הילינג ומדיטציה

אחד55

New member
סבבה. מה העניינים ?

יכול להיות שמתרגלי היוגה כ"כ מסופקים ושלמים עם התרגול שהדאגה לעניינים שטחיים כמו חיצוניות היא פשוט מהם והלאה. אז אולי באמת השיפוט של החיצוניות שלה לא במקומו למרות שאני עדיין חושב שהפנים מספקות הרבה מידע על המצב הבריאותי. ואולי בדיוק ההיפך דוקא אנשים שמנסים לשפר את בריאותם רוצים להציג את ההצלחות שלהם שמתבטאות בחיצוניות. אני גם ניסיתי בזמנו לעשות כל מיני מתיחות וכנראה שגם הצלחתי לא רע כי הרגשתי שלחץ הדם הנמוך ממילא שלי יורד עוד יותר. אז הסקתי שיוגה היא שיטה מצויינת לאנשים בריאים, אבל קשה לי לראות חולים \ חלשים \ עצלנים עושים בה שימוש.

ינוקא1

New member
יוגה זה לא רק מתיחות

ומתיחות זה לא רק לשים את הרגל מאחורי הצוואר. ממילא זה מתאים גם לאנשים לא בריאים - לפי הרמה שלהם. יוגה זה גם נשימות - שזה נראה לי אולי החלקר החשוב ביותר , זה גם ללמוד להרגיש את הגוף , זה גם הרבה דברים. קיימות גם תנוחות יחסית פשוטות ויעילות מאוד : תנוחת העובר למשל היא תנוחה שגם הרבה אנשים עושים אינסטינקטיבית כשקמים בבוקר מהמיטה , וכאשר משלבים אותה עם נשימות היא יכולה לעשות פלאים.http://www.yoga-life-tree.com/img/balasna.jpg כמובן ישנן עוד תנוחות פשוטות רבות וכל אחד צריך תרגול נכון ומותאם אישית .

אחד55

New member
אז יוגה זה בעצם הכל. יש משהו שהוא לא יוגה ?

אולי זאת בעצם השאלה במקום לשאול מה זה יוגה. בקיצור יצאתי נגד דבר שאני לא ממש מבין בו ועכשיו בטח יסתבר שאחד העקרונות של היוגה הוא לא להביע דעה בנושאים שאתה לא מבין בהם. בכל מקרה תודה יוסף1 על ההבהרות ובוקר טוב

ינוקא1

New member
יש לי קצת זמן

אז אני יכול לכתוב עוד : היוגה כוללת בתוכה עוד עקרונות כמו תזונה , נשימות , מדיטציה התנהגות מוסרית ועוד. הספר הבסיסי של היוגה הוא הסוטרות של פטאנג'אלי , וזה לאו דווקא ספר המדבר על כל מיני תנוחות אלא ספר המדבר על מצבי תודעה , הדרך להגיע להארה וכדומה - אפשר לקרוא גם כאן. http://www.nrg.co.il/online/15/ART1/478/689.html המתיחות (אסאנות) זה רק חלק אחד מהתורה הכוללת של היוגה. בקשר למתיחות : אני לא תרגלתי יוגה בצורה מסודרת , אבל היתה תקופה בה תרגלךתי "דו אין" שזה גם סוג של מתיחות , תרגלתי זאת לפי הספר "תרגילי מרידיאנים" מאת שיזוטו מצונגה ממציא ה"זן שיאצו". הדבר שהכי חשוב לדעתי זה שבזמן שעושים מתיחה כלשהיא - והיא יכולה להיות גם מתיחה מאוד פשוטה כמו תנוחת העובר שהבאתי למעלה , צריך להכניס אוויר תוך כדי מודעות למקום של המתיחה (למשל בתנוחת העובר המודעות תהיה לגב התחתון- אז פשוט "לנשום לתוך הגב התחתון") , להרגיש כיצד הלחץ באיזור הזה בגוף עולה בהכנסת האוויר , ואז לשחרר את האוויר ולהרגיש את ההרפיה שם. ההרגשה הזו של כיווץ והרפיה היא הדבר הכי חשוב לדעתי , בכל מתיחה שעושים. זה גורם לריפוי של האיזור. אגב , בזמן ההרפיה (אחרי הוצאת האוויר) בדרך כלל מגלים שאפשר להעצים את המתיחה עוד קצת. (חשוב לא להגיע למצב של כאב - אלא לתרגל לפי הרמה שלנו. אם כואב מאוד - אין שום כיווץ והרפיה , יש רק כיווץ ואין שום תועלת). תרגול טוב של מתיחות משולבות עם כיווץ והרפיה כאלו עוזר מאוד גם לחוש את המרידיאנים בגוף שלנו בשלב מאוחר יותר.

