היי לכל המכשפים..

TheBlueOne

New member
../images/Emo31.gif

אני לא אוהב כשמתחילים לנפנף בחוק השילוש, ההחזרה, קרמה (קראו לזה איך שתרצו)... יש להבדיל... נכון שהעיקרון חוזר על עצמו בצורות שונות בדתות וזרמים שונים, אך חוק השילוש ("ההחזרה" כפי שקראת לו), מופיע בדת התלמה- דבר שאינו קשור למאגיה "שחורה". שוב, (אציין לפני שיתנפלו עליי)- כל זרם מכיל מערכת חוקים ואמנות אינדבידואלית. אותו "חוק" עליו את מדברת, הוא עיקרון מנחה החוזר על עצמו בצורות שונותף במסורות שונות. מטרתו? בעיקר (!) להרתיע ולהשריש את הרעיון שאין להשתמש בכליים המאגיים בהנף יד. אלו הם כלים רציניים בידי המשתמש הנבון. כמובן, שמי שאינו בקיא ברזי המאגיה, אינו מסוגל לגרום לתוצאה כלשהי ולכן, גם אין סיבה ממשית לפעולת העיקרון. חשבי על זה יותר כעיקרון פסיכולוגי.

TheBlueOne

New member
ובכן...

היה זכור לי שראיתי את זה איפשו.. ולאחר בדיקה מדוקדקת מחדש, אתה צודק- זה לא מוזכר שם. אבל... מתוך הספר "The Book Of Law" אנחנו יכולים למצוא, להסיק ולהבין כי לפעולות המבוססות על כוונות שאינן טהורות- תבוא תוצאה והשלכה:
17. Never shall you use Magick or the Craft to cause harm, for this is misuse of the Power, and is not to be condoned. To cause pain and death of another through the Craft shall require pain and death of the self in sacrifice 35. The Law of the Goddess is that they of the Wicca never take and wed someone whom they do not love, whether it is to harm another, or for some form of material gain. 56. All may use the Craft to help and aid them, or for the advantage of their Circle, or the Craft -- yet only if you are sure that you harm none. Let each Wiccan and Circle always debate these matters at length. Only if all be satisfied that none be harmed in any way, may the Art then be used. If it is not possible to achieve your ends one way, then perhaps the goal may be achieved by acting in a different way, so as to harm none. 75. Those that do wrong without knowledge shall be held innocent; those that do wrong through carelessness shall be judged lacking in wisdom, and dealt with according to the nature of the transgression. Those who do wrong with deliberation and forethought shall be thrice punished, and the Lords of Karma shall lay low their pride. "​
מצטער, לא היה לי כוח לתרגם... הנק' הנ"ל לקוחות מתוך מאמר מסכם של נק' מהספר... (הפיסקה האחרונה שציטטתי מדברת על העניין בעקיפין...) בכול אופן, כפי שטענתי, את העיקרון ניתן למצוא ברוב הדתות בצורות שונות (גם בתלמה), הנק' שלשמה כתבתי את ההודעה הנ"ל, עדיין עומדת בתוקפה מצידי... אני לא אוהב כשמנפנפים ועושים "נו נו נו" בעזרת איומים... איש באמונתו ודרכו יחייה. אל לנו לשכוח שמאגיה "שחורה" , היא חלק מהטבע (וגם טבע האדם). יש איזון עדין וסה"כ כל החלקים משלימים את התמונה. הדיכוטומיה היא לשם פשטות. זה הכול.

TheBlueOne

New member
שכחתי...

את הלינק למאמר כמובן
דרך אגב, האתר מומלץ

חיבור מוזר

זה בהחלט לא ה- Book of the Law של קראולי, ואלו גם אינם ה- Old Law של גרדנר. אני אצא מתוך הנחה שמדובר באיזה חיבור פוסט-מודרני ויקני. מה גם שלא כתובים המקורות שלו.

TheBlueOne

New member
בהחלט לא

ציינתי, כי זהו מאמר המסכם (אולי מרחיב?) קווים כללים ונק' מהספר.

מצטער.

אך אני לא רואה בחוקים האלה קשר הדוק כל כך ל- Book of the Law (קראת אותו?) של קראולי. מה שכן, אני רואה כאן את ההשפעה של ה- Old Laws של גרדנר כאן.

