היי :]

Forest Girl

New member
היי :]

אני מתחילה ללמוד משפטים באת"א השנה. כל האנשים סביבי אומרים שכדאי לי לקנות לפטופ, כי זה הכי נוח בלימודי משפטים, ושהרוב הגדול של הסטודנטים למשפטים משתמשים בלפטופ. אפילו יש כאלה שהגדילו לעשות ואמרו לי שללא לפטופ אהיה יוצאת דופן ושונה מהאחרים. (לא שזה מה שמפריע לי, כן?). העניין הוא שאני לא טיפוס של לפטופ. בתיכון תמיד הסתדרתי מעולה עם קלסרים ומחברות, לא היו לי בעיות עם סיכומים אף פעם. בנוסף, לא אוהבת את הרעיון שכל החומר הלימודי נמצא בתוך מחשב, גם אם יש גיבוי והכל. לא נראה לי נוח... אז אני פונה אליכם, בעלי הניסיון, ושואלת עד כמה זה באמת יותר נוח, ועד כמה זה עלול להפריע לי להיות בלי לפטופ? (גם מהבחינה של העברת סיכומים בין סטודנטים וכו' וגם מבחינת הנוחות בכלל). ודבר נוסף- למתקבלים לשנה א' באת"א- קיבלתם איזשהו עדכון מהאוניבסיטה לגבי הרישום לקורסים וכנס לקראת שנה"ל? (לא מדברת על המכתב הראשוני עם הברכה מהדיקאן). תודה ובהצלחה :]

yaari88

New member
לפטופ הוא מאוד נפוץ אבל יש הרבה בלי.

למרות שהשמועה אומרת שככל שעולים בשנים כמות האנשים ללא לפטופ פוחתת. בכל מקרה הלפטופ טוב בגלל שאפשר לסכם איתו מהר יותר כשלומדים הקלדה עיוורת (אם כי מהר מאוד תגלי שיש אנשים שטובים בסיכומי שיעור ויש כאלה שפחות, ואז המחשב מצוין לגלישה באינטרנט
), והרבהההה יותר קל להעביר חומר למבחנים ותרגילים כשלומדים מהמחשב (אם כי בשביל זה מספיק גם מחשב רגיל בבית עם מדפסת) בקיצור אם את באמת תומכת נלהבת כל כך של הקלסר אני חושב שאין מניעה שתתחילי את השנה בלי לפטופ. אם את רואה שזה נוח לך אז אחלה. אם קשה לך לעקוב אחרי החומר תשקלי לעבור ללפטופ. בהצלחה!

silverhawk

New member
לפטופ, ללא ספק

אמנם בתחילת שנה א' המצב הוא עדיין כ-50-50, אך עד תחילת שנה ב' הרוב המוחלט כבר מחוברים בווריד ללפטופ, ולא בכדי - אין מה להשוות מבחינת נוחות. העובדה שבתיכון היה לך נוח עם מחברות לא אומרת כלום - כולנו היינו איתן. הלימודים כעת זה סיפור שונה בתכלית. בכל מקרה, האם אפשרי ללמוד בלי לפטופ? בהחלט. האם זה מומלץ? לטעמי לא. שיהיה המון בהצלחה (ואל תאמיני למה שאומרים עלינו, אנחנו בסדר גמור, עמוק עמוק בפנים.
)!

Michal Plath

New member
שאלה קצת טפשית, אבל

גם אני קניתי לפטופ בהמלצת חבריי הסטודנטים האם זה נפוץ לסכם בשיעורים ישירות ללפטופ? או שהוא משמש אתכם רק להקלדת הסיכומים אח"כ ולהחלפתם במייל? ואם כבר בציוד עסקינן במה עוד כדאי להצטייד לקראת השנה שב"ה אכן תיפתח במועדה?

flutter girl

New member
ישירות ללפטופ כמובן

אני חושבת שאף אחד לא ממש תופס את הקונספט שיותר מחצי מהכיתה יושבים עם מחשבים בשיעור, זה נשמע מוזר עד שרואים את זה... אני הייתי מציעה שבכ"ז יהיו לך כמה עטים, מרקרים וכו' - בשביל מבחנים, למשל.

עצה-

תסכמי ללפטופ... אבל תגבי הכל
(במייל או דיסקונקי וכו') ציוד? אני לא קניתי כלום נדמה לי.. קניתי כמה דפדפות (שבדיוק לפני כמה ימים קלטתי שמתוך 5 שקניתי ניצלתי סה"כ חצי. יעיל..) וכדאי לקנות קצת עטים.. אבל!! חכי שתהי סטודנטית, בחנויות באוני' הרבה יותר זול (נניח בדיונון באת"א ב5 ומשו ש"ח קניתי עט פיילוט שבחנויות אחרות הוא עולה 7-8 וכו')

באמת? אצלי זה לא ככה

אני בימים אלו מתחילה דפדפת רביעית לסימסטר זה, עם לפטופ כי לפני עבודות אני חייבת לעשות לעצמי כל מני תרשימים, סיכומי פס"ד וכו', שהרבה יותר נח לי לעשות ביד. ועטים? צריך שניים. שיהיה. כי את התוך של הפיילוט מחליפים (בחיים לא ידעתי שאפשר לגמור עטים כל כך מהר, אבל עכשיו כשגיליתי, זה באמת יוצא יותר זול להחליף את הדיו מאשר לקנות עט חדש בכל פעם) בהצלחה!