0 אור 0

New member
ורק אוסיף לדבריך תיקון קטן

אכן אתה צודק שהיוגה היא חלק מתורה מקיפה של אורח חיים, כשבתחילת הגעתה למערב הביאו רק את החלק הפיזי (וחלק די קטן ממנו שנראה קוסם לעיניים מערביות), ורק בשנים האחרונות מתחיל להחשף ברמות עמוקות יותר. ואכן כשמשווים בין תרגילים מסויימים ביוגה לתרגילים כמו מתיחות המרדיאניים ו תרגילי צ' קונג מגלים הרבה מן המשותף. מה שאתה ממשיך בטעותו של אחד 55, זה בהתייחסות לכל האסאנות כאל מתיחות - ממש לא כך. כפי שבתרבות החינוך הגופני המערבי (שלא מעט ממנה נלמד מהיוגה) יש מתיחות, יש הרפיה , יש חיזוק שרירים, ויש כושר אירובי, כך כל האלמנטים האלו מכוסים גם בתנוחות ובויניאסות של היוגה (וכמובן עוד כמה אלמנטים של עבודה על שרירים ומערכות פנימיות, שיווי משקל, עבודה רוחנית). ישנן תנוחות של כח ללא (או כמעט לא) מתיחה, ישנן תנועות אקטיביות. וגם אסאנות שהן ברובן מתיחה - לעתים כוללות אלמנט חזק מאד של חיזוק שרירים.

מסכים עם התיקון

הגמישות הקיצונית שהוזכרה כאן, שלפעמים מייחסים אותה למתרגלי יוגה ולנערות גומי בכפיפה אחת, היא לא משהו שמנסים להשיג בתרגול יוגה נכון. תרגול נכון, ממה שאני יודע ורואה (=חברים שהם מורים ליוגה), משפר את הגמישות ומחזק את הגוף כאחד.

hal767

New member
אינני מומחה ביוגה, אבל חקרתי את הנושא בזמנו

אני גם לא מתרגל בשיטה הזאת, אבל אני יכול לספר על הבנתי ועל ניסיון של מטופלים שהגיעו לשיטה בהמלצתי. לדעתי, גם בלי להתעמק בשיטה, ניתן ללמוד דרכה דברים חשובים הקשורים לנשימה, להרפיה ולרגיעה, לשיפור הריכוז, ואלה משפרים את התיפקוד הפיזי והמנטלי של הגוף. הניסיון, כאמור עם מטופלים, הראה לי שהיוגה עזרה לאנשים להפוך לרגועים ושמחים יותר, להיות בעלי יכולת טובה להתמודד עם מתחים, חרדות, עצבנות טבעית וכד', וכן להוריד לחץ דם גבוה, לשפר תפקוד מערכת עיכול, להוריד לחצים מכאיבים במקומות שונים בגוף (כאבי גב למשל) ועוד. נכון הוא שראיתי גם אנשים שהפכו את היוגה לדת ולמשהו הגובל בעבודת אלילים, להערצת גורויים למינייהם וסגידה להם, ואלה פסולים בעייני. אך בהחלט יש ביוגה דברים חשובים שכדאי ליישם. אני רואה ביוגה חלק מדרך טובה לרפואה מונעת וגם עוד כלי לסייע לריפוי. יש לי חילוקי דעות עם היוגה בנושא התזונה המומלצת בה, יש לי התנגדות למדריכים מתנשאים ובעלי אגו (ונתקלתי בכאלה), אבל מדריך טוב וסבלני שיודע להתאים את השיטה למודרך, יכול לעזור לו לשפר את בריאותו ואיכות חייו. כאמור, דברי אלה מבוססים גם על ניסיון רב עם מטופלים רבים.

