היעלמות חומר?

deathcaster

New member
תגובה

אין לי כלל בעיה שתביע כנגדי ביקורת, אך אם אתה חושב שאני לא צריך לכתוב כאן יותר כי אני מפריע למהלכו התקין של הפורום, אתה מוזמן להתלונן למנהל. ואם נחזור לדימוי העשב השוטה, במקרה של עצבר מדובר בנבג. הוא לא נעלם. עם משב קטן של רוח הוא יופיע במקומות אחרים, יום בהיר הוא גם יופיע בפורום שלך. באשר לטקטיקה שלך כנגד טרולים, באופן כללי אני מסכים, אך לכל כלל יש יוצא מן הכלל, עצבר לדעתי הוא אחד כזה.

אני לא חושב שעליך להפסיק לכתוב כאן

אני בסך הכל ממליץ לך לשנות את סגנון ההתמודדות עם עצבר. בכדי שמישהו יחשב ליוצא מן הכלל יש לתת לו את ההזדמנות להוכיח את עצמו כאחד כזה, וגם אם הוא מוכר לשמצה מפורומים אחרים חבל לשחק לא יפה רק בגלל זה.

aetzbar

New member
האם הצלחת לבחור את האבטיח שכמות החומר שלו

היא הגדולה ביותר ? האם הצלחת לאלתר מד חומר . א.עצבר

aetzbar

New member
התשובה אינה נכונה

התשובה המונוטונית הזו אינה מדעית תשובה מדעית היא בדרך של מעשה המדידה אין לך מה למדוד לכן אתה מדקלם תשובה לא מדעית אל תשכח, אנחנו בפורום מדעי , והמדע מדבר בכמויות לכן, שפת המדע היא שפת המספרים הכמותית האם שכחת? אם תדקלם מליון פעם " החומר הוא דבר כמותי " לא תשנה את המציאות אין מד חומר אין מד חומר אין מד חומר אין מד חומר כאיש מדע עליך להטמיע את העובדה הזו אין מד חומר אין מד חומר אין מד חומר ואולי אתה בוחר להתעלם מעובדות פיסיקליות ? ואולי אתה מעדיף להסתתר מאחורי דקלום מונוטוני ? הדקלום המונוטוני מרגיע ? הדקלום המונוטוני מרגיע ? א.עצבר

deathcaster

New member
דקלום מונוטוני זה מה שאתה עושה כבר שנים

כנראה שזה מרגיע אותך, אבל אם עושים את זה לך... אתה מתעצבן? עלוב

uzi2

Active member
אולי רק כדי להבהיר למען הדיוק.

כאשר אני מדבר על מסה הכוונה למה שקרוי "מסת מנוחה". כלומר מסה של גוף כאשר הוא במנוחה. בפיסיקה בשלב מסויים מגדירים מונח אחר שנקרא "מסה יחסותית" אבל בשלב מסויים מפסיקים להשתמש במונח הזה, וכאשר מדברים על מסה מתכוונים למסת מנוחה, ולמסה יחסותית מתייחסים כאל הסכום של המסה ושל הגוף האנרגיה הקינטית שלו שמבוטאת ביחידות של מסה. (מרגע שאמרנו שמסה היא צורה של אנרגיה, צריך להבין שיש המרת יחידות בין יחידת מסה (ק"ג למשל) ובין יחידת אנרגיה (ג'אול). ההמרה מצויה במשוואה המפורסמת ביותר בפיסיקה (E שווה ל- m כפול c בריבוע). כלומר כדי לעבור מ - 1 ק"ג ל- 1 ג'אול (ממסה m לאנרגיה E השקולה למסה הזאת) עלי להכפיל בריבוע של קבוע פיסיקלי אוניברסלי שנקרא מהירות האור בריק ומסומן באות c). c שווה בקירוב ל- 300 אלף קילומטר בשניה). אם תשקלי גרעין של אטום (למשל הליום שמורכב משני פרוטונים ושני נייטרונים) תראי שהמשקל שלו לא שווה לסכום המשקלים של שני הפרוטונים ושני הנייטרונים אלא קצת לפחות מזה. הסיבה היא שבעצם מסת הגרעין של ההליום שמד המשקל ירגיש תהיה שקולה לאנרגיית המנוחה שלו, שמורכבת מאנרגיות המנוחה של החלקיקים המרכיבים אותו (הפרוטונים והנייטרונים) כמו גם האנרגיה הפוטנציאלית בין מרכיבי הגרעין כמו גם האנרגיה הקינטית של החלקיקים בגרעין. כלומר בעצם, מה שאנחנו מודדים בתור מסה, זו האנרגיה הדרושה ליצירת החומר (ביחידות של מסה).

למעלה