היי

היי

מישהו מוכן לחלוק איך הייתה לו שנה א' במשפטים? האם מתחיל להיות מעניין כבר בהתחלה או שכל העניין בא אחר כך? איך שנה א' לעומת שנים אחרות מבחינת ההשקעה? תודה מראש...

BlackUnicorn

New member
תשובות

2 השאלות הראשונות - אינדיבידואליות מאוד.... אני סבלתי לאורך כל הלימודים, לא יודעת כמה אני דוגמא... בכל מקרה כשאתה שואל, רצוי לציין מה מוסד הלימודים שאתה רשום אליו או שאתה מעוניין בו, שכן יש הבדלים בין המוסדות השונים. לדוגמא, באת"א שנה א' היא הקשה ביותר (ולדעתי ג' הקלה ביותר), בעוד שבמכללה למנהל לדוגמא שנה ב' נחשבת לקשה ביותר. עניין זה משהו מאוד מאוד אישי, מה שמעניין אחד לאו דווקא מעניין אחר, מה גם שזה מאוד תלוי במרצים שאתה נופל עליהם.

בעברית

ולמה סבלת?

BlackUnicorn

New member
אם תבין מזה משהו,

אני בן אדם עם מוח מאוד לוגי וריאלי, שהגיע למקום שבו צריך להתפלפל ול#@%#% את המוח. או במילים אחרות - לא מצאתי שום עניין בלימודים שנאתי את צורת בדיקת המבחנים ועצם זה שלא בוחנים אותי על ידע או יצירתיות אלא על בולשיט שנאתי את אופן הלימוד ועוד ועוד. לא חסר.

limorlim

New member
../images/Emo45.gif

לא שאני שונאת את הלימודים (בדיוק להיפך...) אבל צורת הבדיקה של המבחנים והעבודות לא קשורה למציאות.

PIonit

New member
יש דברים מעניינים, יש אחלה אנשים. הבעיה היא

פשוט במבול המטלות, ובשוק של לא לדעת - איך ללמוד כל השנה / למבחנים, ומה לעזאזל כל המתרגלים האלו רוצים ממנו. (אגב, את/ה מוזמנים לקרוא את השרשור פה על האם לקרוא פסקי דין או לא כדי לקבל רושם על הדעות החלוקות..).. זה בעיניי בכל מקרה. בגלל זה אישית לי זו היתה שנה סופר מתישה, עם בקושי זמן לנשום וממש שמחתי כשהיא הסתיימה
אני אישית מאוד שמחה שאני לומדת משפטים (לא שאני לא אכחיש שאני סופרת סמסטרים לאחור- רק עד 3 וחצי!!), גם אם בתחילת הלימודים לא היתי בטוחה שכל החיים אעסוק בעריכת דין (ובעצם, אף פעם אי אפשר להיות בטוחים) אני כן מוצאת את הלימודים מעניינים, אני משתדלת לבחור קורסים שיחסית מעניינים אותי וכן די נהנת בסופו של יום... גם באמת שיש אנשים טובים
אני אמנם לא משלבת (תודה לאל) אבל אני לומדת קורס בחירה אחד במדעי הרוח, ומודה על כל רגע שאני לומדת משפטים, במובן זה שבמשפטים רוב הקורסים הם תכלסים ורלוונטים לחיי היומיום ורובם מתבססים על עובדות- חוק, פסיקה, והמרצים לא ממש מפליגים בדמיונות שלהם ובדעתם האישית (יחסית).. בקורס הזה ברוח המרצה פשוט חופר וחופר (לא שאין את זה במשפטים כמובן..) אבל זה על רעיונות מאוד אישיים שלו על דברים מסויימים וכו'- ואני מרגישה שזה דוגרי קורס על די כלום (ובאמת רוב האנשים לא כותבים כמעט כלום, כל השיעור), וחוץ משאולי הוא מעלה מחשבות או נקודות מענייננות אין ממש מה לעשות עם זה... ולי אישית, חשוב ללמוד תואר שיתן לי משהו ולא רק מתפלסף, אז מהבחינה הזו משפטים זה בעיניי תואר טוב (למרות מה שאומרים על ההצפה בשוק וכו'). שיהיה המון בהצלחה, העברית היא מקום מצויין

Anabol

New member
לא מדהים (בלשון המעטה)

זה לא שקשה לי ואני לא יכול לעמוד בזה, אבל היחס השקעה-תועלת בעבודות ובחומרי הקריאה הוא נמוך מאוד, גם אחרי שאני לא קורא כמעט כל מה שאומרים לנו. בנוסף, הלימודים נורא לא מעניינים (לפחות בשנה הראשונה שאני נמצא בה) לדעתי והמרצים (למעט כמה) לא ממש טובים. גם שיטת הבדיקה גורמת לך רק לנסות להבין מה הבודק רוצה לראות בעבודה במקום באמת לכתוב מה אתה חושב, או חס ושלום, בצורה יצירתית. אני מניח שבשנה ב' כשאתה יכול לבחור את הקורסים והם נהיים יותר ספציפיים הלימודים הופכים ליותר מעניינים, אבל קשה לומר. לא כולם חושבים כמוני, אבל לפי איך שאני רואה את זה, רוב האנשים לא באמת נהנים ו"נסחבים" דרך עשרות המטלות והתרגילים. אני לומד בעברית. בהצלחה

