היי :]

Atenolol

New member
חנפן?! ../images/Emo140.gif

כל מילה שכתבתי אמת!

sacrament

New member
אגב, יש למישהו המלצות על לפ טופ טוב?../images/Emo92.gif

המחשב המסכן שלי שבק חיים קצת לפני סוף הסמסטר. אני מחפשת משהו ממש טוב, אבל זול ממש קל משקל, אבל עם מסך גדול ממש חדש, אבל בלי ויסטה אתם חושבים שאם אני אגיד את כל זה למוכר הוא יחשוב שאני עובדת עליו?

sacrament

New member
מניחה שעד 5000 ש"ח...פלוס מינוס

עדיפות למינוס...כי יש שכר לימוד מגעיל לשלם /-: יש לך המלצות?

Anabol

New member
שתי המלצות:

שניהם, 14 אינץ', ובגלל זה גם עולים טיפה יותר, אבל ההבדל הוא גדול, המחשב הרבה יותר נייד. אפשר למצוא את אותו מפרט, אבל עם 15.4 אינץ' יוצא בערך ב800 שקל יותר זול. הראשון, והעדיף לדעתי, זה הDELL, בעיקר בגלל 3 שנים אחריות, גם בגלל שזו חברה איכותית, והוא גם נראה לא רע. השני, HP, גם כן לא רע, מפרט טיפה חזק יותר (מעבד חדש יותר ויותר זיכרון פנימי), אבל רק שנה אחריות. אגב, אני מתכוון לקנות את הראשון.

sacrament

New member
מוזר לי הדימיון במחירים...

המפרט של ה-HP ממש מעולה! אני מניחה שעם תוספת של 500-600 ש"ח אפשר שהאחריות תעלה ל-3 שנים... לגבי ה-Dell- הוא בא עם FREE DOS...אמאל'ה! זיכרון של מגה אחד בימינו הוא די עלוב. וכאשר מגדילים אותו ל-2 מגה זה תוספת של 200 ש"ח וכבר עדיף לקנות את ה-HP ולהשקיע טיפה באחריות. וזה שאין יציאה של סופר וידאו גם די מעצבן (אם כי כשחושבים על זה, כמה פעמים כבר יצא לי לחבר את המחשב לטלוויזיה?). בכל אופן, תודה על ההכוונה (-: אני מקווה שאני אהיה סגורה על דגם בקרוב.

Anabol

New member
הממ..אני לא בטוח

א. אני לא בטוח בכלל מה זה פרי דוס, בכל מקרה, אם חשוב לך ווינדוס מקורי ושמישהו יתקין לך, אז כן, יותר משתלם ללכת על הHP. אם כבר יש לך עותק של ווינדוס או שמישהו יכול להתקין לך אז זה די מיותר. ב. אני בהחלט הייתי מוסיף עוד ג'יגה זיכרון, ומשאיר את זה בזה. אין הבדל ענק במעבדים של שני המחשבים. אני חושב שזה הכדאיות באמת מסתכמת בסופו של דבר במחיר של עוד שנתיים אחריות. אני אשמח לדעת כמה דבר כזה עולה באמת.

BlackUnicorn

New member
מניסיון שלי, אחריות זה מאסט..

ההבדל די קריטי מהבחינה הזו. ב- HP אם תהיה לך תקלה את תעברי 7 מדורי גיהנום. אם תרצי אספר לך סיפורים של ידיד שלי... בדל הייתה לי תקלה קלה, המחשב הוחזר לי אחרי יום ולא דרשו ממני שקל (אחרי שנגמרה האחריות).

סיפורי זוועה יש לשני הכיוונים, לצערי

לחברה שלי יש דל, בתוך האחריות. היא נתנה אותו לתיקון, והם אמרו שהוא יהיה מוכן עד יום חמישי (מיום ראשון או שני, נראה לי). ביום חמישי לפני שהיא נסעה היא התקשרה לשאול אם הוא אכן מוכן, ורק אז הם נזכרו להתחיל להסתכל עליו, והחליטו שצריך להזמין חלקים, שיגיעו רק בשבוא אח"כ. בינתיים היא לקחה את המחשב, והם הבטיחו לה שכשיגיעו החלפים, הם יחליפו לה אותם במקום. אז התקשרו להגיד שהגיעו החלפים, ושתשאיר את המחשב שם לשלשה ימים. היא לא הסכימה, ולזכותם ייאמר שאחרי שהיא התעקשה ואמרה להם שהם הבטיחו (כי זו הבעייה בחברות הגדולות, שאתה לא מדבר אף פעם עם אותו אדם שדיברת איתו בפעם הראשונה...), הם הסכימו, אבל עד עכשיו המחשב מקרטע, והיא לא מרוצה מהתיקון. אז האם זו סיבה לא לקנות דל? לא. אבל צריך לשים לב, כששומעים סיפורי זוועה, לראות אילו סיפורי זוועה יותר גרועים, ואילו סיפורי זוועה חוזרים על עצמם עם אותן החברות. אפשר גם להריץ חיפוש בגוגל, ואף להגדיל לעשות ולשאול את אמון הציבור.

