הילדים הגולשים

candy77091

New member
זאת הבעיה שאתה כבר לא יכול להיות

בטוח ולכתוב דברים אישיים כי אולי משהו מחטט לך במה שכתבת.זה נקרא פרנואידיות-חחשות יתר שאינם מוצדקים(לפעמים כן ולפעמים לא)

noa_f

New member
איך אפשר לקרוא למשהו שפרסמת

בציבור "דברים אישיים?" ולומר שזו "בעיה" ו"אתה לא יכול להיות בטוח" יש לך הגנת סיסמא על הבלוג, עם כניסה רק לחברים מורשים? לא. אז אין לך שום דבר פרטי בו. זה "פאבליק דומיין". בדיוק כמו לשים תמונה שלך ערום על תחנת אוטובוס באמצע תל אביב. אי אפשר לטעון לפרטיות עם דבר כזה. תתבגרו.

candy77091

New member
לא מדברים על דברים כאלה, אני על כל

פנים, מדובר בלחטט מעבר לכך.לבדוק היסטוריית גלישה כל יום זה לא נראה לך חטטנות?או לחטט בדברים שלך בלי שום קשר לאינטרנט.מדובר פה על תופעה ולא על דבר ספציפי דרך הרשת ברור שברגע שפירסמת משהו ברשת אין לך שליטה עליו.

שש פלוס

New member
מי שמעוניין לעקוב אחר הילד יכול

לעשות זאת בצורה אנונימית לגמרי וללא להשאיר עקבות כמו תוכנת 007 .

G r a y G i r l

New member
בתור ילדה

שאמא שלה בדקה כמה פעמים את ההודעות שלה בפורומים, קראה בבלוג שהיה ואף קראה ביומן (ז"ל) שהיה- זה הדבר הכי לא נעים שיכול להיות. מרגישים שאין פרטיות ושלא סומכים עלייך. מרגישים שההורים לא מסוגלים לשאול אותך וצריכים לבדוק ולרגל אחרייך במקום לדבר. (אני בת 15 וחצי)

אני מבוגרת ממך ב-10 שנים

ועדיין לא נוח לי עם זה שאבא שלי נוהג לקרוא הודעות שלי בפורומים, אפילו שזה נובע מהתעניינות וגם מגאווה - הוא גאה בי שאני מנהלת פורומים ומתעניין מה הולך שם. עדיין זה לא נעים ולפעמים מרתיע קצת ובמקרים של ילדים שלפעמים רוצים לשפוך ולשתף, סביר להניח שהידיעה שלהורים יש גישה והם יכולים לקרוא מרתיעה ותגרום לילד לחשוש ולהימנע וזה חבל. אבל... אני מאמינה שמי שבאמת אכפת לו יקפיד להסתיר מההורים את העובדה שיש לו בלוג או שכותב בפורומים מסויימים או לפחות את הניק. אני לא הסתרתי את זה מההורים שלי ולמעשה אין לי מה לבוא אליהם בטענות, כי את הפורומים שהם קוראים אני זו שיידעה אותם שאני כותבת בהם. אני מניחה שאם הייתי כותבת עליהם זה היה יותר בעייתי...

ממש ממש לא,

לפעמים הדבר האחרון שנשאר לילד זה המפלט הזה של המחשב. יש ילדים שכותבים למחשב, בתור מה שהיה פעם [או עדיין] המושג "למגירה". יש דברים כל כך אישיים וכל כך פרטיים, שאם תנסו להעמיד את עצמכם במקומנו הילדים, תבינו עד כמה מביך משפיל ופוגע זה יכול להיות. זה נותן תחושה שלא סומכים עליך, כאילו מישהו מרגל אחריך, ואפילו טיפה של פרטיות לא נשארה. זאת הרגשה נוראה. אל תגרמו לנו להרגיש ככה...

יש לי בלוג, מפורסם

ההורים יודעים שיש לי בלוג אבל לא יודעים איזה או מה, בכל זאת לפני כחצי שנה עשיתי בבלוג 'פירוט יום' ובו כתבתי שלא הכנתי שיעורים כמו תמיד ועבדתי על המורה, ואמא שלי קראה את זה. זה מעצבן, מגעיל ולא נעים. בלי שום קשר אני גם כותב על אהבה בבלוג שלי, ואני ממש לא רוצה שההורים שלי יקראו בו.

מה הקשר?!?!?!

