היי

הלומהX

New member
אתה הוא זה שמתכחש

לעובדה שמוצאנו מאב קדמון משותף לקוף, או בכל מקרה לקשר בין בני אדם לחיות אחרות והמגוון הכללי בטבע, בבונון:)

Berethor

New member
אבל לפחות אני לא מתכחש

לעובדה שהמוצא שלך מהקוף. את לא צריכה להוכיח לי שיש חיות אדם, את הוכחה מהלכת. יפה שיש לך תרוצים להתנהגות. מה שבטוח, אנחנו לא מאותו מוצא, את יצור מזן אחר. העובדות מדברות בעד עצמן.

הלומהX

New member
אכן, העובדות מדברות בעד עצמן

אתה יצור נחות ממני בהרבה, לצערי.

הלומהX

New member
לפני שאתה דורש ממני

לכתוב דברים הקשורים אליך, דרוש מעצמך לכתוב דברים הקשורים אלי. שום דבר ממה שכתבת שם, לא קשור אלי! אתה חייב לעבוד על הבנת הנקרא שלך בדחיפות, אם אתה מעוניין להגיב קוהרנטית. כתבתי במפורש שאני לא עונה להגדרה המכלילה על א-מיניות, אלא למטה למטה בסקאלת המיניות. כתבתי במפורש שאין לי צורך "להשתייך לקהילה" של א-מיניים ושאני רק מזדהה עם זה יותר מאשר עם מיניים שהכרתי. אבל אתה חייב "להוכיח" ע"י הזיות ביזריות שאני לא א-מינית. למרות שלדעתי אני הרבה יותר א-מינית ממך, ואם יורשה לי לנחש, אתה שונא סקס ורוצה לרצוח את כל האנשים שעושים סקס או מסוגלים ביולוגית/פסיכולוגית/פיזיולוגית להנות מסקס. אין לזה שום קשר ל א-מיניות. אצלי לעומת זאת זה לגמרי טבעי (בניגוד לכך שרשמת שזה לא טבעי אצלי), כי עשיתי מעט סקס בחיי, ובכל זאת לומדת על עצמי דברים משנה לשנה ומגיעה למסקנות חותכות יותר ומנוסות יותר בהקשר לדברים אליהם אני נמשככת ולא נמשכת. רוב העמדות שאני מחזיקה בהם היום, הן אותן עמדות מלפני 5 ו10 שנים, אולם בעניין הנסיון המיני, היו כמה תובנות מאוחרות יותר. אצלי זה טבעי, מכיוון שאני באמת לא חשה בחרמנות רוב השעות-שבועות-חודשים, באופן פיזיולוגי לחלוטין, לעומת זאת אתה מתעב אנשים שעושים סקס ועוד מאשים את החברה החילונית, בכך שנותנת לאנשים את החופש להגשים את עצמם בצורה שבא להם ובקצב שבא להם, הרי שנובע מכך כי אתה מעדיף שמרנות נוסח אירן, כפי שכתבת לפני מס' עמודים. ואין קשר בין סלידה מאיבר מסוים בגוף, לבין סלידה מקבוצה או מגדר מסוים. הסיבה היחידה שאני יכולה לשנוא גברים, היא סיבה היסטורית/קדמונית, או סיבת סנרום נהגי מוניות-פועלי בניין-חברים בפורום אנטי פמיניסטי. אין שום סיבה מהותית שאשנא גבר הגון-ישר-חמוד ועדין! בלי שום קשר, יתכן ויש הדרדרות נקודתית בתחומים מסוימים בעולם, ואם תרבות האסלם/בורות חסרת רסן תשתלט על העולם, המצב ימשיך להדרדר, אבל בינתיים אם מסתכלים לאורך ההיסטוריה, יש התקדמות אומנם איטית, אבל ראויה בכל התחומים. זה בינתיים לגבי חלק ממה שכתבת שם, תוך כדי התעקשות שאני זו שלא מבינה אותך.. נו באמת.

Berethor

New member
העיקר שאת מודעת לזה שאת לא א-מינית

מה שתיארת אין קשר לא-מיניות, אף אחד לא צריך מין. הבעיה שאת מנסה להצדיק 'תזוגיות' הכושלת שלך ותיחס לגברים בא-מיניות כביכול. לא טענתי שאמרת שאת א-מינית. הכל נמדד לפי משיכה אצלך, זה הנכון והלא נכון, זה הסיבה שאת רק מחפשת סקס וריגושים. זוגיות זה לא סקסי ולא מושך, להיות מופקרת ששונאת גברים זה כן מושך. את עם גברים רק בשביל סקס. "אני בטוחה שתוך כמה שעות בסביבת גבר, אתחיל להגעל". זה עובד גם הפוך.