אחד55

New member
אם החקירה הצליחה אז אתה אמור להיות מומחה לא ?

אז כנראה שהיא לא הצליחה
באמת יש לי כלפי היוגה דימוי סגפני-דתי וכפי שהסברת הוא אכן שגוי. מנסיוני באופן כללי עבודה על שרירי הגוף נותנת תוצאות מדהימות. יש קורלציה מדהימה בין מצב השרירים למצב המוח וההשפעה היא דו סיתרית. כשיש לנו חוסן מנטלי זה משפיע על הכוח של השרירים, לכן אצל מרימי משקולות למשל הריכוז יכול לעשות הבדל של הרבה קילוגרמים בתוצאה. ובכיוון ההפוך כיווץ של השרירים משפיע לטובה על המוח. אני למדתי לשלוט בשרירים באזורים בגוף שלא ידעתי שהם בכלל קיימים והבנתי שלפני אותו תרגול הם היו מנוונים מפאת חוסר שימוש. לכן זה יכול להיות יוגה או שיטה אחרת או אפילו סתם לתרגל כיווצי שרירים כמו שאני עושה - העיקר למנוע את הניוון שהוא למעשה כמעט נחלת הכלל.

hal767

New member
אני לא מבין את ההערה המטופשת הזאת

אם חקרתי את הנושא, האם זה אומר שאני מומחה בו? מומחה זה אחד שהעמיק בנושא, חווה אותו לאורך זמן בלימוד ותרגול והגיע לרמה של מורה. אני לא עברתי את השלבים האלה ולכן אינני מומחה בתחום. ומרות זאת הגעתי למסקנה שהתחום הזה, אם עוסקים בו בדרך שפויה, מביא תועלת, ואני בעד כל דבר שעושה טוב. ביוגה יש הרבה יותר מאשר עבודה על שרירי הגוף. מי שבאמת מבין בנושא, יודע זאת. לכן כדאי קודם להבין בנושא לפני שמבקרים אותו.

0 אור 0

New member
שניכם לא עוסקים ביוגה אבל

הוא לפחות טרח ובדק על מה מדבר, וראה השפעות על מטופליו, ומדבר על סמך בדיקה זו. אני חושבת שזה בודאי אוביקטיבי ומוסמך בהרבה מאשר אמירות על סמך שמועות באוויר, למרות שבודאי נכון יותר ללמוד את הנושא באמת, להעמיק בו ואף לתרגל.

hal767

New member
את היוגה גיליתי דרך מורי הגדול

ד"ר רזון. גם מיצחק בן אורי (מטפל טבעוני מוכר) למדתי רבות בנושא. ד"ר רזון היה חולה אנוש בגיל 23 כשסיים את לימודי הרפואה. הוא סבל מהיסתיידות עורקים כללית שגרמה להרס כללי בגופו. הוא סבל מאנגינה פקטרויס, אסטמה ואמפיזמה מתקדמת, עיוורון, מיגרנות, מחלות עור ועוד רשימה ארוכה של מחלות ונזקים. הרופאים ה"מומחים" קבעו לו מוות בתוך מספר חודשים. הוא החליט שהוא יעשה הכל כדי לחיות, וכך הגיע לטבעונות ולהדרכה של המומחה הגדול בה בזמנו, ד"ר הרברט שלטון. אחד הדברים שלמד היה נשימה והרפיה. אלה היו ע"פ עקרונות היוגה. בביתו מצאתי ספרים רבים שעסקו בנושא. באמצעות תזונה טבעונית, נשימה נכונה וקיום אורח חיים נכון ככל האפשר הוא חזר לחיים. הוא הדגים בפני נשימות עמוקות ע"פ תורת היוגה, וזאת למרות האמפיזמה ממנה סבל (שהרי זהו נזק בלתי הפיך). מיותר לציין שבדרכו הטבעונית הוא ריפא עצמו מהאסטמה ומאנגינה פקטוריס, ובעצם מהרוב המוחלט של מחלותיו, למעט אלה שגרמו נזקים בלתי הפיכים. בקיצור, הוא ידע לקחת מהיוגה את מה שהתאים לו באופן אישי בהתחשב במצבו המיוחד, ובשילוב עם התזונה הטבעונית להתרפא ולחזור לחיים רגילים. לזכותו יאמר שהיה לו רצון עז לחיות, לעבוד בריפוי ולהנות מהחיים. הוא היה חרוץ ואקטיבי בנושא בריאותו ולכן קצר את הפירות.