בגלל שהרשת היא מקום פתוח, להורים שלו מותר לחפש את הבלוג שלו ולקרוא? זה לא שהם בטעות נכנסו! אני שונאת תתירוצים בשקל האלה.

noa_f

New member
"בלוג מפורסם".

כשאתה מפרסם דברים החוצה (בניגוד ליומן שמוחבא במגירה) - אתה חושף עצמך לעולם. זה בדיוק אותו הדבר אצל כל יוצר: סופר, משורר, אמן וכו'. יצירה ופרסומה = חשיפה. רצית בלוג? שיקראו אותו באינטרנט? סבבה. עכשיו כו-לם יכולים לקרוא ולא משנה אם זה אמא שלך או הספ'תא של האמא שלך. אתה לא רוצה שיקראו? אל תפרסם. נניח שמי שהיה קורה זו איזו חברה של אמא שלו, שכן הגיעה לשם במקרה וסיפרה אח"כ לאמא שלו - אז זה כן היה "קביל" בעיניך? שטויות במיץ. הרשת היא מקום פתוח לכו-לם. זה לא תירוצים בשקל, את נשמעת כמו כל הכוכבנים האלו שמזמינים את הפפרצי לצלם את היומולדת של הילד שלהם, אבל בוכים כשמצלמים אותם אח"כ בכל מקום (בוכים למצלמה, כמובן). אם אתה לא בוגר מספיק להתמודד עם החשיפה הכרוכה בפרסום - סימן שאתה לא צריך לעשות את זה.

צימעס

New member
ואם זה ניק בדוי?

נניח - אם היה לך ניק נוסף, רק בשביל בלוג המפרט איזה משהו לגמרי אישי, ואת לא מצפה שיזהו אותך לפיו. האם גם בלוג מהסוג הזה ההורים חייבים להכיר?

פיספסת את הפואנטה של נעה

הרשת היא מקום פתוח. בואי ואמחיש לך את זה במשל קטן: נניח שתכתבי את הגיגייך על פלקט ותתלי אותו על לוח המודעות בסופרמרקט שבו אימך נוהגת לקנות. האם גם אז תחשבי שהיא צריכה לעצום את העיניים כשהיא עוברת על יד הפלקט הזה רק כי היא אמא שלך ולפי דעתך אסור לה להסתכל בעניינייך הפרטיים? זה המשמעות של מקום פתוח. כל אחד יכול לקרוא שם. גם אנשים שרוצים להרע לך וגם אנשים שרוצים בטובתך. ו...גם אמא שלך. קחי בחשבון.

אבל זה לא הסופרמרקט שאמא שלי קונה

בו!! זה אחרת לגמרי, כי אם אני פותחת בלוג בתפוז, ואמא שלי אף פעם לא גולשת בתפוז, היא גולשת רק באתר של ה.. בנק, ואז היא נכנסת דווקא לבלוג שלי בתפוז כדיי לעקוב אחריי- זה תירוץ בשקל, מצטערת.

אני לא צריכה תירוץ בשקל...

יש לי יותר... ולעניין זה - האינטרנט במשל שלי הוא הסופר מרקט שאמא שלך קונה בו. לו היית אומרת לי שהיא איננה משתמשת באינטרנט.. אבל היא כן. ותפוז במשל שלי הוא איזור לוח המודעות. זה שבדרך כלל היא הולכת לאזור הירקות לא אומר שהיא לא תציץ גם בלוח המודעות.

ולצורך העניין עוד חידוד

לא רק תפוז הוא לוח מודעות, גם ישראבלוג וגם כל מקום אחר שבו את יכולה לכתוב. במשל שלי האינטרנט הוא הסופר מרקט. לוח המודעות הוא כל אתר שמאפשר כתיבהה בנק הוא אזור אחר בסופר כל זה בתנאי שאמא שלך באמת קונה בסופרמרקט הזה ששמו אינטרנט.

noa_f

New member
וגם אם היא לא קונה.

נניח שמחר תחליט שבא לה לגלוש. מה, בגלל שהילד כותב ברשת, היא צריכה להתרחק משם? מה זו החוצפה הזו? ילדים, לכו תעשו איזו מקלחת קרה ותרגעו מהיומרנות שהעולם שייך לכם. (הוא שייך למבוגרים, כמובן
)

לא הייתי רוצה אמא כמוכן.

למה? ככה, כי עם כל הכבוד זה באמת תירוצים בשקל. אם בלוגים לא מעניינים את אמא שלי, היא אף פעם לא נכנסת לשם והבנק זה הדבר היחיד שמעניין אותה, אין שום סיבה שהיא תחפש דווקא את הבלוג שלי באינטרנט אני חושבת שזו חוצפה, והייתי זוכרת לה את זה לתמיד.