הלומהX

New member
תגיד, אתה קורא בכלל מה שאני כותבת

כי אם אתה לא קורא - פשוט אל תגיב!! מה הקשר בכלל לזוגיות אני כלל לא מבינה מה זה "זוגיות", בדיוק כמו שאני לא מתחברת לרביעיה, חמישיה ושביעיה! אני בן אדם אחד!! רק אחד! בלבד!! נראה לי שאתה חושב שאנשים נולדו בזוגות, או שיש דבר כזה ישות זוגית, אמאלה, זה קצת גורם לי לחשוב שיש פה בעיית סכיזופרניה. איך אני יכולה להכשל בזוגיות, אם אני בכלל לא שואפת ולא שאפתי לזוגיות. הקשרים שהיו לי, היו התאהבות עצומה ורגש עמוק של הגבר (וגם שלי, אבל הרבה פחות) אני לא קוראת לזה זוגיות, זה לא מספריים ולא נעליים! אתה כ"כ קשור למונחים הסטנדרטיים, ואז אתה יוצא נגד מושגים סטנדרטיים אחרים של רוב האנושות, שוב הזוי ביותר. אני לא יכולה "להכשל" בזוגיות, בדיוק כמו שלא יכולה להכשל בשמיניה, תשיעיה ועשיריה. תכניס את זה לראש שלך, דארלינג. זה לא מבחן. המושגים האלה כ"כ מוזרים, אבל אולי הם מתאימים ל2 אנשים שממש רוצים משהו ולא מצליחים.. זה שאני רוצה שמישהו ילך אחרי סקס, לא קשור לזה שאני "רוצה אותו רק לסקס", אלא לתחושה שאני מרגישה ואותה תיארתי כי רציתי לשתף - זה הכל. למעשה, הדבר האחרון שאני חושבת עליו כשאני רואה מישהו חמוד, זה שאני רוצה אותו לסקס. יש 1 או 2 שרציתי אותם אך ורק לזה:), בגלל שהם לא עניינו כלל, ולא נמשכתי אליהם, אבל היו פרטנטרים טובים לזה..וגם שם היתה הדלקות גדולה מצדם. אבל אם אני רואה מישהו שמוצא חן בעיני, זה לא מעניין אותי "להשכיב" אותו, אני מעדיפה סתם להכיר אותו, לשוחח איתו, ואפילו לחוות תחושה רומנטית (רומנטית זה ממש לא זוגית. אפילו התאבדות יכולה להיות רומנטית) ואם כבר, לקשר ארוך, אז אני חושבת שמעדיפה בכלל א-מיני, כי חרמנות רגילה של סטנדרטיים דווקא מרחיקה אותי הרבה פעמים, אני לא יכולה לעמוד בקצב החרמנות של גבר ממוצע בשום פנים ואופן. ואגב, אם אני חושבת על מראה הממוצע הישראלי (עניין של טעם), אז מעדיפה לא לעשות סקס בכלל. שוב, מבחינתי סקס זה הדבר הכי פחות חשוב בקשר בין אנשים, ומצד שני לפעמים הוא יכול להתבסס רק על זה - כשזה סוער. מיניים/סטנדרטים פשוט מציקים לי עם ה"א-מינית", ופשוט עניין אותי לקרוא על עוד אנשים שחשים חשק נמוך מאוד - כמוני נמוך מאוד זה גם אחת לשנה, ובקשר עוד מתפשרת על פעם בחודשיים (מה לעשות, אני לא מכירה מיניים שחושבים שזה שפוי או נורמלי, אבל מסתבר שיש גם א-מיניים שחושבים שזה לא נורמלי)

