היי צריכה עיצה

היי צריכה עיצה

שלום לכולם אני מקווה שאמצא כאן יד מכוונת ואני מקווה שאתם הפורום המתאים . יש לי תואר ראשון מנהל עסקים והחלטתי להרשם לתואר שני ,בהתחלה חשבתי ללכת על MBA מנהל עסקים בהתמחות שיווק וחזרתי בי שמעתי שבמכללת שערי משפט יש מסלול לאקדמאים מקוצר 3 שנים במקום 4 השאלה שלי אני נורא מבולבלת ומפחדת שמא אני בוחרת בדרך שאינה מתאימה לאור העובדה שאני לא רואה את עצמי עובדת בתחום ? האם התואר הזה רלוונטי לי כיום אני עוסקת בתחום מכירות ורואה את עצמי ממשיכה אולי בכיון יעוץ עסקי מקווה שהייתי ברורה . תודה רבה חג שמח אשי אשי

B L I M P

New member
אם את רוצה תואר במשפטים

אבל לא רוצה לעסוק בנושא - אולי שווה לך לחשוב על תואר שני במשפטים ללא משפטנים בבר אילן - זה שנתיים, את לא תוכלי להיות עו"ד עם זה, אבל אני מניחה שהוא יותר נחשב מאשר תואר ממכללת שערי משפט. ובכל מקרה- לדעתי לקרוע את התחת בשביל תואר ראשון נוסף במשפטים מבלי לרצות לעסוק בנושא זה בזבוז משאבים ואנרגיה. תואר שני במנע"ס נראה לי יועיל לך יותר. אין כ"כ קשר בין שיווק/מכירות לבין משפטים. וכדי להשתמש בידע במשפטים בפועל לדעתי יש צורך אשכרה לעסוק במקצוע, קרי להיות עו"ד, כי מה שלומדים באקדמיה הוא מאוד תיאורטי ולא בטוחה כמה כשלעצמו הוא מועיל בחיים העסקיים. לדעתי, אם ממש לוחץ לך ללמוד משפטים, תעשי את התואר השני בבר אילן.

../images/Emo140.gifתודה לך

האם מכללת שערי משפט נחשב למוסד לימודי בעל ערך ביחס למכללות אחרות ? אני אבדוק בבר אילן נשמע מעניין למרות שחשבתי שעדיף לעשות את התואר גם אם לא אעסוק בזה שיהיה חג שמח

flutter girl

New member
אממ.

לגבי הרמה של שערי משפט- היו דיונים רבים בפורום, אבל בעקרון היא לא נחשבת ביחס למכללות אחרות, כמו שלמשל הבינתחומי והמכללה למנהל כן נחשבות. לא הייתי עושה תואר שלם במשפטים אם מלכתחילה לא מתכננים לעסוק בזה. זה תואר לא קל בכלל שדורש הרבה זמן ומאמץ, זה לא תואר ש"לוקחים בהליכה".

Atenolol

New member
דעה אחרת

אין ספק שתואר ראשון במשפטים כרוך ביותר השקעה מאשר התואר השני ללא-משפטנים. מצד שני, יש בו הרבה יותר משקל. הוא נותן לך פוטנציאל תעסוקתי שהתואר השני לא נותן. גם אם תבחרי בשלב זה לא לעסוק במשפטים, יש לזה משמעות. התואר הראשון שלך הוא במינהל עסקים. מינהל עסקים זה נפלא, אבל זה לא בדיוק מקצוע. טוב לך וטוב לקורות החיים שלך שיהיה לך גם מקצוע בצד הסמכתך לנהל עסקים. התואר השני במשפטים ללא-משפטנים הוא תואר שיש בו משהו מקביל לתואר במינהל עסקים: שניהם מעניינים, מרתקים ונפלאים, אבל שניהם אינם נותנים לך שום יכולת עשייה ספציפית. אז במקומך אני הייתי מעדיף תואר ראשון אמיתי במשפטים.

B L I M P

New member
האם את מתכוונת להיות עו"ד?

או לכל הפחות לעשות התמחות? ראשית, כי בלי התמחות אין לך מקצוע ביד - עדיין כל מה יש לך ביד זה תואר כללי (רק כזה שקרעת בשבילו את התחת.) קחי בחשבון שהמכללה לא ממש נחשבת בשוק העובדה, ככה שאם את יוצאת מנק. הנחה שאת לא מתכוונת להיות עו"ד, תואר מאוני' בר אילן נחשב הרבה יותר. כמו כן, מדובר בתואר שני בניגוד לתואר ראשון. בקיצור, לדעתי, כפי שכבר ציינתי - את צריכה להחליט אם את רוצה להיות עו"ד (על כל הכרוך בכך - כולל לעבוד מאוד קשה כדי לסיים עם ציונים טובים שיאפשרו לך להשיג התמחות, על אף השם הלא זהיר של המכללה) או סתם לעשות עוד תואר.

