היי לכולם ,

גל סופר

New member
היום עובדות נמדדות בכלים מדעיים

כל עוד שתקשור לא הוכח מדעית, זאת אמונה ככל האמונות. מבלי לפגוע בך, כי גם אני עובד על פתיחת ערוץ

רותי... כתבת לא מזמן על עשר הספירות

אז, קודם כל את מוזמנת להביא את הכתוב גם הנה. מעבר לזה, אם אינני טועה, ספירת בינה נחשבת לאותו מקום בו שוכן גן העדן. סתם מתפזרת בעקבות הקריאה אתכם
ערב מצויין לנו

הקטע עם "העולם הבא"

הוא שהוא לא באמת מציאות נפרדת. הוא נמצא איתנו כאן ועכשיו, ואנחנו נוכחים נפקדים בו כל רגע ורגע בחיינו. קצת מסובך להסביר את זה, אבל אני אנסה. נניח שכולנו מכשירי רדיו. קח את כל בני האדם ותהפוך אותם למכשירי רדיו ואת התפיסת המציאות הבסיסית, המחשבות וההוויה שלהם לשידורי הרדיו שהם קולטים ומשדרים (כי מדובר ברדיו דו כיווני). עכשיו, כל מכשירי הרדיו משדרים זה אל זה, וכל זה נעשה על אותו תדר, תדר שנקרא לו "העולם הזה". עכשיו, קיימים גם תדרים נוספים שכולם משודרים באותו המרחב, רק שהחוגה של כל מכשירי הרדיו מכווונת לתדר "העולם הזה" והם לא קולטים אותם, למרות שהאוויר סביבם מופצץ בתדרים האלה. עכשיו, בשלב מסויים, אצל כל מכשיר רדיו, החוגה עוברת אוטומטית מתדר "העולם הזה" לתדר שנקרא לו "העולם הבא". המכשיר לא החליף מיקום, התדרים משודרים באותו מקום, פשוט החוגה החליפה מוד קליטה. עכשיו, מכיוון שכל עולם המושגים של מכשירי הרדיו מבושש על שידורי רדיו, מבחינתם אותו מכשיר רדיו, נעלם. הם לא מוצאים אותו. הוא לא משדר, הוא לא קולט שידורים שנשלחים אליו, הוא יצא מתחומי התדר "העולם הזה" ולפיכך מתחומי התפיסה שלהם. הוא משדר עכשיו בתדר אחר. מה שמכשירי הרדיו הללו לא יודעים, הוא שהם משדרים וקולטים כל הזמן בכל התדרים ובכל התחנות. לא רק ב"עולם הזה" וב"עולם הבא", בעוד עשרות תדרים. רק שתדר אחד כל פעם יוצא לשמע ברמקולים. כך גם התפיסה האנושית. "מציאות העל" מורכבת מהרבה מימדים שכולם דחוסים באותו המקום, ורק התפיסה שלנו מסננת מימדים מסויימים כל הזמן. אבל אנו מתקיימים בו זמנית בכולם, כולל באלה שאנו מכנים "העולם הבא". לא רק בבזמן השינה ובחלומות התודעה שלנו מבקרת שם, יש חלק מאיתנו שנמצא שם דרך קבע, שמעולם לא עזב את המציאות ההיא אל המציאות התלת מימדית.

מעניין , השאלה שלי היא כיצד ניראה

התיפקוד שלנו בעולם הבא , או כמו שניסחת " שהחוגה החליפה מוד קליטה " . אתה יודע , לפי ספרי הדת היהודית ( או לפחות לפי ספרים מסויימים ) , וכמו שהוזכר כאן בפורום , העולם הזה הוא פרוזדור לעולם הבא שהוא הטרקלין , בעולם הזה אנו עובדים , עושים , משפרים את עצמינו ובעולם הבא נחים וקוצרים את הפירות . האם כך גם אתה רואה זאת ? ובכל מקרה זה מאוד מעורפל התיאור של פרוזדור וטרקלין ורציתי לדעת מה קורה שם , האם אנשים שהכרתי יהיו איתי , שזה דבר שמאוד מעסיק אותי ובכלל . נ.ב כבר כתבתי לך את זה פעם ואני רוצה לכתוב שוב שאני מאוד אוהב לקרוא את ההודעות שלך .

