היי לכולם :)

Vsilver NJ

New member
היי לכולם :)

כבר זמן מה אני עוקבת אחרי הפורום הזה, ואני חייבת להחמיא לכם. אתם אנשים די חכמים שבאים פה רק לעזור ולא לפגוע - אני מעריכה את זה. אחת מחברי הפורום היא החברה הכי טובה שלי (היי בובה, אוהבת אותך המון) והיא שגרמה לי בעקיפין להתחיל לצפות במעשיכם פה... אז יש לי כמה שאלות, אם כבר אני כותבת. 1. אני עורכת מחקר ברחבי הרשת (ויכול להיות שנתקלתם בשאלה הזאת בהייד פארק) אחר תמונות מסויימות של מלאכים אפלים ושאר דמויות וצורות במראה גותי - לצורך הקעקוע שלי... אשמח אם תוכלו לפרסם תמונות כאן בשבילי או לתת לי שמות של אתרים שאוכל לחפש בהם. תודה! 2. איזה ספר אתם מציעים לי בכדי שאוכל ללמוד לפחות את עקרונות הכישוף(מדובר במאגיה לבנה ולא שחורה)? אני מתחילה, אתם מבינים... אני צריכה משהו בסיסי בשביל ההתחלה. אז שוב כל הכבוד על הפורום הכי טוב שראיתי ב´תפוז´ בינתיים... ותתרגלו אליי, אני עוד אבקר פה הרבה
אוהבת ג´וד.

קודם כל ברוכה הבאה!../images/Emo24.gif

בקשר לשאלה השנייה שלך... דבר ראשון את יכולה קודם לקרוא את מאמרי הפורום... וגם את יכולה לקרוא את מאמרי פורום האחות (שמאניזם פאגניזם) גם החומר שיש שם יכול מאוד לעזור לך!!! ובקשר לספרים... כרגע לא עולה לי בראש ספרים... אבל כל דף שתסתכלי בו (דף של הפורום) תוכלי לראות שמות של ספרים... פשוט תעברי קצת דפים אחורה.... ותראי שתמצאי הרבה....
טל

bigbadjoe

New member
זה ספר

טוב ? קניתי אותו היום ועוד לא התחלתי לקרוא מישהי המליצה לי על "משנתו של דון קיחוט" מה דעתכם עליו ?

witch13

New member
זה ספר נחמד, למרות שהכותבת היא

לא סובייקטיבית. היא חברה בזרם פמיניסטי בוויקה והיא כתבה את כל הספר ברוח הזו. אבל הוא טוב למתחילים. דנה

L e s t a t

New member
בקשר לספרים הנ"ל

מכשפה 13, את מתכוונת שהסופרת לא אובייקטיבית, אם כבר. היא ממש מנסה לדחוף אנשים לוויקה או שזה רק נדמה לי וכל ספר שאמור להציג את נושא הכישוף בכלליות להדיוט הגמור צריך להתחיל בשבועה הוויקאנית ולהכיל תוכן וויקאני לחלוטין? הספר לא טוב למתחילים כלל וכלל. עדיף להם לקרוא כבר את "The Black Arts" של קוונדיש, הספר מתייחס למאגיה בכלליות והכותרת של הספר (שאין לי מושג למה היא כך) לא אומרת דבר וחצי על תוכנו. ובאשר ל"משנתו של דון חואן" של קסטנדה, זוהי סדרת ספרים מומלצת בחום אם כי ייתכן שאת הרוב הסופר בדה מדמיונו (חוץ מזה שמעולם לא נמצא אותו דון חואן, כמו שמעולם לא נמצאה קבוצת המכשפות עליה דיבר גארדנר), אבל גם אז הספרים עצמם והתוכן שלהם פשוט מעולה. כל טוב לכם עד לפעם הבאה לסטט

witch13

New member
סליחה.. התבלבלתי בכתיבה...

אבל זה כן ספר טוב למתחילים, לפחות לאלה שמתענינים בוויקה.

L e s t a t

New member
מתחילים מתעניינים בוויקה?

מתחילים לא יודעים בכלל מהי וויקה ואמבר ק´ דוחפת את הוויקה בספר שלה לתוך הפה של מי שקונה את הספר ולא מבין בכישוף.

witch13

New member
אני מוכנה להתערב איתך שרוב המתחילים

לא מתחילים מספרים אלא מהאינטרנט, כך שכשהם כבר מגיעים לספר, יש להם בסיס כלשהו. הספר אמנם מציג את הווויקה כברירה היחידה, אבל זה רק ספר. זו דעה אחת של כותב אחד. דנה

bigbadjoe

New member
אוקי

איפה אני יכול למצוא את "BLACK ARTS" הזה ? אני את האמת לא ממש מבין עדיין בוויקה ואין לי יותר מחצי מושג בעיניין, אבל אל דאגה, לא ממש אפשרי לשכנע אותי להאמין במשהו (זה לא בכלל נוגד את החוקים של הוויקה לנסות לשכנע אחרים ?). עוד שאלה, האם וויקה זה חלק מזרם פאגאני או שזו אמונה אחרת לחלוטין? אני אשמח אם תמליצו על ספרים בנושא, כדי שאני אוכל ללמוד על מגוון רחב יותר של נושאים, אני מאמין שזה יתרום יותר ללימוד ולא להיחשף רק לכיוון אחד. אני מאמין שזה דבר שיכול די לתקוע את הבן-אדם, צודק או לא ?

