היי

היי

בוקר טוב,פעם ראשונה שאני בפורום הזה סתם ניכנסתי להציץ והנה אני מוצאת את עצמי כותבת. אני רוצה לציין שהזוגיות שלי לא במשבר(עדיין),אבל יש עליות וירידות ולדעתי בעוד כמה שנים הכל יתפוצץ. אני נשואה בערך 3 שנים ויש לנו בן מתוקי בן שנה וחצי ובת בדרך. כמובן אחרי הלידה היו משברים וקושי(הורמונים של הלידה,ההסתגלות למצב החדש,שינוי החיים וכו'),אבל עברנו את זה ועכשיו אנחנו רוב הזמן מאושרים ואוהבים. אני אוהבת את בעלי והוא אותי,בעלי מאוד קשור לילד,אבא נהדר ואחראי,עוזר לי בכל מה שהוא יכול ואני יכולה להמשיך לכתוב עליו עוד מליון דברים טובים. אבל יש אבל- ואני לא יודעת איך/מה להמשיך (לכתוב). ניתקעתי. רגע,אני אסדר תמחשבות בראש. פשוט לפעמים אנחנו מגיעים למצבים שהוא כאילו מאכזב אותי בכל מיני דברים ואז אני כועסת,ושאני כועסת עליו אני מגיעה למצב של שתיקה(אני לא יודעת להוציא דברים ולפרוק) - אני בהחלט לא עושה את זה בכוונה,פשוט כל החשק לדבר איתו יוצא לי ואין לי עניין להחליף איתו מילה,ואז בבית המצב לא נעים,עד שאני נרגעת איכשהו,לפעמים זה משיחה שאנחנו מדברים ו"מלבינים" עניינים,עד ששוב זה קורה. אני יודעת שההתנהגות הזאת של הכעס=שתיקה רועמת,לא מובילה לשום מקום ובסופו של דבר אני יוצאת הלא בסדר,אבל ככה אני מתנהלת במצבים שמאכזבים אותי. מה שרציתי לומר זה שכל פעם שאני "כועסת"עליו או מאוכזבת מהתנהגות שלו ואז מגיעה השתיקה -עוברת אחרי שעתיים,יום ,יומיים -תלוי...ואז מבחינתו הכל בסדר,ואני חוזרת להיות חמודה אוהבת ומחבקת. אבל אני מרגישה בתוכי שכל פעם כזאת מוסיפה עוד לבנת אכזה בלב שלי,ואני מפחדת שיום אחד אני אתעורר עם קיר גדול של אכזבה ואני אגיד זהו. אני בן אדם מאוד אובייקטיבי ויודע להסתכל על מצבים בצורה שווה גם אם זה לרעתי,לדעתי הכעסים או הדברים שלא מוצאים חן בעיני שהוא עושה הם בצדק ואני לא סתם קטנונית או איזו "אישה רעה",. אני לא יודעת מה אני מבקשת מכם בזה שכתבתי פה,אולי סתם עצה,או שסתם רציתי לפרוק... אשמח לקבל תגובה,דעה או עצה כלשהי... תודה לבנתיים.

נהדר

קחי את האוטו שלך כמשל. הוא לא נוסע לנצח בלי תחזוקה. כך גם אנחנו כפרטים, ועל אחת כמה וכמה מערכות יחסים זוגיות. עדיין עם משל האוטו, יש מי שמתחזק אותו בעצמו (מעטים, בעלי יכולת וכישורים) ויש מי שהולך לבעל מקצוע כדי לטפל באוטו, להחליף או להוסיף רכיבים. למרבה הצער, מודעות עצמית היא מצרך נדיר (מידי) עצם המודעות שלך - היא חצי הדרך להצלחה מקווה בשבילך שתעשי את השאר :)

נשוא

אתה יודע,לבנתיים הוא נוסע ללא טיפולים,זה בגלל האופי הדחייני שלי(מחר,אחרכך,פעםהבאה)...אולי עוד כמה שנים...(חודשים) הכל יתפוצץ(חזרתי למשל האוטו). אתה צודק,אולי אנחנו צריכים טיפול,אני בטוח צריכה בלי שום קשר לזוגיות. תודה בכל אופן על היחס.