הלומהX

New member
וכדי שתבינו

אומנם זה לא נראה כ"כ מתאים/רלוונטים לפורום (אולי זה מתאים לפורום פסיכולוגיה) כנראה מה שכתבתי יוצר הרבה סתירות, אז אנסה להסביר בדוגמאות. ולמי ששיחות על מיניות מגעילות אותו (לדעתי זה אחד הנושאים הכי משעממים שאפשר לדבר עליהם), באמת מיותר.. הדוגמאות: 1 - אם אני עושה סקס עם מישהו והיה נפלא - יופי לי. אבל אם יבקש ממני למוחורת בבוקר את אותו הדבר - לא ארצה כלל, יש סיכוי שאפילו ארתע מאוד. 2 - אחרי הסקס, לא יהיה לי צורך בסקס למשך שבועות או חודשים (זה יכול להגיע לשנה, וגם אז זה לא צורך אמיתי, אלא געגוע), אם זה נראה לכם כמו מיניות סטנדרטית, אין לי מילים. 3 - אם אני בקשר עם מישהו, אעדיף את הריחוק בינינו, ולעומת זאת מחשבה על מגורים משותפים תוריד לי ישר את התשוקה או הרגש. 4 - אם אני רואה מישהו חמוד, אז יעניין אותי לשוחח איתו והדבר האחרון שיעניין אותי זה סקס איתו. 5 - יתכן מצב של קשר מבוסס מינית, אבל זו קטגוריה נפרדת לחלוטין מקשר רומנטי, וזה קיים באופן נדיר אצלי. אין לאותם קטעים קשר לרומנטיקה, אלא לריגוש שנחמד לי פעם ב... 6 - סטוצים לא מושכים אותי. 7 - כשאני מדברת על תשוקה, הכוונה לתחושה כייפית וסוג של רצון לקרבה, ולא משיכה לאיברים שלו (להיפך, אם אחשוב על האיברים שלו, אגעל) 8 - היו לי גם קשרים בהם העדפתי אפלטוניות מוחלטת. אין קשר שדומה לקודמו. 9 - אני לא מאמינה ב"זוגיות" ואין לי צורך בזה, אני מאמינה בידידות (משהו שאגב הרבה זוגיים ואובססיבים לזוגיות, לא מאמינים בו) אני מאמינה בקשרים שלא שייכים לקטגוריות המוכרות ולא ניתן ממש להגדיר אותם. 10 - תמיד היתה בי חיבה לרומנטיקה, אבל לא לזוגיות. 11 - החשק המיני שלי היה חלש יותר מכל אישה שהכרתי בחיים שלי, מסטנדרטיות ועד נמפומניות, הן תמיד ראו בי א-מינית לגמרי. 12 - אין לי בעיה עם גברים שנמשכים אלי. אם זה לא מפורט מדי, לא יודעת מה כן..

inbardaf

New member
אני חושבת, שקודם תרגיעו, ואח"כ

שאת יכולה בקלות להזדהות עם ההגדרה של א-מיניים מהסוג שמוגדר כבעל דחף מיני נמוך - ויש כאן כמה כאלה (אני אחת מהם). בנוסף, הכנסת לכאן את כל נושא הזוגיות שנראה שיש לך הרבה התנגדות תיאורטית ונפשית גם יחד בנושא. זה כבר לא קשור. דובר פה לא פעם בפורום על א-רומנטי; אבל לדעתי, במקרה שלך, זה גם לא זה. ממה שקראתי מכל ההודעות שלך, נראה שאת 'אנטי-מחוייבות'. ושלא תביני לא נכון - אין לי בעיה עם זה. מה שטוב לך. רק על תכללי על אחרים, כמו שאת לא אוהבת שמכלילים עליך. אמרת הרבה דברים נכונים לגבי תפיסת הזוגיות של פעם, אבל אי-אפשר להתכחש לעובדה שמונוגמיה משרת קודם כל ולפני הכל את הנשים. היא מאפשרת להם ביטחון בבן-זוג קבוע שתומך בגידול הילדים. זה שיש אנשים שחושבים שאישה היא סוג של פליפינית שבאה לנקות, לבשל וכו' ועל הדרך גם ללדת ילדים, זה לא אומר שכולם מסתכלים ככה על זוגיות. זוגיות אמיתית היא זוגיות שיוויונית שבה יש מקום לכל אחד. אף אחד לא עבד או שפחה של אף אחד.