TheBlueOne

New member
צודק

בדקתי שוב (כן, קראתי את הספר...) טעות, טועים , טעיתי,
אכן Old Laws, ולא Book Of The Law. תודה על התיקון.

היי El Dia

אני עושה צחוק ממך, בדיוק כמו כולם. עם סגנון הכתיבה שלך, לזה התכוונת. בנוסף לאילו שעוסקים בעניין ואילו שפוחדים מהעניין יש עוד שתי קבוצות שאגדיר אותן בשבילך - אנשים ש"עוסקים" בעניין (כמוך), ואנשים שעושים צחוק מאנשים ש"עוסקים" בעניין (כמוני). הנקודה היא שדווקא מתוך הבנה, אני יכול לעשות צחוק מאנשים כמוך, חומד, שלוקחים את עצמם ברצינות למרות שיש להם עוד הרבה דברים ללמוד. ממש קשה לך להשיג נר שדולק שבוע ? מותק, בכל סופר יש נרות נשמה שדולקים שבוע, ואם את רוצה דווקא נר שחור כדי להבהיל את עצמך קצת אז תחפשי בחנויות שמחזיקות קישקושים של הניו-אייג` הדבילי וכל מיני דברים עם פיות ומלאכים. יש בחנויות הללו גם קמיעות המלך שלמה, ובחנויות ספרי ותשמישי קדושה יש גם שפע של קמיעות יהודיים. אבל, מלאכונית מגוחכת ופאתטית שלי, אם את מחפשת דווקא קמיעות וודו במטרה להזיק למי שמגיע לו, יש לי דבר מאוד פשוט להגיד לך - אם את לא יודעת איך להשיג את החומרים ולהכין את הקמיע בעצמך (לדוגמא להכנס לבית קברות עם שקית ולמלא אותה בחול), אני מציע לך להגביל את ה'אבקות שונות לכל מיני מטרות' לכביסה ומרק עוף כי לקחת קצת יותר מדי מהאבקות להסנפה.

האמת שכשאני קוראת שוב את ההודעה

שלך, מעבר לזה שאת מאגניבה וקשוחה ברמות מדהימות, רציתי גם להוסיף שאני מאוד מצדיקה את כל הישראלים ה"בורים" או ה"טיפשים" שקוראים לאנשים כמוך "מכשף פריק מכת השטן".

Nizzan Cohen

New member
חול מבית הקברות ?! זו הבעיה שלך ?

חול לא מוכרים משתי סיבות. האחת היא שאין קונים, השניה זה שאם למישהוא נורא דחוף להשיג חול של בתי קברות הוא פשוט יזיז ת'תחת שלו לבית הקברות היישובי שלו עם כלי קיבול ויקח קצת. רוב הזמן הבית קברות יהיה אפילו ריק ! הסיבה שלא מוכרים מסמרים של ארונות קבורה בארץ, גם היא מחולקת לכמה חלקים. ראשית - גם לזה יש ביקוש נמוך ביותר. שנית, אין הרבה סוטים שמוציאים ארונות קבורה מבתי קברות בארץ. אבל הכי הכי הכי חשוב - בארץ רוב הקבורה מבוצעת בשיטה היהודית. והיהודים האלה פשוט לא קוברים בארונות כי הם מאמינים "כִּי-עָפָר אַתָּה, וְאֶל-עָפָר תָּשׁוּב." (בראשית פרק ג', פס' י"ט. ). האנשים היחידים שנקברים בארון הם מי שגופם הושחת... כלומר - חיילים, נפגעי טרור וכיוצא באלו. וגם אז זה ארון פשוט ולא הארונות המרופדים והמרשימים שיש בחו"ל. בהצלחה לך עם מציאת המרכיבים שלך
. מי ייתן ולאחר מכן לא תדעי להשתמש בהם
. Blessed Be !

טובי21

New member
כן את עוף מוזר

עוף מוזר....לא שזה דבר רע.....תמיד זה טוב להיות מוזר (או מיוחד) שיקראו לזה איך שרוצים. את לא צריכה להתלהב ממאגיה שחורה יותר מידי...את נשמעת כמו ילדה בת 16 שמתלהבת מבנים! תתחילי להירגע ותתחילי לאט...מהקל אל הקשה...לא קופצים למים עמוקים בלי לדעת לשחות...את לא רוצה לטבוע.

למעלה