היי כולם.

goidelg

New member
היי כולם.

יש לי בעיה. אני מאמין מאוד. למדתי בישיבת הסדר שנה, ועכשיו אני עתודאי באוניברסיטה העברית (עם ציציות בחוץ. תכלת). הבעיה היא כזו- אני לא רוצה להאמין. קצת קשה לי להסביר את עצמי. ברור לי שאני לא אצא לשאלה מתוך חוסר אמונה או משהו. אני מאמין, ומקיים מצוות, אבל קשה לי, ואני מתעצל. אני לא רוצה להאמין, אבל אני כזה. :/ מה שאף יותר משעשע הוא, שדווקא המשפחה שלי פחות "חזקים" ממני, אבל בכל זאת הם דתיים... ישנם טיפים?

כן!

טיפ אופנתי. התכלת של הציצית מאוד סוריאליסטית. וזה יפה. ובנוגע לשאלה המאוד לא ברורה. גבש אותה קודם כל ואז תפנה אלינו בשעות הפעילות. זהו מוקד חירום. תודה ושלום.

goidelg

New member
אותה שאלה, רק מגובשת.

בא לי להיות חילוני. לקום מאוחר, בלי להתפלל, לבלוע את החיים בגדול. הדת מונעת ממני הרבה דברים, מכשרות ועד... ועד הרבה מאוד. הבעיה היא שאני באמת מאמין, ומאמין בקיום מצוות, כך שאני לא יכול להיות חילוני. אני רוצה, אבל אני לא יכול.

זו המשמעות של בחירה חופשית

זה לא בעיה לבחור בין טוב לרע, הבעיה היא לבחור בין טוב לטוב אחר. אף אחד כאן לא יעשה עבורך את הבחירה, אתה זה שצריך לברר עם עצמך איזו משתי דרכי החיים הוא הטוב ביותר עבורך הדרך הדתית או הדרך החילונית.

justchip

New member
תשמח שאתה יכול להאמין

זה מאוד מפשט את החיים, אז תהנה מכך ותפסיק להתלונן.

אנחנו נולדנו חסרי אמונה.

במהלך שנות חיינו הראשונות החדירו בנו אמונה בהמשך ,חלקינו מאס בה . קח גורלך בידך.

rigoletto111

New member
קביעה לא מבוססת

עובדה שלכל שבט נידח יש מערכת אמונות שניתן לכנותן "דתיות". האמונות הללו "מסדרות ומסבירות" את העולם (למה העץ נשרף? אל האש השתולל מזעם. למה היה שטפון? זעם השמים) האמונות הללו התקדמו לדתות מתקדמות יותר, בהתחלה פוליתיאיסטיות ובהמשך מונותיאיסטיות בחלק מהמקומות. הדתות ממשיכות "לסדר" את המציאות והמשמעות למציאות. רוב העולם המיר אותן בתפיסה מדעית, וגם אנחנו.

שבי 83

New member
איך מדע הוא דת?מה את יודעת על

האבולוציה? את מאמינה שהעולם נברא ב6 ימים?

דווקא לא רציתי להביא את האבולוציה

כדוגמא, אבל האבולוציה היא פשוט ה- דוגמא לטענה שלי. בגלל שמאז האבולוציה נולדו המוני תאוריות שסותרות את האבולוציה ומראות חורים ענקיים בה, אבל ישנם מי שיתעקשו להאחז בתאוריה של דרווין בכל כוחם, למרות החורים שבה. מה זה אם לא אמונה עיוורת?

שבי 83

New member
הבנתי. אני יכול להתווכח אבל לא רוצה

אני שמח שאת שלמה באמונה שלך ומאושרת בה. אם הוא יהיה שלם עם חלק מהאמונה שלו וימצא לעצמו את הדרך אשריו. המדע התקדם מאז דרווין. את נשואה או חרדית צעירה?

שבי 83

New member
:)שיהיו בריאים. מאושרת?

לא בטוח שטוב עבורך שתגלשי באתרים כאלה. אני אשתדל לא לערער על האמונה שלך אבל אחרים יכולים. כל אחד בטוח שהוא יודע טוב יותר את האמת. גם אני. :) העיקר האושר.