שלום B L I M P

אני אנסה לתת לך קצת רקע לגבי שתבין ממה נובעת ההתלבטות שלי אני אשה בת 34 כיום אני מנהלת צוות מכירות שטח בחברה קטנה והאמת הגעתי לצומת בחיי שאני לא שבעת רצון ממה שאני עושה זה לא מאתגר אותי לא ממלא אותי ובמצב של היום לא קל למצוא עבודה וגם אם כן עם BA במנהל עסקים אין יותר מידי מה לעשות אני יודעת מה אני אוהבת ומה כן מעניין אותי והתחום הזה בהחלט מעניין ומאתגר וכרגע אני לא רואה את עצמי עוסקת בזה מה שכן אני נוטה לעשות תואר והתמחות וללכת עד סוף אולי עד אז דברים יראו אחרת ואשנה את דעתי . לגבי בחירת מוסד לימודי תמיד חשבתי שלא חשוב איפה למדת חשוב עם מה אתה בא מה גם שהכל תלוי קשרים אישים ופרוטקציה, אף אחד מעולם לא שאל אותי איפה למדתי או התעניין אם יש לי תואר בכלל אם קודמתי זה היה בזכות היכולות שלי או באמצעות קשרים עסקים שפיתחתי במהלך הקריירה שלי מה שכן יכול להיות שזה רלוונטי לעולם העסקי ופחות בכל מה שקשור בלהשיג התמחות ותקני אותי אם אני טועה. תודה לך חג שמח

B L I M P

New member
קחי בחשבון כמה דברים

א. מדובר בלימודים יחסית אינטנסיביים, שלא יאפשרו לך לעבוד במשרה מלאה וגם לשמור על ציונים גבוהים. אם יש לך ילדים זה מן הסתם יחריף את הקושי. בכל מקרה, את הקידום המקצועי במקצוע הנוכחי שלך זה כנראה יעצור. לא יודעת מה העומס במכללה (ואגב - אני מניחה שהעדר עומס כן מצביע על רמה נמוכה יותר), אבל באוני' מאוד קשה לעבוד בשנה א' בכלל, ולעבוד במהלך התואר בעבודה שאינה סטודנטיאלית (כשבעבודה סטודנטיאלית אני מתכוונת לעבודה עם שעות גמישות מאוד, פחות ממשרה מלאה, לעתים עם אפשרות ללמוד בעבודה) כמעט בלתי אפשרי. ב. על מנת להיות עו"ד חובה לסיים התמחות. היכולת למצוא עבודה כעו"ד תלויה הן במוסד בו למדת (והציונים שלך בו) והן במקום בו עשית התמחות. המקום בו עשית התמחות מושפע אף הוא מהציונים שלך וממוסד הלימודים שלך (אבל גם מפרוטקציות, אם ישנן). לא יודעת מה איתך - אבל אותי בכל ראיון עבודה שאלו לגבי מוסד הלימודים שבו למדתי. חלק ניכר מההשגים שלי בקריירה (הקצרה מאוד שלי, אבל ניחא) השגתי בזכות ההשגים האקדמיים שלי (ציונים+שם המוסד). עם צבירת הנסיון המוסד מן הסתם פחות משפיע, אבל קחי בחשבון שבמשפטים את תהיי חדשה. ג. מציאת התמחות מושפעת גם מהעבר התעסוקתי והאישי שלך. ניסיונך בניהול עשוי לבדל אותך לטובה מול שאר הסטודנטים הצעירים חסרי הנסיון. מנגד, זה עשוי להרתיע מעסיקים פוטנציאליים, שמא תהיי יותר מדי דומיננטית. ד. גם לגיל שלך ולמצב המשפחתי יש השפעה על מציאת התמחות (מן הסתם..). ההשפעה עשויה להיות חיובית מחד, אך שלילית מנגד (ולא קשה להבין מדוע). ה. אם את יודעת שמעניין אותך משפטים ורצונך להיות עו"ד (או לפחות לחקור את הכוון), אני באמת חושבת שכדאי לך ללכת על זה בכל הכוח. אם את שוקלת את זה כאחת ממיני דרכים לשנות את עתידך המקצועי או לקדם את עצמך באותם תחומים בהם את עכשיו - כמו שאמרתי, אני באמת מאמינה שתואר ראשון במשפטים לא יתרום לך יותר מתואר שני אחר (משפטים או אפילו מנע"ס), אבל הוא כן ידרוש ממך הרבה יותר.

