היי כולם.

Moon rise girl

New member
השקעתי.

הרי לך טיפים: 1. שאלת את שאלת השאלות! 2. שאלתך שאלת רבים היא בהצלחה

מנסיון לא קשה להפסיק לאמין

אם אתה רוצה אתה תבין כמה שהאמונה מגוכחת אין לי מה לאמר לך כי אני לא מכיר אותך אבל מה שברור הוא אם אתה באמת מחפש לא להאמין זה לא קשה להיות אתאיסט הרבה יותר קל מלהיות מאמין!

Moon rise girl

New member
נסיון שלך זה לא נסיון שלו

אולי לך קל יותר לא להאמין, יש אחרים שקל להם להאמין. לאף אחד מאיתנו אין מונופול על האמת. חוצמיזה שהוא לא אמר שהוא רוצה להפסיק להאמין אלא רק שקשה לו דווקא בגלל שהוא מאמין.

boten d

New member
למה לך?

אתה מאמין בתורה? מאמין במשה רבנו? מאמין שאם תעבור עבירות תלך לגיהנום ואם תקיים מצוות תלך לגן עדן? אם כן, קשה לי להבין אותך. ז"א האם חיי הנצח של ללפי אמונתך שווים תקופה קצרה כחיי השעה? חוצמזה יש המון באמצע, "דתיים לייט".... קח מה שטוב לך, והעיקר - היה מאושר!

קצת מוזר לי

זה או שאתה מאמין, או שאתה לא מאמין! או כמו שהגדיר זאת לפני "חיים טובים", "אנחנו נולדנו חסרי אמונה, במהלך שנות חיינו הראשונות החדירו בנו אמונה, בהמשך ,חלקינו מאס בה." כי זה ממש כך. או שיש לך את זה, או שאין לך את זה. אם אין לך - אז יאללה, לך תהיה חילוני ותהנה מהחיים בצורה הזו, ואם יש לך את זה - אז תהנה מחיים של אמונה! אני לא ממש מבינה את הקטע של השאלה: "איך נהיים חסרי אמונה"...

שבי 83

New member
נולדנו בלי שפה ודיבור.

נולדנו כשאפשר לעצב מאיתנו כל מה שרוצים. אם את לא מבינה איך בני אדם מפקפקים-אשרייך. יש אנשים שחושבים ופוסחים על שני הסעיפים. הם מאמינים אבל לא בטוחים שלאלוהים משנה אם יקומו לתפילת שחרית או ישמרו איסור נגיעה. הוא לא רוצה לקיים את כל המצוות אבל עדיין מאמין באלוהים. לא קשה להבין. הוא שאל איך מפסיקים להאמין אבל הדרך חייבת להיות אישית שלו.

הפוך

אני לא מבינה איך מי שלא מאמין יכול להתחיל להאמין סתם כך, ובדיוק באותה מידה אני לא מבינה איך מי שמאמין יכול להפסיק להאמין. כי אמונה, בצורתה הבסיסית ביותר, היא משהו שקיים בתוך הלב. זה או שזה שם, או שזה לא שם. אם אתה מכיר את המושג "אמונה על ידי חקירה", הרי גם שם, באיזשהו מקום, צריך להיות שיש נקודה שהיא אמונה נטו, בלי שום קשר לשכל, אחרת זה לא ילך. אז אם יש לך את זה - אני לא מבינה איך אפשר להפסיק. אני לא מדברת על פקפוקים, זה אני דווקא מבינה, ואפשר ליישב אותם. באותה מידה אם מישהו מעלה "הרהורי כפירה" בכפירה ומנסה להאמין, אפשר לסתור לו את זה, דיברתי רק על הנקודה הבסיסית של קיום ואי קיום.

שבי 83

New member
רגש הוא דבר שיכול להשתנות

הגדרת נכון שאמונה בגרעין היא רגש אבל רגשות יכולים להשתנות. אצלו הרגש קיים אבל השכל שואל אם יהיה נזק אם הוא לא יקיים כמה מצוות. יכולים גם להגיע לאמונה בלי שיחנכו כי יש תופעה של חוזרים בתשובה. יש חוזרים בשאלה, חוזרים בתשובה וכל צורות האמונה. אני לא מאמין אבל פעם האמנתי. זו הרגשה טובה כשמאמינים אבל כעת אני לא יכול להאמין. מגדירים את זה פה חזרה בשאלה אבל אין אצלי שאלות. הפסקתי להאמין.

אם ככה הוא בבעיה

כי התשובה השכלית ל"האם יהיה נזק" נובעת מהרגש הזה שקוראים לו אמונה. כי אם אתה לא מאמין באותו מקור שכותב שיהיה נזק, הרי שכל הדיונים השכליים בעניין לא יועילו. ואם הוא כן מאמין... אז הוא גם אמור להאמין שיהיה נזק... ונזק זה לא נזק במיידי, אלא נזק מתישהוא, אולי רק בעולם הבא שהוא, שוב, משהו שקשור לאמונה. בעיה.

סידארתא

New member
יש אסכולה שלמה בבלשנות שתחלוק על

האמירה הזו. לפי גישה זו, האדם אמנם נולד בלי 'שפה', אבל היכולת הלשונית היא דווקא כן מולדת ולא נלמדת. הגישה ש"נולדנו כשאפשר לעצב מאיתנו כל מה שרוצים" (גישה שקיבלה את השם 'ביהביוריסטית') היא גישה שהיתה מקובלת לפני כמה עשורים, וכמעט עברה מן העולם בעקבות התפתחות תחום מדעי המוח. קשה לי להאמין שגם את האמונה אפשר להכליל כחלק מהיכולות המולדות של המין האנושי. אם זה מעניין אותך, כאן תוכל למצוא פירוט והסברים.

uty76

New member
אורח חשוב מלפלנד!

תשמע, אם אתה דתי חשוב שתישאר דתי. הדת לא מונעת ממך לעשות שום דבר מהותי. ואני מדגיש מהותי. אם בא לך ספורט אקסטרים, או טרקים מטורפים, או לפתח קריירה או לקיים מערכת יחסים סוערת (עם אישתך) - הכל מותר לך ! הסיבה היחידה לעזוב היא חוסר באמונה, מה שלא מנת חלקך. ולסיכום חשוב לי להגיד שאני מעריך את האומץ שלך להסתכל על החיים שלך ולדרוש שינוי! אז תשנה! אבל לא נראה לי שיציאה מהדת תביא לך מזור...

Le Fay

New member
טיפ:

לעניות דעתי, עיקר הבעיה של כבודו היא עודף פנאי. ברור לי שאני נשמעת עכשיו כמו אמא שלי, רק שהיא היתה אומרת: "זה מעודף טוּב". לשם שינוי אני נאלצת להסכים איתה. אתה בטוח שזה מצוות שאתה מתעצל לשמור עכשיו ולא את שעות הדגירה על התרגיל שאתה אמור להגיש? כי אנשים עסוקים לרוב עושים מה שהם מספיקים, ומבטיחים לעצמם שכשיהיה פנאי הם יעשו יותר; לא בונים תזות שלמות על הבחירות שלהם. אלא אם אתה לומד פילוסופיה, שאז ממילא מאוחר מדי לעזור לך.

למעלה