Berethor

New member
קורא אבל לא מגיע לך וגיבוב שטויות שלך יחס

אז תשארי לבד יופי, מתחכמת עם המושג זוגיות. יש לך מחסוך רגשי ואת מנסה כל הזמן להוכיח שאת אינדיבידואלית בדרכים מטופשות ואינפנטיליות. אז תשארי לבד, את לא עושה טובה לאף אחד, ותשנאי גברים. את לא מבינה מה זה זוגיות ואחרי זה את מדברת על אטימות וטימטום, סתכלי בראי. כולך סטוצרית ופרנואידית של קשר, מחפשת יחסים מזדמנית, את לא כזאת אינדיבידואלית כמו שאת חושבת, יש הרבה מופקרות ושמוקים כמוך בעולם. את מעדיפה א-מיני, הצחקת אותי, כל הא-מיניים שאני מכיר הם לא סטוציונרים, יש כאלה שרוצים זוגיות ויש כאלה שלא, סטוצים מזדמנים מנוגד לא-מיניות, חוץ מזה זה מאוד מיני 'הקשר' הזה למטרת סקס. למה שא-מיני ירצה יצורה כמוך, ששונאת גברים, מחפשת ריגושים וסקס סוער, ולא מסוגלת להיות עם אדם אחד. את יצורה לא יציבה ומופקרת.

inbardaf

New member
הוא לא מחליא ולא גועל נפש, סתם נסחף לפעמים

ועכשיו את... הוא אחד מאיתנו וכמו שאמרתי לך בהודעה הראשונה שלך שהתעצבנה בגללו - אין טעם. למדנו להשלים אם החלק הזה שלו ולהנות מהידע והתובנות...

הלומהX

New member
אפשר הסבר

אין לי בעיה שתגדירו אותו כ"אחד מכם", מעניין אותי לשמוע למה. האם כל מי שיבוא ויכתוב שהוא שונא סקס, שזה פשע מתועב ו"מוות לכל מי שמרשה לעצמו לעשות סקס", או יכתוב שאם ילדה מקבלת הלם באונס ולכן לא צורחת צריכה למות, יחשב לאחד מכם לדעתי אין בכך שום אלמנט של א-מיניות, אלא של מסיונריות בסגנון דתי אנטי מוסרי.

Berethor

New member
לאנשים כמוך יש מוסר כפול

שלא תעזי להטיף לי על מוסר, מישהי שתומכת בהפקרות ואנרכיה, לא מבינה כמה חברה פרימיטיבית כזאת מסוכנת. מזה גם באים כל הסוטים ועברייני המין. בנוגע לאונס, מי שלא עושה כלום דמה בראשה.

הלומהX

New member
שוב אתה ממציא שקרים

אני לא תומכת באנרכיה. לפחות תנסה להסביר מאיפה הבאת את הקשקוש הזה. סוטים תמיד היו, מאז ומעולם, למעשה אף פעם לא היה מן אנושי שכולו בדיוק אותו דבר, תמיד היו שונים, "סוטים", הזויים וביזריים (תסתכל במראה, ואני דווקא מעדיפה מוזרים). הרבה פעמים הנורמטיבים הם הפושעים הגדולים, ולא המיעוט.(כאשר לצערי גם פושעים זו הגדרה שהגדרנו בעצמנו, וזה כבר מתחיל להיות פילוסופי מדי לפורום ובטח לך) גם בטבע קיים מגוון, גם שם יש א-מיניות מן החי והצומח. המתועבים שגורמים סבל לזולת לא באים מחינוך לסובלנות, עדינות, וענישה ראויה. הם באים מחינוך לקוי, תכנים צרים כגון מיזוגניות וקביעת תפקידים לכל מין, אלימות, אמונות בחוקים "קדושים" היכולים להפוך גם בן אדם טוב לפושע, קבעון, אטימות ואלה רק דוגמאות מעטות. אתה הוא זה שתומך בחברה פרימיטיבית ומסוכנת, לכן אתה גורר התנגדות גבוהה בכל מקום בו אתה נמצא, ובמקרה שלך - בצדק. זה לא פורום לשמוקים ששונאים אנשים החיים בשלום עם חופש בחירה ומודעות עצמית. זה לא פורום לאנשים שמתבהמים כי לא מוצא חן בעיניהם שכותבים להם את האמת . זה לא פורום כדי לשפוך רפש חסר כל הגיון (ועוד אמרת שגברים טובים בהגיון, רק שכחת שאתה עוד אחד מיני רבים שנמצאים בעשירונים התחתונים בעניין זה) זה בסה"כ פורום לא-מיניים ודיונים על א-מיניות ותהיות א-מיניות. אתה נראה לי ממש סאדיסט.

