הילינג ומדיטציה

0 אור 0

New member
כנראה שהתמזל מזלי

ושתי המורות הראשונות שלי היו נשים מופלאות עם נשמה ענקית, שלימדו אותי לא רק על יוגה אלא גם על החיים. אני מבינה למה את מתכוונת , כי גם אני פגשתי במורי יוגה לא מעטים שלדעתי מה שהם עושים מעוות את רוח היוגה (למשל ביקראם יוגה אם שמעת, אבל אפילו האשטאנגה המאד פופולארית עם כל הקפיצות ממש לא מתאימה לכל אחד ובטח לא לגישת היוג של התאמת התרגול לאדם) אחד הדברים שאת תשמעי בכל שיעור יוגה שמתנהל כהלכה, הוא התזכורת המתמדת - אם לא מתאימה לך התנוחה הזו, תחזרי לתנוחה יותר קלה, תישארי איפה שמתאים לך, אם מספיקה לך השהות בתנוחה תחזרי לנוח בעובר ...

mic26

New member
אכן התמזל

וגם אני פגשתי מורי יוגה נהדרים וסוגי יוגה נהדרים. כמו שכתבתי, דווקא לשיבננדה יוגה, היוגה המסורתית, אני לא מתחברת ואני חושבת שהיא תקועה. ולהבין מה לא מתאים, אני הבנתי: כל העיקרון של השיטה הזאת. התזכורות של המורים, לא להישאר, לא עוזרות כשמלכתחילה העיקרון לא מתאים. את היוגה הטיבטית ממש אהבתי, כי נמצאים שם בתנועה, וגם עקרונות הנשימה שלה מדהימים בעיני. אבל אני חושבת שביוגה, כמו בשיטות אחרות, יש דברים שמתאימים לאחד ולא מתאימים לשני. לכן אני בדרך כלל לא ממליצה לאנשים לתרגל יוגה, אלא נותנת פירוט של דברים שהם יכולים לעשות, ביניהם היוגה, על שיטותיה השונות, על מנת שהם יבדקו מה מתאים להם.

0 אור 0

New member
עם זה אני ממש מסכימה

אחד הדברים שלמדתי תחילה ביוגה ואחר כך ברפואה משלימה, היא ההקשבה לגוף - אדם צריך למצוא מה מתאים לו גופנית ורוחנית. יש מי שמתאים לו לתרגל יוגה, בשיטה כזו או אחרת, יש מי שדוקא צ'י קונג זו השיטה שלו ויש מי שימצא את עצמו בריקודי סלסה או משחק כדורסל עם החברים. וד"א בזמן האחרון, אני מאד מתחברת לקונדליני יוגה , שזו שיטה מאד שונה, דינמית וריקודית - אבל לא ברמה של יום יום, אלא פעם עד פעמיים בשבוע, כשבשאר הימים יכולה לבחור מה מתאים לי לאותו יום - אולי יוגה, ואולי פילאטיס, ואולי סתם שיעור אירובי/מתיחות או כלום ...

טאוֹ

New member
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

את מוזמנת לקרוא את קבלת הפנים לפורום כדי להכיר את כללי הכתיבה כאן.

למעלה