BlackUnicorn

New member
טיפ קטן ממני, כשותפה ל"כאב שלך" -

אני לא יודעת מה המטרה שלך בלימודים (אתה מתכוון להיות עו"ד? סתם לומד להעשרה?), אבל חשוב לעשות את ההפרדה בין אי ההנאה של הרוב, במיוחד בשנה א' ובעיקר בגלל עבודות, ובין אי הנאה מעצם הלימודים והמקצוע. אני, לצערי, לא השכלתי לעשות את ההפרדה הזו. חשבתי שעצם זה שלכולם קשה, לכולם די משעמם בחלק רב מהשיעורים (גם כאן יש להפריד - לי שיעמם בכל השיעורים מלבד 2 בכל התואר), שכולם בוכים על ציונים לא תואמים להשקעה וכו' - זה סימן לכך שכולם באותה סירה, ואני "כמו כולם". אבל לא השכלתי לשים לב שאין לי שום עניין אמיתי במקצוע עצמו. שכנעתי את עצמי שבפרקטיקה יהיה יותר מעניין, פחות תיאוריות, יותר פרקטיקה (ובסופו של יום - זה אותו מקצוע - זה אותו חומר, זה אותו נושא.. שאף אחד לא יבלבל לך את המוח), ורק בסוף שנה ג' תחילת שנה ד', כשנכנסתי חזק לפרקטיקה, הבנתי עד כמה, אין לי שום אבל שום עניין במקצוע. כדאי מאוד לעשות את החושבים האלו. מקווה שאתה לא כמוני, ואם אתה כמוני - שלפחות תשים לב לזה כבר בשנה א' ולא תשכנע את עצמך שאתה באותה סירה כמו כולם.

BlackUnicorn

New member
לא יכולה לענות בשמו, אבל ברור שיש מיליון ואחת

סיבות אפשריות... למה אנשים בוחרים במקצוע X? במיוחד במדינת ישראל? - כי היום "צריך" שלכל אחד יהיה תואר, והרבה פעמים משפטים זה סוג של התפשרות על פרקטיקה, יוקרה (כך חושבים
), שכר טוב (כנ"ל), ידע טוב לחיים, פתיחת דלתות (לא מאמינה בזה כבר). - כי חושבים שזה מעניין. - כי רוצים להיות עו"ד. - השפעות של לחצים סביבתיים (הורים, חברים שלומדים את אותו הדבר, עורכי דין במשפחה (בד"כ דווקא הם עושים ההפך
), ועוד) - כי מישהו ראה "חוק וסדר" פעם אחת יותר מדי... אני אישית למדתי כי באמת רציתי "לשנות את העולם" (פחחחחח), רציתי אולי להיות שופטת בעתיד, רציתי לעזור לאנשים. אמרו לי גם שאני בד"כ טובה בויכוחים (נו טוב) ושזה מתאים לי. אח"כ הבנתי כמה הכל לא נכון - - אי אפשר לשנות את העולם, לא במשפטים בכל אופן - רוב השופטים לא יכולים לשנות את העולם גם כן. רק השופטים בעליון וזה רחוק שנות אור ממני ומרצונותיי. - לעזור לאנשים? בין חוק וצדק המרחק עצום... פחח. - מתאים לי? לא לא, אין לי עור של פיל, סורי. ואשכרה חשוב לי שהאנשים שאני עובדת איתם יהיו נעימים. ושלא יעריכו אותי על היותי כריש מגעיל ושחצן, אלא על היותי עובדת מסורה, טובה, חייכנית ונעימה. עו"ד? ממש לא.. לא תודה!

חחחחח המניעים שלך זהים לשלי

מה קרה לשיר "אני ואתה נשנה את העולם" קולו נדם? שיר נחמד לטקסים? וזה שהמניעים שלך השתנו גרם לך לוותר על החלום או לנסות להגשים אותו בדרך אחרת?