תודה רבה

אין לי ילדים ואני מקווה שאולי בקרוב אזכה לזה אינשאללה {: מה שכן את צודקת בהחלט למצב המשפחתי ולגיל יש השפעה לטוב או לרע . לגבי השילוב של קריירה ולימודים נסיון העבר לימד אותי שכדי לשרוד צריך לדעת להתהלך בין הטיפת אין מה לעשות תמיד צד אחד נפגע וברור שיש ויתור מסוים למרות שבגילי המופלג קשה לי להאמין שאי פעם אעשה עבודה סטודניאלית {: יהיה בסדר תודה לך מכל הלב שיהיה לך בהצלחה

flutter girl

New member
מצד אחד כן, מצד שני

זה לא מסוג התארים שאפשר לעשות במקביל לעבודה אינטנסיבית, אלא אם יש לך באמת אופי שמתאים לזה.

club1

New member
יש מכללות עם מסלולים לאקדמאים שעובדים

למשל במכללה למינהל יש אפשרות לעשות מסלול ערב לבעלי תואר אקדמאי כאשר הלימודים נפרסים על פני שלושה ימי לימוד ואת התואר אפשר לסיים תוך שלוש שנים כך ששילוב עבודה הוא אפשרי. נוסף על כך בקריית אונו ישנו מסלול שבו אפשר ללמוד פעמיים בשבוע כאשר יום אחד הוא יום שישי ולכן גם כאן שילוב עבודה הוא אפשרי. בכל מקרה כמו שמישהו אמר מעליי לימודי המשפטים מעניקים לך מקצוע ביד ופוטנציאל תעסוקתי שהוא מעבר לעולם המשפטי ולכן אני חושב שהתואר הוא כדאי. מעבר לכך כל החישובים על מציאת התמחות ויוקרת המוסד האקמאי הם חישובים מרחיקי לכת שמבוססים על הערכות כאלה ואחרות של סטודנטים שניזונים משמועות. בפועל המצב שונה ובסופו של יום כל עורכי הדין מוצאים את מקומם בשוק העבודה בדרך כזו או אחרת. אז יכול להיות שלא תיהי עורכת דין במשרד גדול, אבל בואי אגלה לך סוד להיות עורך דין במשרד גדול זה לא בדיוק גן של שושנים וישנם יוצאי מכללות שעובדים במקומות אחרים לאו דווקא בתחום המשפטי ומרוויחים סכומים שעורכי דין במשרדים גדולים יכולים לחלום עליהם וגם בפחות השקעה. כך שעניין הציונים ויוקרת המוסד היא נורא אינדיבידואלית למשרדים אשר מחשיבים עצמם כנחשבים, בעולם שבחוץ כללי המשחק שונים. ובקשר למציאת התמחות... בסוף כולם מוצאים התמחות מהסיבה המאוד פשוטה, היצע משרות ההתמחות תמיד גדול מסך הסטודנטים. בשורה התחתונה תואר במשפטים הוא תואר מומלץ בחום ואין מה להקשיב לכל מיני ספוקלציות של כאלה ואחרים, הכי טוב ללכת עם מה שמרגישים.

B L I M P

New member
תקשיב

בחלק הראשון שלך - יש סתירה פנימית. ובשני - התעלמות מוחלטת ממה שאמרתי. אני אגע בשניהם. לגבי החלק הראשון - לימודי המשפטים לתואר ראשון בלי להיות עו"ד, לא יעניקו לה יותר מאשר לימודי תואר שני. לדעתי אפילו להפך - תואר שני יותר נחשב בשוק העבודה. אם היא לא רוצה להיות עו"ד, כתואר ראשון נוסף ללמודי המשפטים אין שום יתרון. אם היא לא רוצה להיות עו"ד היא גם לא תצא עם מקצוע. ואיזה פוטנציאל תעסוקתי נותן תואר ראשון ממכללה בלי להיות עו"ד אל מול תואר שני? אתה מוזמן להעיר את עיני. לגבי החלק השני - אני אמרתי חד וחלק שאם היא רוצה באמת להיות עו"ד שתלך על זה, אבל מדבריה משתמע שהיא דווקא חשבה על הלימודים כדרך לקדם את הקריירה הנוכחית. במקרה הזה, כאמור, אין שום יתרון ללמודי תואר ראשון נוסף במשפטים. ובאופן כללי - לא חסר סיפורים (והיו גם כאלו בפורום) של בוגרי מכללות שמאוד התקשו למצוא התמחות. אי אפשר ללכת ללמוד משהו ולהתעלם לחלוטין מההשלכות של זה. להוציא 60 אלך ש"ח על תואר כשהעתיד התעסוקתי מוטל מאוד בספק זה מטומטם. לא כולם מוצאים התמחות. ולא חסר סיפורים על אנשים ששלמו כסף למאמן כדי להתמחות אצלו. וגם אם בסוף מוצאים התמחות אצל עו"ד שהוא כולו המשרד, והמתמחה גם שוטף כלים וגם עושה סידורים וגם מנקה ביום חמישי - אז בכלל לא בטוח שאח"כ אפשר למצוא עבודה, ואז מה עשינו?? ומה קשור מה שמרגישים - ההרגשה אולי קשורה למה רוצים ללמוד, אבל להמליץ על תואר (כשההמלצה מבוססת על יתרון התואר בשוק התעסוקה) ואז לבטל את כל הדברים (שתאמין או לא נאמרים מנסיון והכרות עם שוק העבודה) שנאמרים בגנות אותו יתרון זה לעשות לשואלת שירות דוב. וחבל.

