היי

Zipadidoda

New member
היי

היי ניסיתי לעשות מספר כישופים אבל הם לא עבדו... יש לי הרבה ידע בטחום הזה... מה אני צריך לעשות כדי שהם יעבדו? תודה

כרמית מ

New member
השאלה המתבקשת מהודעתך היא

מהיכן שאוב הידע שלך ועל מה הוא מסתמך.

Zipadidoda

New member
הידע שלי הוא מעצמי ומאנשים שמבינים

ואני מאמין בו לגמרי

כרמית מ

New member
דעתי האישית היא

שכשפים שבאו כתוצאה מהמצאות לא יעבדו. יש כשפים שעברו במסורה ואפשר למצוא אותם בספרים, השאר - אני לא אתווכח לא עם האמונות שלך ולא עם של אף אחד אחר, אבל אתה בעצמך מודה שזה לא עובד.

nepthys

New member
דעה שונה..

אני לא מאמינה שכישוף ככל שהוא עתיק ככה הוא עובד, זה נראה לי ממש לא מתאים.. לא כל דבר עתיק הוא חכם ולא כל דבר חדש הוא ``חסר ניסיון`` ולכן רדוד.. זה סתם אסוציאציה של האנשה, הספר עתיק ולכן יש לו ניסיון חיים כשל אדם זקן שעבר עליו המון, אבל לספרים אין יכולת לרכוש ניסיון, ולכן אין לזה היגיון בעיני... למה את מתכוונת ב``תוצאה מהמצאות``? לדעתי האישית, מעשה הפולחן והכישוף עצמו, הוא לא כדי ליצור אנרגיה, אלא כדי להביא אנרגיה לאדם, שיעביר אותה ליקום... עצם המעשה או עצם המצאות החפצים במקום לא עוזר בכלום, אבל ההשפעה שלהם על האדם עוזרת לו.. האדם הוא זה שמכוון את האנרגיה, ולא שום דבר אחר.. ולכן כל דבר שישפיע על האדם לאסוף אנרגיה ולשחרר אותה בעוצמתיות יהיה מצויין, בלי קשר לוותק..

כרמית מ

New member
לא אמרתי כישוף ``עתיק``

אלא כישוף שעבר במסורה. הזמן הוא לא הפקטור כאן, אלא המקור של הפעולה (אל, אלה, מלאך, יצור קסום?) ושידוע המקור. כמובן שיכול להיות שמחר בבוקר תבוא האלה פרייה ותיתן לבני האדם כוח חדש, שלא היה ידוע עד עכשיו, אבל מי שטוען שזה מה שקרה לו, צריך להוכיח את דבריו. אני אישית לא מאמינה ביצירת כישופים (קראתי לזה ``המצאות``) ובאנרגיות שבני אדם יכולים ליצור יש מאין או מעצמם, לא ראיתי אמפירית אף פעם שזה עובד. כמובן אם מישהו יוכיח לי אחרת אני אשנה את דעתי. בינתיים זה לא קרה.. כמובן זהו עניין של דת ואמונה ואם את מאמינה בזה, זכותך, כמובן.

nepthys

New member
נו, טוב..

חשבתי שהתכוונת למסורת, מצטערת..:) אז מאיפה לדעתך האנרגיות באות כדי ליצור שינוי? קשה להוכיח כאלו דברים, כפי שסביר להניח וכולנו יודעים.. אבל זה נחמד לחשוב על תאוריות בכל זאת..

כרמית מ

New member
אני אישית חושבת שמקור הכוח

(אני לא אוהבת להשתמש במילה המודרנית ``אנרגיה``) הוא יישויות אלוהיות כמו אלים או יישויות ביניים (מלאכים, פיות, ענקים). היום בעידן האל האחד נחשב טיפשי להאמין בהם, אבל ממה שאני ראיתי וחוויתי, ולא כל מיני סיפורים ומעשיות שכל מיני אנשים מספרים בלי שום הוכחות, כל השינויים שעבדו, מאגיה ש``הצליחה`` - היתה תוצאה של פעולה שקראה לכוחות של האלים הללו.

nepthys

New member
ואת לא מאמינה...

...שלבני האדם יש כוח משלהם? את הולכת על פי האמונה הקלטית?