אחד55

New member
אז חזרנו לנקודת הפתיחה של השרשור

ומסתבר שהרופא שלך צדק. גיל הבלות או לא גיל הבלות - ניתן להבחין כיצד בין השורות הולכים ומבצבצים הצדדים הדורסניים והנקמניים באישיות שלך. אין מה לעשות, מתסכל להזדקן אבל את תתמודדי.

0 אור 0

New member
התאפקתי עד עכשיו מלהתייחס לשיטנה שאתה משדר

והתייחסתי ענינית לדברים שכתבת, מאיפה יש בך את כל השנאה הזאת? אתה מתאמץ לחפש בין השורות שלי צד דורסני ונקמני, כאשר אצלך לא צריך לחפש בכלל - כל המטרה של כניסתך לשרשור הזה, היתה הזדמנות ללשפוך רעל. אתה נהנה מזה? ולידיעת האנשים היותר אוביקטיביים שקוראים שרשור זה: ההערה לענת, אולי נאמרה בצורה קצת חריפה מן הראוי, אך היתה במסגרת הצורך למנוע מאנשים שחדשים לבקרים נכנסים לפה רק כדי לפרסם את עצמם, בלי לנסות ולהיות שותפים לפורום הזה או אפילו לקרוא ולראות מה המקובל ומי הנמצאים פה לפני שהם נכנסים ומפרסמים את מרכולתם. לפעמים אנחנו מעירים בעדינות, לפעמים מוחקים, והפעם האירוניה היתה כנראה קצת מוגזמת לא הוגנת כלפי ענת שנכנסה בתום לב ולכן קיבלתי את הערתו של ינוקא וניסיתי להחלק את התגובה שלך, שללא ספק לא היתה באותה רוח. אני אודה לך אם תלך לחפש מקום אחר לשפוך את הרעל שלך. כאן הוא לא מתאים.

לא הבנתי למה את מתאפקת

כמו שאמרת, לא צריך להתאמץ כדי להבין שמדובר בבהמה. מחיקת השטויות שהוא כותב ואולי גם חסימה לא ייחשבו לדורסנות נקמנית, אלא לניקוי פסולת. ויפה שעה אחת קודם.

0 אור 0

New member
האמת שיותר קל להגיב כמנהלת

כשאתה לא מעורב בדיון, אבל חוץ מזה, הדיון שהתפתח על היוגה, היה דוקא מאד מעניין וחשוב - אותו בל מקרה אנירוצה לשמור.

mic26

New member
אני דווקא מבינה אותך

וחושבת שלא כל מה שכתבת על יוגה הוא טעות. יש זרמים ביוגה שהם אכן נוקשים מאוד, ולדעתי הם לא ממש טובים לגוף, בטח לא לגוף מערבי ממוצע. פגשתי מורים רבים ליוגה, ואת השיטה הקלאסית, של להישאר בתוך תנוחה לא טבעית במשך זמן רב, ניסיתי כמה פעמים. בכל פעם יצאתי עם כאבי מפרקים. אפשר לטעון שלא עשיתי את זה נכון או לא הקשבתי לגוף, אבל אני חוזרת ומזכירה שניסיתי מורים שונים, בתקופות שונות, ושלפחות ניסיתי להקשיב. היוגים שפגשתי שעוסקים בשיטה הזאת אכן נראו לי תמיד מחמירים, אפילו אנאליים.

למעלה