הילוכים

הילוכים

רכשתי אופניים. 21 הילוכים. אין לי מושג כיצד נעזרים בהם. האם אפשר לקבל הסבר, כיצד פועלים ההילוכים, איזה הילוך מתאים לאיזה מצב?

באופנים אני לא מבין אבל בנבדל ..

כן - אז ככה - יש שוער (נקרא לו יעקב ) והוא עומד בשער - יופי - יש שחקן (נקרא לו משה ) בקבוצה של השוער יעני חבר שלו - משה נמצא הכי קרוב לשוער מכל החברים שלו בקבוצה (יש 11 לא לשכוח) - פתאום בא אחד מנייק מהקבוצה היריבה (נקרא לו מנייק) ונעמד לו בין היעקב למשה (מה לעשות ככה בא לו) ותוך כדי עמידה חבר שלו (נקרא לו מנייק 2 ) מוסר לו תכדור - הא הא אז הקוון מרים דגל והשופט (לא בן יונה) שורק נבדל... אם הבנת את זה לא תהייה לך שום בעיה עם ההילוכים באופניים יש שם רק 21 כאלה לעומת 22 שחקנים בכדורגל . שבת שלום

זה אם ../images/Emo26.gif

המנייק מסתובב איפה שהוא מסתובב ומנייק 2 מוסר למנייק 3 אז זה נבדל פסיבי. *****הנני לציין שהכותב הולך לפעמים למשחקים של בית"ר ירושלים וכל זאת כי הצאצא אוהד וכדי להעשיר את מיגוון הקללות הלא שגור בפיו.*** הלו -- מה זה פה פורום כדורגל ?

הסבר על הילוכים, לא על../images/Emo86.gif

ביד ימין, יש לך שליטה על 7 הילוכים אחוריים. ביד שמאל, על 3 הילוכים קדמיים -נקראים גם פלטות. בשלב ראשון, את צריכה לדאוג שבהילוכים הקדמיים, תהיי על פלטה אמצעית. וזהו. לא לגעת יותר במעביר הקדמי (שמאלי). ועכשיו להילוכים האחוריים. את מתחילה מאחד הילוכים האמצעיים פחות או יותר, ומעבירה למעלה או למטה לפי הנוחות שלך. מה זה נוחות ? את כבר תרגישי לבד. אם תנועות הפידול "קשות", ואיטיות מדי, הורידי הילוך, כך שתרגישי שיותר קל לפדל, והתנועות מהירות יותר. זה יקרה בעיקר כשתהיי בעליה. אם, לעומת זאת, את מרגישה שאת מפדלת "על ריק" בלי התנגדות, והתנועות מהירות מדי, תוכלי להעלות הילוך כך שתתקבל יותר התנגדות, והתנועות יהיו יותר איטיות. כדאי גם להשתדל לא להעביר הילוכים במצב שאת מפעילה לחץ כבד על הדוושות, כלומר כשאת מעבירה הילוך, ללחוץ על הדוושות בעדינות יותר, עד ששומעים/ מרגישים שההילוך עבר. - זה עוזר להעברה חלקה יותר, ושומר על השרשרת והמעבירים. אחרי שהתנסית קצת במעביר האחורי, אפשר לעבור לקדמי. התפקיד שלו "להרחיב" את טווח ההילוכים של האחורי. כלומר, אם נניח שהגעת לעליה קשה, וההילוך הנמוך ביותר מאחור עדיין לא מספיק נמוך, תוכלי להשתמש גם בפלטה הקטנה (הילוך נמוך) מקדימה. וכמובן ההיפך בירידה מהירה וארוכה, בה כדאי להעביר לפלטה הגדולה. פה חשוב לזכור להימנע ממצב של הצלבות - כלומר פלטה קטנה מקדימה, והפלטה הגדולה ביותר מאחורה, או להיפך. אין שום צורך להגיע למצבים האלה, וניתן למצוא שילוב הילוכים מתאים במקומם, תוך שימוש בפלטה האמצעית. הצלבות גורמות להעברת הילוכים לא חלקה, ולבלאי גדול בשרשרת, ובחלקים נוספים. כאן גם חשוב יותר הכלל שהוזכר למעביר אחורי - לא להחליף הילוכים תחת עומס. חשוב גם לזכור שלא מדובר על מנגנון "אוטומטי" כמו ברכב, ובהחלט ייתכן שהילוך לא יעבור כמו שתכננת, או שיעבור יותר מאחד. קורה גם והילוך "קופץ" במהלך הנסיעה. אם התקלות האלה לא קורות הרבה מדי, לא צריך לרוץ עם האופניים לתיקון. זה סביר שזה יקרה מדי פעם. במיוחד חשוב לזכור את זה לגבי העברת הילוכים מקדימה, שהיא פחות "חלקה" מהעברה מאחור. והכי חשוב - לא להתייאש. קצת תרגול, ותשלטי בזה. ודרך אגב, גם אני לא יודע מה זה נבדל. (ולא רואה שום צורך לדעת) בהצלחה.