כרמית מ

New member
ממה שאני יודעת, הרעיון שלבני אדם

יש כוח משל עצמם וש``הכלי החשוב ביותר של המכשפה הוא עצמה`` הוא רעיון חדש של הנאו-פאגאנים והוויקה, שהיא למעשה דת מודרנית, המבוססת על הדתות הישנות.

nepthys

New member
לא כל כך אכפת לי

לגבי דעה חדשה או ישנה, רוב האנשים רואים בזה כמשהו נורא עקרוני כדי לדעת אם משהו נכון, וכל פעם שאדם נתקל במשהו עתיק אז הוא בטוח שהוא חייב להיות מאוד מאוד אמיתי, אבל פעם היו השערות ורמאויות בדיוק כמו עכשיו.. אני מדברת על התפישה שלך, מתוך עניין בה, מה את חושבת לדעתך? לבני אדם יש או אין כוח משלהם?

כרמית מ

New member
קשה לי להאמין שיש לבני אדם כוח

משלהם, אבל את יודעת משהו, אפילו אחרי שמונה שנים של לימודים בתחום, אני עדיין מרגישה בתחילת הדרך מבחינת ידע והבנה (הורג אותי איך בני נוער שקראו שניים וחצי ספרים כבר קוראים לעצמם מומחים... ) אז יכול להיות שאני אשנה את דעתי עם המשך הקריאה, הלימוד והחשיפה.

nepthys

New member
כל עיסוק רוחני

הוא משהו שהדעה לגביו נתונה לשינוי תמידית...

כרמית מ

New member
בדתות פגאניות או בדתות מודרניסטיות

פתוחות, את צודקת. אבל דתות מונותיאיסטיות שמרניות? קשה לי לראות קתולי טוב או יהודי חרדי משנים את התפיסה שלהם לגבי מהות הדת באיזשהו שלב..

nepthys

New member
אבל אפילו אצל החרדים

תמיד יש וויכוחים לגבי איזה פסוק מהתנ``ך.. לא מגיעים להסכמה בדברים כאלו..:) בכלל, היהדות היא הדת המונותאיסטית ההכי פתוחה לדעות לפי דעתי, לא? יש לנו אלפי רבנים ולכל אחד מהם דעה משלו על כל דבר קטן...

כרמית מ

New member
כמי שלמדה בחינוך הממלכתי דתי

מהגן ועד התיכון - לדעתי היהדות **ממש לא** פתוחה לדעות... (-:

nepthys

New member
כמי שלמדה במסגרת אנטי-דתית,

אולי את צודקת... זה לפחות המראה שלי מהיהדות, שהוא מצומצם מאוד.. אבל תמיד כשאנחנו לומדים תנ``ך, אנחנו שומעים על כל מיני וויכוחים בין רבנים עתיקים, לגבי כמעט כל פסוק מסכן שיש... אז הבנתי שביהדות, לכל דבר יש דעה אחרת, וזה בסדר... אולי לא קיבלו את דעתך כתלמידה, אבל אם את רבי נורא מכובד וכל השטויות האלו, אז כן תוכלי לגרום ל``רפורמה`` קטנה בעניין קטן כלשהו, לא?

כרמית מ

New member
תיאורטית כן, אבל בפועל הבעיה היא

שכולם מחונכים בצורה כזאת שהם מראש לא חושבים על אפשרויות אחרות... רבנים שעושים רפורמות הם נדירים עד בלתי קיימים וגם אז הרפורמות הם לא בדיוק רפורמות אלא ``תיקונים קוסמטיים קלים`` ...

לא שיש לי מושג...

בקשר לחינוך דתי וכ` אבל עד כמה שידוע לי אפילו כש``רבים על כל פסוק קטן`` רבים אם רבי א` צדק או רבי ב`...לא משהו משלך הבעיה היא (לדעתי רק לדעתי) שמרוב שרואים בהם קדושים-צדיקים לא מאיזים לגעת בשום מילה שלהם ,חלילה, לא לפקפק לא לחשוב שוב על מה שאמרו או מה שיכול להיות מוטע...(גם הם היו אנשים!)

כן... אבל....

מה שלא ידעתם... (או שידעתם) לפני כמה וכמה שנים הכישופים והמיסטקה היו פופולרים ביותר אך הכישוף הומצא וניבנה מכוחות מסתורים של יאוש וחוסר תיקווה הכישוף גרם לעלות את התיקווה של בני אדם ולכן הדעה שלי זה שלא על כל שטות צריך לעשות כישוף כי כישוף זה בכל זאת כוח .... כוח מסויים... שאי אפשר לפאנח אותו... ולכן אם נזלזל בכוח הזה לא יצא לנו כלום... אתה צריך לשקול שוב אם הכישוף שאתה עושה באמת אמין (אמיתי) ואם עשית הגנה לפניו ואם יש באמת צורך לעשות אותו או שאפשר לפתור את הבעיה גם בלי כישוף.... שלך מכשפה אמיתית

למעלה