"הילדה לא מגלה עניין"

"הילדה לא מגלה עניין"

זה מה שאמרו לנו ביום הורים.

היא עושה את כל המטלות, מביאה את כל הציוד, מקבלת ציונים יפים. התלונה היחידה - היא לא מתעניינת.

אמרתי שלדעתי מגיע לה כל הכבוד שהיא עומדת כלכך יפה במטלות למרות שהן כלכך משעממות אותה (ניסחתי את זה במילים אחרות).
המורה אישרה שאכן זה האתגר החינוכי שלה לנסות שלילדה יהיה מעניין.

האמת היה לי קצת עצוב בשבילה. חיילת קטנה בצבא הלימודים. באה, דופקת שעון, נותנת תפוקה.

היא מתעניינת (ואז היא מאד מתעניינת ופעילה) רק כשנותנים משימות מעניינות הביתה, פרויקטים. כשצריך להיכן מצגת או מודל.

מחשבות

New member
הגדולה שלי מסיימת י"ב ואני בטח לא מתכוון

ללכת ליום הורים. האמצעית מסיימת ט' וגם לשם לא אגיע ליום הורים. הקטנה מסיימת ו' ומה יש לי לחפש ביום הורים? כל זאת למה? אם ניקח כמה עשרות ימי הורים בהם הייתי, בעקבותיהם דבר לא השתנה, בשביל מה להשחית זמן? בית הספר לא מעניין אותי ולא את הבנות שלי. אני לגמרי יכול להבין את זה בעידן בו מתחוללת רעידת אדמה והתפוצצות גרעינית של תפוצת מידע ורבלי ו-ויזואלי. מה יש לילדים לחפש היום בכלא היומי הנקרא בית ספר?

הפגישות האלה חשובות לי

ואפילו יותר - לבת שלי.

קודם כל - היא שמה לב שכל המורים שמים לב אליה, ושמים לב שהיא לא נהנית, וזה אכפת להם. ואני חושבת שזה מסר שטוב שהיא שמעה.

המורה דיברה קצת על "מה נעשה? איך אפשר שיהיה לך יותר מעניין?".

חוץ מזה - אני בכל פעם לומדת דברים חדשים. אני למשל לא ידעתי שהשעמום והחוסר חשק הכללים שלה, הם מאפיינים פרטיים שלה. חשבתי שכל הילדים ככה. מסתבר שאולי כולם קצת משועממים, אבל בתי מצטיינת גם בזה.

מחשבות

New member
איך בן אדם יכול "להצטיין" בשעמום? המורים

רובם המוחלט משעממים. כריזמה זה לא חלק מהאודישנים של מורים. מעטים המורים הכוכבים, מאלה המכונים מורה טוב מורה לחיים.
כיועץ חינוכי לשעבר ומורה אני יודע שיש ילד של בית וילד של בית הספר וזה אותו הילד.

עובדה. גם כשהיא משתעממת - זה עם כל הנשמה

גם בבית.
כשהיא צריכה ללמוד למבחן - שפת הגוף שלה היא דוגמא ומופת לשעמום אין סופי.
נמרחת על הכסא, פנים זגוגיות,

מחשבות

New member
נמרחת ובצדק. הידעת שבשפלה הפנימית

יש 4 סוגי קרקע?
4 סוגי קרקע בבלוק אחת בניו יורק. מרתק עד בלי די.

גיאורפיה הוא המקצוע השנוא על כל משפחת אביבקיץ

סבלתי מזה כשהייתי תלמידה,
ושתי בנותיי סובלות מזה היום
אני לא יודעת למה
לא סיפרתי להן על עברי המפוקפק עם המקצוע

כנראה משהו אינהרנטי בגנים שלנו ובגנים של המקצוע

מחשבות

New member
כל עוד ידברו על שכבות גאולוגיות התמורה תהיה

עיניים זגוגיות. אין מקצוע כמו גאוגרפיה להעשרה מדהימה.

כנראה. מוציאה ציונים טובים בלי לקרוע את עצמה

יש לה כל מיני הגברות מיוחדות (שמהן היא דווקא מאד נהנית. כמו פיסיקה שהיא מאד אוהבת. אבל בעצם גם הן לא ממש קשות לה. כמו שאני מכירה אותה - אם זה היה קשה היא לא היתה שם.).

אבל כל המקצועות ה"רגילים" - כנראה לא מאתגרים ומספקים.

ובאמת הדגש הוא על חברים. וזה אפילו מה שהמורה אמרה. ש"זה הגיל עם דגש על יצירת קשרים".

מירי,

New member
אז בעצם הכל בסדר

כרקןמג

New member
וואו, כמה שאתה צודק!

אבל אני תמיד מתפלאת שיש ילדים שעושים בחשק את כל המטלות, מקשיבים ומשתתפים (לא הבת שלי)...

מחשבות

New member
אלה ילדים שטעו בחינוך שלהם. אסור לתת יד

לשעמום, לחוסר המעש ולאובדן הסקרנות.

BrightEye

New member
גם אצלנו זו המטרה

אמרתי לבן- אז מה, אנחנו הולכים כדי שיגידו כמה את מוצלח ונחזור הביתה?
והוא אמר בחיוך גדול- כן

הרי את הציונים אני יודעת.
בכל מקרה, גם המורה אמרה - אלו הציונים, אני רוצה לדעת איך הוא מרגיש בכיתה, מה הוא רוצה להגיד וכו'.
שווה בעיני.

למעלה