L e s t a t

New member
על וויקה

קודם כל, הוויקה היא דת ניאו-פאגאנית וכן, הטפה נוגדת את העיקרונות הבסיסיים של הוויקה, אבל כנראה שלאמבר ק´ יש המון אהבה לוויקה, למען האמת כנראה שיותר מדי. את הספר הנ"ל (The Black Arts) ניתן להזמין מאמזון.

bigbadjoe

New member
יש אולי

חנות שאני יכול למצוא ספרים בארץ ? כי הויזה שלי לא בינלאומית אז יש לי בעיה להזמין וההורים קצת יעשו בעיות. הם לא יגידו לא אבל אין לי ז להתחיל להסביר למה אני צריך את זה

bigbadjoe

New member
העיניין הוא

שעד שמצאתי את זה... 3 חנויות סטימצקי ובסוף מצאתי רק ב"יריד הספרים" הם מחזיקים אבל ספרים באנגלית ?

bigbadjoe

New member
הא כן...

שכחתי שאנחנו מדינה דמוקרטית ושווה ובעלת חופש דת ויותר טובים מכל הארצות הלא מתורבתות שיש בעולם.... ד"א, אח שלי ראה אתמול את הספר "כישוף וקסם" שאני קורא וישר רץ לספר לאבא שלי שהבן שלו רוצה להיות מכשף והוא רוצה תשומת לב ויש לו בעיה מנטאלית והוא עובד אלילים... מזל שאני בן 20 ואבא שלי יודע שאני מתעניין בזה. אחי, התחיל להתווכח איתי אז עניתי לו בשקט שאני לא אכבד את מה שהוא עושה בפריווילגיה להיקרא אפילו וויכוח ושאני לא מתווכח עם אנשים שלא יודעים אפילו קצת על מה הם מדברים. אז הוא התחיל לזרוק כל מיני שטויות לאוויר ואני מוכרח לומר שפשוט נהניתי להראות לו איפה הוא טועה כל פעם וגם אבא שלי עזר לי (אבא שלי מרפא באנרגיה ולפי מה שהבנתי כישוף הוא שימוש באנרגיות באופן כללי אז אח שלי נבהל כשאמרתי לו שגם אבא יכול להיחשב מכשף) ואמרנו לו שגם בדת היהודית היקרה לו כ"כ יש כישוף (קבלה). סתם, מצטער שבירברתי אבל רציתי לחלוק את זה ולא רציתי להתחיל עוד שרשור. בכל זאת אפשר להתייחס גם להתחלת ההודעה !

L e s t a t

New member
וואלה... יש לי כמה דברים לומר

1. בן כמה אחיך? 2. אם אתה פגאני אז זה חשוב אפילו יותר שתדע שאומרים אלים, לא אלילים. לומר "עובד אלילים" זה אותו דבר כמו לומר "כושון", "לבנבן", "יהודון". אם אתה לא פגאני, זה גם משמעותי. 3. הכישוף ביהדות הוא עניין די שנוי במחלוקת. הרמב"ם מתייחס למסורת הקבלה של רבי אליעזר כאל ע"ז ולא כאל חלק אותנטי מהיהדות. למרות זאת יש רבים, החל מיהודים מאמינים וכלה ברבנים רבים, שעוסקים בקבלה (זה כלל גם את סבא רבא שלי, ינצרו האלים את נשמתו). 4. לספר חוויות בפורום זה סבבה, מקובל עליי בהחלט
שמח שהיה לך טוב

bigbadjoe

New member
אז

1. 16, אבל הוא סתם מתלהב. הוא גם מאלה שלא חושבים על הדת או מה היא מסמלת אלא פשוט עושים כמו כבשים. בגלל זה הוא צם ביום כיפור כי הוא פחד שאלוהים יעניש אותו והוא לא חשב על הסיבה (!) שבגללה צמים. 2. אני לא פגאני, אין לי בדיוק דת (לפחות עוד לא ממש הכרתי את כולן ואני לא יודע הרבה על פגאניות), יש לי את האמונה שלי וטוב לי עם זה בינתיים. בקשר לאלילים, הוא אמר את זה עלי (בלי לדעת מהן האמונות שלי בכלל, רק בגלל שהוא ראה את הספר). 4. אתה שמח היום אני רואה...
סבבה ! מקווה שתיהיה שמח עוד הרבה ימים!

למעלה