אני מתעצלת לכתוב

ומעדיפה שטיוטות יהיו לי במחשב ואז מהן להתחיל את העבודה מאשר להעתיק הכל.. איך ממלאים את הדיו? או שאת מדברת על העטים הכדוריים שיש כזו מחסנית דיו דקה בפנים ואותה אין בעיה להוציא? כי אני מדברת על העטים שזה דיו נוזלי שכזה ואף פעם לא שמעתי שהם ניתנים למילוי.

אני מדברת על פיילוט 0.4

זה לא עט כדורי (יש חורים קטנים בחוד), אבל יש לו מחסנית נשלפת. רואים את זה, כי הוא לגמרי שקוף. אני לא מסוגלת לכתוב עם עטים כדוריים יותר מפתק, מספר טלפון או משהו כזה. זה עושה לי רע. מה שחבל הוא שברוב החנויות יש דיו חלופי רק בצבעים שחור וכחול, אבל אני אוהבת סגול, כתום, ירוק וחום... אבל זה לא נורא, בעיקר כי אני גם כותבת את המבחנים בעטים האלה, ואני לא בטוחה שלכתוב בצבע שהוא לא שחור/כחול לגיטימי בכלל (למרות שאני לא מבינה, מה רע בסגול? צבע כל כך יפה, נראה יפה עם הצהוב של מחברת הבחינה, והוא קריא בדיוק כמו הכחול...) והנה, בדיוק עכשיו אני עושה לעצמי סיכום ליד המחברת (ככה אני לומדת, סיכומים קצרים ליד המחברת, לנקודות עיקריות מתוך השיעור), במילוי החדש שהחלפתי לפני המבחן בחוקה, עם מרקר חדש שקניתי אתמול, על דפדפת חדשה: מטרות הענישה: גמול תועלתנות - התמקדות בעושה<->בחברה גישה משולבת מצטברת. הנה, היה הרבה יותר קשה להקליד את זה למחשב, והרבה פחות הרגשתי שלמדתי ככה. אני באמת משתמשת בדף ועט כפונקציות לימודיות. ואיזה כיף זה לעשות דיון על מכשירי כתיבה (אני חולה על מכשירי כתיבה, יש לי אובססיה קלה) ולא על, נגיד, מעמדו הבעייתי חוקתית של חוק ההסדרים...

אה

אני כותבת ב0.5
העטים הדקים האלה מפחידים אותי.. החוד שלהם נראה שכל רגע הוא יקרוס תחת הנטל
אין לכם הגבלת צבעים לעטים במבחן?!

נראה לי שיש

לכן אני דבקה בעט הכחול שלי, ובמילויים הכחולים שלי (אוי, נשאר לי רק מילוי אחד ספייר, אני צריכה לזכור לקנות עוד מילויים בפעם הבאה שאני באקדמון!) אבל סתם ככה, לכתיבה בבית, עם עצמי? אני מעדיפה צבעים אחרים, והכי כיף - סגול. אני באמת באמת לא מבינה למה אי אפשר לכתוב במבחן בסגול. כל כך עצוב ומשעמם. לא רק את הזמן והמקום מגבילים לנו, אלא גם את הצבע? איזה מקום עוד נשאר ליצירתיות שלנו? עד לאן יתדרדר העולם הזה???

sacrament

New member
פיילוט 0.4../images/Emo99.gif

וכן, גם אני גיליתי את המילויים בערך בתחילת השנה. זה בערך חצי מהשווי של עט רגיל.

flutter girl

New member
רק דבר אחד אני לא מבינה

מה יש לכן לעשות עם 0.4 כל כך הרבה, אם אתן משתמשות בלפטופ?
(לא כולכן) יש לי קלמר שנמצא איתי מהשירות הלאומי (עבדתי בבתי"ס) ואף פעם לא הצלחתי להחזיק עט כל כך הרבה זמן - ילדים העלימו לי אותם... ועכשיו משום מה העטים נגמרים אחרי מבחן אחד...

sacrament

New member
את לא כותבת שום דבר מחוץ לכיתה???

אם זה מבחנים...פתקים לאמא...למלא טפסים כלשהם... הכל אני עושה עם העט הזה (-: אני זוכרת שבאחד מהריאיונות התמחות שעשיתי ביקשו ממני לכתוב איזה חיבור קצר באנגלית...והביאו לי נייר ועט, והחזרתי להם אותו ואמרתי שיש לי אחד משלי, והם הסתכלו עליי כאילו נפלתי מהירח. כשסיימתי לכתוב אחד מהמראיינים ממש קם ובא עד אליי וביקש לראות את העט ואז התפוצץ מצחוק ואמר שעם כל ההתעקשות שלי על העט הוא חשב שזה מינימום עט נובע של 500$

סיכומי פס"ד, תרשימי זרימה,

סיכומים מתוך המחברת תו"כ לימוד למבחן, סיכומי מאמרים, מבחנים (כשמבחן אחד מתפרש על שתי מחברות בחינה שלמות, זה משמעותי) וכל שאר מרעין בישין. ולי הקלמר נמצא מכיתה ח' (הילדים שאני מלמדת אותם שיעורים פרטיים צוחקים מהכתובות על הקלמר, שנכתבו בטיפקס אי אז בשנות העשרה שלי), ואמנם הוא חבוט ומהוה, תכנו חדיש ומתחדש. שאלה לכולם: אילו מרקרים עדיפים - האלה הרגילים של stabilo, או האלה שיש להם דיו והם נראים משוכללים כאלה, ועולים פי מליון? כי אני מחסלת מרקרים בקצב של איזה מרקר לשבוע מקסימום (במיוחד אם שכחתי לסגור לו את הפקק לפני כניסת שבת), וחשבתי שאולי היקרים יהיו יותר חסכוניים בסופו של יום?

למעלה