צנחן חביב
לא, אינך מנפץ שום בועה. זכותך להאמין במה שתרצה. ``אני כאיש צבא`` - חובה או קבע? כל עוד לא תהיה בקבע אתה פשוט עושה את המוטל עליך, ואינך ``איש צבא`` כהגדרתך. גם חלק מאיתנו כבר היו בצבא, עדיין בצבא (מילואים למשל) או מתגייסים לצבא (טוב, כנראה יש גם כאלו שלא מתכוונים לעשות צבא מסיבות כאלה ואחרות). דעתך אינה משקפת את שאר ``אנשי הצבא``, אז הביטוי ``כאיש צבא המביט מבחוץ`` לא שייך, אם לא היית בצבא היית חושב אחרת? אני את שירותי הצבאי כבר סיימתי, וכעת אני בלימודים האקדמיים. בניגוד למה שאנשים עלולים לחשוב, אני בא מזרועות מדעי החיים. כל פעם אני נדהם מחדש עד כמה הדברים שנראים לנו פשוטים הם מורכבים, והמורכבים הם פשוטים והגיוניים. אם לאמר את האמת, דבר זה רק מגביר את האמונה שלי באיזשהו כוונון חשאי מאחורי הקלעים. תרשה לי לצטט את תגובתו של פרופ` איינשטיין לשרדינגר (מפתח תורת הקוונטים) - ``אלוהים לא משחק בקוביות``. בבדיקה קלה, ניתן למצוא כי חוקי ניוטון, העומדים בבסיס הפיזיקה מזה כ-300 שנים (בעיקר בתחום המכניקה), מקבילים לכמה חוקים הקיימים בעולם המטאפיסי - דבר שאינו מפליא, בהתחשב שניוטון בכבודו ובעצמו היה אלכימאי. מעניין גם מדוע סדר הצ`קרות המרכזיות, מהנמוכה לגבוהה, מסודרים בדיוק לפי סדר אורכי הגל והתדירות של הצבעים הללו. ניתן לומר כי כבר אז ראו את הקשת בענן והחליטו לפיה את הסדר הנ``ל, אך איך הם שייכו זאת לאנרגיות? גם המדענים בימינו זהירים מאוד. תגליות פיסיקליות חדשות מביאות למסקנה כי חוקי הפיסיקה המוכרים לנו הם מקומיים בלבד ויתכן כי במקום אחר ביקום ינהגו אחרת. תופעת האור מסובכת יותר ממה שחשבו לפני כ-50 שנה, כוחות גרביטציה, כוחות גרעין וחשמל נוהגים באופן אשר לא תואם את המשוואות. כיום מכירים במונח ``חומר אפל`` ו``אנרגיה אפלה``, אשר ביחד תופסים כ-95% מכל היקום כולו. אם נצטט מ-Scientific American ``המדענים כעת מנסים לחקור מהו אותו דבר אקזוטי אשר מרכיב את הואקום``. אך בסופו של דבר, הכל מוצא ביטוי בנסיון החיים של אדם. אם לפני כ-9 שנים היה אומר לי מישהו כי קיים דבר כזה כקסם, או אפילו משהו אלוהי, הייתי ממהר ל``העמידו על טעותו``. כיום, אם כי תמיד קיים בי ספק, נסיון חיי לימד אותי אחרת. תקרא לזה אשליה, נפש חלשה המחפשת במה להאמין, קרא לזה איך שתרצה, יהיה לך קשה מאוד לשכנע אותי ההיפך. אני מבטיחך, כי אם תחווה אתה חלק ממה שחוויתי, תקשה לבטל זאת. אני מתכוון לחוויה, לא לידע או למידה - על אלה תמיד ניתן לערער, אך על חוויה קשה לערער. גם אין טעם ל``רדת`` על אנשים על לדרך התבטאותם. אמנם היא לא חפה משגיאות כתיב, אך עד כה היא שמרה על תרבות דיון נאותה, בניגוד אליך. קל מאוד להתבטא כנגד אחרים. אני יכול לכתוב בשפה כזו אשר תשלח אותך למילון כמה וכמה פעמים, אך איני מוצא זאת לנכון. זה לא יוכיח את טפשותך או את חכמתי, רק אולי על זה שאני קורא יותר ספרים ממך. סמוך ובטוח אנכי כי לשנינו שגיאות לא מעטות בדקדוק העברי. ממה שנראה לי, אולי חוץ מדיסלקציה (שהינה בעיה מוכרת ולא נדירה), גם למהירות כתיבה ישנה השפעה על הנכתב וכן לכמות החומר הנכתב. בעוד אני ואתה כנראה שוקלים את אשר נכתוב מספר פעמים, משנים, מוחקים ואף אולי מהגים, ישנם אנשים ספונטנים יותר. שלך הנווד שלך הנווד