היי לכם...........................

היי לכם...........................

שמי ח. (שם בדוי) ואני חוזר בשאלה כבר שנתיים... ראיתי את הפורום הזה והחלטתי להצטרף כי אני מרגיש שיש ביננו הרבה מן המשותף. אני בעצם חוזר בתשובה שחזר בשאלה בגיל 15 והצליח להשתחל אל המסלול הישיבתי הליטאי ה"רגיל". למדתי בישיבת פוניבז' בין השנים 98' -ל '2003. קשה לי לכתוב מדוע בדיוק "התחלנתי". אני לא יכול להצביע במדוייק על סיבה מסויימת. כנראה שפשוט איבדתי את האמונה יותר ויותר עם הזמן. האמת היא שאני עדיין לא ממש סגור על עצמי בקטע האידיאולוגי, בפנים אני עדיין מפחד מאלוהים ולפעמים בלילות הקרים אני חושב על כל מיני עונשי גיהנום שמצפים למחלל שבתות ובועל נידות כמוני... (לקטע של אכילת שפנים עוד לא הגעתי) בהתחלה כשיצאתי מן הישיבה נזרקתי לעולם שלא היה מוכר לי. לא הבנתי בכסף ובהוויות העולם למרות שעד גיל 15 למדתי בתיכון חילוני וידעתי משהו על העולם הזה (וה"משהו" סיבך אותי בהרבה דברים בתוך הישיבה) בכל מקרה בתור חיים בוגרים בעולם החילוני בו אתה צריך לדאוג לעצמך כלכלית היה לי מאד קשה והסתבכתי מספר פעמים... היום שנתיים אחרי אני כבר במצב טוב, יש לי דירה ורכב וכבר הספקתי להסתובב בעולם וללמוד עוד ועוד דברים. אני מוזיקאי, אני מעבד ומלמד מוזיקה, בעיקר מוזיקה קלאסית, אני מנגן על 15 כלים שונים ואני לומד אמנויות לחימה כבר כמה שנים ואני מאד אוהב את זה. אני גם מתעסק ברוחניות מזרחית וזה נותן לי הרבה משמעות לחיים, בעיקר בזן. זהו.. אם למישהו יש שאלות אז יאללה...

לא ידעתי

שפונביז היתה פעם ישיבה לחוזרים בתשובה, אגב כמדומני שקראתי עליך באיזה ספר תזכיר לי?

למדתי לפני כן בישיבה

של חוזרים בתשובה, פונוביז היא ישיבה רגילה ותמיד הייתה... לא נכתב עלי בספרים מלבד אלה שלמעלה... במיוחד באחרון...

דסדס

New member
ברוך הבא לפורמינו הקט

כמיטב המסורת... תרגיש בבית. (רק לא ללכלך את הריצפה עכשיו שטפנו) סקרנות נטו, איזה 15 כלים?! ואיזה אומנות לחימה?

אני מנגן ומלמד מוזיקה על

גיטרה קלאסית. עוד כשהייתי בישיבה הייתי יושב בחדר ומנגן פרטיטורות של באך. אני מאד נמשך למוזיקה קלאסית ובפרט למוזיקת בארוק. אני אוהב שירה וספרות וקורא בכמה שפות (אני נחשב כבר "משכיל" אצל החילונים. אני חושב שהצלחתי כאן יפה) בעניין הכלים זה כולל גיטרה קלאסית כמובן (בסגנון קלאסי) פלמנקו, חליל צד, כסילופון, פסנתר, באס קונטינו (כלי מיתרים מימי הבארוק) רקורדר, חלילים אתניים כמו הבנסורי ההודי, נאי. קלרינט וכינור. חלק מהם למדתי בגיל צעיר יותר וגם ניגנתי תוך כדי הלימוד בישיבה, אפילו הקמתי איזה תזמורת עם כמה חוזרים בתשובה שידעו לנגן.

אבזץ

New member
אתה לא במקרה הומו?

עזוב אותך מנערה יפת עיניים, בוא תעשה אצלי שבת. עוד תתרגל לסגנון המעפן שלנו. ככה מחבקים אצלינו חדשים - בדקירות סכין...

עצה מאדם בוגר - תוותר על השפנים

לא מי יודע מה טעים,( האמת אפילו די לא טעים) מבעילת נידות הרבה יותר נהנים. בזאת הורדתי לך מעלה אחת בטמפרטורה של אישה של גיהנום

למעלה