היי כולם..

the count

New member
לא הבנת את כוונתי

אני רק התכוונתי שאין לקרוא לאנשים פריקים ולהכליל רק בגלל שכך החברה מגדירה את השונה. כמו שאמרתי פריק זו הגדרה שמשתנה אצל כל אחד ואחד ואני ממש לא רואה באנשים עם פירסינג/לבוש שחור/מוזיקה לא לטעמי פריקים, ההפך אני רואה בהם כאינדיבידואלים מיוחדים משום שהם עושים ולובשים את מה שהם אוהבים בלי לשים קצוץ על הסטיגמות של החברה האטומה שלנו....לחברה שלי יש פירסינגים במקומות שונים והיא גם שומעת סגנונות מוזיקה שלא לטעמי אבל אין לי בעיה עם זה כי אם זה מה שמשמח אותה אז GO GIRL
אני פשוט מתכוון שאני לא אוהב את אלו שעושים פירסינג ושומעים מוזיקה מסויימת רק בגלל שהיום זה IN. אז אם את ודנה עושות את זה בגלל שאתן אוהבות זאת אז ההפך, אני מעריך אתכן מאד, אבל אם רק בגלל שהחברה שלנו אומרת שזה "צו האופנה" אז לדעתי זה מבטל את המיוחדות האישית של האדם.

a naughty angel

New member
את הפירסינגים שלי עשיתי לפני שזה

היה באופנה בכלל.. תתאר לעצמך ילדה בת 10 עושה 3 פירסינגים באוזניים, בלי רשות מההורים שלה.. אני עוד זוכרת איך ההורים שלי התרגזו.. אני עושה מה שאני אוהבת לעשות. כמעט תמיד. אני לא עושה דווקא להורים שלי, אני אוהבת אותם, אבל אני נהנת לשמור על הייחוד שלי, ולא להטמע בחברה הכוללנית שלנו.. דנה

jbu

New member
תלוי איך את מגדירה פריקים

אני שומעה רוק קלאסי כמו גיימי הינריקס וכאלה אבל אני לא פרייק. הסיבה לדעתי היא בגלל של"פריקים" יש ראש פתוח ובגלל שכבר כולם חושבים שהם מטורפים אז אין להם מה להפסיד. גם הדבר הזה נשמע די מגניב בהתחלה אז הם בהחלט אנשיים שילכו על זה. אני אומר את זה בגלל שבב"ש אני נחשב פריק בגלל המוסיקה שאני שומע (וגם בגלל שיש לי הרבה חבריפ פרייקים ומטאליסטים).

Unblessed

New member
...

רוב ה"פריקים" גאים להציג את עצמם עם פנטגראמים ושלל סמלים מיסטיים על הצוואר בלי שיהיה להם מושג מה השרשרת מסמלת. ברוב המקרים הם רואים דברים שנראים כמאגניבים ומאמצים אותם בין אם זה פנטגראם או הסמל של אנרכיה. הרבה אנשים שמחים להציג את עצמם גם בתור מכשפים אדירים כשבתכלס הם לא יודעים מה הם רוצים מעצמם. אני חושבת שמכאן באה הסטיגמה של מכשפים הם פריקים. מה אני אגיד? אוכלוסיית הוואנבים מוציאה שם רע למטאליסטים... חוץ מזה, אני רוצה לראות מישהו אומר על אילן, טל או ארדן שהם "פריקים"...

jbu

New member
למרות שזה נכון, עדין יש הרבה פריקים

שעוסקים בזה או לפחות רוצים, ובדרך עושים הרבה שטויות.

Unblessed

New member
זה מה שאני אומרת

הרבה מאוד מהפריקים היו רוצים לעסוק בזה אבל אין להם מושג מה זה אז הם זורקים מיתוסים וגורמים לכולם לפעמים גם לעצמם לחשוב שהם עוסקים בזה.