club1

New member
הקשבתי

ואת רק מוכיחה את מה שאני טוען. את אומרת "לא חסרים סיפורים", גם אני שמעתי הרבה סיפורים, סיפורי אלף לילה ולילה סיפורים מאוד מרתקים הבעיה שהם לא מעידים על הכלל. לכן אני אומר שלא צריך לבסס החלטות בחיים על סמך סיפורים. טענתי שלא חייבים ללמוד משפטים בשביל לעסוק במקצוע (וזה בדיוק מה שהבחורה רצתה), אלא בשביל לשדרג את קורות החיים וזה נראה כצעד נכון, כי סך הכל משפטים זה תחום מאוד בסיסי שאפשר להתפתח איתו לכיוונים אחרים. מעבר לכך שוק העבודה הוא מאוד דינמי וכך גם המצב הכלכלי במשק כך שאי אפשר לדעת לאן תישא אותך הרוח, אז לקבוע למישהו מעכשיו שאם הוא יעשה תואר במשפטים בשערי המשפט הוא לא ימצא עבודה או יעסוק בשטיפת כלים זו גישה תמימה. ובהערת אגב אם את חושבת שבמשרדים הגדולים המתמחים עוסקים רק בעבודה משפטית אז את טועה וגם שם ישנן מטלות שהם אמונים עליהן כמו אחראי מכונות צילום או כמו רחמנא ליצלן שטיפת כלים.

B L I M P

New member
אתה רק מחזק את הטענה שלי

שאם בא לה ללמוד את זה כנושא כללי - אז מומלץ תואר שני. לקרוע את התחת שלוש שנים בשביל לקבל תואר ראשון במכללה, זה בוודאות פחות משדרג את הקו"ח מאשר תואר שני מאוני'. ולא קבעתי שום דבר חד משמעי - אבל אתה לא יכול להתווכח עם האחוזים, ויותר קשה להתקדם במקצוע אם אתה בוגר מכללה לא נחשבת מאשר אם אתה בוגר אוני' - אז למה לקחת את הסיכון אם לא חייבים..

B L I M P

New member
חשבתי שהגבת אלי ../images/Emo13.gif

סורי על התלהמות.. אם כי אני עדיין עומדת מאחורי דבריי.

flutter girl

New member
מה הקשר בין מה שאמרתי לבין מה שאמרת?

קודם כל, חשוב לי להעיר על המשפט הזה: "בואי אגלה לך סוד להיות עורך דין במשרד גדול זה לא בדיוק גן של שושנים" - די. באמת? מה אתה אומר. אני לא חלמתי מעולם ללכת למשרד גדול, ואני בכלל לא רוצה להתמחות במשרד גדול, וגם לא אעשה זאת. אז אל תטיף לי, בעיקר כשאתה "מטיף למקהלה". עכשיו שעברנו את זה - הבחורה בכלל לא רוצה להיות עו"ד. על זה ביססתי את התשובה שלי. כיוון שהתשובה שלך לא הייתה רלוונטית לתשובה שלי, אין לי מה להגיד מעבר. אם היא הייתה רוצה להיות עו"ד- הייתי ממליצה לה בחום על המסלולים לאנשים עובדים. מעניין לי את ה*** שזה במכללה או לא, לבחורה כבר יש מקצוע.

בופון24

New member
מרוב ויכוחים

כבר לא שמים לב למה שהיא אומרת ומתכוונת. "והאמת הגעתי לצומת בחיי שאני לא שבעת רצון ממה שאני עושה זה לא מאתגר אותי לא ממלא אותי ובמצב של היום לא קל למצוא עבודה וגם אם כן עם BA במנהל עסקים אין יותר מידי מה לעשות אני יודעת מה אני אוהבת ומה כן מעניין אותי והתחום הזה בהחלט מעניין ומאתגר וכרגע אני לא רואה את עצמי עוסקת בזה מה שכן אני נוטה לעשות תואר והתמחות וללכת עד סוף אולי עד אז דברים יראו אחרת ואשנה את דעתי ."

למעלה