yuv R

New member
הסבר.. נא לקחת אוויר

ההסבר הפונקציונלי יש לך מערכת הילוכים שבנויה משני מעבירי הילוכים. מעביר קדמי - כמו הבלם קדמי מתופעל ביד שמאל - השולט על שלושה הילוכים אפשריים (שלוש פלטות), הממוספרות באופן מפתיע 1,2,3. מעביר אחורי - כמו הבלם האחורי מתופעל ביד ימין - השולט על שבעה הילוכים (שבעה גלגלי שיניים) - 1,2,3,4,5,6,7 (הסידור הזה של המספרים הוא באג במערכת). כך יש לך לכאורה 21 הילוכים אפשריים. (3X7). למה לכאורה? כי בפועל אי אפשר לשלב כל אחד מההילוכים הקדמיים עם כל אחד מהאחוריים. מיד נגיע לזה. בהנחה שאת נוהגת ברכב ההגיון דומה. ככל שהמספר נמוך יותר (כמו הילוך ראשון ברכב), מערכת ההילוכים מתרגמת את אותה עבודה שאת משקיעה ברגלים ליותר כח ופחות מהירות. המשמעות - קל יותר לזנק מעמידה או לעלות עליה בהילוך נמוך. בדיוק כמו ברכב. מספר גבוה יותר אומר שאפשר לפתח מהירות גבוהה יותר, אולם חזקה פחות - כלומר, יש צורך ביותר כח ברגליים יחסית לדיווש באותו קצב רגליים בהילוך נמוך יותר. כל הילוך הוא שילוב של מצב השרשרת במעביר הקדמי ובמעביר האחורי. ההילוך מכונה בשני מספרים. לדוגמא: 2-4 (שתיים-ארבע) אומר פלטה שניה (אמצעית) וגלגל מס' 4 מאחורה. למה לא 21 הילוכים ? כי כל הילוך קובע מתיחות אחרת לשרשרת. חלק מהשילובים מעמיסים מתיחות גדולה מדי על השרשרת, כיוון שהם דורשים ממנה להיות מקדימה בצד אחד ומאחורה בצד הנגדי. מסיבה זו מצבים אלו מכונים הצלבה. בתכל'ס צריך להמנע מהילוך נמוך בצד אחד וגבוה בצד אחר. (כמו למשל 1-7 או 3-1). למעשה זה לא חסרון, כי אפשר להגיע לאותו יחס העברה (אותן תוצאות) על ידי שימוש בהילוכים אחרים, "לגיטימיים". איך מתחילים עם העסק ? אין פשוט מזה. קובעים את המעביר הקדמי על הילוך מספר 2 (פלטה אמצעית), ומחליפים הילוכים עם המעביר האחורי בלבד. בצורה זו כל הילוך הוא "חוקי" (אין סכנה להצלבות), ואפשר להבין את הרעיון. עם הנסיון (תוך 20 דקות עד שעתיים) אפשר להתחיל להשתמש במעביר הקדמי - ולהבין דרך הרגליים (הכי טוב) מה עושים איתו ואיך. איזה הילוך לבחור ? העצה הכללית ביותר היא שאת ההילוך הקדמי (הפלטה) בוחרים לפי סוג השטח. כביש או שביל מהודק מאד - פלטה גדולה (3). שביל - פלטה אמצעית (2). שטח