Berethor

New member
אם אני סאדיסט אז את מזוכיסטית

כנראה זאת הסיבה שתחלת לריב איתי כאן. כרגע אני גורר התנגדות רק ממך, וגם זה רק כדי לגרור תגובה כואבת ממני. פושעים זה רק הגדרה ואונס זה רק אי הסכמה, פילוסופיה בשקל יש לך, בשורה התחתונה תעשו מה בא לכם. את מצדיקה פושעים למינהם בזה שאת אומרת שהכל בגלל חינוך. החינוך שאת מדברת עליו רק יוצר קורבנות חסרי ישע ואנשים תמימים. אם חוקים קדושים יכולים להפוך אדם לפושע אז למה חוקים לא קדושים וחייתים כמו שלך הופכים בני אדם. מה שנקרה קל וחומר. תוקפת דת ותרבות ,מעודדת הפקרות ואנרכיה, בשיטה פופליסטית ועלובה. זה לא פורום רק לתהיות, זה פורום לא-מיניים.

הלומהX

New member
לא התפלספתי כלל

בין היתר, מכיוון שאין סיכוי שאתה ראוי להתפלספות. צריך לגרום עינוי נצחי לאנסים מבחינתי, ואתה בין היתר תמכת באונס. חוקים דתיים אכן יוצרים קורבנות חסרי ישע, ילדות שעוברות התעללות מינית יומיומית (אם תתעניין בנשים שעברו גילוי עריות, אז תגלה שרובן ממשפחות דתיות/חרדיות) לא תקפתי תרבות, אך ברור שאתקוף דת - זה מייצר אנשים אטומים כמוך, וזה במקרה הטוב יחסית. בינתיים מתגלה בך אדם קנאי נוראי, שמרן, ומאוד חרמן בעע.

Berethor

New member
כן בטח

את יודעת, מלא סקסיסט ושובניסט, מלא מזוכיסט, ומלא שאר הדברים שאמרת עליי, אבל חרמן זה האשמה הכי חמורה עד כה, פרטי ונמקי. מה הכוונה קנאי, באופן כללי או בזוגיות. כנראה שכל מי שרוצה זוגיות, נגד בגידות ונגד מין בשלישיה הוא קנאי נוראי. שמרנות עדיפה על הפקרות.

הלומהX

New member
אם אתה לא מפרט ומנמק

טענות שלך לגבי, אז אולי כדאי שאתחיל לקרוא לך סופר חרמן. ל שאר הדברים שאמרתי אגב, נכונים. איך הגעת לתובנה שאני "מופקרת", אם אני מחליטה מה לעשות ועם מי לעשות/מתי.. זה חלק מהתרבות הדתית, הרי מופקרת זה נשמע לי כמו אומללה אחת שדורדרה לזנות וחייבים להציל אותה, או אחת שהפקירו אותה לאונס ולכן היא "מופקרת", ואז תמיד בא הדתי הזה שלועג לקורבן בסגנון "חה חה חה בטח מישהו אנס אותך" ומתיחס לזה כעלבון, הכל מעוות אצל מחב"תים ואין תקווה. בטח כך כינוי ילדות מסכנות שנאנסו, בתקופת התנ"ך. כמה רוע ואני לחלוטין נגד בגידות. בגידה זה דבר נוראי, ובין היתר נוצר כי רוב האנשים אינם מונוגמיים, רק שחלקם חושבים שזה בסדר לעשות מה שהם רוצים מהצד, ולפגוע באמון, דוחים. ברור שעדיף שמראש לא יכנסו למערכת של מחויבות, אבל הם תלותיים מגעילים ולא מסוגלים להיות לבד, עלובים. אני לא מתחברת למין בשלישיה, ואין לזה קשר להפקרות. איך בדיוק אנשים שאוהבים מין בשלישיה או קשר רומנטי של שלישיה דוגלים בהפקרות, הסבר לדעתי אין משהו יותר מופקר ממונוגמיה ופוליגמיה - שהן לחלוטין נטיות גבריות, וצורות חיים שמתאימות לגברים. אבל אם סוג של קשר מסוים מתאים ורצוי לכל הפרטנרים, ויש ביניהם אמון, אז אני לא מוצאת בזה הפקרות. זה לא ענייני אם זה גורם להם הנאה. אני לא יכולה להיות מחויבת למישהו אחד, אני לא באפגניסטן ולא שייכת לאף אחד!! היית מת שנשים יהיו רכוש מופקר, כמו באפגניסטן. אטימות חסרת גבולות.

Berethor

New member
מונוגמיה היא צורת חיים שמתאימה רק לגברים ?

