הבן שלי הקטע הזה יכול להיות הספר...
הבנדיט בן שנתיים וחצי נולד עם נשמה של "קיבצר" - אין מצב שלא יכבדו אותו או יתנו לו סיבוב בגינה - מגיל אפס הוא התחיל לשנורר, לעומת זאת הוא נדיב מאוד אם יש צלחת עם כיבוד - דואג שלכולם יהיה כל הזמן ביד, כשמכריזים על תורות הוא משחק טיפונת ומיד נותן לחבר ולפעמים אני צריכה פיסית לסתום לעצמי את הפה כי הוא דוחף....(מאיפה הוא למד את זה?????? לא מאיתנו, ממש ממש לא!) מעשה שהיה - נסענו עם סבתא באוטו לאילת, סבתא שלפה שקית ביסקוויטים ונתנה לילד, ילד התחיל לאכול וסבתא אמרה "תן לי אחד..." "לא!" הצהיר הילד, סבתא התחילה להתבכיין ולאט לאט נכנסה למצב של סחיטה רגשית פולנית בסל"ד גבוהה. ילד עמד בסירובו. למחרת היה קטע דומה עם במבה ואז התערבתי וניסיתי לשכנע. בערב חשבתי טוב טוב על מה שקרה והבנתי שטעיתי ולא רק זה אלא שחובתי למנוע מסבתא (אמא שלי) לחזור על הסצנות האלו. ביום הבא סצנת הבמבה בתחילה לחזור על עצמה אבל לא נתתי לזה לקרות. הוא אמר שהוא לא רוצה לכבד ואני קיבלתי וכיבדתי את זה ומיד הוא כיבד אותי. המחשבה שלי היא כזו: הבעיה מתחלקת לשני חלקים נפרדים אחד זה העיניין של ללמד את הילד לכבד אחרים היות והשיתוף הזה הוא בחירה של האדם יש לכבד אותה, שיתוף עם אחרים כי הכריחו אותך מאבד את כל הערך שלו ואפילו לנו לא תמיד בא לכבד מישהו במה ששלנו אז למה שלקטנטנים תמיד יבוא? כמובן שזה אומר שבתמורה עליו לקבל את זה שלא תמיד אחרים (כולל את אמא) רוצים לכבד אותו - לא בקטע של דווקא אלא כי לא רוצים - למשל אני לא מכבדת את שי בשוקו שלי כי אני יודעת שזה אומר לוותר לשי על השוקו שלי..... חלק שני זה העיניין של לקבל או לתת משהו שחשוב למקבל או שהמקבל צריך - למשל חלק מהאוכל שהוגש כי גם האדם האחר רעב או כי גם לאמא בא במבה. במקרה כזה אני מנסה להמנע מעימות - כלומר אם לא נתתי לילד את כל המלאי ובקשה נעימה לקבל חלק נתקלה בסירוב אני פשוט אקח לי או לאדם האחר מהמלאי המרכזי, אם כל המלאי נמצא אצל הילד אני בעדינות אך בתקיפות אקח ממנו לאחר שאסביר לו שכאן אין עיניין של בחירה - המלאי אמנם אצלו אך הוא לא שלו ועליו לחלוק אותו על מנת לא לאבד אותו. ואגב אני מסכימה עם קודמתי שהמילה קמצן לא מתאימה וגם מתייגת.... לקריאה נוספת יש תיאור יפה מאוד על סיטואציה כזו (שיתוף במתנות יום הולדת בגיל הזה בדיוק) בספר "7 ההרגלים של אנשים אפקטיביים" והמסקנה שלו היא שאתה לא יכול להכריח אדם לפעול ממקום שהוא עוד לא בשל אליו..... >>אוריון של שי שתמהה למה היא לא יכולה לענות בקיצור ולעיניין אף פעם<<