היי לכולם!

elikie1

New member
chenby היקרה,

אבי ז"ל נפטר בגיל55 ממחלת לב,כך שאני מאחל לאבא שלך ולך בריאות מרובה ושמחת חיים מאחד שיודע על מה את כותבת!!!
אני עוסק במדיטציה טרנסדנטלית מגיל 19 באופן לא רציף:כאשר אני נכנס לתקופה קשה כזו או אחרת אני מודט ונהנה מאוד.
עליי לציין שזה כמו אקמול לדלקת ריאות:מקל אך לא פותר את הבעיות עצמן.לגביי מה שציית שחודש וחצי לפני פסח חוית דיכאון:
בתקופת היציאה שלי מה"עוקץ" אים הייתי מחכה חודש וחצי ליציאה שלי מהדיכאון וחזרה לתפקוד רגיל....הייתי כבר בעולם הבא-
מעשן סיגר ולוגם ויסקי עם אבא ז"ל!

joejoe268

New member
דיכאון זו מחלה מסוכנת

ולעתים לא עוזר כל הטיפולים האחרים, פשוט בגלל שהאדם חש מיואש ולא במצב בכלל של לעזור לעצמו.
ברור שכדורים לבד לא עוזרים ויש לשלב אותם עם שיחות או טיפול אחר.
אבל זה כמו לומר למישהו עיוור שהוא לא רוצה לראות. הוא לא יכול כרגע כי הוא חולה והמחלה הזו גורמת לו להיות מיואש ולא לרצות לחיות.
הכדורים זה ממש לא בריחה אלא סוג של פתרון כדי לראות שיש סיבה להילחם ולחיות ומהמקום הזה לטפל בבעיה.
אני לא בעד לתת כדורים לכל אחד ולכל דבר, אבל הוא היה אצל פסיכיאטר שאבחן את מצבו וכנראה האמין שהוא מהווה סכנה לעצמו.
ולא נראה לי שאפשר להשוות את זה למתן ריטלין. ריטלין לא קשור במחלת נפש אלא בהפרעה ביכולת של האדם למקד את הקשב שלו.
יצא לי לראות מספר מקרים של אנשים בדיכאון- וזה לא מחזה יפה בכלל וזו מחלה אמיתית לכל עניין ודבר.

elikie1

New member
chenby שלום לך,ראשית אני מתנצל אם פגעתי בך!

הייתי ואני עדיין בסערת רגשות ויש תמיד את ההרגשה שמי שלא במחנה שלי-הוא האויב...
ראיתי רשימה נכבדת של אפשרויות אלטרנטיביות לטיפול בדיכאון ומחשבות סרק שרשמת.
מה יכול להבנתך להתאים לי? גם אני נגד כימיה אים אין צורך קיומי בה!

chenby

New member
אני ממליצה לך

לברר על שיטת המסע.
אם תרצה יותר פרטים אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי אני אוכל להפנות אותך למטפל בשיטה.
מעבר לכך, לא פגעת בי בכלל אז אתה יכול להיות רגוע בקטע הזה.
ברור שאתה בסערת רגשות, כמעט כל מי שכותב פה כותב מתוך סערת רגשות. בדרך כלל מהתגובות ניתן לראות איכשהו איך הבן אדם מגיב בחייו הפרטיים אבל אתה פה, ואתה מן הסתם רוצה עזרה וזה בהחלט לא מובן מאליו.

elikie1

New member
chenby

כתבי לי למייל שלי איך אוכל ליצור קשר איתך,תודה ,אליק.אין לי פייסבוק...

elikie1

New member
joeoe יקרה שלום רב,

בתחילת חשיפת ה"עוקץ" ברבים,עברתי אירוע קשה ומכונן:מצאתי את עצמי בחוף הים של "אולגה" ליד חדרה,
במגרש החניה,חונה מול הים,מטושטש מבירות ששתיתי ועם שקית מלאה בכדורים.הים היה רגוע,שליו וכמו
מזמין אותי ל"רחם" האימהית והאינסופית שלו...רציתי ללכת בעיקבות האור והשלווה..לתת לכאב ולבושה להעלם
כלא היו,לסגור את מעגליי הרגשות הכישלון הכואבות,הבושה,בגידת החברים,המשפחה...ואז כשהרמתי את הכדורים
לפה-צלצל הטלםון...היה זה החבר השלישי שמאותו הרגע ואילך נשא אותי על כתפיו הרחבות פיזית ונפשית-עד היום
והציל אותי-במלוא מובן המילה!

elikie1

New member
יש אמת נכונה מאוד במה שכתבת עליי!

נטילת כדור הציפרלקס הביאה אותי לכמה דברים טובים:נפטרתי ממחשבות סרק קשות,אני ישן טוב יותר-ולכן הימים שלי
טובים יותר,לא כל דבר מביא אותי אל קצה הסבלות ולהתפרצויות מיותרות מהן סבלתי מאוד לפני,העולם נהיה פחות עויין
ומפחיד-דבר שאיפשר לי להמשיך ולהילחם ולהאבק ב"עוקץ" וכל המשתמע . תפקודיי עלו ויצאתי ממעגל ההרס העצמי.
אני לא בעד כימיה לנצח.בנקודת הזמן שבה אחוש שאני חזרתי לעצמי-אים וכאשר-ארד מנטילת הציפרלקס עד אז אני
לא מאז אפילו לחלום על כך.יש לי אפילו כינוי חיבה לכדור :"ציפי"...