כיוונתי

בעיקר אליך אגב ... עוד לפני הדינמיקה הבין-אישית שלכם כזוג, מה שתיארת בהתנהגות שלך, הוא קושי. אני מתרגם את הקושי הזה, לכלי/ם שחסר/ים בארגז הכלים שלך - להתנהל, להתנהג, להתמודד. ומשם חזרה למשל האוטו .. יש מי שרוכש חלפים לבד ומתקן לבד.. ויש מי שנעזר בבעל מקצוע .. עצם המודעות כמו שכבר אמרתי - היא חצי הדרך להצלחתך המשך שבת נעימה

קארניו

New member
מה שהגברים כאן בעצם רצו להגיד לך שהמכונית

היא האישה האולטימטיבית עבורם וממך נדרש לקבל זאת כעובדה מוגמרת וללמוד ממנה איך לכבוש את ליבם. תקראי את מודעת הפרסומת הבאה שהופיעה במגזין רכב ואז תביני במה מדובר : "אתה רואה אותה שם עומדת, עם חמוקיים לרוב. לוחץ על שלט נסתר והיא מייד מצפצפת, נענית לך מייד. אתה מתרווח בכורסא הנוחה שהיא מציעה לך ומניע. שאגה מרעימה ואתה יוצא לדרך. ברצונך תמריא וברצונך תבלום חדות. היא תמיד תציית ותדייק עד הפרט האחרון, ממלאת בצייתנות אחר כל גחמותיך".

אם את רוצה

שיפוצצו במכות את זה שפגע בך כל כך .. תגידי .. אני מכיר אנשים שמכירים אנשים שמכירים אנשים ...

קארניו

New member
מסתבר

שהמכונית היא נקודה כ"כ רגישה אצלך עד כדי כך שהיא משבשת מעט את ההגיון שמצוי אצלך

I C E M A N 7

New member
אם כבר פנטזיה, אני מעדיף מחשב ביתי

אמנם גם לו יש מצבי רוח הורמונליים ונדמה שיש לו רצון משלו, אבל לפחות אתה יודע שמסתתר שם היגיון כלשהו, והמאמץ להבינו עשוי להשתלם (ואולי גם ללמד משהו פרודוקטיבי). אז יש פופ אפים ועדכוני תוכנה מטרידים, אבל לפחות יש X בפינה. ונכון שיש וירוסים וסוסים טרויאנים שחודרים לך לנשמה, אבל תמיד אפשר לגבות את הזיכרון הטוב (הפורנו כמובן), לפרמט את הזיכרון הנגוע, ובתוך כמה שעות הוא בתול וסקרן כמו ביום שבו נרכש. אז נכון שהוא לא סמל סטטוס, אבל לכמה מאיתנו יש סי קלאס בחניה

קארניו

New member
באמת? כי לאוטו יש יתרון נוסף בקרב הגברים

שמאמינים שבעזרתו הם יצודו כוסיות. שמעתי פעם מישהו שמדמה את האוטו למעין פאלוס ענק שמטרתו היא לכבוש את הנשים . אני חושבת שהאוטו הוא המלך ולא המחשב

אייבורי

New member
מזתומרת מאמינים ?

ראית בישראל אדם שיש לו פרארי בלי כוסית בילד אין ?

קארניו

New member
תתפלא

לא צריך להיסחף עד לטופ . גם במכוניות אמריקניות ראיתי כוסיות .וככה עובד אצלכם הראש - העיקר שהאוטו יהיה עצום בגודלו , מרשים ונקי. ומסתבר שזה לעיתים קרובות מצליח כי בחורות מסויימות בגילאים מסויימים מאששות את התאוריה .