אני רואה את זה אחרת

העולם הזה הוא זירת ההתמודדות שלנו. העולם הבא הוא הבית שאנו שבים אליו בסוף כל התמודדות. איך הוא נראה? הוא לא נראה. לא ויזואלית לפחות, כי אין מה לראות שם. המקום הוא קיום אנרגטי לחלוטין, ללא גרגר של חומר. לפחות לפי איך שאני מבין אותו.

מתישהו ההתמודדות מסתיימת ?

ואם כך , בעולם הבא אין התמודדות - יש הפסקה - אז מה כן יש ? אני מפיל עליך שאלות כאילו אתה מצוות הבנייה של אלוהים שהקים אותו ... חחח ... ניראה לי שבעקבות היום הולדת שלי כל מיני דברים ניהיים יותר סוערים בתוכי בימים האחרונים ...

לא בדיוק

העולם הבא הוא לא מקום של הפסקה, בדיוק להיפך. זה מקום של חרויות שלא מוכרות במציאות הזאת, של אתגרים מסוגים שונים, של עוצמות וידע אדירים, יש יכולת בריאה ויצירתיות בלתי נדלית. זה ביתן הטבעי של הנשמות, המקום בו הן יכולות להיות הן עצמן ללא מסכות ולבטא את מלא הפוטנציאל שלהן. פשוט העולם הזה, עקב מגבלותיו הטבעיות, מאפשר סוגים של התמודדויות שאינן אפשריות במציאות ההיא עקב החופש והחרויות שאי מאפשרת, בין השאר על בגלל חוסר התלות במרחב, בזמן ובחומר.

ולפי מה שאני מבין אז לדעתך כל

מושג הרוחניות ו"משהו מעבר" שקיים בעולם הוא בחזקת אמונה ולא מבוסס על שום דבר אובייקטיבי-שיכלי מתופעות בעולם וכדומה ?

גל סופר

New member
בערך

לפעמים האמונה היא כ"כ חזקה כמו שאמרתי, עד שהיא אפילו יכולה להשפיע על המציאות. כשהיא כזאת, היא בוודאי תהפוך לאובייקטיבית שניתנת גם לתפיסה. "אמונה" זה לא עובדה, ולכן אם אדם הוא "מאמין" הוא בעצם לא "יודע", הוא רק "מאמין". גל

הרושם שלי שיש כאן הרבה אנשים

בפורום שעבורם מימד הרוחניות בעולם שתיארתי הוא בחזקת עובדה בערך כמו שעובדה שהשמש זורחת כל בוקר . כלומר בעיניהם זו לא אמונה שאין לה בסיס אובייקטיבי-שיכלי . זה ההערכה שלי אבל אשמח לשמוע ממכם .

גמני "יודעת" שקיים עולם מעבר

אלא שאין לי דרך להוכיח את זה באופן הגיוני. יחד עם זה אני זוכרת משפט שאני אוהבת להזכיר: "איפה שנגמר ההגיון, מתחילה המיסטיקה" ועוד: "המיסטיקה של פעם היא המדע של היום". לא כל דבר שאין אפשרות להוכיח אותו מדעית, צריך לפסול על הסף. למדע עדיין אין כלים לבדוק את הדברים לאשורם, ועד שיהיו כאלה, מן הסתם נסתפק באמונות וב"ידיעות" שלנו כפי שאנו מבינים אותן. ואגב, גם פסיכולוגיה או כל דבר הקשור לנפש האדם, אינו ניתן למדידה מדעית ולכן "לא נחשב מדעי". יחד עם זה זה לא מפריע לאלפי פסיכולוגים ופסיכיאטרים ברחבי העולם, להתמיד בשירות שלהם לזולת.
ערב נפלא לנו