"תירוצים בשקל" זה מה שתקבלי

מהבת שלך כשתגיעי לזה.. אמרתי לך כבר ואומר שוב: אני לא צריכה תירוצים בשקל. יש לי הרבה שקלים ואני לא קונה בזול. את יודעת.. רק עשירים מאוד יכולים להרשות לעצמם לקנות בזול. כי בזול יוצא בסוף הכי יקר.
ואם שרדת עד עכשיו את ההודעה שלי והצלחת להבין על מה אני מדברת... אז תקשיבי טוב טוב: את לא יכולה למנוע את הבלוג החשוף שלך מאף אחד, מאף אחד לא רק מאמא שלך. ורצוי שתלמדי לקחת את זה בחשבון. יתרה מכך. אני מאמינה גדולה באחריות על מה שאני מפרסמת/ מוציאה מהפה שלי ברבים. הרשת היא רשות הרבים. הגיע הזמן שתפנימי את זה, כי את כבר לא ילדה קטנה שהולכת שולל אחרי האנונימיות האשלייתית של הרשת. בסוף כולם יודעים מי זה. אם הם רק משתדלים מספיק. זאת לא באמת אנונימיות. זו רק אשליה. ומה שאת עושה עם המחשבות שלך ברשת בסוף מחלחל לחיים שלך. כך שאם את מתביישת במה שאת עושה, בסוף תתביישי בעצמך. אני לא אומרת כאן שום דבר בעד או נגד קריאה של אמא שלך דווקא בבלוג שלך. וגם לא אני כתבתי לך שזו חוצפה לחשוב שאמא שלך אמורה לגלוש רק לבנק כי זה מה שאת מצפה ממנה. (?) אני לעומת זאת אומרת לך שזו תמימות. תמימות לחשוב שאם היא תדע במקרה (או שלא), שהיא לא תסתקרן לקרוא מה מתחולל בעולמה של הילדה שלה, כי הילדה שלה היא השלוחה שלה, עצמה ובשרה. ומוטב שתכתבי דברים שלא יביישו אותך..
כי ביננו, מה יש לך כבר להסתיר?!
והיה ויקרה שאמא שלך תגיע לשם, שתוכלי בגאווה להגיד: כן, זה העולם שלי. זו היצירה שלי. שלא תתביישי בעצמך. אפשר לחשוב שאת..מממ.. בוגדת באמון של אמא שלך בך או משהו כזה שאת צריכה להסתיר ממנה משהו. או שכן?!
כי אם כן... אז את יודעת.. הגונב מהגנב פטור..
וחוץ מזה, את תמיד יכולה לעשות את מה שהבת שלי עשתה: במקום שאגלה במקרה שיש לה בלוגים.. קומונה ועוד.. היא פשוט.. סיפרה עלי עליהם. בעצמה. ואפילו הראתה לי אותם. ואחר כך היא ביקשה שלא אכנס לשם. אז אני בדרך כלל לא נכנסת. ולא כי אני לא יודעת, אלא דווקא כי אני יודעת.

אז בואי אנפץ לך ת'בועה

אז כן, יש לי מה להסתיר מאמא שלי. ואם היא תקרא את זה היא לא תגיד בגאווה שזו היצירה שלה. אין מה לעשות,אני טינייג'רית, ברגע שמישהו נכנס לעולם הפרטי שלי אני מעיפה אותו. (ז"א, הורים..) אני לא מחוייבת להגיד לאמא שלי כל מה שעובר עליי ואני לא רוצה שהיא תדע מכל מה שעובר עליי. ולא, אין לי שום כוונה להגיד להורים שלי שיש לי בלוג, קומונה, אנערף. ההורים שלי לא גולשים באינטרנט, אמא שלי לא יודעת איך להדליק מחשב וכשדף הבית מתחלף מבחינת אבא שלי->המחשב הלך לעולמו, אבא שלי נמצא רק באתר של הבנק, גם איתו הוא מסתבך, ואם יצוץ לו מאיפשהו איזה קישור דווקא לבלוג שלי-זה ממש יפגע בי, כי אין מה לעשות, הוא אף פעם לא מסתכל על דברים כאלה. אין לו אימייל והוא לא נכנס לשום אתר חוץ מלוואלה->זה בשביל לרשום בחיפוש בנק הפועלים ויותר מזה הוא כבר לא עושה.

למעלה