BlackUnicorn

New member
זו בדיוק הסיבה למה אני ממליצה להתרחק

מ- HP כגולשת שהייתה קבועה לכמה חודשים טובים בפורום מחשבים ניידים ובאופן כללי כבן אדם שעשה סקירה די נרחבת על מחשבים ניידים (לפני די הרבה זמן, אבל עדיין...משהו שאני עושה לפני שאני מוציאה סכומי כסף גדולים) - הסיפורים על HP חזרו שוב ושוב ושוב, והיו נוראים הרבה יותר ממה שסיפרת. אני מדברת למשל על כך שהועבר לחברה מחשב חדש עם בעיות ותקלות, נאמר ללקוח שהוחלף לחדש (הובא עם קרטון וכל מה שלכאורה מגיע), ואז הלקוח מגלה שבהארד דיסק קיימים דברים ישנים שהגאונים בחברה שכחו למחוק - המחשב לא חדש ולא נעליים אלא "חודש".. "עבודה בעיניים". לא פעם ראשונה ששמעתי על זה ובטח שלא האחרונה. מלבד זאת, מחירים מופקעים על שירות, אי מתן שירות בכלל (לפעמים מדובר בחודשים שלמים, בטח שלא שבוע), פגמים שוב ושוב במחשבים שלכאורה הוחלפו וכו'. אפשר אולי לטעון שאולי לכמה אנשים היה מזל גרוע, אבל קראתי על זה יותר מדי פעמים כדי לחשוב שזה עניין של "מזל". מספיק לקפוץ לפורום מחשבים ניידים כדי לראות את זה. לגבי דל - בד"כ המחשבים שלהם מחזיקים שנים ללא תקלות וגם השירות טוב, ברור שיש מקרים של שירות גרוע, אחרי הכל אנחנו במדינת ישראל, לא בהולנד או שוויץ או לא יודעת איפה...

BlackUnicorn

New member
תראי, ככל שהמחשב הוא קל יותר, כך הוא

יקר יותר (כי הרכיבים עולים יותר, עולה יותר כסף ליצר רכיבים קלים יותר). כנ"ל לגבי "ממש טוב" ו"ממש חדש"... אם את רוצה משהו שלא ישבוק חיים, אני ממליצה בחום על המחשבים של DELL, להתרחק מ- HP ומלנובו (IBM לשעבר). מעבר לזה, מאוד מומלץ להיכנס לפורום מחשבים ניידים.

sacrament

New member
דווקא היה לי IBM...אחלה מחשב שבעולם

מאוד הייתי מרוצה ממנו (עד שהבטריה מתה והמחשב קצת אחריה) מצד שני, הוא דגם יחסית ישן, ושמעתי שהם הידרדרו מאז שנהיו לנובו...

BlackUnicorn

New member
זה בדיוק העניין...

ה- IBMים הישנים מהתקופה של המחשב שלך היו מצוינים. אבל אז לנובו קנו את IBM, פס הייצור לכאורה נשאר אותו הדבר אבל הם הודו שכדי להחזיר את הכספים שהם הוציאו על הקנייה של החברה, הם החלו להשתמש ברכיבים זולים יותר.. אז כל מה שיוצר לאחר קניית IBM ע"י לנובו - לא כדאי לקנות.

Michal Plath

New member
לי יש לנובו, מה רע בו?

אני שואלת ברצינות אני ממש לא מבינה בזה

על מנת לעשות סדר.

חברת IBM נכנסה לקשיים כלכליים עקב זאת נכנסה כשותפה לחברת לנובו, אחד ממתנאי ההסכם של השותפות זה לקרוא למחשבים על שם לנובו, אין שחר לשמועות כי המחשבים הדרדרו מאז. המחשבים של לנובו הם בעלי ביצועים מצויינים, מפרט טכני תקין, ובהחלט חברה שמכבדת את עצמה, לי יש לנובו אני מאוד מרוצה מהם. גם dell ו hp הם מחשבים טובים באותה דרגה של לנובו.

BlackUnicorn

New member
HP בעייתיים ביותר בעיקר מבחינת שירות הלקוחות

שלהם. שמעתי אינספור סיפורים מזעזעים על מחשבים שהתקלקלו שוב ושוב, שקרים של החברה, תיקונים שעלו הון ומה לא. מי שנפל על מחשב שלא זקוק לשום שירות לקוחות - בפנאן שלו, אבל בטווח הרחוק כמעט כל מחשב זקוק לשירות כזה או אחר (טפו טפו טפו על הדל שלי). יכול להיות שאתה מרוצה מאוד מהלנובו שלך, אבל אני לא מאחלת לך שהוא יפול לך על הרצפה. בעוד שה- IBM של פעם היה בהחלט עומד בזה, כנראה שהלנובו לא יעמוד. וכן, כשמדובר בסטודנטים שנאלצים כל היום להיסחב עם המחשבים, זה בהחלט שיקול.

Michal Plath

New member
חחחחחח הרגת אותי. אני בדיוק אצל חברה

משעשעת את עצמי במחשב כי היא עסוקה בלצעוק על נציג HP השלישי היום שהיא מדברת איתו (והיחיד מביניהם שיודע עברית) וממורמרת רצח על המחשב בן השבוע שלה שרצוף תקלות מעצבנות.

למעלה