מריוס זכריה

Member
מנהל
אוטו בלי תחזוקה הוא בד"כ אוטו חדש

(וגם אז יש טיפולים שוטפים). כשהאוטו קצת מתחיל לראות את כבישי הארץ, אחרי כמה שנים, פועל החוק השני של התרמודינמיקה ודברים מתחילים להתפרק. זו דרך העולם. ככה גם אנשים, בעניין הבריאות הפיזית, וגם זוגות, בעניין הנפשי. ההתחלה נוסעת בזכות העוצמה של הנעורים, הבריאות הטבעית, האופטימיות, וגם האינרציה. ם הזמן, וזה לא סוד, גם הגוף הכי שמור מתחיל להישחק. וגם זוגיות נוטה לתקלות. עכשיו חשוב לי להגיד שבזוגיות זה לא סתם ככה עניין של בלאי טבעי. אני פה אתן את העיקרון שמדבר עליו הארוויל הנדריקס, אבי שיטת האימגו: כל בני האדם פצועים, והציפיה הלא מודעת (והמוצדקת בחלקה) היא שהזוגיות תביא מרפא לפצעים העמוקים. אלא שגם בן הזוג פצוע בדיוק כמוך, וישנם תמיד המקומות הללו שבמקום לרפא הוא דווקא פוצע, ואת במקום לרפא אצלו פוצעת. במקומות הללו באים ריבים, אכזבה, ויוצאים כל השדים. אצל זוג בריא כמוכם מתגברים לבד על המשברים, אבל - משהו מצטבר. מה שאת קוראת לו "האכזבה", שאותה את מבינה רק באופן חלקי, גדלה. טיפול פרטני או זוגי עוזר מאוד להבהיר את הנקודה, להבין מה הפצע וגם מה נחוץ לריפוי. לכל אדם יש נוסחת ריפוי פרטית משלו שלא ניתן ךהעתיק אותה. ניתן רק לגלות אותה. אני לא אומר שאתם חייבים טיפול. אבל תשימי לב לנורות בדש-בורד. כשהנורה תידלוק חזק מדי, או לא תיכבה אחרי יום-יומיים, או שהנורה שלו תדלוק יותר מדי, תדעי שהגיע זמן לטיפול, כנראה זוגי. בינתיים: נסיעה טובה!

dovk

New member
יופי של דוגמה, האוטו!!!

כמי שמקצועו הוא טיפול ברכב, וכאחד שמתעניין ומשתדל לתחזק היטב גם את הזוגיות, אין לי אלא להסכים עם כל הלב עם הדוגמה וכל מילה נוספת שנאמרה כאן בשירשור רק מחזקת את הדברים - את נוסעת באוטו עד שהכל יתפוצץ, במקום להכניס אותו למוסך באופן שגרתי ולוודא ששום דבר לא הולך להתקלקל... וככה את "מושכת" את חיי הרגש האישיים שלך, את השילוב של שניכם... ומתחילה ליצור גם אצל הילד שריטות (יהיו לו בכל מקרה, לא צריך רגשי אשם, אבל ילדים חשים היטב את המתח בין ההורים), ועכשיו, אם נחזור לדוגמא, את נוסעת כמעט בלי שמן במנוע... טיפול זוגי - זאת הדרך הטובה ביותר לפרוץ קדימה. האמת, לא כתבת איפה בעלך בעניין, איך הוא רואה את הקושיים שלך, האם יצטרף לטיפול כזה... בכל מקרה, גם לבד, לכי, ואני מתחייב כאן בפנייך קבל עם ופורום - את יוצאת לדרך חדשה שלאורכה יקרו הרבה דברים טובים! דב

I C E M A N 7

New member
יופי של דוגמה (אשליה) לגברים בלבד

לא סתם רק גברים מזדהים איתה. יש ספר טיפולים עם הוראות מדויקות איך לתחזק את האוטו כדי שישמור על הביצועים כמו ביום שקנינו אותו. אפשר להחליף לו את המצבר, הצמיגים ואפילו את המנוע. יש גם פחחים שיסדרו לנו את כל הפגיעות המעצבנות בצבע. כל מה שצריך זה כסף, ואנחנו מסודרים. אלא ששמתם לב איך נראה האוטו של האישה הממוצעת? אין ארגז כלים, אין שמן, אין מים לרדיאטור. כבלי הנעה אם יש נמצאים שם, מתחת לשקיות ריקות ומאובקות של זארה, רק כי הבעל קנה. לרוב היא אפילו לא יודעת היכן נמצאת הידית של מכסה המנוע. שלא לדבר על מה שקורה בתא הנוסעים. ההגדרה המדויקת היא שילוב מנצח של מחסן ופח זבל. אבל הכי מבאס בדוגמה הזו: גם המתחזק המסור ביותר לא מחזיק את אותו אוטו יותר מ-6 שנים.

אייבורי

New member
מילא זה

אבל לך תחזיק אלפא רומיאו, כאשר היא נוסעת זה חלום מוטורי רטוב אבל תמיד זה במקביל סיוט איטלקי במיטבו.

למעלה