הצחקת אותי בבורות שלך, את טוענת שאישה מעוניינת בבני זוג מזדמנים וסטוצים מטבעה. אז זהו שלא, את מקרה חריג, דווקא לגברים יותר קל עם חיים ללא מחוייבות, ללא זוגיות וללא אחריות משפחתית. מונוגמיה (מיוונית - מוֹנוֹ = יחיד, גַמוֹס = נישואין), מצב שבו אדם או בעל חיים שומר אמונים לבן זוג אחד ואינו מקיים יחסי מין עם מספר פרטנרים במקביל. בעולם החי, המונוגמיה היא מנהג בו נשארים עם בן הזוג למטרת התרבות וגידול הצאצאים. תחמס זהוב, צופית, צ'יקדי,פשוש וזברה פינק הן דוגמאות לציפורים מונוגמיות. הבונה, הגירית והדרבן מונגמיים אף הם. המונוגמיה מבטיחה לנקבה תמיכה במהלך גידול הצאצאים. היא חשובה בייחוד אצל בעלי חיים שזמן גידול צאצאיהם ממושך. לזכר מבטיחה המונוגמיה כי הוא מגדל את צאצאיו הוא. גם לא ענייני מה גורם לך הנאה, פשוט כי ההנאה המופקרת שלך לא מעניינת אותי, ולא מצדיקה כלום. על סמך מה את קובעת שרוב האנשים אינם מונוגמיים, ואיך את מסבירה שברוב החברות(כולל המערב)זה קיים, קיימים שלושה קשרים בטבע, מונוגמיה, פוליגמיה או סטוציונריה. הסטוציונריה שאת מייצגת היא לא הדבר הנכון, היא הצורה הכי עלובה וחסרת אחריות. הרי את סתם שרוטה, את שונאת גברים ורוצה רק מין, את גם לא יכולה לשאר עם אדם אחד לשום תקופה. עדיף שרק אנשים כמוך לא יכנסו מראש למערכת של מחויבות, גדול עליך. את לא יכולה להיות מחוייבת למישהו אז בעיה שלך, את מצדיקה תהפקרות שלך בחוסר שייכות ובא-מיניות, שלמעשה את סתם סטוציונרית עם חשק מיני נמוך. לעולם לא תביני מה זוגיות נותנת, רודפת ג'ינסים. אם שני אנשים מתאימים, אני לא רואה סיבה למה שלא ישארו ביחד, השריטה היא אצלך. את רוצה כל פעם עם אחר.

הלומהX

New member
הנה

לאט לאט אתה מגלה את הסיבות האמיתיות להמצאותך פה. אתה מעוניין להפוך נשים למשרתות, במקרה שלך זה לא משרתות מין, אלא מחויבות למישהו - כאילו הן חייבות לך משהו, זו עוד גרסה אפגנית. קודם הייתי נמפומנית, עכשיו אני סטוציונרית עם חשק מיני נמוך. כולי מצפה להגדרה המלהיבה הבאה שלך. סקס לא מעניין אותי, אבל מה לעשות - כשהוא קורא - הוא יכול להיות מעניין. תפנים - ככה המוח שלי בנוי. לא קיימים 3 סוגים של קשרים, אלא 300 מליון (לפחות). מונוגמיה ופוליגמיה הן צורות חיים שלרוב פוגעות במין הנשי ומשרתות את המין הגברי. מעניין, שכעת כשאתה זקוק לעזרת המדע/אבולוציה - אתה נתפס לציפורים, אבל כשמשווים תכונות אחרות לבעלי חיים אחרים, זה מוקצה. וזה מתאים רק למי שאינו נאור כמוך. לא, מונוגמיה לא מועילה לנשים (אלא במקרים פרטיים שמתאימים ומועילים מסיבות אחרות שלא קשורות בהכרח לעצם המונוגמיה), זה דווקא נחקר מדעית, נשים בזוגיות חיות פחות טוב ופחות שנים. גברים בזוגיות חיים טוב יותר ויותר שנים. (אגב, גם בלי מחקר, אם מסתכלים על הסקנדינביות ה"מופקרות" הן בעלות איכות החיים הטובה ביותר ואריכות ימים הגבוה ביותר, לעומת האפגניות שחיות עד גיל 40) ההנאה שלי לא מעניינת אותך, נכון, אבל ההנאה שלך מהפנטזיה לנהל לכולם את החיים ולאסור על נשים את הגשמת המיניות שלהן, לקשור אותן לאיזה "בעל" ולהשריץ מלא ילדים - זה דווקא מעניין, כי זה יכול לפגוע בהמון אנשים.

למעלה