הילדים הגולשים

פלגיה

New member
הילדים הגולשים

בעקבות דיון בפורום אחר עלתה לי שאלה. נניח שהילד גולש ומשתתף במספר פורומים, ונניח שאתם יודעים מה הכינוי שלו (הוא לא טורח להתנתק בכל פעם) - תעקבו אחריו? תקראו את ההודעות שלו? נניח שאתם יודעים שיש לו בלוג. תחפשו את הבלוג? תקראו מה כתוב בו?

ליאת +

New member
אני מניחה שבגיל

שבו הם רוצים להסתיר דברים הם כבר יודעים איך להסתיר אותם. כמו למשל שילדה בת שמונה שכותבת "יומן" סיכוי טוב שתראה אותו לכל המשפחה בגאווה רבה. נערה בת חמש עשרה תחביא אותו מתחת למזרון או משהו כזה. ילד בן שש מדבר עם חברים שלו לידי, בגיל מסויים הם ילכו לחדר ויסגרו את הדלת. אני מניחה שגם בעולם הוירטואלי אפשר לייצר פרטיות- הדרגתית ותואמת לגיל.

פלגיה

New member
יש גיל אמצע

יש גיל שבו כותבים יומן, והוא "סודי" אבל לא חושבים שצריך להחביא אותו, או את דבר קיומו. האם העובדה שהוא נמצא על השולחן גלוי לעיני כל, מתירה להורה לקרוא בו? (אני לא יודעת. אני באמת שואלת) באינטרנט יש בעיה נוספת, כי זה נראה נסתר ונראה אנונימי, ולא תמיד יודעים שיש כלים לעקוב מהמחשב אחרי כל מה שהם כותבים.

פושקיה

New member
אני בת 18.5

ואני כותבת יומן. עם דף ועט והכל. והוא על השולחן פתוח אבל הוא אישי וסודי ואני לא מאמינה משישהו יעיז להציץ בו למרות שוא לא מתחת למזרון ולמרות שאני כבר גדולה ויודעת להסתיר בתור הורים אתם לא צריכים לעקוב אחרי הילדים מספיק לשים הגנות על המחשב מפני אתרי פורנו ותכנים אלימים ולהסביר לילדים על הסכנות שבתקשור עם אדם זר להציץ להם במסרים? בבלוג? אם היו רוצים שתקראו םש הם היו מכניסים אתכם זה יכול לגרום נזק גדול יותר במידה והילידם ידעו שחיטטתם בדבריהם לילד, בכל גיל - מגיע המקום הפרטי שלו (וכל זה כמובן לא תקף אם יש חששות לגבי הילד, אם חושבים שאולי חס וחלילה הוא מנוצל או מותקף או מאויים ואז הכל כשר בכדי להגן עליו...)

../images/Emo45.gif צודקת

לא רק זה, אלא שאני מניחה שמתבגרים גם עלולים לכתוב דברים שיכולים לפגוע ברגשות ההורים, ופשוט חבל, כי לפעמים זו כתיבה אימפולסיבית, וחסרת כל טעם, וזה יכול להביא למצבים לא נעימים, ואף לקרע (אפילו אם הילד לא ידע שקראתם, אם הוא כן יודע - עוד יותר חמור). אכן, מקומכם לבדוק כשיש חשש לסכנה לילדכם, אך סתם כך?.. ממש לא.

../images/Emo45.gif

ביום שאגלה שאחד מההורים שלי מחטט לי בדברים אישיים, אעבור לשני.\= (חח אני תמיד מאיימת עליהם עם זה! כמה טוב שיש לאן לברוח!)

מודה שהצצתי

כדי לוודא שאין שם סכנה (בתיבת המסרים של תפוז). למיטב ידיעתי אין להן בלוג. והאמת - אני מתפללת שלא ישמרו ממני סודות מסוכנים. כאלה "מהסוג הרע". זו כבר שאלה אחרת - לא? שאלה שהתשובה לה תואמת את התשובות לשאלות על גילוי סודות או שיתוף בקשיים באופן כללי.

Jos711

New member
בשבילך אני מקווה שהן לעולם לא

יגלו את זה. ואני גם מקווה שהן לעולם לא יגלו שהסתרת את זה מהן.

The Snow fox

New member
בתור ילד אני אומר,../images/Emo63.gif

שממש ממש ממש אסור לכם לעשות את זה. אתם לא יודעים כמה שזה פוגע. כן, אולי תסתכלו בהיסטוריה או משהו, אם חשוב לכם שהוא לא יגלוש בפורנו או משהו, אבל לחטט לילד בבלוג, במסרים, ובהודעות הפרטיות שלו, שהוא לא רוצה שתראו זה פשוט ...דבר שאסור לעשות.

b love

New member
../images/Emo45.gif בטח לא הייתם רוצים..

שהילד יחטט לכם גם בהיסטוריה ויגלה את מה שאתם רואים..

candy77091

New member
אני גם נגד זה..הורי עשו לי את זה

בגיל בוגר 17-18 וזה היה מאוד פוגע זה רק חדד את השסע ביני לבינם וזרע חוסר אמון,נהייתי פרנואידית וזה לא בדיחה..אז תחשבו פעמיים לפני שאתם עושים את זה ותתיצו עם אנשי מקצוע, אני רצינית זה היכול לגרום נזק מאוד גדול.

G r a y G i r l

New member
../images/Emo45.gif

לי זה כבר גרם לנזק גדול. איבדתי את האמונה באמא שלי מאז שהיא חיטטה לי בדברים כאלו...

procedure

New member
כנ"ל

אני בת 17 וגיליתי לפני מספר שבועות שאמא שלי חיטטה באתרים אליהם נכנסתי ונכנסה לדף אישי שלי באחד האתרים. היא עשתה את זה ללא ידיעתי.. כעסתי עליה מאוד ובצדק! כל העניין הזה העכיר את היחסים ביניינו מאוד! ועכשיו אני לא משתפת אותה אפילו בדברים הכי שטוטיים. היא גרמה לי להיות פראנואידית.. לא להרגיש נח איתה ולמחוק את ההסטורי בכל יום... אני מאוד מקווה שלא תעשו את זה לילדים שלכם..

candy77091

New member
גם אני.

יש הרבה דרכים אחרות לשמור על הלידים והדרך הכי טובה וכך הייתי רוצה לעשות זה שיחה כנה והגיונית אבל אל תכניסו הגזמות ושקרים כ יהשיחה תהיה לא אמינה.. לומדים מטעויות..

next25

New member
לי אישית

יש בלוג בתפוז, וזה לא כלכך איכפת לי שההורים שלי יראו אותו, פעם היה יותר איכפת לי, עכשיו כבר כמעט לא,אני לא כותב בא דברים אישים בכלל למרות שההיתי מעדיף שלא יכנסו לנבכי נשמתי..

למעלה