היי!

תמיר1991

New member
היי!

חזרנו, אריק, דורון ואשתו, רון ואשתו, בני, דרמסלה , קרן וחברתה (שזכתה בהגרלה!) וכמובן עבדכם הנאמן, מכנס הבולאים הנהדר שהתקיים היום, מ- 9:00 עד 17:00. היה נהדר, היו הרצאות מרהיבות (למרות שלדעתי היו גם כמה משעממות), כולם אכלו ארוחה נהדרת, ואני ישבתי ליד בלי לאכול כלום
... אבל אריק דאג להגיש לי עוגה... מזל... אני ועוד כמה החתמנו וקנינו מעטפות, ואף חלקנו החתמנו אותם בחתימת המעצבת, תמר מושקוביץ. רק חבל שביטלו את סדנת הטכניקות הבולאיות, בגלל שאיזה אספן אחד התפלסף שלושת-רבעי שעה בסימפוזיון שנערך... כן ירבו כנסים כאלה, ומחכה בקוצר רוח ל"תלאבול 2004". תמיר.

נו, טוב - אני החרוץ היחיד?

איפה הדיווחים שכולם הבטיחו? (למזלכם, טעיתי, ובר המצווה שאני מוזמן אליה לא היום אלא מחר, ועל כן אפשר לספר מה היה היום בכנס.) התחלנו בקפה ועוגה, שמי שהגיע באיחור (אני למשל) לא קיבל. תמיר כבר מנה וספר את הנוכחים, אך שכח להזכיר את גלעד (גיימס דין) שהגיע במיוחד משרות המילואים, על מדים, ונאלץ להסתלק לאחר ארוחת הצהריים. מה שמענו? סקירה על הנפקות השנה הקרובה, ועל מדיניות ההנפקות של השרות הבולאי (לדעתי - שערוריה. הם עושים כל תרגיל אפשרי להוציא מהאספנים המסכנים עוד קצת כסף). אחר כך קיבל מישהו את תעודת ההוקרה על פעילותו הבולאית, ואז הגיעה ההרצאה המעניינת באמת: הרצאה על מגדלי השעון שנבנו בארץ ישראל בתחילת המאה העשרים, לציון 25 שנות שלטון של הסולטן התורכי עבד אלחמיד האכזר. בסך הכל נבנו כנראה 7 מגדלים: יפו, צפת, שכם, ירושלים, עכו, חיפה וכנראה - לא בטוח, בנצרת. בעוד כמה חודשים יצאו בולים עם תמונות המגדלים והסיפור היה מעניין ביותר. אחר כך שמענו שתי הרצאות נוספות: האחת, סקירה על מקורות ודרכים לרכישת פריטים באינטרנט (לדעתי אנחנו כאן סקרנו יותר לעומק את נושא האי-ביי), והשניה הרצאה שלדעתי היתה ערוכה מצויין על מקורות למידע בולאי באינטרנט. את המרצה הזה (משה אוהלי)נוכל להזמין, אם תרצו, להתארח כאן בפורום, כדי ללמוד ממנו בכלי ראשון איך למצוא מידע על פריטי אספנות, לאו דווקא בולים, ברשת האינטרנט. אחרי הארוחה, שבה צחקנו ופטפטנו, הקשבנו לארבעה מרצים: האחד דיבר על איסוף בולי ישראל (אותי קצת שעמם), השני על פעילות השרות הבולאי (אותי קצת שעמם), השלישי על כמה מעניין לאסוף מעטפות רגילות עם בולים שמשקפים את שינויי התעריפים בזמן האינפלציה (זה השלב שבו התחלתי לנמנם), והרביעי על הצד הכלכלי של האספנות - ובעיקר על כמה אין קשר בין מחירי הקטלוג לבין המחיר האמיתי. והוא עוד מחבר של קטלוג, תארו לעצמכם. הסיום הזה היה לי ממש מוזר: אם המחיר האמיתי הוא מחצית ממה שכתוב בקטלוג ואף פחות מזה, אז למה אתה מטעה את הציבור בקטלוג שאתה מחבר? לסוחרים הפתרונים. היה נעים במיוחד להכיר פרצופים חדשים מאחורי השמות: רון וזוגתו, אשתו של דורון, קרן, ובולאית צעירה נוספת שהצטרפה אלינו בכנס, ואני מקווה שתכנס לפורום ותשאיר הודעה גם היא. ורק שתדעו, אני עדיין לא מוותר, ומקווה למצוא בהקדם האפשרי מקום לכנס לכולם, לא רק לבולאים שבינינו, שייערך באחת השבתות במהלך החורף. המשך חג חנוכה שמח לכולם!!