black buttercup

New member
להבהיר כמה דברים

קודם כל...בתור פריקית שיצאה מזה, אני רוצה להבהיר משהו. יש כמה סוגי פריקים. יש את ההיפים, אלה עם החסות על הראש או הראסטות והבגדים מגואה. יש את ה"אנרכיסטים" שהולכים על באגיז ולישים (שרשרת ברזל שמחברת את הארנק למכנס) ושומעים בדרך כלל הרד קורט. ויש את הבלאקרים, שהם ה"פריקים"לפי הגדרתך, מרלין מנסון כאלה. אין שום קשר בין פריקים לעיסוק במאגיה. כל הבלאקרים שהיכרתי רק היו הולכים עם פנטגרם ומדברים על כישוף שחור שזה כזה מגניב כאילו ואיך הם גרמו לאיזה מורה שלהם למות עם מאגיה, כמבון בולשיט שלא מהעולם הזה ולא צריך להיות מבין גדול כדי לקלוט שהם חרטא. ההיפים עסוקים מידי בהצלת העולם והפיס שלהם ובמסיבות יער שלהם. אבל חלקם באיזה שהוא מקום עוסקים במאגיה באופן תאורתי בלי לדעת את זה על ידי מדיטציות ויוגות ופיתוח קישורים רוחניים כל שהם. באנרכיזתים עסוקים בללכת מכות עם קווקזים ובלשרוף תחנות אוטובוס. לא מאמינים בכלום. ואחרי התאוריה הזאת אני רוצה להבהיר משהו! אין דבר כזה פריקים!!! דיי, אנשים! צאו מזה! לא כל אחד שלא שומע טראנסים והולך למועדונים מגניבים בת"א והולך עם טון ז'ל וגורמטים הוא בהכרך בנאדם מנודע חברתית ודפוק בשכל. אנשים חושבים שפריקים מעברים מחלות או משו, הם בסך הכל אנשים שחיים את החיים שלהם איך שהם רוצים ולא איך שאם טי וי מכתיב להם. כל אחד שיחיה איך שבא לו. אף אחד לא יותר טוב ממישהו אחר.

L e s t a t

New member
היפים, אנרכיה ורוק במשקל נוצה

בזמנו, דהיינו בשנות השישים המאוחרות והשבעים, להיות היפי היה "In" ו"מגניב". זה היה שוס חברתי בהרבה אזורים בארה"ב. ה"היפיזם" מבוסס על רעיון העידן-החדש, שמקורו באליסטר קראולי ובתלמה, לכן, רוחניות אמורה להיות משולבת בהיפיות. אנרכיה זה כבר סיפור אחר, האנרכיזם היא אידאולוגיה פוליטית-חברתית שמסתכמת בחופש-מוחלט. אם אנרכיסטים בעינייך הם "פריקים" אז כנראה שעם-ישראל בתקופת ספר שופטים היה "פריק" אחד גדול ("ואיש את הטוב בעיניו יעשה"). סיפרו לי פעם שהרבה "מטאליסטים" אוהבים לקרוא את "המקרא השטני" של לה-ויי (לקרוא - להבין זה כבר סיפור אחר...) וישנן להקות שאוהבות להתעסק עם תכנים פסאודו-מאגיים (כמו שיר מסויים שבזמנו ארדן שלח לי ותוכן נשמע כאילו המחברים פשוט התלהבו מכמה סרטים
) - אבל חוץ מזה, כלום. אמרת: "הם בסך הכל אנשים שחיים את החיים שלהם איך שהם רוצים ולא איך שאם טי וי מכתיב להם." נכון, הם לא חיים איך שאם-טי-וי מכתיב להם, הם חיים לפי מה שאף אחד אחר לא יחיה (כל עוד זה חריג, זה מתקבל), הם חיים לפי איך שזמרים כמו מרילין מנסון מכתיבים להם ואיך שהלהקת דת'-מטאל האחרונה שהם ראו התלבשה. באופן אישי, ישנם כמה שירי גותיק מטאל שניהנתי מהם אבל בסופו של דבר אני נהנה מרוק קלאסי ומוזיקה אלקטרונית.

BRANEWEN

New member
....

