היפנים והפלאפון שלו

tals56

New member
היפנים והפלאפון שלו

איך יפנים עם פלאפון? זה טירוף כמו כאן שבכל מטר ברחוב אנשים מדברים שעות עם הפלאפון שלהם? ואיך הקליטה אצלם?זה כמו בארצות הברית שצריך 200 חברות וגם ככה אין קליטה כמעט,או כמו כאן שאין מטר במדינה הזאת בלי הלוק של האנטנה?

GnomeBubble

New member
אני מניח שאתה כבר יודע

שהיפני והפלאפון שלו זה לא משהו שאפשר להפריד. ה-携帯 (קיצור של 携帯電話 - טלפון נייד) הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות המודרנית היפנית. היפנים משתמשים בשירותי התוכן של הפלאפון הרבה יותר מישראלים: הם לא רק מורידים רינגטונים ומקבלים חדשות ב-SMS. שירות ה-i-mode שעכשיו נכנס לישראל הוא בעצם פיתוח תוצרת יפן, והפלאפונים שלנו מהדור השלישי, עם חיבור האינטרנט הקבוע, המסך הגדול והמצלמה היו קיימים ביפן (וגם בקוריאה) כבר מלפני שנים. מכונות מכירה אוטומטיות שמאפשרות תשלום בפלאפון גם הן נפוצות ביפן הרבה יותר מבמערב. ויש גם תעשיה שלמה ומאוד פופלרית של אביזרים נלווים לפלאפון. חברת הסלולר היפנית הגדולה ביותר היא NTT DoCoMo (אני מניח שזה משחק על השם dokomo - בכל מקום, ואולי זה אומר שיש להם קליטה מצויינת). החברה השניה בגודלה היא KDDI, נראה לי.

tals56

New member
האיחור של הדור השלישי בארץ

הוא סתם טריק שיווקי...החברות בארץ חיכו לעולם לראות אם זה ישתלם להם מבחינה כלכלית,אבל לבסוף זה הגיע לכאן גם. האיימוד בארץ שווה לתחת,הגירסא ישנה,האינטרנט איטי,והמחירים בשמיים (כמו כל דבר בסלקום) גם פה יש תעשייה שלמה לאביזרים לפלאפון, מצלמות נלוות (לפלאפונים שאין להם לדוגמא נוקיה 3100) פאנלים,מקשים,סרטים לצאוור וכל השטויות האלה... אם אני זוכר נכון איזו שהוא מכון מחקר עשה מחקר וישראל הייתה במקום הרביעי בעולם בהתמכרות לפלאפונים...(ואמרו גם את מקומות 3,2 ו1 ויפן לא הייתה שם,היה נראה לי גם קצת מוזר) וגם בארץ הקליטה מצויינת (ואל זה אין להתווכח) נדיר מאוד שאני מוצא מקום עם קליטה של פחות משלושה קווים בנוקיה שלי.

oracle

New member
זה נכון מאד :>

אבל יש הבדל אחד מאד מהותי בין האופן שבו היפנים מתייחסים לסלולארי ובין האופן שאנחנו עושים זאת. ביפן מאד לא מקובל שטלפון יצלצל בקולי קולות במקום ציבורי. זה נחשב לגסות רוח ממש, לכן הם בעיקר מתכתבים ב-SMS ואימייל, ובכל מקרה משאירים אותו במצב שקט רוב הזמן~~~

../images/Emo45.gif שמתי לב לכך כשהייתי בקיוטו

... חזרתי ביום שלישי לפנות בוקר. היה נפלא. מסתבר שהשוקולדה המקופלת היתה להיט בקרב הילדים בדוג'ו שלנו וגם ההורים נישנשו את זה בהנאה. עוד סיפורים מהנסיעה בקישור: http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=700666

GnomeBubble

New member
ברוך השב

ואני שמח שהמקופלת התקבלה יפה

Obake

New member
נשמע שממש נהנתם ^^

ברוך שובך
איך אתה מסתגל לחזרה לארץ?

הסתגלות חזרה לארץ

טוב, נצא מנקודת הנחה שמעולם לא הסתגלתי ממש לארץ - למרות שאני אוהבת את החיים שלי פה בישראל ואוהב את הצד המלא של הכוס שבמדינה שלנו. והכי חשוב, המשפחה והחתול חיכו לי פה כך שהגעגועים בהחלט הטיסו אותי לכאן בשמחה רבה. אוף אני מתגעגע ליפן.

../images/Emo132.gif../images/Emo51.gif ואו תודה

דרך אגב, הילדים ממש ממש מחכים לביקור הבא שלי כי הבטחתי להם ביצי קינדר (ביצת הפתעה). מסתבר שלמרות שיש להשיג את זה ביפן, אף אחד מבין הילדים לא ידע מה זה ולא שמע על זה. זהו זה, יש לי עכשיו כמה חסידים נאמנים שמחכים לבוא משיח הקינדר מישראל

ותמונה של המורה שלי איתי

המורה לאייקידו הוא ילד בן כשישים בשם קוֹיָמַה סנסאי.

Obake

New member
XD הם באמת נורא KAWAII

והמורה שלך גם נראה נורא נחמד =)

tals56

New member
אממ תגיד מה הם אמרו על העיניים שלך?

שאתה יכול לראות עד לרוסיה בטח,לא?

tals56

New member
אני זוכר שפעם

כשכל הטירוף של הפלאפונים עם הMP3 התחיל אז לאחד מהכיתה שלי היה את זה היינו תוקעים את הפלאפון בתקרה (התקרה הזאת עם הריבועים שעולם למעלה) ואז באמצע שיעור היינו מתקשרים אליו ואז המורה הייתה מסתכלת לכל הכיוונים ולא מבינה מאיפה זה מגיע XD וגם ככה,שאני ברחוב הפלאפון שלי על הכי חזק,כמו כולם.

Obake

New member
כן כרגע יצא לי לדבר על זה בטלפון

עם החברה שלי מיפן, זה באמת מצחיק כמה שהמדינות שלנו שונות XD היא אמרה לי שחוץ מזה שזה נחשב "גסות רוח", אנשים נוהגים לכבות את הפלאפונים שלהם במקומות ציבוריים (כמו אוטובוס, רכבת וכו') בגלל שהקרינה עלולה להזיק לאנשים עם קוצבי לב... פעם ראשונה ששמעתי על זה

למעלה