הילכו שניים יחדיו?

מעניין אם הם באמת זוכרים

(שני הצדדים) מה קרה בפעם הקודמת שועידת שלום נכשלה. רק שנוח להם לייחס זאת להצלחתה של ועידה קודמת. הם יודעים שאי-הצלחת ועידת שלום, על כל תוצאותיה, רק תשרת את יצר ה"אמרתי לכם" שלהם (שני הצדדים, כמובן)

האמת? רגע היסטורי חשוב

בפעם הראושנה מאז ראשית הציונות, משתתפות כ ל מדינות ערב בוועידת שלום עם ישראל, תחת האג'נדה של הכרה במדינת ישראל וכינון יחסי שלום נורמליים עמה. באותו זמן, מתכנסים להם ארגוני ההתנגדות הפלשתיניים בראשות החמאס והג'יהאד, ובחסות אירן, בחורם , כשהם מוחרמים ומנודים על ידי כל העולם כולו, כאשר שום מדינה חוץ צאירן לא מוכנה לסייע להם, ומשווים את מה שקורה היום כ"גרוע יותר מהצהרת בלפור", שהיא , כידוע, אסונם הגדול של הפלשתינים. ומי חובר אליהם בקריאות האבל , בתפילות לכשלון , בזעקות שאין לממשלה סמכות וכולי ? נכון - הימין הקיצוני בארץ. (הקיצוני, שכן לא ראינו את ביבי ושות' או את ליברמן או ש"ס משתתפים בתפילות הללו) הוא אשר אמרתי - שיתוף האינטרסים בין אויבי ישראל מחוץ ואויבי השלום מבית הוא עובדה לא חדשה.

masorti

New member
חוששני שאתה טועה בהבנת המציאות...

ראשית, כבר היו ועידות בינ"ל דומות או סתם פורומים. שנית, לא כל מדינות ערב משתתפות. אבל הכי חשוב... אתה טועה באג'נדה. האג'נדה אומרת שתהיה נורמליזציה עם ישראל (לא שלום אלא אי-לוחמה) כאשר ישראל תסכים לא רק לנסיגה מלאה לקוי 1967 אלא גם למימוש מלא של זכות השיבה. (מה שמכונה בעדינות "פתרון בעיית הפליטים על בסיס החלטת האו"ם 194"). זה בדיוק נמרץ המתווה של התוכנית הסעודית ושאר התוכניות שאמורות לפתור את הסכסוך. אני אגב מעדיף את שיתוף האינטרסים בין הימין הישראלי לחמאס מאשר את שיתוף האינטרסים בין נשיאת בית המשפט העליון לשגריר ארה"ב בענין גדר ההפרדה והבנייה בהתנחלויות.

והתמונה הרצ"ה ממחישה את עליבותם

של התירוצים השקריים של מתנגדי הוועידה "לא עושים שלום עם מי רוצה להרוג אותך" מכריזה הכרזה שבידי היהוידה הזו. והאמת היא זהה בשני הצדדים גם החמאס וחבר מרעיו וגם הימין הקיצוני רוצים לשלוט בכל שטחי ארץ ישראל, וכל היתר זו רציונליזציה לצרכי יחסי ציבור

masorti

New member
מה לא נכון באמירה הזו?

הלא למדנו כבר מפי הגבורה וגם מפי הסוס שכל תהליך אוסלו ונגזרותיו הם הונאה אסטרטגית. לכן ברור שאבו-מאזן וחבורתו הם בדיוק כפי שנכתב בשלט שבתמונה.

masorti

New member
תזכיר לי מי ביצע את פיגוע הירי...

שבו נרצח לפני שבוע עידו זולדן הי"ד. נכון... ארגון "גדודי חללי אל אקצה" של הפת"ח. בראש איזו מפלגה פוליטית עומד אבו-מאזן? נכון.. הפת"ח. מסקנה לוגית לפי שיטתך: אבו-מאזן ואנשיו הם אנשי שלום, והאמירה שמדובר באלו שהורגים בנו היא מופרכת.

masorti

New member
אתה קורא לי כלב?../images/Emo46.gif

יצמחו לך שערות על כף היד לפני שייחתם הסכם הקבע עם אבו-מאזן. אתה באמת חושב שפיטפוטי רייטינג של בוש יכולים לפתור במחי יד את הסכסוך המסובך ביותר שקיים כיום בעולם? תמשיך לפנטז. להזכירך שהסכמי אוסלו קבעו שהמו"מ להסכם הקבע יסתיים במאי 1999. נו? יש כבר הסכם קבע?

אני לא קורא לך כלב

אני רואה בכינוי גנאי "כלב" לאדם שאינך אוהב כעלבון חמור לכלבים שהם בריות נאמנות ומסורות. הכלבים נובחים והשיירה עוברת, זה בטוי כזה - לא מכיר???

אלעד2

New member
WALLA????

עןד שבועיים? -החל לפני יותר מעשור, ומאז הוא רק הולך ומשגשג. משא ומתן? -מתן ומתן יותר הולם. שלום?- אין צורך להוסיף.

האם ה"ה תמו"ש ומזורתי יכולים להסביר להדיוט כמ

וני על מה הצעקה? קטונתי מלהבין, ובכל זאת יש בי רצון להבין משהו מעבר לויכוחים שלכם החוזרים כריטואל. [ממש יצרתם שניכם פרפרטום-מובילה].

masorti

New member
אני לא יודע על מה הצעקה...

היתה הפגנה של הימין הדתי ליד הכותל נגד ועידת אנאפוליס כשחלק מהרפרטואר שם היה תפילה. משום מה תמו"ש הזדרז לקיים מצוות הסתה ועשה מזה צימס גדול. אני רק מחיתי נגד ההסתה והדה-לגיטימציה שהוא עושה לימין. אני כשלעצמי לא מתפעל מההפגנה הזו (ובכלל מהפגנות פוליטיות), שהרי היא לא מזיזה לאולמרט אפילו את קצה הזרת ברגלו. אילו המארגנים היו משקיעים את המיליונים שבוזבזו על ההפגנה בשכירת בלש פרטי, מובטחני שהיו מתגלות עוד 4-5 פרשיות שחיתות שבהן מעורב אולמרט והוא היה נאלץ להתפטר. אבל הימין הישראלי תמיד ידע לארגן מופעי קתרזיס המוניים שעושים רק רעש ולא מועילים בכלום למטרה, ואילו השמאל ידע לצפצף על הצועקים ולקדם בפועל את האג'נדה שלו.

יוסי ר1

Active member
חבירים, תעצרו כאן בבקשה, או שאני איאלץ

לקרא את כל השירשור הזה כדי להחליט אם לעמוד על המשמר...

למעלה