chenby

New member
לא תמיד לסגור פרק ולהתחיל חדש זה בריחה

לדעתי במקרה הזה זה כן.
הרי אתה מרגיש נטוש רגשית - אבל מהצורך להגן עליה, עשית את אותו הדבר בדיוק - כי השארת אצלך את כל המטענים הרגשיים ולא נתת לה להיות שם בשבילך... זה אותו הדבר. רק שהיא לא התכוונה לסגור שום פרק ולהתחיל חדש אלא היתה שם בשבילך, עד היום.
לגבי טיפול זוגי, אתה יכול להתחיל לבד ואם היא תרצה היא תצטרף אבל בכל מקרה אתה תשב ותטפל בעצמך ואולי תרכוש כלים לתקשורת נכונה יותר איתה.
זה שאתם שותפיים עסקיים זה אחלה. מה עם שותפים לחיים?
אתה מתוסכל מהסקס עד כדי כך שאתה מוכן לסגור את הפרק - זה יותר קל לך מלדבר אתך על כמה שזה חסר לך? ובמקביל לבדוק אתה מה חסר לה גם ממך? כי אם אתם מראה אחד לשנייה, ואתם מראה, אז גם לה חסר משהו בטוח, ואתה יכול למלא את זה. הכל טמון בתקשורת. גם סקס תקין בטח אחרי כל כך הרבה שנים, טמון בתקשורת.
אבל שים לב שעד עכשיו עם כל מה שקרה, היא לא חשבה לרגע אחד ללכת ואתה כן.

גארוטה

New member
חשבת על זה

שאולי אחרי שנתיים ששמרת את הכל בבטן ולא שיתפת אותה, אולי גם היא מרגישה קצת נטושה ולא שייכת?
שנתיים שמרת בסוד עניין כספי שבוודאי גם נוגע אליה ואיך ששיתפת אותה קיבלת את העזרה והתמיכה, אבל בבטן
שלה נשאר הכאב שאולי לא בטחת בה מספיק, שלא הרגשת שהיא שותפה לטוב ולרע, שהיא שייכת.
נורא קל להרגיש הנעלב והנטוש ולא לראות שיש שם מישהי קרובה שחולקת איתך כל כך הרבה שנים שאולי גם היא מרגישה
פתאום לא שייכת ושותפה לבעיה רק כשצריכים אותה. אז אתה מתבצר בעלבון שלך, היא בשלה, נבנתה ביניכם חומה כשאף אחד
מכם לא מוכן לטפס ולראות מעבר.
אחרי 23 שנים משותפות מגיע לשניכם לפחות לשבת ולדבר ובעיקר להקשיב.

elikie1

New member
גארוטה היקרה שלום רב,

תודה על תגובתך! כפי שכתבתי קודם:לא שיתפתי את אישתי בהתחלה כי רציתי לגונן עליה מהצרה כשחשבתי שאוכל לפתור לבד.
לגביי לשבת ולדבר יחד:אנחנו בדיאלוג שוטף.את השתיקות כבר עברנו.בנושא ה"עוקץ" אנחנו ב"לופ" אינסופי.לטיפול זוגי היא סרבה
ועדיין מסרבת-לטענתה אני ה"דפוק" שצריך טיפול...כך לא ניתן לבנות חומה! לא מפריע לה שכמעט חצי שנה לא קיימנו יחסים.לי-כן!
לה מספיק לחבק ולנשק את הילדים-לי לא!

chenby

New member
לדעתי אתה מפספס

אם היא אומרת שאתה זה שצריך את הטיפול, למה שלא תבקש ממנה להצטרף אליך בשבילך ובשביל הטיפול שלך?
ולמה שהיא תרצה לקיים יחסים עם מישהו ששונא כל תא בשכל שלה?
עדיין אני חושבת שאתה מתרץ כל סיבה ללמה היא לא בסדר ואתה צריך לעזוב בעוד ייתכן ואתה יכול לעשות יותר על מנת לתקן.
אבל היי, אתה לא צריך מאיתנו אישור להתגרש..
למרות שמחלקת האישורים של הפורום פתוחה כל יום א-ה מ8-17
וכל ערב מ19-23

chenby

New member
אני מאוד מקווה

בהצלחה בכל מקרה.
אני בגישה שאין יאוש בעולם כלל..

seeyou

New member
איך להתחיל?

בדרך כלל יש אנשים שקשה להם להתחיל אך טובים בלהמשיך או לסיים

לאומת זאת יש אנשים שיודעים איך להתחיל אך לא יודעים איך להמשיך או לסיים

לי ברור שלא רצוי להתחיל פרק ב' מבלי לסיים את פרק א' ומבלי לקחת בחשבון מה אתה רוצה בפרק ב' ובטח מצבך הכלכלי והבריאותי

אל תצפה שבפרק ב' יתנהגו איתך בכפפות משי

אומרים שבאופן כללי יש דימיון בין הנשואים הראשונים לבין "עיסקה" -
אז בפרק ב' יש פי כמה התאמה לעיסקה לכול דבר (אחרי פיזור הערפל של גיל הצעיר)

יוסי

נ.ב

אומרים שבפרק ב' ישנם תמיד 4 אנשים במיטה

כאשר כול אחד גורר את הבעיות עם הבן זוג הקודם

מריוס זכריה

Member
מנהל
אגיד לך מה אני חושב

ברגע שקראתי את ההודעה הקצרה שלך היה לי ברור שאתה מחפש פה חברה לרומן, ותו לא.

דעתי לא השתנתה.

chenby

New member
וואלה??

ואני התמימה כרגיל מנסה לגרום לו לשמור על 23 שנים נישואין

למה לבאס, דוק?

הוא זרק קריאת מצוקה, הבנות עשו סיבוב של לדובב אותו ו'להציל' - כולם נתנו עבודה ונהנו.
מה, סתם לשבת בציפייה לאה להיסטריה תורנית? ועוד כשאף אחד לא בא לשש בש?

למעלה