את זה אני לא מבין ,

אם את יודעת שקיים עולם מעבר ( כתבת את זה במרכאות - מה פירוש ? ) מדוע אינך יכולה להוכיח את זה ? האם התכוונת שאת לא יכולה להוכיח את זה לאחרים אבל יכולה להוכיח לעצמך ? שזה דבר שגם אני לא מבין - דברים שאנחנו יודעים , על בסיס שיכלי , על בסיס עובדות , אלו דברים שאנו יכולים להעבירם לאנשים אחרים - אולי לפעמים זה יהיה קשה אבל מעצם ההגדרה של " ידע אובייקטיבי " זה אפשרי . אם עברת חוויות שגרמו לך לחוש קירבה למציאות רוחנית כלשהיא - מניין לך שזה בוודאות אכן כך ושאין סיבה אחרת שגרמה לך לתחושות אלה ? האמת שאצלי הדברים נראים כה פשוטים שזה מעורר חשד לטעות ... היתה לי שיחה עם נומרולוגית קבליסטית ( פעם סיפרתי פה על זה ) ובטלפון היא נתנה לי ארבעה דפים מלאים של המון פרטים אישיים בחיי - החל מהילדות עד היום , והוסיפה עוד דברים מגילגולים קודמים - הדברים ברובם ניראים כל כך מתאימים ומפורטים וזאת מבלי להכיר אותי ומבלי לראות אותי אי פעם - כך שזה נראה לי ברור שקיים "עולם שמעבר" ואת הידע הזה אני יכול גם להעביר לאנשים אחרים כי אני יכול לספר להם את כל מה שעברתי בחיים ולהראות להם את מה שהיא כתבה , אני יכול גם להפנות אותם שיילכו בעצמם אליה ושתעשה להם מפה נומרולוגית ואז הם ייראו שיש אמת בדבר . אבל את כתבת שאת הידע שלך אינך יכולה להוכיח באופן הגיוני וזה גורם לי לתהות מחדש על מה שאני מחשיב כידע הנמצא ברשותי .

כתבתי "יודעת" במרכאות

משום שאין לי דרך להוכיח את זה באופן שיכלי, הגיוני כפי שאנשים לא פעם מבקשים. זה כמו לדבר על כך שמחר תזרח השמש ולא משנה מה יקרה, אנחנו יודעים שכך הוא, כי אנו פשוט יודעים, ואם יקרה משהו אחר, לא נוכל לחזות אותו מראש או להוכיח אחרת. נאמר פעם, שכל תיאוריה עשויה להיות נכונה, עד שבאה תיאוריה אחרת ומפריכה אותה. כל עוד אין תיאוריה אחרת, ואני נזהרת מאד בדברי, הרי שהתיאוריה "שלי" עשויה להיות נכונה. האם קרה לי משהו בחיי שגרם לי להאמין או לדעת? למדתי הרבה שנים תיאוריות שונות בנושא גלגולי נשמות, חלק אימצתי, כי נראה לי "נכון", או אולי הסתדר לי בהגיון, וחלק אחר זנחתי. כך למשל, תיאוריה אחת אומרת שלפני שאדם נפרד מאיתנו, (נפטר - ואגב גם המילה הזו... ממה בדיוק הוא נפטר? - חומר למחשבה) הוא יודע שכך הולך להיות ומרגיש ורואה דברים שאחרים לא יכולים לראות. לפני ארבע שנים נפטר אחי ז"ל. בשבוע שקדם לפטירתו, ישתי לשוחח איתו איתו מדי יום, והדברים שהוא סיפר על המראות והרגשות שלו, תאמו להפליא את חלק הדברים שלמדתי כתיאוריה. למשל את ה"עובדה" שדמויות בלבן מסייעות לנפטר לעבור למימד אחר, בדיוק כפי שמתואר בספר "מסע הנשמות". (את הספר הזה אגב, קראתי אחרי מותו של אחי). ועוד, ברגע שאחי הפסיק לנשום הייתי איתו בחדר, וראיתי - ממש ראיתי מעין עננה סגולה בהירה שמרחפת ממנו והלאה לעבר תקרת החדר ונעלמת. שוב - מתאים לתיאוריה שלמדתי. איך אני יודעת? משום מה נראה לי אבסורד לחשוב שאין תכלית לקיום שלנו על פני הכדור הזה, לא מסתדר לי שאנו באים הנה לכמה שנים והולכים כאילו לא היה. תיאוריות הגלגולים למינהם, אולי משרתות נאמנה את הנושא הזה, וכל עוד זה כך, למה לחלוק? אין דרך להוכיח אחרת, כמו שאין דרך להוכיח את אמיתות הדבר. מעבר לזה, הכל מסתדר לי בהגיון, לאור סיפורים כאלה ואחרים על גלגולים קודמים, בדיוק כמו הסיפור שלך, שמופיעים בספרים כמו הספר "מסע הנשמות" וכמו הספר "רק אהבה היא ממשית" ועוד רבים וטובים. מה שאולי לא ממש מסתדר לי, זה ההשערות לגבי הסיבות לגלגולים, וזה כבר סיפור אחר לגמרי
שבת יפה לכולנו

"מאמין או יודע"

מצרפת לכם קישור לכתבה נחמדה הנושאת את השם
מאמין או יודע
תיהנו:)
ערב נפלא לנו

למעלה