BlackUnicorn

New member
אני אענה לך בציטוט מ"גיבורים" -

Mr. Linderman: You see, I think there comes a time when a man has to ask himself whether he wants a life of happiness or a life of meaning. Nathan Petrelli: I'd like to think I have both. Mr. Linderman: Can't be done. Two very different paths. I mean, to be truly happy, a man must live absolutely in the present. And with no thought of what's gone before, and no thought of what lies ahead. But, a life of meaning... A man is condemned to wallow in the past and obsess about the future. And my guess is that you've done quite a bit of obsessing about yours these last few days. קשה לי לתאר כמה אני מסכימה עם הקטע שלעיל. מה בחרתי מבין השניים? כפי שברור מההודעות שלי, אני מעדיפה חיים מאושרים, לגדל משפחה ולעסוק בתחביבים שלי. על חיים משמעותיים של שינוי העולם ויתרתי מזמן...

חחחח מצאת למי להביא קטע באנגלית../images/Emo9.gif

חבל, עצוב לי לראות אנשים מתגברים במובן שהם מוותרים על חלומות הילדות שלהם. והשאלה אם זה חייב להתנגש, אם אין דרך אמצע. חראם פשוט חראם.

BlackUnicorn

New member
אין דרך אמצע. דרך אמצע היא הנוראה מכל...

ואם נעשה את זה בצורה המפורשת ביותר (ואני רואה גל של אנשים שלא יסכימו איתי - תחסכו את זה ממני, אין לי כוח להתווכח על הנושא
) - אנשים בוגרים צריכים לבחור בין חיים של קריירה לבין גידול משפחה. בד"כ האחרון מוטל על נשים. לי אישית, אין בעיה עם זה בכלל. להפך, אני מצפה לזה בקוצר רוח (רק רוצה להספיק עוד כמה דברים לפני זה
). העניין הוא, שאי אפשר לעשות את שניהם יחד. יש הרבה מאוד נשים קרייריסטיות שמנסות גם לפתח את הקריירה (ואני מדברת על קריירה עצמאית לרוב, לא על עבודה במשרת אם שממנה אי אפשר להתפתח יותר מדי), ומאידך גם רוצות לגדל את הילדים, להיות שם בשבילם, לראות אותם מתפתחים וכו'. לרוב, זה מסתכם ברגשות אשמה תמידיים - כשהן בעבודה הן ברגשות אשמה לגבי הילדים, כשהן בבית, הן ברגשות אשמה לגבי הילדים. וזה נכון כמעט תמיד, אם תשאלי אמהות כאלו ואף מומחים. עדיף ורצוי לבחור או בחיי קריירה, או בחיי משפחה. ואני? אני כבר שנים יודעת שאני רוצה חיי משפחה..... רוצה לחנך את הילדים שלי מאפס, רוצה לראות את הצעד הראשון, את המילה הראשונה, רוצה לבשל להם, לטייל איתם . בשביל מה אנחנו חיים אם לא בשביל המשפחה? כל אדם שנמצא על ערש דווי אומר את אותו הדבר.. אף אחד לא אומר שהוא מצטער שהוא לא עשה קריירה גדולה. אבל כולם מצטערים שהם לא בילו מספיק עם המשפחה שלהם. בשורה התחתונה - זה לא שויתרתי על החלום שלי. פשוט החלפתי אותו באחר.

זאת בחירה לגיטימית

אבל דוגרי? לא יודעת אם על ערש דווי, אבל יצא לי להכיר כמה גרושות ואלמנות שמאוד הצטערו שישבו בבית 10 שנים ועכשיו אף מעסיק לא יורק לכיוון שלהן. קצת פחות דרמטי, יצא לי להכיר כמה נשים שילדיהן בגרו ועזבו את הבית ופתאום הן מגלות ש - אופס - אין להן חיים בשיט. מי שמשלם את המחיר, בשלב הזה, הן בד"כ הכלות של הילדים....
לעומת זאת יצא לי להכיר גם כמה נשים שחיות עם גברים שלא חושבים שינשרו להם הביצים אם הם יוציאו את הילד מהגן או ישארו איתו בבית כשהוא חולה בחלק מהמקרים. הן מצליחות לנהל קריירה, הבעל מצליח לנהל קריירה והילדים לא מוזנחים. החיים הם לא שחור לבן, יש כמה וכמה גווני ביניים בין לקבור את עצמך בעבודה ולזכור איך הילדים נראים רק מתמונות לבין לחכות להם בבית עם ארוחה חמה כל יום בצהריים.

BlackUnicorn

New member
אני מסכימה איתך, אבל שימי לב

שהגבתי לכל הקשור ל"חלום" בעבר של השפעה על העולם, בניית קריירה רצינית וכו'. כל אלו - דורשים ויתור על משפחה....... אני לא מתכוונת להיות עקרת בית, אבל אני גם לא חושבת שיש רע בלמצוא עבודה במשרת אם או אפילו עבודה התנדבותית, ואת רוב הזמן שלי, אכן "לבזבז" על המשפחה שלי.

אז אנחנו מסכימות ../images/Emo13.gif

לשנות את העולם.... אני זוכרת שפעם חשבתי על זה.... היו לי אז הרבה פחות קמטים מסביב לעיניים......

למעלה