דרמסלה

New member
מצטרפת לכולם

מאוד נהניתי מחויית ההשתתפות בכנס הבולאות הראשון שלי ונדהמתי מכמות הידע שנתכנסה באולם אחד. הרצאתו של יהודה לבנוני על מגדלי השעון העותומנים סחפה אותי 100 שנים אחורה והיתה מרתקת ביותר. הסימפוזיון היה משעשע, הן בחלקים בהם הרוחות געשו, והן בחלקים בהם חצי אולם שקע לו בשינה עמוקה. אין ספק שחברתם של יקירי הפורום הפכה יום זה למיוחד שבעתיים. בזכות התזכורת של אמא של יותם, חפרתי הבוקר ושלפתי גלויית אופניים מויאטנם, והריני גאה להציג בפניכם את גלויית המירב הראשונה שלי. לצערי חותמת הכנס מטושטשת, אך זכיתי לצרף את חתימתה של מעצבת הבול - תמר מושקוביץ ( אגב, צעירונת בת 24 - כל הכבוד לה ).

שַׁי

New member
לבנוני גם פרסם ספר בנושא -

"למי צלצלו השעונים"; הוציא אותו לאור בעצמו, לפני זמן לא רב.

בּני

New member
ומה אתה חושב

שהוא לא מכר אותו שם?
מכיוון שגם אני נהנתי מאוד מההרצאה המדהימה, הן מבחינת הסיפור ההיסטורי והן מבחינת תפירת הסיפור והמחקר של לבנוני, רכשתי ממנו את הספר (מדהים בפני עצמו) ואפילו החתמתי אותו... מי יודע...

kerengil

New member
המשך שרשור כנס הבולאים

נהניתי מאוד לפגוש היום אנשים מקסימים, נדיבים (תודה לאריק על הצילומים ושיתוף הידע, תודה לרון על הבול), וכיפיים, היה כיף להתנתק ליום שלם מהשגרה ולהתחבר לתחביב הנהדר שלנו ואפילו להשכיל קצת מהידע הרב שזרם שם. מקווה שלא הפסדתי הרבה בחצי שעה האחרונה!

dan the man

New member
שמח מאוד שנהנתם שם...

לא יכולתי להגיע... אבל בכל מקרה ספרו עוד קצת...

ronmerav

New member
נהנינו מאוד

למרות שרוב הדברים ידועים, פחות או יותר. ביחוד שמחנו לפגוש את הפנים שמאחורי הכינויים בפורום. תמונה של אנשי הפורום שנכחו, למעט גלעד שנאלץ לעזוב מוקדם.

ronmerav

New member
המשך...

טוב, נהנינו מאוד, למרות שרוב הדברים ידועים. בעיקר שמחנו לפגוש את הפנים שמאחורי הכינויים ואנו מצפים בקוצר רוח למפגש של הפורום. תמונה של אנשי הפורום, למעט גלעד שנאלץ לעזוב מוקדם.

rachelea

New member
לא. אני אשמה בכך שמחשבך נתקע../images/Emo9.gif

ונראה לי שתמיר גבה מעט מאז הפעם האחרונה שראיתיו.

meytar

New member
חחח...

בנים בגיל הזה בד"כ ממש נמוכים... תמיר0 אתה באמת גבוה לגילנו!

תמיר1991

New member
באמת גבהתי. אני עומד היום על 1.66

או 1.67. זה טוב לי לאימוני הכדוריד. תמיר.

rachelea

New member
כן אריק. אפילו התחלתי לכתוב מאמר.

אך, העייפות גברה והפסקתי אותו באמצע. אני חבה לכם אותו... בפעם אחרת.

kerengil

New member
שאלה קטנה

האם לכולם הבול שעל גליון המזכרת הוא של הילדה על הגלגיליות? ראיתי רק בבית שזה לא בול האופניים שרציתי...

בּני

New member
לצערנו כן.

בדרך כלל דף מזכרת זהה בכל עותקיו. ולצערך הם בחרו את הבול הזה ולא את בול האופניים...

doroni10

New member
אכן היה יום נהדר-

אלא שחזרתי שפוך עם קצת כאב ראש, ואחרי תנומה קצרה הנה אני כותב
היה יום באמת מהנה, אשתי ואני "ברחנו" בשלוש בערך, והוספנו עוד שהייה קצרה על חוף הים. היה מעניין, ההרצאה על מגדלי השעון בארץ מסוף התקופה העותמאנית היתה ממש טובה, וכשיצאו הבולים בשנה הקרובה תהייה לי בעייה- לאן להכניס אותם? לאוסף של ישראל או לאוסף הגדול של מקומות ואתרים בעולם?
דורון,

למעלה