היי

M00PS

New member
אני חושבת שאת סובלת

נשמע שאת סוחבת בתוכך כל הזמן משקעים שהולכים ומצטברים, כי את לא יודעת איך באמת לשחרר. במצב כזה, אני לא חושבת שאת יכולה לראות אותו או לשפוט את מצב מערכת היחסים שלכם בצורה נכונה. הברומטר שלך מלא בג'יפה (מוצדקת או לא, זה לא משנה, היא עדיין שם). ממליצה לך מכל הלב למצוא לעצמך מטפלת טובה, כי בין אם תשארו או לא, אני בטוחה שרע לך ככה.

גארוטה

New member
פחות מתחברת לאוטו

יותר מתחברת לקיר הלבנים שאת בונה סביבך בדייקנות ובהקפדה. עכשיו הגדר היא בגובה שאת עדיין יכולה לדלג מעליה. בעוד שנה או פחות אולי כבר תצטרכי סולם כדי לעבור מעליה ואם תחכי מספיק זמן, גם סולם לא יעזור ואת תמצאי את עצמך מוקפת בחומה כל כך גבוהה שלך עצמך לא יהיה ביד שום 'כלי כבד' מספיק כדי לפתוח פתח החוצה ורק מי שנמצא בחוץ יוכל, אם עדיין ירצה, להושיט לך יד. ואחרי שסיימנו עם המטאפורות כדאי שתזכרי דבר אחד מאד פשוט. בזמן שאת עסוקה בלמצוא לך חדשות לבקרים ממה להתאכזב, תזכרי שיש שם בנאדם שלא מפסיק לשמוע כמה הוא מאכזב, שוב ושוב, פעם אחר פעם וכמה את כועסת עליו ובטוחה בצדקתך ואיך זה שזה אף פעם לא נגמר. מעניין אם כמו שאת טורחת לומר לו כמה את מאוכזבת ממנו את גם טורחת לומר לו כמה הוא אבא טוב ואחראי וכמה את אוהבת אותו. לפחות למען האיזון.

ת'אמת, גם אני ממש מאוכזבת!

הכל התחיל ממש טוב, נולדתי 3460 גרם של הבטחה לעתיד ורוד - משם הכל רק התדרדר: לא עליתי יפה במשקל, השיער הבלונדיני התחלף בשטני סתמי, אחר כך עליתי יותר מידי במשקל, ואז הגיעו החצ'קונים, התגייסתי כדי להגן על המולדת ובסוף הכנתי קפה כל היום, רציתי להיות שחקנית/זמרת/מנחת שעשועונים וגמרתי במשרד אפור... והבעל, זה שהיה אמור להיות משהו כמו יאיר לפיד, מזכיר יותר את ג'ורג' קוסטנזה. איזה באסה. לפחות יש לי נסיך מאמם ועוד נסיכה בדרך שבשבילם שווה לעבור את כל הסבל הזה (רק שהם לא יתחילו לאכזב בגיל שנתיים).

ואם לא הבהרתי את עצמי

הסיבה שבגללה את מאוכזבת היא לא בעלך, כי כמו שכתבת, הוא אחלה בעל, אחלה אבא ובכלל כנראה עומד בסטנדרטים הגיוניים לבן זוג - אני לא חושבת שיש לכם על מה לדבר כל כך הרבה, אני חושבת שאת צריכה למצוא דרך להשתחרר מהצורך לכעוס עליו. מאחר ולא נתת שום דוגמא למשהו ספציפי שמרגיז אותך (ואכן שווה התרגזות), אני לוקחת לעצמי את החופש להאמין שמה שמרגיז אותך זה שהוא עושה דברים אחרת ממך ובעצם "מורד" בסמכותך. קצת קלעתי?

I C E M A N 7

New member

העיקר שאת לא מפסיקה לפנטז מזל טוב

adam33

New member
אלימות !!! דה פקטו

המון אנשים חושבים שלשתוק זה הפתרון הרצוי בכדי לא להגרר למצבים שאנו מעדיפים לא להכנס אליהם. אבל. אלימות היא טרור של הבן זוג כלפנו ואנחנו אפילו לא מודעים לכך. אחד הדברים שבת הזוג אוהבת זה לדבר..זה עם חברות זה בבית זה עם המשפחה..וכוליי.. ופתאום לאחר ריב קטנטן בא הבן זוג ופשוט שותק. בשתידה שלו הוא מעוניין ל"חנך" אותה שבעצם היא תבוא על ארבע ותתחנן שידבר. המצב בו היא מתחבטת ומתייסרת זה בדיוק מה שהוא מעוניין...וזה טרור רגשי! הוא פוגע בה במקום הכי יקר לה. אבל. הוא לא יודע דבר חשוב. אין מצב שבת הזוג לא תדבר... הבן זוג חושב שהיא תשתוק איתו והיא אוליי עושה זאת אבל היא תדבר עם כל העולם חוץ ממנו. ורק כך הדרך לדבר עם מישהו "אחר" שיהיה אמפטי מקשיב תומך ובהמשך גם אוהב היא מאוד קצרה. אז אני שואל אותך..או בעצם אותו.. אתה בכלל מבין מה שאתה עושה? במו ידך אתה הורס את הנישואין שלך. ובכל שתיקה ושתיקה אתה פשוט דוחף אותה רחוק רחוק ממך עד שלחזור אליך בטיימינג שלך כבר יהיה לה קשה ביותר.

אייבורי

New member
תפסיק להיות כוסית

שתיקה איננה אלימות היא לא הייתה אלימות אפעם, לפעמים היא אפילו דרך תרבותית להרגע. וכל האלימות השתיקית אלימות כלכלית אלימות דיבורית ושאר המצאות אלימות, כולן דרך תוקפנית לייצר שליטה נשית.

A לוןA

New member
בואי נעשה את זה פשוט

ונפרוט לנקודות: 1. בעלך סה"כ מתנהג סביר (ומעלה) 2. את כועסת 3. את שותקת 4. את חוששת 5. את מאוכזבת איזה מילה חזרה לנו פה? נכון. את. בקיצור ולעניין- 2 מסקנות: 1. תנסי לברר עם עצמך מה הוא עושה שאת כל כך מאוכזבת/כועסת עליו, ונסי לתקשר את זה מולו לא בזמן הכעס אלא דווקא בזמן רוגע. 2. יותר חשוב- תתתבגרי. מזתומרת "כל החשק לדבר איתו יוצא לי" ו-"ככה אני מתנהלת "- את בת 3? את כועסת, תדברי. "ככה אני וזה מה יש" יוביל אותך רחוק מאוד (אולי אפילו עד מדרגות הרבנות).

tapoz19

New member
תגובה להיי

היי, כל הכבוד לך על השיתוף, המודעות ועל הרצון לעזור לעצמך. ורוצה לשאול אותך, מה את רוצה? האם רוצה להמשיך את הדפוס? הכעס והשתיקה? האם רוצה לבחור אחרת ולבחור בביטוי שליבון העניינים מבלי לחכות? אני לומדת ומטפלת בשיטה שנקראת "עוצמת הרכות" היא עזרה לי מאוד בלראות את החלק שלי בטנגו של הזוגיות , עזרה לי לבחור אחרת מדפוסי ההתנהגות שלי ולכן אני יכולה להמליץ לך ממקום של נסיון. מצרפת את הלינק לאתר http://www.holistic-pulsing.com/ כמו כן יש קליניקה לימודית בת"א, בדוד חכמי 35, בימי ב' ו-ד', ובירושלים, בבית ויצו החלוץ 47, כמו כן יש מטפלים פרטיים. הרבה הצלחה

למעלה