טוב אז דבר ראשון, כל ההיפים למיניהם הם חבורת אנשים שמחפשים בעיניי דרכים להיות שונים ואנטי הנורמה החברתית אליה אנחנו רגילים כיום, או שהם פשוט באמת מאמינים בכל הקטע הזה של "שלום ואהבה בלה בלה.." כל הפריקים האנרכיסטים למיניהם לרב לא יודעים בכלל מזה אנרכיה, וסתם מתלהבים מהסמל אבל יש גם כאלה שבאמת דוגלים באידיולוגיה האנרכית, יש להקות של בלאק מטאל שרב הlyrics להם מתבסס על סיפורים מהברית החדשה, או כל מני סיפורים על השטן ע"פ אמונות שונות במסורות ובדתות שונות, וסיפורים על האינקוויזיציה ועל הכנסייה הנוצרית וכו' ותסלחו לי אבל הם עושים את זה בצורה פשוט יפה! לדוגמא:dimmu borgir להקה שאני מאוד אוהבת, בלאק מטאל מצויינים!! אני ממליצה:). ואם כבר המלצות אני גם מאוד ממליצה על השיר-mother north של satyricon עוד שיר מצויין:)! כמובן שיש המון להקות בלאק מטאל שהם (לפי דעתי) גרועות ולא שוות כ"כ הרבה אבל זה עניין של טעם, אבל אין לפסול את העובדה שיחד עם זאת רב להקות הבלאק מטאל עושים עבודה מצויינת!! (עוד פעם זוהי דעתי האישית), אני לא נוטה לעשות הגדרות של מתלהבים\לא מתלהבים..כל אחד והחיים שלו.., מה שכן, אני יכולה להגיד עליי שאני לא אוהבת את מרילין מנסון ולא אוהב אותו כי בעיניי השירים שלו באמת נועדו בשביל מסחור, או התלהבות או שהוא קצת חולני...אבל שיחיה את החיים שלו בכיף, ואגב טל אני לא חיה ע"פ שום הכתבה מצד אף אחד, אני אוהבת את הלהקות האלו בגלל המוסיקה שהן עושות...אבל זה לא אומר שהם המודל לחיקוי שלי, כי הם בהחלט לא! אני לא מנסה להיות חריגה או שונה, כי אם איך שאני ניראת זה חריג בעיניי שאר האנשים זו בעיה שלהם..הם לא חייבים לקבל אותי, אבל אני מתלבשת רק איך שאני אוהבת בלי שום ניסיונות נואשים לחקות להקות למיניהן, וגם בעיניי רוק קלאסי יכול להיות דבר מאוד יפה אם זה שיר מסויים שאני מתחברת אליו, כמו שכבר אמרתי, אני אוהבת מה שטוב בעיניי ללא כל קשר לסגנון או להשפעה מצד גורמים חיצוניים, אבל עוד לא מצאתי אף שיר שאהבתי שנכלל תחת ההגדרה של מוסיקה אלקטרונית.. אבל אני אשמח לשמוע המלצות:). שלכם אסתי.

shataltal

New member
מוזיקה אלקטרונית

היא לא מוזיקה ששומעים! בניגוד לכל שאר סוגי המוזיקה זה לא משהו שאפשר לשים ברקע בזמן שעושים משהו אחר! זאת מוזיקה שנושמים, מרגישים ורוקדים! היד זזה מצד לצד, הרגל קופצת ואת לא יכולה להשאר אדישה לה כשהיא קופצת לה מסביבך וחודרת לך לנשמה! ובמסיבות טובות, כשהווליום גבוה, היא משעבדת אותך לחלוטין ואין לך ברירה מלבד לעצום עיניים, להרגיש אותה בכל תא ותא בגוף שלך ולרקוד כמו מטורפת בהרגשה של אושר עילאי! אבל שוב, אולי זה רק אני

tzalmagor

New member
Yello, The Race

Shout! (shout!) Count on me I'm gonna win The Race Count on me I'm gonna win The Race Room-dah-bee-boom the whippering dong Room-dah-bee-boom the whippering dong Now shut the door keep down to south Shut the door keep down to south Shut the door keep down to south Not any track is turning but The Race is in my head I'm attacking the illusion but the stopping drives me mad Time is running out and the illusion fades away Time is running out another day is on its way Another sun was shining and he knew he wasn't great He didn't ever talk about he knew he couldn't wait Are you ever gonna push me let me run and let me do I need it and I'm ready and I haven't got a clue Not any track is turning but The Race is in my head I'm attacking the illusion but the stopping drives me mad Fire away! This is The Race! Why? Burn! Shout! Lies! Give me The Race! Another sun was shining and he knew he wasn't great He didn't ever talk about he knew he couldn't wait I need this race! Are you ever gonna push me let me run and let me do I need it and I'm ready and I haven't got a clue Any track is turning but The Race is in my head I'm attacking the illusion but the stopping drives me mad Fire away! Time is running out and the illusion fades away Time is running out another day is on its way This is The Race! Good afternoon, ladies and gentlemen This is Billy McKloski from Palm Springs reporting for NBC Sports of America Twenty seconds to the start of the thirty-first Formula race on a hot sunny afternoon here in California On the fast lane of the street I'm driving Sometimes, somewhere, I'm arriving Every day and every night Why? I need this race! Count on me I'm gonna win The Race Count on me I'm gonna win The Race Room-dah-bee-boom the whippering dong Room-dah-bee-boom the whippering dong Shut the door keep down to south Shut the door keep down to south Shut the door keep down to south Race in my head!

