היי...

neko

New member
IQ אצל ילדים נמדד כיחס בין גיל

אמיתי לגיל המנטלי - זה בסה"כ אומר שיש לה אינטלגנציה ממוצעת - בשביל ילדה שגדולה ממנה בשנתיים בערך (לא זוכר את הנוסחא המדוייקת). בד"כ היחס נשמר, והיא תהיה בעלת IQ דומה. יתכן גם שהיא פשוט התפתחה מוקדם, והIQ שלה כבגירה יהיה קטן יותר. יתכן גם ההפך.

גרא.

New member
neko,מה זה גיל אמיתי, אני עוד מבין

אבל אנא הסבר לי, מהו גיל מנטלי? ואיך אתה מודד אותו?

Moridin

New member
אתה עושה מבחן לכל בני שכבת הגיל

את הממוצע אתה מסווג כ-"היכולת המנטלית של ילד בגיל X". אחר כך, כשאתה רוצה לבדוק את ה-IQ של ילד בן Y, אתה עושה לו את אותו מבחן, מסווג אותו כבעל יכולת מנטלית של בן X, וקובע את ה-IQ שלו על Y/X*100.

גרא.

New member
איזה מבחן מאתר את היכולת המנטלית

ובכלל, שאלתי מה זה..והתשובה היא לא מה זה, אלא מה עושים עם זה..

guidethescud

New member
למה להסתבך

כנס לאתר של מנסה ותקרא שם את המידע בנושא IQ http://www.mensa.org.il/index.asp?Content=iqfaq

לי Li

New member
כפי שכבר אמרו

זה בהחלט הגיוני. אבל חשוב לזכור שIQ תלוי ביחס. ככה שבן אדם מבוגר עם IQ 132 יהיה בהחלט בעל ידע כללי יותר נרחב מילדה בת 5 עם אותו IQ הIQ עלול להשתנות עם הגיל וחשוב שוב להדגיש שזה יחסי. די חזרתי על מה שאמר מנהל הפורום, אבל לא נורא...

או בלי להסתבך-

כן... אי.קיו זה דבר מולד שיכול לרדת לא לעלות ככה שילד נולד עם אי.קיו כלשהו... ואו שהאי.קיו נשאר איתו במשך החיים אם הוא לא מנוון את השכל, או שהוא יורד... ככה שזה נורמלי לחלוטין... ובקשר לידע כללי נרחב... ברור שכשאדם מתבגר ככה גדל הידע הכללי שלו... זה היגיון... וגם אני חזרתי על מה שאמרתם... אבל במילים אחרות...
וחוצ'מיזה האי.קיו שלה יכול לרדת יחסית הרבה אז שהיא תגדל שתבחן שוב ואז תשאל אם זה נורמלי...

hitchkok

New member
זה לא לגמרי נכון.

iq פוטנציאלי אולי נשאר אותו דבר, אבל אף אחד לא באמת ממש את הפוטנציאל שלו. iq ממשי יכול לעלות ולרדת, ומאד תלוי בסביבה.

לא הבנתי...

כעיקרון אם האייקיו שלה היה 132 שהיא הייתה בת 5 היא נחשבה למחוננת לגילה אבל כיום (היא בת 13) האייקיו שלה יכול לרדת או לגבוה?.. עוד דבר, אתם מכירים שיטה איך לבחון את רמת המשכל לעצמי?

לא הבנתם...

אי.קיו אי אפשר לעלות אפשר לחדד אולי, לפתח ידע כללי וידע בכלל אבל האי.קיו שלה לא יהיה יותר גבוה ממה שיש לה... אי.קיו יכול לרדת, לא לעלות
ושיטה לבחון את עצמך
יש מבחנים באינטרנט... הם לא אמינים...
ואם אתה רוצה לרמות... פשוט תלמד אותם בע"פ... פשוט תלך לאיבחון מקצועי...

MelodicTruth

New member
*

יש שני סוגי אינטליגנציה: Fluid intelligence, crystalized intelligence האינטליגנציה הראשונה(Fluid) הינה הצורה המופשטת והבסיסית ביותר של האינטליגנציה, מדובר בזיהוי תבניות מופשטות שגם חיזר יוכל להבין. את האינטליגנציה הזאת לא ניתן לשפר, היא מגיע לשיא באמצע שנות העשרים, ויורדת בהדרגה החל מגיל חמישים. לעומתה, הסוג השני(crystalized) הינו בעצם יישום של ידע נרכש, לאו דווקא בצורה של זכרון. אותה אינטליגנציה יכולה לעלות גם בגיל מבוגר מאוד, הכל לפי האימון(חכמת חיים?). ועוד הערה, כבר טחנו את הנושא של Ratio IQ VS. Deviation IQ, מנת המשכל בילדות נמדדת לפי היחס בין הגיל המנטלי לגיל הכרונולוגי. תיאורטית כל IQ אפשרי בגיל הזה. היחס בין הגיל המנטלי לגיל הכרונולוגי משתנה במהלך החיים, אך היחס הסטטיסטי בין הפוטנציאל(אני לא חושב שניתן למדוד יכולת לפני שהפוטנציאל מיצה את עצמו) של היחיד לעולם נשאר זהה.

אז ככה

הדבר הוא הגיוני לחלוטין. יש מצב שדבר כזה יקרה אך ברור שזה באופן מתון 132 בהשווה לגיל... לדודה שלי היא גם משהו באזור בגיל הזה. אבל אני חושב שהיא נעצרה חחח איפה שהו ב-144 או משהו כזה

יכול להיות...

אבל אף אחד לא מכיר שיטה איך אני בוחנת את עצמי? (לא דרך האינטרנט, ניסיתי כבר וזה ממש לא אמין)

guidethescud

New member
אבל זאת השיטה!

מדידת IQ נעשית באמצעות מבחנים שעשו אותם הרבה אנשים וככה אפשר להשוות אותם לרמה הכללית של האנשים (כלל האנשים או אלה שבשכבת הגיל שלך בלבד, תלוי בסקאלה שמודדת אותך)

למעלה