היי :)

SingliT

New member
היי :)

יש פה במקרה מישהו שלומד במכללת אחווה? חשבתי ללכת לשם אבל נראה לי שכולם ערבים.. מישהו מכיר? יודע? (לא שיש לי בעיה עם ערבים אבל....) בכולופן שיהיה פורים שמח :)

elena20

New member
בכל מוסד לימודים יש ערבים.

ואם לא הייתה לך בעיה, לא היית שואלת, נכון?

SingliT

New member
כמובן...

אבל שם המיעוט זה לא-ערבים. תקנו אותי אם אני טועה.. כי אני לא באמת יודעת מה הולך שם ביום-יום...

נו, איזה כיף לך! אווירה של קמפוס בחו"ל!!

ועוד במחירים של הארץ! אז למה לך להתלונן? או שפשוט תודי שאת לא סובלת ערבים, וזהו. כל המשחקים הללו של "אין לי שום דבר נגד ערבים, אבל..." די מיצו את עצמם, את לא חושבת?? דאנטה

לא להגזים

זה אף פעם לא כיף להיות מיעוט אתני וזה לא נובע מגזענות. עד לפני כמה חודשים עבדתי בצוות שכמעט כולו רוסים וזה היה מאוד לא כיף, לא בגלל שיש לי בעיה עם רוסים, אלא בגלל שזה לא כיף לא להבין שלושת רבעי מהשיחות שמתרחשות סביבך, או באופן כללי להרגיש כמו תייר במקום העבודה\לימודים שלך.

לא הגזמתי

היא בעצמה אמרה שהיא חושבת ללכת לאותה מכללה. אבל אז היא מציינת שהיא מלאה ערבים. ואז היא מזכירה לנו, שבעצם אין לה משהו נגד ערבים... תקרא טוב טוב את המשפט הראשון בהודעה שלה, ותבין מייד שלא הגזמתי. אם היא מחזיקה בידיעות שבמכללה שהיא רוצה ללמוד בה יש הרבה ערבים, אז שלא תבקש לללמוד במקום הזה מלכתחילה. שתמצא לה מקומות לימוד אחרים. דאנטה

יוקאס

New member
ובהמשך לדברי הרומאי,

גם אני מרגישה כמו תיירת במקום לימודיי. אז מה? אם כבר אז זה כיף. אני לא רואה איך את יכולה לברוח מהבעיה שלך כי בכל מכללה ואוניברסיטה לא תמצאי 100% יהודים דוברי עברית שפת אם ממוצא ישראלי ותו לא. האופציה היחידה שלך היא פשוט לפתור את בעיה שלך (פסיכולוגית)...

ושוב, פספסת את העניין

היא לא אמרה שהיא לא רוצה ללמוד במקום שאין בו ערבית, אלא שהיא לא רוצה ללמוד במקום שבו היא מיעוט אתני. אולי לך זה לא מפריע, אבל יש אנשים שזה כן מפריע להם. יכול להיות שכן יש לה דיעה קדומה, אני לא יודע, אבל לדעתי סתם הבנתם אותה לא נכון, למרות (ואפילו בגלל) ההסתייגויות שלה.

יוקאס

New member
שוב, אין כזה מקום.

אלא אם כן היא הולכת ללמוד יהדות, לימודי ארץ ישראל, ספרות עברית וכו'.

יש לי חבר טוב שלומד שם

הוא טיפה אנטי סוציאלי (ולא ערבי) ובכל זאת נראה שהוא מסתדר שם אחלה באופן חברתי. אם את רוצה, תשלחי לי מסר ואני אוכל לקשר ביניכם שתוכלי לשאול אותו שאלות על המקום, אני בטוח שהוא ישמח.

הרכזת פר"ח שלי לומדת שם...

והיא לא התלוננה על המקום. היא גם בחורה דתיה. אז יש שם אנשים מכל הסוגים כמו בכל הקמפוסים...

SingliT

New member
תודה לכולם. רק הבהרה קטנה...