black buttercup

New member
דיברתי בכלליות

על סוגי ה"פריקים" שיש בארץ. בעיניי אין דבר כזה פריק, כי פריק זה פסיכי באנגלית, מישהו דפוק בשכל ו"פריקים" הם ממש לא דפוקים בשכל. הם בסך הכל עושים מה שבא להם. כמובן שגם במה שבא להם יש מושפעות מסויימת. רוב ה"לא פריקים" הם פשוט קורבנות אופנה שבאמת עושים כל מה שהחברה מכתיבה, למרות שהאופנה מתחלפת כל חודש בערך. היום זה מגניב, מחר משהו אחר. בלאקרים לאומת זאת דבקים בסיגנון מסויים ויציב שיש לו קוים ברורים של מראה והתנהגות. כמובן שאני עושה פה הכללה מטורפת אז אל תקחו את כל מה שאני כותבת כמשהו מוחלט. ה"פריקים האנרכיסטים" הם בסך הכל חבורה של פירומאנים (לא באה להעליב אף אחד, אני בעצמי פירומנית לא קטנה.) אנשים אלימים שחושבים שאם הם כיסחו מישהו במכות הם גברים, ושזה כזה מגניב לשבור זכוכיות של תחנות אוטובוס ולשרוף פחים. אני לא באה לרדת עליהם כי יש בדברים האלו משהו משחרר וכיפי. אני לא מכחישה. ה"פריקים ההיפים" לא התכוונתי לאנשים משנות השישים, אלה לאנשים שמחקים אותם. יכול להיות שהם באמת מאמינים בכל האידיאולוגיה ההיפית של שלום ואהבה וכל השיט הזה, אבל צריך לזכור שלא כל ילד שעושה ראסטות ולובש שרוול והולך לפסטיבלים (שדיי כיף שם) של שנטי, הוא היפי מובהק. כמובן שיש את הוואנבי שהם כבר סיפור אחר ועלייהם יש לי תאוריה שלמה שאני לא אכניס כאן. אני אישית, משתדלת להנות מכל העולמות. פעם הייתי מהאנרכיזתים, לא במובן האידיאולוגי הפוליטי אלא במובן של להרוס דברים. אבל זה עבר לי כי הבנתי שזה לא לעיניין. אחר כך עולם הבלאקריות משך אותי מבחינה מוזיקלית ומבחינת מראה. עולם ההיפיות מעולם לא משך אותי, לא יודעת למה. כרגע, אני פשוט עצמי. אני כבר לא שומעת מטאל כי זה לא עשה לי טוב למרות שבהחלט יש שירי מטאל שאני מאוד אוהבת, אבל המוזיקה הזאת ברובה לא עושה לי את זה. אני שומעת בעיקר רוק קלאסי כמו דיפ פרפל ורולינגס ורוק קל כמו קס צ'וייס ואלניס מוריסט (שהיא יותר פופ) לא מתחברת למוזיקה של בריטני קריסטינה וכדומה. אני מהמעריצים הראשונים של אמינם בארץ. ואם כל זה נראה לכם סותר, חבל. מי אמר שהחיים צריכים להיות הגיוניים.

BRANEWEN

New member
אחרי יום שלם של עמידה בתורות...

להחלפת מסכות מגן אין לי כ"כ כח להגיב.., ברגע שיהיה לי כח אני אכתוב תגובה מלאה על מה שכתבת, כי בעיקרון אני לא מסכימה עם 90% מהדברים שניכתבו על ידך, כמו שאמרתי אין לי לא את הכח ולא את הסבלנות עכשיו ליכתוב הודעה ארוכה ש"תפסול" את כל מה שאמרת אבל אל דאגה, זה עוד יבוא לי:), ואגב בשביל הידע הכללי שלך, פירוש המילה "פריק" באנגלית זה לא פסיכי ולא מישהו דפוק בשכל אלא "מוזר" בין אם זה במראה ובין אם זה בהתנהגות. שלך אסתי.

kity

New member
ממש לא אוהבת את ההגדרה...

מה הקטע אבל להגדיר אנשים פריקים? מה זה פריק? מישהו שלובש שחור ושמוע מטאל? נו באמת זאת הגזמה... לכל אחד יש את הזכות לבטא את עצמו, ואם הוא לא פקעצה צרחנית, אז הוא פריק?.... וזה לא קשור לאנשים שעוסקים במאגיה ממש לא... צריך להוציא הכללות מהראש מהמחשבה בכלל... ואני בטוחה שאת לא מכירה את כל "אוכלוסית המכשפים" אז אין טעם לצאת בהצהרות.... סורי אם אני תוקפת בזה... פשוט אני נורא שונאת את ההגדרות האלה..

suki da yo

New member
אולי זה כימי שנכנס תחת ההגדרה של

פריק, זה מישהו שונה. וכולנו שונים, בזה אין ספק...

למעלה