קשה או עלייה קשה - פלטה קטנה (1). את ההילוך האחורי קובעים לפי המגמה - עליה, מישור או ירידה. כאשר רוצים יותר כח (עליה) בוחרים הילוך נמוך יותר. לעומת זאת כשרוצים לקבל יותר מהירות על חשבון הכח - בוחרים הילוך גבוה יותר. איך זוכרים איזו ידית עושה מה ? זה עניין קצת tricky. בהנחה שאין לך מעביר הילוכים ביזארי חדשני, במעביר הקדמי הידית הגדולה, זאת שמתופעלת על ידי האגודל, מעלה הילוך: 1
2
3. הקטנה, המתופעלת על ידי האצבע המורה, מורידה הילוך. במעביר האחורי זה הפוך - הגדולה מורידה והקטנה מעלה. למה? כי בשני המקומות הידית הגדולה מותחת את כבל ההילוכים (כלומר מעבירה את השרשרת לגלגל גדול יותר). מקדימה גלגל גדול יותר אומר הילוך גבוה יותר. מאחורה זה הפוך - גלגל גדול יותר = הילוך נמוך יותר. הדרך הכי יעילה לזכור את זה, אם כי דורשת מיומנות, היא לזכור שידית גדולה=גלגל שיניים גדול, בעוד שידית קטנה=גלגל שיניים קטן. החוק הזה נכון בשני המעבירים (קדמי ואחורי), ועכשיו רק נשאר לזכור לאיזה גלגל רוצים לעבור. כאן צריך לזכור טיפ תפעולי חשוב - בשימוש בידית הקטנה את עובדת "עם הקפיץ", כלומר משחררת מתיחות. לכן מספיקה נגיעה קטנה כדי להעביר הילוך. לעומת זאת הידית הגדולה מותחת את הקפיץ. לכן לא מספיקה נגיעה קטנה ואפילו לא מספיק לראות שהמספר במעביר התחלף. יש למתוח את הידית עם האגודל עד הסוף ולהחזיק אותה עד שתרגישי את ההילוך מתחלף. רק אז אפשר לעזוב. (כמו לכל דבר, מתרגלים וזה הופך לטבע שני). שיהיה המון בהצלחה. את כמובן מוזמנת להמשיך לשאול.

המון תודות

בעניין הנבדל, אני מניחה שהמקרה אבוד. בעניין ההילוכים, יש עוד סיכוי. אקרא בעיון את המידע, ומניחה שאחזור עם שאלות.

anv

New member
את צריכה לחשוב כבר על לשנות שם

אחרי רכיבה אחת את כבר לא מתחילה, או שאני טועה? בכל אופן אחרי שראיתי את מה שכתבו לך (בנוגע להילוכים לא לנבדל) הלכתי לנסות בעצמי וגם לנסות את התופסנים לנעלים שחיברתי. בקיצ אחרי שהעברתי הילוכים בהצלחה מרובה (תמיד השתמשתי רק בפלטה האמצעית) החלטי על קפיצה קטנה עם האופניים, השתחררו לי התופסנים, והופ אני מתהדר לי בחור קטן ולא מזיק בשוקי השמאלית באדיבות הפדל שהסתובב עלי לטובה... אז עכשיו אני בבראנז'ה... בהצלחה!

למעלה