כן, חולה עליהם (-:

ובעניין האמונה אתה יכול לנסות (-: ולא, אני לא מנסה להוכיח משהו לעצמי או להתגרות בעצמי, זה פשוט מעניין מדי פעם לראות מה אנשים אחרים חושבים. חוץ מזה שאני בעלת נטיה להתווכח וכאן יש לי כר נרחב לעשות זאת (וללמוד מאנשים אחרים הרבה דברים, זה עוד תחביב שלי). אגב, יש הרבה אנשים בפורום הזה שמצהירים כל מיני הצהרות אבל לא ברור לי שהם אכן עומדים מאחוריהן. לעומת זאת, בשיחות באמצעות המסרים למדתי שיש את אלו שהכל מאוד מאוד מבוסס אצלם, וברור להם, והם בדרך כלל אלה שפחות מפריחים הצהרות מעל גבי בימת הפורום.

איזו תשובה חרדית!!!!!!!

וגם שמענו כבר על הפרופסור הגדול בברלין, לא זוכרת את השם שלו בדיוק, שנפגש עם רבי חיים מבריסק והודה שהכל שטויות. ויש אינספור מדענים שמודים שאבולוציה זה שטויות, ומה שמונע אתם מלהודות בזה, הוא הרצון לנאוף. וגם יש המון מדענים שהוכיחו, ממש כך, שחור על גבי לבן, שהיתה יציאת מצריים, הרי ניתן להוכיח את הדברים האלה, ויש מדענים שהוכיחו כבר. וגם יש אוטיסטים <כאן הכותבת נסחפת כיד דמיונה הטובה אבל עד כאן זה היה ציטוטים מאחי> שרואים ממש שהם מדברים עם נשמות, ומה זה אם לא הוכחה מוחלטת שיש אלוהים ושהוא נתן את התורה למשה בסיני ומאז היא עברה מאב לבן ממש כך, עד שהגיעה לעסקני יתד נאמן. הלו, מיכל מאיר, מדע, כאילו? מה זה המשפט המעורפל הזה "בגלל שמאז האבולוציה נולדו המוני תאוריות שסותרות את האבולוציה ומראות חורים ענקיים בה", אפשר לשמוע על זה יותר פרטים, אולי? אני חושבת שחדשה בסדר גודל של "חורים ענקיים באבולוציה" יכולה לעניין מאד את משרד החינוך שעדיין כולל אותה כחלק מתוכנית הלימודים, ועוד כמה פרופסורים ידועי שם שחוץ מלהפגש עם רב חיים בריסקער הם גם מלמדים אנתרופולוגיה. אבל ברור שכולם נאחזים באבולוציה מתוך אמונה עוורת. למה שיאחזו באבולוציה מתוך אמונה עוורת, ילדים? כדי שיוכלו לזיין מהצד. תשובה טובה מאוד, ילדים. כולם למיטות מהר. אמא צריכה לכתוב תשובות בפורום של חוזרים בשאלה.

justchip

New member
היא צודקת

לכן אני מאמינה במפלצת הספגטי המעופפת (זה נשמע כ"כ פחות טוב באנגלית)

uri80

New member
אין דבר רחוק מדת כמו מדע.

הגישה הבסיסית שונה לחלוטין. יש בעיה בראיות בשטח? סתירות כלשהן? מדע: התאוריה הנוכחית כנראה לא נכונה או לא מדויקת מספיק. נדרש למצוא הסבר טוב יותר ולזרוק את התאוריה הנוכחית לזבל. דת: נדרש להתאים את הסתירות בשטח להסבר הקבוע והנכון שכבר יש לנו מראש.

אוקיי, מסכימה עם הגישה שלך

אבל הלואי שכולם היו מגיבים כמוך. כי לפעמים אני מקבלת את התחושה שאנשים נוטים להגן על "הצד שלהם" - התאוריה שלהם במדע, ממש כמו על דת. וזאת בניגוד לעובדה הבסיסית שבמדע - הכל תמיד פתוח (חוץ מבמתימטיקה אהובת ליבי ששם מה שמוכח, מוכח, ורק האקסיומות נותרות פתוחות). שים לב לתגובה של הדוניסטית כאן מעליך ותבין למה אני מתכוונת, במקום לענות לעניין, כמוך, היא ענתה תשובה אמוציונלית. וזה בדיוק העניין: מדע הוא רציונלי, לא אמוציונלי, מי שמתייחס באמוציות לרציונל, כנראה שבכל זאת הוא עונה להגדרה שלי, שיש מי שמתייחס למדע כאל דת.

למעלה