היי, שלום

זה לא קשור בכלל..|ג'ירפה|

לא אמרתי שחרדים זה רע,אי ל6א יודעת מאיפה הבנת את זה מהדברים שלי, אני רק אמרתי שאנחנו שונים. ואת לא יכולה להגיד שלא,ואם תגידי שכן,את פשוט חיה בבועה או משהו. אנחנו לא כמו החרדים. לא אמרתי שזה רע,לא אמרתי שזה טוב..

tamarhp

New member
שחף יקרה :)

קודם כל אני מסכימה איתך, המצב באמת עצוב שהרבה מעדיפים חילוניים מחרדים... אני חושבת שזה צריך להיות הפוך (עם כל הכבוד החרדים לפחות מקיימים תורה ומצוות, וחילוקי הדיעות שלנו איתם הם רק בנוגע למדינה וכו'), או לפחות במידה שווה... בנוגע לחלק השני של ההודעה - "לנו" יש "בעיה" עם כל אחד שכופר בתורה בפרהסיה, בגלוי. אבל אנחנו לא מנדים אותו אלא מנסים לקרב אותו, והיחס הוא בדיוק כמו לאחד שלא שומר שבת או לא שומר על כשרות.... רק מה, התרגלנו לאי שמירת שבת ולאי שמירת כשרות אז זה נהפך לתופעה נורמלית ואנחנו מקבלים כל אחד, בניגוע לתופעת ההומוסקסואליות (שכן, אני נגדה), שעדיין חדשה ולכן אנחנו עדיין מזדעזעים ממנה. אני כמובן נגד התופעה הזו, אבל אני חושבת שקצת חריף לומר "יש לי בעיה איתך", כי זה בדיוק כמו שלא נאמר למי שמחלל שבת "יש לי בעיה איתך"...

../images/Emo45.gif לא הייתי מנסח זאת טוב יותר...

נמעו כאן אמירות כמו- "יש לתורה בעיה עם הבעיה הזו", או "זה אסור מהתורה אך לי זה לא מפריע". כמובן שאנחנו לא מנותקים מן התורה, ומה שאסור מן התורה אסור גם מבחינתנו. אם מישהו מחלל שבת לא אומר שזה לא מפריע לי, כיוון שבהחלט מפריע לי שבשר מבשרי אינו מקיים את מצוות בוראו, מורשת אבותיו. לומר שיש לי בעיה עקרונית איתו, באופן אישי- בוודאי שלא. אני מגנה את התופעה, ואת המעשה, אך לא את העושה עצמו.

נכון יש לי גם בעיה עם מי שמחלל שבת

-בעזרתך אבא- ברור שיש לי בעיה עם מי שלא שומר שבת באותה מידה שיש לי בעיה עם מי שיש לו נטיות מוזרות...נקרא לזה ככה... בכל מצב באמת לא התכוונתי להשמע תקיפה ואני מצטערת אבל מה לעשות לי ולתורה ולכולנו צריכה להיות בעיה עם אנשים כאלו וצריך להושיע אותם... שה'יצילנו מדברים כאלו רחמנא ליצלן...

שאלה אחת...

במה זה בא לידי ביטוי שיש לך בעיה עם אותו אדם ספיציפי? כשהוא יאמר לך שלום ברח', תתעלמי ממנו יחד עם מבט זועף? אם הוא יפצע או חמור מכך בתאונת דרכים ל"ע, תשמחי לאידו?

ברוכה הבאה...

אם תרשי לי לכנות אותך 'לא דתייה' ולא 'חילונית' אהיה יותר של עם עצמי...
ואין צורך שאומר אם יש לי בעיה או לא, נכון?
אין כ"כ נפקא מינה... תהני, תחכימי ובעיקר- נצלי את הזמן...

eliya59

New member
ברוכה הבאה!

אני לא אגיד לך שתשאלי מה שאת רוצה... כי כולם כבר אמרו את זה. אזזזז תרגישי בבית

יההה..אני כ"כ שמחה שהצטרפת לפורום=]

רק יש בעיה...תהיי איתי שבוע ותשנאי את כל הדתיים...פחח...
סתאאאאאאם...=] אני ממש שמחה שהצטרפת...אין לך מושג עד כמה=] מה שכן..כמו שכולם אמרו כאן, באמת יש איסור מהלכה על הומואים/לסביות אבל איך את כבר יודעת את הנטיות שלך ואת רק בת 15?? תאמיני לי, בנים הם באמת עם נורא וקשה...אבל בסוף מסתדרים איתם:p

tamarhp

New member
את יכולה, ברור :)

בנוגע להומוסקסואליות - התורה אוסרת על ביטוי ההומוסקסואליות, כלומר - משכב זכר (אין אישור מפורש על משכב נקבה אך גם הוא אסור). התורה לא מצווה לנדות את ההומוסקסואל ואפילו להפך - מותר לו לעלות לתורה ולהיות חלק מהקהילה, וכו'. כמובן מדובר על הומוסקסואל שאינו עובר על האיסור החמור של משכב זכר...

למעלה