הלכתם רחוק (פסיכולוגים, בלאגנים...). אני לא רוצה להיות מיעוט בקבוצה של ערבים, אני מרגישה מנוכרת ולא שייכת בינהם. יכול להיות שיש לי גם משהו נגד אותה אוכלוסיה, אני אבדוק את זה עם עצמי ואם אני אמצא שכן אני לא אפחד להגיד לכם את זה פה בקול. (ואז גם תוכלו להפנות אותי לפסיכולוגים- אשמח לקבל ממך המלצות יוקאס) חשוב לי להדגיש- אין לי בעיה עם כל "קבוצת" יהודים אחרת- רוסים,תימנים,מרוקאים,אתיופים,צרפתים וכו'... כרגע אני לא סגורה כל כך על מה אני רוצה ללמוד ואיפה, אני בודקת את כל האפשרויות וחברה זה דבר שחשוב לי. בגלל זה שאלתי... בכל מקרה תודה לכם:) שיהיה שבוע טוב

יוקאס

New member
הייתי שמחה לתת לך עצות

אבל בדרך כלל זה לא יעזור. לא מובן לי למה את בוחרת את מקום לימודייך על פי האוכלוסיות שלומדות בו ולא על פי רמת הלימודים.

Musi© Gi®l

New member
אויש נו. התנפלתם עליה כל כך סתם, זה לגיטימי

לגמרי שתהיה לה סלידה ממקום לימודים שיש בו רוב ערבי, וכל התגובות האלה שלכם זה רק בשביל להראות איזה יפי נפש אתם, ואתם לא ממש עוזרים לה עם התגובות האלה, אז עדיף שתחסכו. בתור אחת שבעבר בחרה ללמוד במוסד לימודים ברמה גבוהה , ובפקולטה יחסית נחשבת, מהשיקולים "הנכונים", אני יכולה להגיד שכשהגעתי לשם, והייתי צריכה לבוא יום יום לכיתה שיותר מחצי ממנה ערבים- זה ממש לא תרם לחשק שלי להמשיך את הלימודים. ערבים זה לא סתם עוד אנשים שיושבים לידך ואתה לא מחליף איתם מילה. זה סטודנטים שמאוד מתחברים זה עם זה, מדברים ערבית בינם לבין עצמם כל הזמן [חזק ובצעקות, ובטון שנשמע לך כמו קללות כל הזמן, עזבי שזה הרגשה של ללמוד בירדן ולא להבין מילה ממה שהולך, הם גם ממש לא יטרחו להתחבר איתך, אבל תמיד יבואו לבקש סיכומים ועזרה לימודית], עושים המון רעש, מאוד דואגים לעזור לך לפתח חוסר חיבה כלפיהם, ומאוד הורסים אוירה נעימה, ועכשיו כשיש לי את אפשרות להשוות עם את"א, אז כן הסנוביזם שלה [שאגב לא ברור לי איפה הוא כל כך בא לידי ביטוי] ממש עדיף לי על ה70% ערבים שלמדו איתי שנה שעברה, וזה כן קריטי, כי זה ההרגשה שאתה בא איתה כל יום ללימודים, וזה האוירה ששוררת בשייעורים ובכלל, ועושה לך חשק לבוא מדי יום לשיעורים, או לחילופין הורסת את החשק הזה. מטרת ההודעה היא רק להסביר שיש קשר בין שביעות רצון מהלימודים לכמות הערבים שלומדים איתך, ושהשאלה פה לגיטימית לגמרי. אין לי שום מושג מה הולך מהבחינה הזאת באחווה.

Lir האחת

New member
את צריכה

לבחור מקום לימודים על פי השיקולים שלך. כל אחד עושה את השיקולים שלו באופן אינדיבידואלי, וזו זכותך להחליט מה מתאים לך. גם לי אמרו, מה הלכת כל כך רחוק, עד לחיפה (כשאני גרה בראשון). עשיתי את ההחלטה שלי, בהתאם למה שאני מאמינה שנכון ומתאים לי. בכל מקרה, תבדקי, תשאלי, תחקרי...תחליטי מה מתאים לך.

newKiticat

New member
אני חושבת שאצלנו

(מכללת ספיר) יש אוכלוסייה ממוצא ערבי גדולה יותר מאשר אחווה. לא התרשמתי שיש שם "הרבה ערבים".

למעלה