנה הזאת והיותר רחוקים יתחברו לאחרת שהיא בעצם יותר קרובה אליהם.

Kawaii Baka

New member
~_~;

A 2002 survey study by Santini et al. found a variety of health effects for people living within 300 m of base stations. Fatigue, headache, sleep disruption and loss of memory were among the effects found. http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_phone_radiation_and_health עדיף שויקי תסביר, אין לי כוח להתחיל לפרוק את כל החומר שלמדתי כהנדסאי אלקטרוניקה. S:

tals56

New member
המחקרים האלה לא מוכיחים שום דבר

למרות שאני לא אומר שאין נזק מהפלאפונים.

tals56

New member
כל מה שצריך כאן זה היגיון

לא הוכחות מדעיות, היום אף אחד לא מכבה את הפלאפון שלו פשוט אף אחד ואני בטוח שגם אתה לא. אבל אם יהיו פחות אנטנות הפלא שלי יצטרך לתקשר אם אנטנה במרחק 348793749837434 קילומטרים ממני וכנ"ל גם האנטנה עצמה שזה יהיה פי מיליון יותר קרינה אם האנטנה תהיה 2 מטר ממני. טוב אולי אני לא הנדסאי אלקטרוניקה ואתה כן,אבל מה שצריך פה זה היגיון אני לא אומר שאם היא תהיה 2 מטר ממני זהו!הקרינה נעלמה ואפשר להמשיך בחיינו אבל אם היא תהיה יותר קרובה אליי אז הנזק יופחת.

tals56

New member
אבל תחשוב אם האנטנה יותר רחוקה ממני

הפלא שלי ישלח קרינה בעוצמה 8749834934 ויקבל אחת מהאנטנה בעוצמה 8493849384 גם אבל אם היא תהיה יותר קרובה הוא ישלח קרינה בעוצמה 9 והיא תחזיר אליו ב9 כי הם יותר קרובים אז הנזק יופחת

tals56

New member
הא והיה על זה גם כתבה בעיתון שחכתי

להגיד,אני הולך לשלוח מכתב לתפוז שיוסיפו פונקצית עריכה.

Kawaii Baka

New member
זה לא עובד ככה פ=פ;

במידה ואתה נמצא מחוץ לטווח כיסוי אנטנה, הרי שאתה לא מסוגל ליצור תקשורת. ישנם מכשירים בעלי טווח פעילות (עוצמה?) גדול יותר, בעיקר בשימושי צבאי, אבל הם מן הסתם יקרים בהרבה מסיבות ברורות ודורשים אנטנות שונות. מכשיר פלאפון שבו אתה משתמש כאזרח לא מסוגל לעבוד רק במרחק מסויים מתחת ממסר (אנטנה), לכן אם אין אנטנה בטווח הנ"ל, הרי שהמכשיר ינסה ליצור תקשורת אבל לא תהיה לו "קליטה", ז"א: האות שהוא ישלח לא יגיע לתחנת הממסר הקרובה בעוצמה מספקת כדי שהוא יקלט כאות ולא הפרעה אלקטרומגנית\סטטיס. כמות הקרינה שמכשיר זה או אחר פולט כתוצאה מהתשדורת נקבעת לפי סטנדרטים בינלואמיים כלשהם (לא זכור לי איך נקראת המדידה או מה מקובל כ"בטוח" בארץ) שקובעים שמספר זה או אחר של יחידות קרינה שמכשיר פולט הן "תקינות" ו"בטיחותיות". כל מכשיר שעובר את הכמות הקבועה בארץ, אם כי אני בספק שמיוצרים כאלה אבל זה לא יפתיע אותי, לא מקבל אישור הפצה בארץ. בקיצור, לגור ליד אנטנה זה לבטח שלא דבר בריא. עד כמה לא בריא? אני מניח שנדע את התשובה לכך רק עם סיום המחקרים לטווח בינוני-ארוך. בנתיים אני מציע לכולם לבדוק אם על גג הבניין שלהם או בבית השכן מותקנת אנטנה מוסתרת.

למעלה