היי

yaniv LA

New member
היי

שלום לכולם שמי סיוון (השם משתמש של אחי .. :) ) אני סטודנטית לראיית חשבון שנה שנייה באו"פ, לאחרונה נבחנתי בקורס "מבוא למשפט" הבחינה ברובה מורכבת משאלות אמריקאיות ונתקלתי בבעייתיות בשאלה אמריקאית מסוימת, השאלה היא לגבי חוק המקרקעין והיא כזו: לפי חוק המקרקעין האם נכון לומר: " שכירות קצרה היא עד 5 שנים, שכירות בין 5 שנים ל 25 שנים תקרא חכירה, שכירות מעל 25 שנים תקרא חכירה לדורות " על פניו זוהי נראית התשובה הנכונה אך אם בוחנים אותה בקפידה בחוק המקרקעין רשום " שכירות מעל 5 שנים תקרא חכירה " מפני שבתשובה נאמר "בין 5 שנים ל..." התשובה מכלילה את ה 5 שנים למרות שבחוק מצויין במפורש "מעל 5 שנים..." בשאלה האמריקאית הזו היה סעיף ה' המפורסם " כל התשובות אינן נכונות" אותו בחרתי מפני שהתשובה לדעתי לא מדוייקת ועל כך טעיתי והסתבר לי שהתשובה הלא מדויקת הוגדרה כ"נכונה" , מי חושב שיש לגיטימיות בדבריי? או האם יש לי טעות? אשמח לתגובותיכם...

n i e m a n d

New member
תחשבי על זה ככה:

פילוג לפי שנים, כשלכל שנה יש התחלה וסוף: שנה ראשונה שנה שנייה שנה שלישית ושנה חמישית. כשאומרים "שכירות קצרה עד 5 שנים" למשל, זה אומר שזה עד תחילת השנה חמישית (כשהגענו לשנה החמישית, הגענו אליה - זה לא אומר שאנחנו צריכים לחכות עד לתום אותה שנה), אבל לא כולל סופה. שכירות מעל 5 שנים, למשל, זה אומר שכירות מעבר לתאריך התחלת השנה החמישית. לצורך המחשה: נניח והשנה החמישית היא 2016, אז "מעל חמש שנים" יכול להיכנס אף בחודש פברואר של אותה שנה. המילה "בין" כמובן שמכלילה את השנה החמישית כמו גם המילה "מעל". זו לפחות התיאוריה שלי לדקדוקי העניות הללו.

pangloss

New member
פרשנות תכליתית

אנו לא מילונים מהלכים; המילון הוא שפחתנו ואנו הגבירה. אין אנו משרתיו של המילון ואין אנו עושי רצונו. בבואנו לפרש מבחן לראיית חשבון של האו"פ עלינו למצוא את תכלית המבחן, את הרקע מתוכו צמח, את הערכים אותם הוא נועד להגשים, כל זאת מתוך סבירות, הגינות ואיזון בין ערכי היסוד של האו"פ וכוונתם של כותבי המבחן ופותריו. טוב, אין לי כוח, תמשיכי לבד... כוונתי היא רק שאת רודפת אחרי הרוח. אם הבודק הוריד לך נקודות על זה, כנראה שדקדוקי עניות פורמליסטיים לא באמת יעזרו. מה שכן, לפעמים לחץ של כל הסטודנטים כן עוזר, ופוסלים את השאלה. אז שווה לך לנסות לשכנע חברים לערער על השאלה עצמה.

למעלה