היי, שלום

איך אפשר להשוות?!

-בעזרתך אבא- חרדים לפחות מקיימים מצוות חילונים לא אז איך אפשר להגיד שמישהו שמקיים מצוות באומונה שלמה יותר טוב ממישהו שמאמין אבל לא מקיים מצוות וגרוע מזה מישו שלא מאמין. ו.....וואלה הכללות!!

איך אני יכולה לכתוב את זה?!

בס"ד בקלות!!! הנה
אני מעדיפה פי אלף! את החילונים על פני החרדים!!! את שואלת איך אני יכולה להעדיף אנשים שאינם מקיימים מצוות על פני אלה שכן מקיימים? גם זה בקלות....
לצערי אין לי שמצ היכן זה כתוב, אבל- "דרך ארץ קדמה לתורה". ואני חושבת שהמשפט הזה אומר ה-כ-ל-!

tamarhp

New member
אני חושבת שאת מכלילה

למה, חרדים לא מתנהגים בדרך ארץ? יש כאלו שכן ויש כאלו שלא, בדיוק כמו אצל החילוניים...

האמת...

בס"ד ממממ כה, כבר אמרתי מקודם שאני מכלילה.. [אין מה לעשות...] החרדים שאני כל הזמן רואה, ושומעת ולוידעת מה עוד... מתנהגים בחוסר דרך ארצ משווע!!!! ויש לי אלף דוגמאות לתת לך!!!!

ואצלנו.

אם להודות על האמת... לא באותו קנה מידה. ואין לי כוונה לטפוח לעצמנו על השכם, יהיה זה מעשה טפשי. אך גם אצלנו בציבור ישנם המתנהגים בדרך ארץ ויש את אלה שפחות.

מור, אני חושבת שאין פה עניין בכלל

בלהעדיף חילונים או חרדים. מעדיפים בנאדם ספציפי, כי הוא פשוט בנאדם טוב. והוא יכול להיות חילוני או חרדי. רק תחשבי איך זה מרגיז אותך כשמכלילים, כשמתיחסים לכל הדתיים אותו דבר ואנחנו בכלל לא כמו ה'חרדים' האלה... אז מה? את לא עושה אותו דבר?

אני כן...

בס"ד אבל אין מה לעשות! החיים שלנו מלאים בסטיגמות...והכללות... ונכון, אני שונאת ממש שמשווים אותי לדתיים אחרים שלא מתנהגים משו... אבל אני יודעת שאין מה לעשות כי ככה זה.. אבל לפחות אני מנסה לשנות את זה... בין אם זה במפגשים עם חילונים/ חרדים- להסביר להם שלא כולם אותו הדבר... ואין מה לעשות! הקב"ה גם לא ברא אותנו אותו הדבר! נכון שהוא לא רוצה שנהיה אוייבים... אבל כרגע זה מה שיש, ובמקום שנתחיל להשתנות עם עצמנו כל אחד מנסה לשנות את השונה ממנו... [ערבבתי מלא דברים ביחד...]

אני לא מבינה למה את עושה מה שאת

מנסה לשכנע אחרים לא לעשות.. [או שפשוט אל הבנתי את ההודעה שלך...]

מה?

בס"ד אוקיי הבנתי... אני לא מנסה לשכנע אחרים לא לעשות הכלללות.. אלא רק להבין שאני- מור- לא כמו שאר הדתיים... כמו שאת תלכי ותסבירי להם שאת אילה- לא כמו כל הדתיים.. ואולי, את צודקת, זה כן לבקש מהם לא לעשות הכללות... ממממממממממ בכולופן, החרדים עשו כל מיני דברים/ מעשים שממש היה קשה לראות, וכשראיתי חרדים אחרים ניסיתי לא להסתכל עליהם באותה העין, אך הם עשו גם כל מיני מעשים- שכבר היה לי ממש קשה להפסיק להתסכל עליהם בעין כועסת... חבציאל!!!להרגע מיד!!!

זה בדיוק עוד הכללה,

חוצמזה שאני לא מסכימה עם זה בכלל. אנחנו לא פוסחים בין 2 סעיפים, אנחנו מאמינים בדרך מסוימת. זה שיש כאלה שמחפפים אצלנו, לא אומרת שאנחנו פוסחים בין 2 סעיפים, בתכלס, יש גם כאלה שמחפפים אצל החרדים. [ואפילו אצל החילונים יש כאלה שמתקלקלים וחוזרים בתשובה, לא עלינו...]

talula39

New member
את צודקת...

וחוץ מזה איש איש באמונתו יחיה עד שזה פוגע במישהו אחר... אצל החרדים זה הרבה פעמים פוגע במישהו אחר

במשנה באבות כתוב:

"יפה תורה עם דרך ארץ". המשפט דרך ארץ קדמה לתורה מופיע בגמ' לגבי השנים. כלומר- לפני שניתנה התורה הייתה דרך ארץ (אם אינני טועה מדובר על אברהם אבינו). אך יצא לי לפגוש את המשפט בהקדמה לספר עץ החיים (איני בטוח, אני צריך לבדוק זאת). ואני דווקא די מסכים עם מה שנכתב בתגובות. ראשית- לא חכמה לעשות הכללות, כפי שכתבת את שאינך אוהבת שמגדירים אותך ע"פ חלקים בציבור שלך. עוד נק' בגללה קשה לומר שהציבור החרדי נוהג פחות בדרך ארץ הינה מנטליות שונה, והיא קיימת. בעיניהם ההתנהגות שלך גם לא טובה. אך בעוונותי הרבים אני נוטה מעט להסכים איתך... כיוון שיוצא לי להיפגש חרדים, בד"כ בהסעה שלהם מנתניה לירושלים והפוך (יותר זול ויותר מהר מאוטובוס... לפעמים הם יעילים
). לרוב ההתנהגות המופגנת שם מאד לא לרוחי. מזכיר לי שפעם אחת ישבו בהסעה זוג הורים עם תינוק, וביקשו לסגור את החלון כדי שהילד לא יתקרר. כולם התנפלו עליהם בשאגות ש"יש עוד אנשים מלבדם בהסעה" וכו'... צריך לעבוד על תיקון המידות, אין ברירה. כמובן שלא כולם כך, ולהוציא לעז על ציבור שלם זהו לשון הרע ממש נורא. "עבוידה"...

למעלה